- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.965
- 798
- Konu Sahibi sosyalbilimci
Canım bizim durum farklı ama..bizimkiler her sene kurban kesmek istiyolar üstelik kurbanın anlamı yardımlaşmak o kestiğin hayvanın bi kısmını dagıtmaktır bunlar dagıtmıyo kendi dolaplarını dolduruyo her sene de eşimden istiyolar bi sene de kesmeyelim durumumuz yok demiyolat
Benim kendi ailem geçen sene kesemedi mesela
Bazı insanlar için kurban kesmek ibadetten ziyade bir PRESTİJ meselesi.
Haklarında "bilmem kimler kurban kesememiş bu sene" denmesi çok aşağılayıcı bir şey.
Eski eşimin ailesi böyle idi, borçtan suları eksilirdi, doğalgaz kutusunu söküp götürürdü yetkililer, öyle bir durumdalardı ama konu komşu, elalem kesemedi demesin diye ne yapar eder kurbanı keserlerdi.
En güzeli; Siz de kendi ailenize kurban parası gönderin. Aileniz de kessin. Kurban niyetiyle değil, senelik et depolama niyetiyle kessinler fark etmez. Yeter ki onlar da et yesinler. Eşinizin ailesi dolaplarını doldururlarken sizinkiler neden yiyemiyor?
Bu arada hep fark ettim ki eşinizin ailesine yükleniyorsunuz, borcunuz olduğunu görmüyorlar mı, olduğunu bile bile neden hala istemeye devam ediyorlar diye ama yüklendiğiniz kişiler yanlış. Asıl sorumlu eşiniz. eşinizin ağzı var, "anne,baba borçlar bitmeden size yardım edemem, biraz anlayışlı olun bitene kadar" diyebilir. Ama demiyor.