Eşiniz ablasına kredi çekse ne tepki verirsiniz?

Eşiniz ablasının arabasının ederi kadar borcunu öder, geri kalan borcunu da görümceniz öder. Niçin bu kadar karışıklık oldu ki?

adam eşi değil. konu sahibinin tek lira hakkı yok verilecek parada. üstelik bu kızcağız okutmuş da kardeşini destek de olmuş. konu sahibi ben çalışmıyorum evi nasıl geçindirecek evlenince! diye dertlenmiş.

Siz izin verirdiniz sanırım kredi çekip ödemesine eşinizin

evet. eşim abisine araba aldı. bütün birikimini bıraktı. çünkü biz evli değildik. ha ben de kreşi çektim aileme verdim kardeşlerime verdim. çünkü nişanlıydık. şu an için birbirimizin fikrini alırız elbette. ama eşimi okutan destek olan bir abisi ya da ablası olsa aynı şey olsa çek derdim.

Oldukça masum bir olay.
Ablanın arabasi var. Kardeş araba alamamış. Abla arabasını vermiş. Kardeş daha iyisini istiyor borca girecek olan nisanlınız daha fazlasını isteyen de nişanlınız. Abla kardeşe araba sahibi olmasında yardimci oluyor. Kardeş de ablasının ev sahibi olmasına yardimci olacak. Bilmiyroum bana çok rahatsız edici geldi. Bence nişanlınıza açık açık araba alman yerine ev eşyalarına yatırım yapmanı istiyorum. Kendimin de henüz mali bir gücü yok. Fakat nişanlı olmamıza rağmen senin üzerinde yatırımım olması beni rahatlatir demeniz daha dobra ve içten olur ve ben nişanlı olup aynı şeyleri yaşasaydım. Nişanlım da bana kardeşinle borca görme deseydi en hafif tabirle "hadi be ordan" derdim.

Bana ablam arabasını verecek, sonra ben o arabayi kendi malimmis gibi satip ustune daha iyi bir araba alma plani yapacagim sonra da nişanlım gelip aramiza fitne sokmaya calisacak; ben de hala onunla evlenmek isteyecegim. Bazi erkekler cok cilgin.

Ki bence arabasini kardesine yediren durumu da iyi bir abla bence onun parasini bile almaz da lafi kapatmak icin neyse sen de kredi çekersin demis. 'Sen de bana bir kahve ismarlarsin' hesabi.

zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış
milletin parasının hesabını yapacağınıza işe girin çalışın böylece maddi zorluk da cekmezsiniz evlenirken
Çalıştım da ailemin maddi imkanı iyi olmadığı için aileme verdim çoğu paramı. Evlilik için biriktiremedim.

Back
X