Benim de tam tersi, bir buçuk haftadır izinliyim, resmen bunalıma girdim, kolumu kaldırmak bile yorucu geliyor.
Mesela kaşlarım uzadı, normalde olsa öğle arası yemek ve kahve arasında gider aldırırdım, gün içinde bir yerlere sıkıştırırdım. Şu beş dakikalık işi bir haftadır erteliyorum "yarın öğleden sonra giderim" diye diye. Nasıl anlatayım, çok feci bir şey, o yorucu sandığım tempo meğer ne muhteşem bir yaşam sevinciymiş..
Ama bu daha 1.5 hafta, ben işsiz kaldığımda ilk 1 ay yatmıştım öylecesonra başlıyor abukluklar, 24 saatin 10 saatinde uyuyodum, kalıyo 14 saat, sağa bak sola bak, yapacak bişey bulmam lazım enerjim patlıyodu resmen, halter çalışmaya başlamıştım ya, şu koltuk şurda güzel durur, ay makarna süzme kapağı bunu da alayım bari, olmadı yetmedi, "kocam beni bugün sadece 7 kez aradı ben bütün gün evde yalnızım onun umrunda değil" bööööö ay anlatırken bile tahammül edemedim kendime dırdırcı bir kadın oldum çıktım o dönemde,
üstelik 7/24 çağrı merkezinden çıkmıştım yani, ama o iş bile evde oturmak kadar yorup sıkmadı beni. Allah bizim gibileri işsiz bırakmasın.
Ama bu daha 1.5 hafta, ben işsiz kaldığımda ilk 1 ay yatmıştım öylecesonra başlıyor abukluklar, 24 saatin 10 saatinde uyuyodum, kalıyo 14 saat, sağa bak sola bak, yapacak bişey bulmam lazım enerjim patlıyodu resmen, halter çalışmaya başlamıştım ya, şu koltuk şurda güzel durur, ay makarna süzme kapağı bunu da alayım bari, olmadı yetmedi, "kocam beni bugün sadece 7 kez aradı ben bütün gün evde yalnızım onun umrunda değil" bööööö ay anlatırken bile tahammül edemedim kendime dırdırcı bir kadın oldum çıktım o dönemde,
üstelik 7/24 çağrı merkezinden çıkmıştım yani, ama o iş bile evde oturmak kadar yorup sıkmadı beni. Allah bizim gibileri işsiz bırakmasın.
Aklıma Tatlı Hayat'ı getirdiniz.
Dizinin ilk bölümünde, Sevinç evde sıkıntıdan daralıyordu. Sonra İrfan bir fincan şeker almak için geliyordu, Sevinç tabi adamı zorla içeri davet ediyordu. Sonra Sevinç beraber bir çay içmeyi teklif ediyordu, İrfan da "işinizden alıkoymayayım??" diyordu, ve Sevinç şuna benzer bir cevap veriyordu:
"Sormayın İrfan bey, bugün işim başımdan aşkın.. Önce yarım saat kadar şu koltukta oturup şu tarafa bakmayı düşünüyorum, sonra diğer koltuğa geçip şu tarafa bakmayı. Sonra tuzluk karabiberlikleri doldurmam lazım, dolayısıyla çay yapmak bütün programımı alt üst edecek. Ama ne yapayım canım, bütün gün çalışıyorum, biraz kaytarmak benim de hakkım. Olmadı, akşam yemeğini tuzsuz yeriz."
Geçen hafta sıkıntıdan hem internette başıboş dolanıp durdum, hem bütün bölümlerini izledim de, aklımda kalmış. Nedense....
Aklıma Tatlı Hayat'ı getirdiniz.
Dizinin ilk bölümünde, Sevinç evde sıkıntıdan daralıyordu. Sonra İrfan bir fincan şeker almak için geliyordu, Sevinç tabi adamı zorla içeri davet ediyordu. Sonra Sevinç beraber bir çay içmeyi teklif ediyordu, İrfan da "işinizden alıkoymayayım??" diyordu, ve Sevinç şuna benzer bir cevap veriyordu:
"Sormayın İrfan bey, bugün işim başımdan aşkın.. Önce yarım saat kadar şu koltukta oturup şu tarafa bakmayı düşünüyorum, sonra diğer koltuğa geçip şu tarafa bakmayı. Sonra tuzluk karabiberlikleri doldurmam lazım, dolayısıyla çay yapmak bütün programımı alt üst edecek. Ama ne yapayım canım, bütün gün çalışıyorum, biraz kaytarmak benim de hakkım. Olmadı, akşam yemeğini tuzsuz yeriz."
Geçen hafta sıkıntıdan hem internette başıboş dolanıp durdum, hem bütün bölümlerini izledim de, aklımda kalmış. Nedense....
Ben bir ameliyat icin hastanede yattim, 5 gün sonra kendi istegimle ciktim, 3 gün evde dinlendim ve daha karnimdaki dikisler yeni tutmustuki hemen ise basladim, oh be dünya varmis dedim.
Bana gecmis olsuna gelmek isteyenler, is yerime gelmislerdi cok gülmüstük.
Calismak, yasamak demek, dünyanin icinde olmak demek, sosyallesmek demek, üretmek, birseyler ögrenmek, genclesmek, güven kazanmak demek ve bu dünyayi bir nebzede olsa sanki ben yönetiyormusum hissi bile güzel.. .
Tabiki eskiden öyleydi, az cok bende biliyorum ama bu zamanda büyük sehirlerde bunun olmamasini diliyorum.
Calismak kölelik degil, tam aksine özgürlüktür
Konumuz eşinin illa ki çalışmasını isteyen erkeklerdi değil mi? ben de erkek olsam eşimin kesinlikle çalışmasını isterdim, bütün gün evde oturup benim paramı yiyip kendi gibi olmayan, kendisi gibi düşünmeyen herkesi eleştiren bir kadındansa, her türlü emeğe saygı duyan, çalışıp parasını kazanan, hiç bir konuda kimseye muhtaç olmayan bir kadını tercih ederim çünkü. Bir erkek olsam sırf kadın diye (yan, sadece cinsiyeti yüzünden) çalışmayan birine ömür boyu bakmazdım heralde.
Önceki sayfalarda da kadın çalışıyor evinin işini başkasına yaptırıyor o da kadın v.s. gibi yorumlar vardı, evet bir kadın çalışıyor, temizlikçisiyle bakıcısıyla 3 eve ekmek giriyor, tuzu kuru olmayan anlamaz bunu, bilmez bu insanların evine giren ekmeğin kıymetini, ve kimse kusura bakmasın ama ister temizlikçi, ister amele, ister sizin beğenmediğiniz sekreter v.s. olsun namusuyla çalışıp parasını kazanan, evine ekmek götüren herkes, evde yatıp koca parası yiyendendaha saygıdeğerdir...
Bu konuya daha fazla yorum yapmayacağım, başta da dediğim gibi, ben kimseye bir ömür bedavadan ekmek vermem, o yüzden eşinin çalışmasını isteyen erkekleri anlıyorum ve hak veriyorum.
arkadaş tepkiler gelince ben otlakçı demedim demişte bin beterini demiş sağolsun.
resmen ev hanımlarına hakaret etmiş.
Sizce hanımından para beklemesi,yani bunu çok ciddi bir istek olarak öne sürmesi hoş mudur?mirmirmirmir
Akillibidik ortayi bulandirma, sende calisanlar hakinda sanki hayat kadiniymisiz gibi yazdigin icin, böylede cevabini alirsin.
Konuyu dagitmayalim Akillibidik.
ha yani arkadaş okuyarak o kişilerin yerini mi işgal etti.o halde "aslında çalışmasam da olur ama bu benim tercihim" diyenlerde şu anda ailesini geçindirmek zorunda olan,bir sürü çocukla aç kalmış,belki intiharı düşünen insanların yerini işgal ediyorlar.birkaç krem daha fazla alabilmek için.
bir de "üretmek" lafına takılıyorum.sanki bana hepsi dünyayı değitiren mucit.oturdun da bir düdüklü tencere mi icat ettin.çoğu memur sekreter bütün gün laklak yapıp,onu bunu çekiştirirler.lükse ulaşabimek için çalışırlar-yaşarlar.ama sonra ben üretmek için millete hizmetim olsun diye çalışıyorum derler.ühüühüühü.
Iste bu bölümde calisanlari o kadar hafife almissinki arkadasim, evet sanki hafif kadinlarmisiz gibi....
Herkesin kendi tercihi tabiki, ama kimse laklak icin maas aldigini daha görmedim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?