- 21 Aralık 2014
- 9.064
- 27.939
- 798
- Konu Sahibi Piremsesim11
Ben birşey anlamadım.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
BendeBen birşey anlamadım.
Adam kendi çalışıyor ödüyorsa
Sizi aksatmadan bırakın yapsın böyle salaklar kazık yemeden aklı başına gelmez
Ama fikrini onu düşündüğünü belirterek anlat seni düşman belle misin ablası (kesin ablasına söyleyecek)
Müstakbel eşine
Canım sen hem bizi hem bizim borcumuzu ödeyeceksin, ablan senin hep bekar olacağını düşünüyor galiba sana da yazık borç 1_2 sene de bitmez ee biz evlat sahibi olacağız hem evlatlarımıza hem birbirimize hem de krediye yetişmen çok zor sana da yazık günah sağlığını krediyi nasıl öderim düşünceleri ile strese sokma
Tarzı konuşup onu düşündüğünü bildirerek konuş bu yüzden istemediğini bildir
Derse ki atanırsan
ben atanırsam evladım için birikim yapmak isterim hayat pahalılığı tartışılamaz bir gerçek iyi bir eğitim için artık daha minicikken kesenin ağzını açmak gerekiyor eğer ablanın ihtiyacı olsaydı başım gözüm üstüne ama kendisi kendine yetebilir
Gibi bir konuşma yapın belki etkili olur ama genel de kazık illa ki yeniliyor ondan sonra akılları başlarına geliyor
Ha para vermiş ha kredi çekmiş,, ne farkı var? Size ne zaten ablasıyla arasındaki al-ver ilişkisinden. Karışmayın elbette...Karışık oldu biraz.
Şimdi şöyle düşünün.
Sizin görümcenizin 30 milyarlık arabası var. Eşinize kullan diye verdi bir yıl önce. Eşiniz de kullandı ama artık arabanın bakımı vs çok olduğu için 20 bin daha ekleyip yeni bir araba alacak.
Eşiniz görümcenize arabanın parasını vermeyi teklif ettiğinde ya da aynı arabayı vermek istediğinde görümce hayır bana ev kredisi çekip öde diyor.
Anladınız mı?
Destek olmak çok güzel hatta mükemmel bir duygu kardeş, abla sonuçta herşey paylaşılır, ödenir ne biliyim herşey olur. Amaaaa belirli zamanlarda tabiki de.Yahu benim kardeşim evli olduğum halde hala destek oluyor bana; yıllarca ticari borçlarımı vs ödedi evimde rahat ödeyeyim diye, yetmedi sonradan da evde sıkıldım diye yeni iş açtı başına koydu. Demek ki yarın bi gün elin kadını gelip nişanlım neden ablasına bakıyo diye bunların hesabını yapacak... yalnız size bişey söyleyeyim mi? Öyle kadın benim kardeşimle en fazla nişanlı olabilir, hiçbi zaman kıyılmaz o nikah... Hatta o kadar bile olamaz, düzeltiyorum : siz dua edin ki fikrinizi söyleyebiliyorsunuz,, benim kardeşime "ablana destek olmayacaksın" diyebilecek kadın henüz doğmadı :)))
bizde böyle arkadaşım ya,, onun sıkıntısı olursa da ben öderim yıllarcaDestek olmak çok güzel hatta mükemmel bir duygu kardeş, abla sonuçta herşey paylaşılır, ödenir ne biliyim herşey olur. Amaaaa belirli zamanlarda tabiki de.
Kardeşler veyahut ablalar sizlerin borçlarınızı ödemek için yaşamıyorlar. Sizlerin ticari borçlarınızı yıllardır bence ödeyemez. O kardeşinde hayatı yuvası evliliği çoluğu çocuğu olacak ömür boyu kardeş, abla, abi borcu ödeyemez.
Hatta bir eş sahibi olur çocuğu olur o zaman eşi "yuvan var çocuğunla ilgilen" derse ne olursa olsun size yardım edemez.
Ha yok ben kardeşimi evlendirmem etmem biçmem bana yardım etsin otursun ödesin borçlarımı derseniz çoook normal.
Evlenmedim ama evlenmeden de konuşabilirim bunları konuşmam içinde yaşamam gerekmiyor. Yazdıklarınızda tabiki de haklısınız, haksızsınız demiyorum olması gereken zaten bu. Ben çıkıp evlensem eşime "kardeşlerine yardım etmeyeceksin" demem asla. Varsa bir sıkıntı bende ederim yardımı. Yardım diyorum mükemmel bir şey. Öyle bir anlatmışsınız ki "yok kardeşime bunu söyleyecek kadın doğmadı:)))))" emin bir dille keskin konuşmanız ve üstüne kullanamaz demeniz. Bu borç konusu hem eşi hemde çocukları ve çocukların geleceğini okul hayatını etkiliyor. Ben psikolojik açıdan yaklaştım olaya. Belki eş kullanacak o kullanamaz denilen cümleleri ama sizin belki ruhunuz duymayacak hiç bilemezsiniz.bizde böyle arkadaşım ya,, onun sıkıntısı olursa da ben öderim yıllarcabizim evimiz barkımız malımız mülkümüz ve dahi çoluğumuz çocuğumuz herşeyimiz birdir, aynı şekilde ailemize giren gelinin/damadın vs de herşeyi bizim için birdir. Layık olmayan zaten dahil de olamaz
o dediğin cümleyi kimse bana da kardeşime de çocuklarıma da kuramaz yani,, kurmaya teşebbüs ederse de kendi yolunu çizer gider....
Çok sıkışırsanız kardeşiniz eşinin rızasını alarak size yardım eder. Kimse karısının, çocuğunun rızkını "ay ablam evde sıkıldı hadi iş yeri açalım" deyip vermek zorunda değil. Kardeşiniz bir gün ablana yardım etme diyen birine aşık olursa ne yapacaksınız? Ayıracak mısınız? Ayrıca tüm hayatınızı kardeşinize yük olarak geçirmek yerine bi zahmet çalışın ya da evliyseniz eşinizden alın. Konu sahibinin daha evli bile olmadığı bir adam için yaptığı yorum ne kadar çirkinse sizinki onunkinden de çirkin.Yahu benim kardeşim evli olduğum halde hala destek oluyor bana; yıllarca ticari borçlarımı vs ödedi evimde rahat ödeyeyim diye, yetmedi sonradan da evde sıkıldım diye yeni iş açtı başına koydu. Demek ki yarın bi gün elin kadını gelip nişanlım neden ablasına bakıyo diye bunların hesabını yapacak... yalnız size bişey söyleyeyim mi? Öyle kadın benim kardeşimle en fazla nişanlı olabilir, hiçbi zaman kıyılmaz o nikah... Hatta o kadar bile olamaz, düzeltiyorum : siz dua edin ki fikrinizi söyleyebiliyorsunuz,, benim kardeşime "ablana destek olmayacaksın" diyebilecek kadın henüz doğmadı :)))
Çok sıkışırsanız kardeşiniz eşinin rızasını alarak size yardım eder. Kimse karısının, çocuğunun rızkını "ay ablam evde sıkıldı hadi iş yeri açalım" deyip vermek zorunda değil. Kardeşiniz bir gün ablana yardım etme diyen birine aşık olursa ne yapacaksınız? Ayıracak mısınız? Ayrıca tüm hayatınızı kardeşinize yük olarak geçirmek yerine bi zahmet çalışın ya da evliyseniz eşinizden alın. Konu sahibinin daha evli bile olmadığı bir adam için yaptığı yorum ne kadar çirkinse sizinki onunkinden de çirkin.