İlişkimizin başlarında bana aşk ve sevgi diye bir şey yok demesi. O zaman benimle neden berabersin dediğimde lafı değiştirmesi.
ya şimdi 2 dakikada herşeyi anlatamam ama mesela en gıcık olduğum şey, adlarımızın aynı olması.
Eşimin ortak bir arkadaşlarını benimle tanıştırmak istemesi.
Eşimin bana fazla dürüst olması. İlk sevdiği kız ve ilk ilişkisiydi.
Evlenmek istiyordu onunla ama kız ona tekmeyi attı. Terkedilen benim eşim, terkedilen kolay kolay unutamaz.
Tüm bunlar ve daha başka olaylarda kafamı karıştıran olaylar işte. Tabii bunlar çok önceden olmuştu şimdi artık evliyiz ama nedense hala unutamıyorum.
öyle bir şey yok yani eşimin beni ne kadar sevdiğini biliyorum.
Ama düşünsene annesi bile buraya geldiğinde ben biraz ağzını aramıştım (aramaz olaydım) dedi ki bana onu çok seviyordu bilmem ne yani ne gerek var bana bunları niye anlatıyorsun, ben senin gelininim. Haksız mıım yok efendim onun peşinden çok gitmiş falan bende tabii zaten takığım iyice taktım kafaya..
evet canım oyle onu unutmak için çıkmış ama bana bir keresinde evlenebilirdimde dedi... ben anlamadım o gün evlenmek onlar için bu kadar basit mi...? yani mantıklı bulunan herkes ile evlenilebilir mi?
ben aslında ilkini çok takmadım kafama sonra.. her insan yanlışta olsa ilk sevgilisine deli gibi aşık oldugunu sanır.. lisede yaşaması gerek duyguları üniversite yıllarında yaşamış.. hepsi bu.. bence sizde böyle düşünün.. emin olun daha farklı birşey değildir.. benim bunları atlatmam evlenmeden önce ayrılma aşamasına geldik 2. sevgilisi yüzünden.. ve inanın bana ne kadar bağlı olduğu o gün anladım... telefonda deliler gibi ağlayarak ben bunu ikinci defa kaldıramam senin gitmene dayananmam demişti..
sizin içinde aynısıı gecerli.. sizde suan ayrılma aşamasına gelseniz ve size ne kadar düşkün oldugunu nasıl sevdiğini anlasanız umurunuzda bile olmaz artık.. ne sizin ne de onun...
Daha evliliginiz cok taze ve dediginiz gibi zamanla olucak bi is bu inan ki Zaman herseyin ilaci bi gun butuun bu duygularindan kurtukucaksin.Esinle severek isteyerek evlendiniz sanirim bunu dusun bana karsi sevecen demissin sana yaptigi iyilikleri yani ikinizle alakali olan pozitif yanlari dusun .Ben bu konudan dolayi bi sure bi psikologla bile görüstüm ona dusuncelerimi anlatinca bana inanin esiniz bu boyutta hissediyo ve onu sizin sandiginiz gibi unutmamis olsaydi sizle evlenmis olsa bile bunu devam ettiremezdi iliskinize bakarsaniz arizayi cikaran sizsiniz ve esiniz tum bunlara tahammul ediyo yada varsayalim ki esiniz onu unutmadi aklina Zaman Zaman geliyo kendinizi yipratmaktan baska ne yapabilirsiniz kimsenin beynini kontrol edemezsiniz,istedigini dusunur istedigini hatirlar once bunlari Kabul edin.Ve dedigim gibi odak noktaya o kizi degil kendinizi koyun esinizle daha fazla ve iyi Zaman gecirmeye calisin sizi en cok rahatlaticak sey sanirim sizin o kizdan daha degerli oldugunuzu ve sevildiginizi hissetmek olucaktir bunuda esinize bi nebze zorla yaptirabilirsiniz mesela ona sik sik sizi ne Kadar sevdigini sorunyada sizle en cok ne yapmaktan hoslandigini.Ben bu duyguya hastalik diyorum ve inanin ki bu hastaliktan bi gun kurtulucaksiniz
İnşALLAH biz gibiler bu hislerimiz gerçek olmadan kurtuluruz
Konuyu ilk okudugumda, açıkcası sizinkinin bir takıntı oldugunu, tamamen eşinin eski sevgilisini gereksiz yere düşünüp kendisine eziyet eden bir insan gördüm karşımda.
Çünkü kaçımız ilk sevdiğimiz adamla evleniyoruz ki?
Ama sonra siz detayları yazdıkça, işin rengi değişti.
Bir söz vardır bilirmisiniz? Kimsenin yarabandı olmayın diye. Bu maalesef benimde başkasına yapıp yıllarca çok pişmanlık duydugum birşeydi. Yani siz yaralıyken yanınıza biri geliyor, onu uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz ben hazır değilim, iyi değilim diye, ama o ısrar ediyor ve siz zaten yaralı oldugunuzdan onun ilgisi sizi çekiyor ve o size baston oluyor. Gel zaman git zaman siz artık iyileşiyorsunuz ve o bastonu atmak istiyorsunuz ama bu sefer yaşanmışlıklar ve vefa duygusu devreye giriyor. Onla yaşıyorsunuz ama ruhen onla olmuyorsunuz.
Belki sizin eşinizin düşündüğü birşey değil ama ben kendi yaşadıklarıma çok yakın hissettiğim için yazmak istedim. Belki biraz acımasızca oldu ama sizi kırmak gibi bir niyetim yok lütfen yanlış anlamayın. Ancak yalan yanlış şeyler yazıp burayı okuyan ve böyle bir ilişkinin eşiğinde olan insanlara da aferin devam et dememek gerektiğini düşünüyorum, ki siz bile demişsiniz ben kendimde de hata görüyorum diye .
Yani anlayacağınız sonuç olarak eğer benim düşündüğüm gibi bir durum varsa ortada, eşinizden alacağınız şey vefa, yaşanmışlıkların hatrı ve sevgi olur. Ancak aşk, tutku olmaz ve maalesef ömür boyu demeyeyim hadi ama en azından uzun bir zaman zarfında onun gözlerinde başka şeyler görmeye devam edersiniz.
Canim iyi de bunlar basina geldiginde bir sekil kabullenmissin sana bir cesit guven vermis ki evlenmissin, artik su an ne kendini ne de esini bunaltmanin anlami yok. Bunlar ilk ayriligin efkari ile soylenmis seyler. Benim ilk ciddi iliskim (cocukca lisede yasanan seyler degil) 3 bucuk yil sonra bittigindeki ruh halimle soyledigim dusundugum seyleri hatirliyorum da guluyorum. Ben terkedilmistim bir deri bir kemik kalana kadar zayiflamistim 2 ayda ama simdi sor benim icin cidden bir sey ifade etmiyor. Bence iliskinize yazik etme.
Ben her iki tarafın da geçmişlerini neden anlattıklarını anlayamıyorum.
Geçmiş geçmişte kalmıştır. Kime ne yararı olacak ki anlatılıyor.
Biz eşimle birlikte olmaya başladığımızda, hayatımızdan çıkması gereken insanlar varsa çıkartalım diye konuşmuştuk sadece. Yoksa elbette hepimiz bir şeyler yaşıyoruz. Bunları deşmenin ne anlamı var ki? Yani eşimin benden önce kimlerle fingirdediğini bilmem bana ne katacak? Hayatta bilmek istemem!
Çok yanlış buluyorum bu durumu. Bir de bütün detaylarıyla anlattırılıyor filan.
Konu sahibi arkadaşım, herkesin yapısı farklı, herkes olmaması gerektiği halde bazı olayları takıntı haline getirebiliyor istem dışı. İnsan yaradılışında huzursuzluğun peşinden koşmak var zaar
Zamanla geçecektir, gönlünüzü ferah tutun
Evet haklısın kabullenmişim ama aslında kabullenmemişim...
Siz niye unutamıyorsunuz arkadaşım? Adam sizi sevmiş evlenmiş daha ne?
ben de sevgilimin eski eşini unutamıyorum. ona karşı birşeyi kalmadığını açıkça görüyorum bunu bana hissettiriyor ama benden önce evlendi diye nerdeyse adamı dövücem. o kadar kinleniyorum bazen. çok sık olmasa da evine gidiyor onun, oğlunun bilgisayarı için çoğunlukla, orda yemek yedi bi kere, arada telefonla görüşüyorlar, kadın özel hayatı hakkında ağzından laf almaya çalışıyor bu da düşüyor. ortada çocuk olduğu için hep görüşmek zorundalar. evet sevgili olmadan önce evlenip boşandığını ve bir çocuğu olduğunu biliyordum onu öyle kabullendim sonuçta bunları biliyordum sevgili olurken. ama kabullenemiyorum ve hiç kabullenemedim. benden önce evlenmiş olmasına deliriyorummmm:84:
Çünkü insan ilk başlarda o kadar aşık ki aman ben bunları dert etmem kabullendim diyor fakat sonra evlendin ve zaman geçti o zaman işte aslında kabullenmediğini görüyorsun bu durup dururken bir şey değil yani rahat battı değil. Seni anlıyorum.
Bende resmen kabullenemiyorum ama resmen
en azından seninkinin eski sevgilisiymiş, benimkinin bir de eşi sevgilim ev taşıyordu kadın da beni biliyo arıyo bu salağı niye taşınıyosun ciddi bişeylermi var diyo bu salak da yok sadece işe yakın diye taşınıyorum diyo. çıldırmıştım..
Niye öyle dedi ki sevgilin?
Şimdi arada çocuk olduğu için durum çok farklı. Maalesef bu iki kişinin hayatları boyunca görüşmeleri lazım nedeni çocuk. Bunu evet önceden biliyordun ama şu an asana ağır geliyor. Anlıyorum.
Zor bi durum burada önemli olan gerçekten sadece çocuk için görüşmeleri. Mesela bence akşam yemeğe gitmek eve çok saçma ve gereksiz. Çocuğu ile ilgilenebilir zaten ilgilenmeli de yanlış anlaşılmasın sakın ama kadınla aradaki ilişki boyutunu aşmamak.
Kadın sevgiline mesaj falan yazıyor mu hiç yakaladın mı ya da mesela senden cep telefonunu saklıyor mu? Hiç yanından kalkıp konuşmuşluğu var mı? Sevgilinle aynı evde mi yaşıyorsun onu da öğreneyim..?
mesaj tabi yazıyor, iletişim iyi yani anlayacağın. gayet sade ve düz mesajlar ama. içeriğinde sakıncalı bişey olmuyor. ama kadın fazla ilgilidir, mesela hastaydın iyileştinmi, spora başladınmı, hayatıyla ilgili sorular sorar. bu salak da cevaplar. o evde yemek yemesi ise oğlunun bilgisayarına bir şey kurmak için oraya gitmişti akşam vakti olunca yemek yemiş orda. birkeresinde yanımda kızdığımı gördüğü halde orayı burayı dağıttığım halde 10 dakka rahat rahat konuşmuştu mesela. ben orda çıldırıyorum bu konuşmaya devam ediyo. ciddi bişey yok işe yakın olduğu için taşınıyorum diye konuştuğu o konuşmaydı işte. niye öyle dediğini ben de bilmiyorum defalarca yüzüne vurdum, hiçbirşey demedi. ama çok kırılmıştım eski karısına beni rencide etmesine. birlikte yaşamıyoruz ama birlikte yaşıyor gibiyiz. her haftasonumuz birlikte geçer, birlikte tatile gidip geldik vs. yanyana olmadığımız anlarda da sürekli mesaj ya da tel. iletişimimiz vardır. kadına face.den defalarca baktım. bizimki ona çok aşıkmış zamanında. eskiden güzelmiş ama şimdi çok değişmiş kilo almış vs. benimkinin beğeneceği bir tipi yok artık. bi de kadın buna zamanında bir iki kere dönmek istemiş bizimki kabul etmemiş. biliyorum hiçbişi yok ve olamaz ama evliliğini kabullenemiyorum işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?