ha bu arada lafım ailesini geçindirmek için çalışanlara değil.ama inanınki siz çalışmasınız ülke daha çok kalkınacak emin olablirsiniz.hiç boşuna kendinizi kandırmayın.siz çalışmasanız o işe ya işsiz bir erkek ya da çalışmak zorunda olan bir kadın girecek.ne olacak peki yollar mı yıkılacak sular mı kesilecek?hayır işsizlik ortadan kalkacak.gelir seviyesindeki dağılım daha adil olacak.ha bu tipler bir de emekli de olmaz."ayy aktif olmak istiyorum,hayatın içinde olmak istiyorum,ben çalışmadan yapamaaaaaaaaam"derler.ulan hödük sen emekli ol da bir mezun da senin yerine geçsin.gençler nasıl istihdam olacak peki sen "ayyy ben aktif olmalıyım" dedikten sonra.sırf bencillik.onun için ülke bu hallerde.
kimse kusura bakmasın ama ister temizlikçi, ister amele, ister sizin beğenmediğiniz sekreter v.s. olsun namusuyla çalışıp parasını kazanan, evine ekmek götüren herkes, evde yatıp koca parası yiyenden daha saygıdeğerdir...
Kesinlikle katılmıyorum Böyle bir kıyaslama yapamazsınız. Zaten konu da çalışmayan bedavacı kadınla çalışan süper kadın kıyaslaması değil. Kimsenin çalışmayan hanımlara bedavacı işe yaramaz nitelemesi yapmaya hakkı yok. Annelerimiz anneannelerimiz çalışmıyordu bedavacı hazırcı mı onlar? Bu yaklaşımı hiç hoş bulmadım.
evet canım saygıdeğer arkadaşımız (!) çok güzel belirtmiş kime saygı duyulacak kime duyulmayacak.işte böyle saygıder eğitimcilerimiz.sınıfta da "annem ev hanımı,biz bakıcı ellerinde sürünmeyelim diye işinden ayrıldı" diyen bir çocuğa sanırım şu yorumu yapıyordur "ooooohh demek annen bedavacı ha,oh baban çalışsın anan k..ç büyütsün,sus saygıdeğer olmayan kadının çocuğu otur sana 0"o zaman çalışanlar çalışmayanlara bedavacı,çalışmayanlar da çalışanlara enayi gözüyle baksın.var mı böyle çocukça bir mantık.
bence de kimse kimseye bedavadan ekmek vermez.ama aylarca çocuğunu taşıyıp,acılarlar içinde doğurup,binbir çileyle ona annelik eden,kendine yıllarca kadınlık edip,yemeğini,ütüsünü yapan kadına da bedavacı,otlakçı gözüyle bakma ne kadar vicadana ve ahlaka sığar acaba?hani herkesi eşit görüp değer veriyorsunuz ya.
çalışmayan bayanlara nasıl otlakçı deniliyor nasıl küçümsüyorlar anlamıyorum belkide çoğundan daha sosyal etkinlikli daha eğitimli olanlarımız var ben çalışan bayanları tebrik ediyorum çalışsınlar ama bazı çalışan bayanlar çalışmayanları küçümsüyor ne demek otlakçı demekki bir kıskançlık söz konusu ki böyle sözlü saldırılar var çalışan çalışır çalışmayan çalışmaz neden tartışma yaratıyorsunuz ki benim çalışıp yorulmama gerek yok durumum çok iyi neden kendimi yoruyum ama evde akşama kadar oturup boş boş durmuyorum işime ayırcağım vakti kitaplara bebeğime veriyorum yada kendimi geliştirici kurslara gidiyorum çalışmıyoruz diye çoçuklarımızı okutmıycaz gibi düşünülüyor halbuki okul hatta öğretmenlerin nerde ne şekilde eğitim aldığını bile araştırmayı düşünüyorum kızım okula başladığında lütfen herkes kelimelerine dikkat etsin kimse otlakçı değil gerekirse çalışırız bence çoğu kadında maddi yat için çalışıyor çoğu konuştuğum bayan böyle diyor yok para için değil gidiyim sosyal çevrem olsun diye kimse ağır şartlarda çalışmaz..
tercih meselesi tabiki ama başka konulara gelince hayat müşterek,çalışma konusuna gelince erkek evine bakmalı...bana tuhaf geliyor,bayanların da çalışmasından yanayım.ha kocası odunun tekidir,evin bütün yükü kadının üzerindedir,ona bişey diyemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?