Eşinin eski sevgilisini unutamayan bayanlar buraya

canım sana tek tavsiyem sakın eşine onu unuttunmu hala seviyo musun gibi sorular sorma adamın unutacagı varsada sen ona bunu yaptırmazsın ve sende böyle takıntı yaparsan evliliginizi zor yürütürsün kendini sıkacaksın sende unutacaksın düşün o gecmişi degiştiremezsin gecmiş zaten gecmiştir önemli olan gelecegi kimle nasıl yaşayacagı eşinde seninle çıkmış gelecegine bırak rahat ol.

bende ilk evlendigimiz zamanlar çok kafama takardım ama bi gün bile eşime yansıtmadım eşimde bana sormadı benimde gecmişim vardı ama ne o bana ne ben ona bu konuyu actık . şimdi çok güzel bi evliligimiz var kimsenin olmadıgı ikimizin yaşantısı
 
İlişkimizin başlarında bana aşk ve sevgi diye bir şey yok demesi. O zaman benimle neden berabersin dediğimde lafı değiştirmesi.

Canim iyi de bunlar basina geldiginde bir sekil kabullenmissin sana bir cesit guven vermis ki evlenmissin, artik su an ne kendini ne de esini bunaltmanin anlami yok. Bunlar ilk ayriligin efkari ile soylenmis seyler. Benim ilk ciddi iliskim (cocukca lisede yasanan seyler degil) 3 bucuk yil sonra bittigindeki ruh halimle soyledigim dusundugum seyleri hatirliyorum da guluyorum. Ben terkedilmistim bir deri bir kemik kalana kadar zayiflamistim 2 ayda ama simdi sor benim icin cidden bir sey ifade etmiyor. Bence iliskinize yazik etme.
 

Selam arkadaşım
Eşin emin ol unutmaz! Benim eşimde aynen bunları yaşamış hemde akrabasının kızı ile evliliğin eşiğinden dönmüşler. Sen biliyor musun ben 15 yıldır ne rüyalar gördüm , ne nispetler yaşadım neler çektim eşimin ailesinden!!! O kızı hep yuvama sokmaya eşimin kafasına sokmaya çalıştılar eşim birgün kendi ağzıyla ablasına neler dedi o kız için? Hepsini duydum..
Benim en son konumu okumanı tavsiye ederim ..

Eşin ve ailesi temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp geçmişi önüne sermiyorsa hiç kurcalama, takma kafana olsun bitsin.

Ben çok çektim bu konuda çok yaralıyım. Ben asla eşimin eski ilişkilerini yaşadıklarını kıskanmadım umurumda bile olmadı ama beni onlarla kıyasladığı anda, kv bana yanlışlıkla bile olsa ismimle değil eski gelin adayının ismi ile seslendiği anda bile sabır ettim amaaaaaaaaaa artık zurnanın zort dediği yerdeyiz son şansı herkezin!
 
Yani anlayacağın eşim ve ailesi kocamın eskilerini unutmamam için mücadele ediyorlar resmen!! Unutturmuyorlar bana? Bıktım eşimin geçmişinden topunun canı cehenneme! Ama son kozlar artık birdaha tekrarlandığı halde tekmeyi basıcam..

Allah akıl fikir versin ne diyeyim
 
Ben her iki tarafın da geçmişlerini neden anlattıklarını anlayamıyorum.
Geçmiş geçmişte kalmıştır. Kime ne yararı olacak ki anlatılıyor.

Biz eşimle birlikte olmaya başladığımızda, hayatımızdan çıkması gereken insanlar varsa çıkartalım diye konuşmuştuk sadece. Yoksa elbette hepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Bunları deşmenin ne anlamı var ki? Yani eşimin benden önce kimlerle fingirdediğini bilmem bana ne katacak? Hayatta bilmek istemem!
Çok yanlış buluyorum bu durumu. Bir de bütün detaylarıyla anlattırılıyor filan.


Konu sahibi arkadaşım, herkesin yapısı farklı, herkes olmaması gerektiği halde bazı olayları takıntı haline getirebiliyor istem dışı. İnsan yaradılışında huzursuzluğun peşinden koşmak var zaar

Zamanla geçecektir, gönlünüzü ferah tutun
 

Hadsiz! Densiz kaynana!
Lafa bak Allah aşkına ya ne utanmaz insanlar var. Benim kaynana bana ne dedi geçen yazayım:

Ayy bırakmadılar oğlum ile hala kızı evlensin araya laf soktular neler ettiler onlar ayrıldı bende dedim ki: kına yakın biyerinize bakkkk olmadı! Ayy ben bu konuda zaten çok yaralıyım, olabilirdi de hayır yani ikisi belki evlenecekti öyle değil mi ama !??? Belki nasip olacaktı evlenirlerdi dimi ama? Diye bana soruyor kadın ?
Yani KADININ BİR KEŞKE OLSAYDI demediği kaldı karşımda ama ben kaynanayı bu lafı ettiğine bin pişman ettim o ayrı "utanmıyor musunuz? Dedim. Ne oldu kızım dedi? Sahiden utanmıyor musunuz? Dedim yine? Şaşırdı kaldı . Siz bana nasıl dersiniz evlenedebilirlerdi dimi ama resmen engel oldular çocuklara diye konuşursunuz ben kimim?!! Dedim.
Ha onay vereyim istiyorsunuz öyle mi? O bahsettiğiniz oğlunuz benim kocam kocam ! Nedir bu şaka mı dedim, yerin dibine soktum kaynanayı.. utanmaza bak hele sen!

Sonrada bin kere özür diledi benden ama kalbim kırıldı.

Konu sahibi arkadaşım eşlerimiz ve aileleri bizi resmen yaraladılar hepsi bu.. Kolay mı öyle lafları kafadan atmak yürekten çıkarmak?
Güvenimiz kırılmış inanmıyorum ben artık mesela ..

Koca bir tramva bu bence.. Allah yardımcımız olsun..
 
Son düzenleme:


"Her insan yanlışta olsa ilk sevgilisine deli gibi aşık olduğunu sanmak" bu sözünü beğendim.
 


Yorumlarınız için teşekkürler.
 


Bugüne kadar hiç bakmadığım ve kimseninde baktırmadığı bir pencere oldu sizin bakış açınız.
Sevgi ve aşkın ayrımı nedir sizce?
 


Evet haklısın kabullenmişim ama aslında kabullenmemişim...
 



Bende çevremdekilere sevgililerinize eskilderden bahsetmeyin hele detaya hiç girmeyin diyorum.. Anlatmamak lazım hak veriyorum size.
 
Evet haklısın kabullenmişim ama aslında kabullenmemişim...

Konuyu ilk okuduğumda ben de durduk yere takıntı yaptığını zannettim ama haklı sebeplerin varmış. Yine de kendini üzmene değecek somut bir neden olduğunu düşünmüyorum.

Konuda birisi söylemiş "eşine eski sevgilisini hatırlatıp durma" diye, katılıyorum. Tabirimi mazur görün, hani derler ya "eşeğin aklına karpuz kabuğu sokmak" diye, o hesap olmasın. Ne düşünürsen düşün ama kendini tut ve eşine konuyu tekrar tekrar açma bence.

Eski sevgilisinin ilk olması ve onu kendi tabiriyle "sırtından bıçaklaması" onu farklı kılmış bence. Hele ki aldatma gibi bir durum varsa erkekler bunu gurur meselesi haline getiriyor ve üstesinden gelmeleri zor oluyor. Bir kadın bu durumu "beni aldattığını öğrendim, bastım tekmeyi" şeklinde ifade edebilirken, erkek bundan kimseye bahsedemiyor, içip içip dertleniyor genellikle. Hani hep diyorlar ya "erkeklik gururu" diye... (bunu da çok ayrımcı bulurum ya neyse). İlla aldatma olması şart değil tabii, başka farklılıklar da olabilir.

O yüzden "Hala seviyor mu acaba? Unutamıyor mu?" diye düşünmek yerine bu açıdan bakabilirsin. Ben eşinin seni sevdiğini ve eski sevgilisine seni rahatsız edecek hisler beslemediğini düşünüyorum.
 
ben de sevgilimin eski eşini unutamıyorum. ona karşı birşeyi kalmadığını açıkça görüyorum bunu bana hissettiriyor ama benden önce evlendi diye nerdeyse adamı dövücem. o kadar kinleniyorum bazen. çok sık olmasa da evine gidiyor onun, oğlunun bilgisayarı için çoğunlukla, orda yemek yedi bi kere, arada telefonla görüşüyorlar, kadın özel hayatı hakkında ağzından laf almaya çalışıyor bu da düşüyor. ortada çocuk olduğu için hep görüşmek zorundalar. evet sevgili olmadan önce evlenip boşandığını ve bir çocuğu olduğunu biliyordum onu öyle kabullendim sonuçta bunları biliyordum sevgili olurken. ama kabullenemiyorum ve hiç kabullenemedim. benden önce evlenmiş olmasına deliriyorummmm :84:
 


Çünkü insan ilk başlarda o kadar aşık ki aman ben bunları dert etmem kabullendim diyor fakat sonra evlendin ve zaman geçti o zaman işte aslında kabullenmediğini görüyorsun bu durup dururken bir şey değil yani rahat battı değil. Seni anlıyorum.
Bende resmen kabullenemiyorum ama resmen
 

en azından seninkinin eski sevgilisiymiş, benimkinin bir de eşi sevgilim ev taşıyordu kadın da beni biliyo arıyo bu salağı niye taşınıyosun ciddi bişeylermi var diyo bu salak da yok sadece işe yakın diye taşınıyorum diyo. çıldırmıştım..
 


Niye öyle dedi ki sevgilin?
Şimdi arada çocuk olduğu için durum çok farklı. Maalesef bu iki kişinin hayatları boyunca görüşmeleri lazım nedeni çocuk. Bunu evet önceden biliyordun ama şu an asana ağır geliyor. Anlıyorum.
Zor bi durum burada önemli olan gerçekten sadece çocuk için görüşmeleri. Mesela bence akşam yemeğe gitmek eve çok saçma ve gereksiz. Çocuğu ile ilgilenebilir zaten ilgilenmeli de yanlış anlaşılmasın sakın ama kadınla aradaki ilişki boyutunu aşmamak.
Kadın sevgiline mesaj falan yazıyor mu hiç yakaladın mı ya da mesela senden cep telefonunu saklıyor mu? Hiç yanından kalkıp konuşmuşluğu var mı? Sevgilinle aynı evde mi yaşıyorsun onu da öğreneyim..?
 

mesaj tabi yazıyor, iletişim iyi yani anlayacağın. gayet sade ve düz mesajlar ama. içeriğinde sakıncalı bişey olmuyor. ama kadın fazla ilgilidir, mesela hastaydın iyileştinmi, spora başladınmı, hayatıyla ilgili sorular sorar. bu salak da cevaplar. o evde yemek yemesi ise oğlunun bilgisayarına bir şey kurmak için oraya gitmişti akşam vakti olunca yemek yemiş orda. birkeresinde yanımda kızdığımı gördüğü halde orayı burayı dağıttığım halde 10 dakka rahat rahat konuşmuştu mesela. ben orda çıldırıyorum bu konuşmaya devam ediyo. ciddi bişey yok işe yakın olduğu için taşınıyorum diye konuştuğu o konuşmaydı işte. niye öyle dediğini ben de bilmiyorum defalarca yüzüne vurdum, hiçbirşey demedi. ama çok kırılmıştım eski karısına beni rencide etmesine. birlikte yaşamıyoruz ama birlikte yaşıyor gibiyiz. her haftasonumuz birlikte geçer, birlikte tatile gidip geldik vs. yanyana olmadığımız anlarda da sürekli mesaj ya da tel. iletişimimiz vardır. kadına face.den defalarca baktım. bizimki ona çok aşıkmış zamanında. eskiden güzelmiş ama şimdi çok değişmiş kilo almış vs. benimkinin beğeneceği bir tipi yok artık. bi de kadın buna zamanında bir iki kere dönmek istemiş bizimki kabul etmemiş. biliyorum hiçbişi yok ve olamaz ama evliliğini kabullenemiyorum işte.
 

Burada beni en çok rahatsız eden şey, senin çıldırmana rağmen telefonda konuşmasına devam etmesi. Enteresan seni ciddiye almamış orada ve emin ol ben orda o telefonu alır fırlatırdım bir yerlere.
Şimdi burada sen bunu bile bile kabul ettin diyen olacaktır ama işte demek ve yaşamak aynı olmuyor. İşin zor ben yapamazdım açık söyleyeyim.
Bir de şunu diyeyim sana, erkekler genelde havalı ve gösterişli bayanlara bakarlar vay be diye de geçirirler.
Fakat bir erkek birini sevdiği zaman onun görüntüsü ile ilgilenmez. Gerçekten seviyorsa.
Bende eşimin eski sevgilisini buldum ve inceledim inceledim hatta arkadaşlarıma sordum acaba ben mi yanılıyorum diye ama kızın hiç bir şeyi yok sade güzel olmayan bir kız. Ama eşim onu sevmiş onu o olduğu için sevmiş. Tip önemli bir etken değil bunu anlatmak istiyorum sadece..
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…