Merhaba,
İsim benzerliğini okuyunca..
Aklıma direkt İbrahim Kutluay geldi..
Eşimin eski eşiyle olan ortak arkadaşlarının hiç biriyle görüşmüyorum..
Ben de takıntılıyım biraz sanırım..
Eşimin eski eşini düşündüğünü hiç sanmıyorum..
Eşimin yerine ara ara ben düşünüyorum onu..
Düşünmemek en iyisi sanırım..
Var ya çok isterdim "amaaan sende " ci olmayı takmamayı. ama insanın elinde olan şeyler değil ki bunlar.
Sana takma dicem ama kelin kendine faydası olaydı...
Eşinizin eski sevgilisini unutamayan bayanlar lütfen duygu ve düşüncelerinizi paylaşın...
Allah Allah, bana bu durum çok tuhaf geliyor. Ayıplamıyorum, yanlış anlaşılmasın, sadece anlamıyorum.
Benim erkek arkadaşımın da benden önce sevgilileri olmuş. Bana en başta anlatmıştı. Hatta benden önceki sevgilisi uzun süre peşinden koştu "bana geri dön, seni çok seviyorum" diye, mahcup olup benden özür dilerdi. O zaman da umursamazdım benden öncesini şimdi de umursamam. Yaşadığı her ilişki ona bir şey katmış, iyi-kötü bir şeyler öğretmiştir, onu benim sevdiğim adam haline getirmiştir diye düşünürüm.
Eski sevgiliyi unutamamayı anlarım. Eşinin eski sevgilisini unutamamasını da anlarım. Lakin eşinin eski sevgilisini sizin unutamıyor olmanızı zihnimi zorlasam da anlayamadım. Size ne yahu geçmişinden? Hangimiz geçmişimizi silip atabiliyoruz ki bir anda? Hala seviyor olmadıktan sonra neden sorun olsun ki bunlar? Olmadık bir zamanda sizin aklınıza gelmiyor mu kendi geçmişinizdeki bir hatıra? Silmek mümkün değil. Zaman sadece hisleri etkiler, hatıraları değil.
Bu gibi durumlar özgüvenle ilintili bana göre. Siz kendinizden emin olduktan sonra geçmiş değil gelecek meşgul edebilir ancak zihninizi. Benim eş adayımın da geçmişi tertemiz değil. Hatta sevgilileri bırak bir evlilik geçmiş başından. Ben ise hiç evlenmedim. Zerre kadar umurumda değil önceki evliliği. İlişkiye başlarken aklıma takılması muhtemel tüm sorularımı sordum, cevaplarımı aldım ve tatmin oldum. Sonra da hiç açmadım bu konuyu. Açmam da. Bana ne ki. Kıskanmıyorum, kıskanmamakla birlikte herhangi bir endişem de yok. Onunla tekrar birlikte olmak isterse benden ayrılır ve olur. Bunu ben engelleyemem. Böyle bir isteği varsa engellemek de istemem. Mühim olan benimle birlikteyken yaptıklarıdır. Henüz bilgim dahilinde hiç aldatılmadım. Böyle bir şey gerçekleşirse o vakit bir sorun vardır ve ilişki son bulur. Bunun dışında geçmişi beni ırgalamaz.
Biraz kendinize güvenin artık yahu. Kendi geçmişinize de eş yahut sevgilinizin geçmişine de takılıp kalmayın. Gelecek bu kadar belirsiz ve zorken, geçmişin yükünü niye sırtımıza alalım? Kıskançlığın ileri boyutları ruh hastalığıdır. İlla bir şeyleri kıskanacaksanız kendinizle ilgili konular olsun. Sizin işinizi sizden daha iyi yapan birini kıskanın mesela ki sizi işinizde daha ileriye götürsün bu durum. Maddi durumu daha iyi olan birini kıskanın mesela ki, geleceğinizi şekillendirmek adına daha iyi koşullara sahip olmak için çabanız olsun. Daha iyi düşünebilen, daha zeki insanları kıskanın mesela. Daha kültürlü olanları ya da. Kendinizi geliştirmek için.
Hasetlik ile kıskançlığı ayırt etmek gerek tabi...
Bunun dışındaki tüm kıskançlıklar hastalıktır. Özgüven eksikliğidir. ZARARLIDIR.
İyi de canim hatuna yillar sonra sizi tanistirinca afalliyo ortamdan kayboluyor, esinize nazan diyorsunuz o kim diyor hatirlamiyor. Bence bu herseyi acikliyor siz kendi kendinizi bos yere mutsuz ediyorsunuz hem de bos yere oldugunu bile bile. O gun son kez adi gecti aramizda derken umarim dogru soyluyorsunuzdur cunku zirt pirt adama eski sevgilisini hatirlatmak hic saglikli degil.Ama sende durum farklı, kız onu aramış yani terk edilen ve unutamayan kız sevgilin değil. bende ise tam tersi. Terk eden kız unutamayan eşim. Aynı şey değil.
Tabii ki ilişki insana bir şeyler katar ona bende katılıyorum. Ama ben bütün o duyguları her şeyin ilkini bende yaşamasını isterdim. Bir başkasında değil. Bu biraz hastaca gelebilir kulağa ama durum bu.
Ben seni anlıyorum.Onunla yaşadığı aşkın efsane olduğunu,onun uğruna çok acı çektiğini ve acı veren birinin unutulmaz olacağını düşünüyorsun.Kayınvalidenle yaptığın konuşma ve dış faktörler seni destekliyor.Evinizin yakın oluşu acaba dedirtiyor.İçin içini kemiriyor.Ama inan bana çok acı veren insanlar da unutulur.Hele şuan seninle mutlu ve huzurluysa.
arkadaşım sana bir şey sorucam.Sana bunu hissettiren tam olarak ne?Birşeyler seni rahatsız ediyor ki bu kuşku içini yiyip bitiriyor.
sana yeterince yakın mı değil,Bir şarkı bir hatıra onu darmadağın mı ediyor,en özel anlarda dalıp dalıp gidiyor mu?Birşey olmalı ki sen bu kadar kafana takmışsın.
İstanbul 22-23 yaşlarında türkiyenin herhangi bir köyünden gelip de burada yaşamaya başlayan biri. herşeye yeni istanbula yabancı burada biriyle tanışıyor ve aşık oluyor. Uzunca bir zaman beraber oluyorlar. daha önce bir ilişki yaşamamış. Kız bunu terkediyor ne şekilde tam bilmiyorum.
Seneler sonra benle tanışıyor. Daha 1. dk. bana benim eski bir arkadaşımın da adı seninkindendi demesi. Ben ona çok bağlıydım, herşeyi beraber yapıyorduk bana herşeyi o öğretti demesi. Sanırım tutkuydu demesi. ben onla evlenmek istiyordum o beni sırtımdan vurdu demesi. Sürekli eski sevgili slow şarkılar dinlemesi. beni ortak bir arkadaşları ile tanıştırmak istemesi. İsimlerimizi değiştirelim demesi. (şaka yapmış) İlk adımı ben atmıştım, 3. bir arkadaşımıza benim bitmeyen bir hikayem var demesi. nihayet beraber olduğumuzda ilişkimize ara vermesi.
bir gün dizi izlerken tv de ki dizi de adam eskinin pişmanlığını dile getirirken kucağıma gömülüp ağlaması.
Tüm bunlarda ben haksız mıyım? Lütfen söyleyin.
İstanbul 22-23 yaşlarında türkiyenin herhangi bir köyünden gelip de burada yaşamaya başlayan biri. herşeye yeni istanbula yabancı burada biriyle tanışıyor ve aşık oluyor. Uzunca bir zaman beraber oluyorlar. daha önce bir ilişki yaşamamış. Kız bunu terkediyor ne şekilde tam bilmiyorum.
Seneler sonra benle tanışıyor. Daha 1. dk. bana benim eski bir arkadaşımın da adı seninkindendi demesi. Ben ona çok bağlıydım, herşeyi beraber yapıyorduk bana herşeyi o öğretti demesi. Sanırım tutkuydu demesi. ben onla evlenmek istiyordum o beni sırtımdan vurdu demesi. Sürekli eski sevgili slow şarkılar dinlemesi. beni ortak bir arkadaşları ile tanıştırmak istemesi. İsimlerimizi değiştirelim demesi. (şaka yapmış) İlk adımı ben atmıştım, 3. bir arkadaşımıza benim bitmeyen bir hikayem var demesi. nihayet beraber olduğumuzda ilişkimize ara vermesi.
bir gün dizi izlerken tv de ki dizi de adam eskinin pişmanlığını dile getirirken kucağıma gömülüp ağlaması.
Haklısın...Yeter etmiş. Psikolojini bozmuş. Peki evin kadına yakın olduğunu nasıl öğrendin. Kocanın tercihimiydi orda oturmak.Karşılaşma ihtimalleri var mı?
İşimiz gereği öyle olması gerekiyordu.
Kızın adını öğrendikten sonra baya bir araştırdım. Her yerde çevrem geniştir. Ev adresine ulaştım.
Karşılaşma ihtimalleri bilemiyorum ki. Yani. Hemen köşebaşımız da da değil tabii ama arabayla 5-10 dakika. Yani istense görülür. Ama ben eşimin böyle bir şey aslında yapmayacağını biliyorum.
Beni ne kadar sevdiğini bana ne kadar bağlı olduğunu, bensiz kaybolacağını biliyorum. Sevgisini her zaman söyler.
Hatta biz bu konuyu en son konuştuğumz da dedi ki bana biz evlendik ettik hala mı bunları düşünüyorsun, yaşadıklarımız sana bunları unutturmadı mı, bende hayır dedim çok üzülmüştü mesela.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?