- 5 Ağustos 2016
- 11.151
- 32.036
- 598
Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum
Kesinlikle çok haklısınız bende eşimle konuşacağım eşimde bir şeyler düşünüyordur bence, eşim sorumluluk sahibi birisi kesinlikle kafasında bir şeyler vardır hiç konuşmadık ama , belki akşam geldiğinde işten konuşurum. açarım konuyu. bir çare bulsun en azından yarısını versin.Valla hic de abartmiyorsunuz.
Bebegin masrafi o kadar cok ki... suan gecindiginiz miktar size bebek olunca yetecek mi?
Yagi bezi mamasi suyu pisik kremi bir ay olan kiyafet bir ay sonra kucuk geliyor. Ilk bebekse arabasi besigi puseti kuveti cok maliyetli. Allah vermesin ama gece gidilen aciller, araba yoksa taksi paralari... inanin cok akla gelmedik seyler cikiyor.
Bir de hamilelik ilerledikce ve sut verirken sizin karniniz cok acikacak. Sagliginiz icin protein agirlikli beslenmek durumunda kalacaksiniz. Mutfak masrafi bile katlaniyor emin olun.
Esiniz konussun. Daha az versin. Yani adam gelirinin nerdeyse yarisini baska eve veriyor. Tabii ki yabanci degil en yakini ama giden sizden gidiyor.
Aynen düşünüyordur bence de sorumluluk sahibi birisi eşim, aynen yani hiç olmazsa verdiğinin yarısını versin ama babasıyla da konuşsun istiyorumcanım zor bir durum evet, ancak bu kadar baskı yapma eşine. 1500 değil de 500 versin. seni de kötü bilmesin çocuk olacak masrafın olacak zaten bunu düşünür diye umuyorum
Yok eşim yanlış anlamaz bebeğimizi düşündüğüm için dediğimi bilir, yoksa ben en başta da ailene para veremezsin baban çalışıyor banane kendi baksın ailesine derdim.demedim. bakalım ne diyecek babasıyla da konuşsun istiyorum, verse bile eşim 1500 vermesin daha az versin.Şuraya yazdığın şekilde anlatırsın kendini de yanlış anlaşılmakta kuratririsin hatta direk konuştu yazdığın şekilde oku bunu buraya yazdığın şekilde yaparsan bir sorun olmaz diye dusunuyorum
Aynen düşünüyordur bence de sorumluluk sahibi birisi eşim, aynen yani hiç olmazsa verdiğinin yarısını versin ama babasıyla da konuşsun istiyorum
Yok olumsuz bir şey demem sakince söylerim çocuğumuz için diye,anlar o beni,konuşur merak etme sen ama bu yönde olumsuz bir şey de deme bence böyle şeyler ters tepiyor sonra biraz zaman
Biz bazen 1500-2000 lira sadece iki çocuğumuza harcıyoruz .arkadaşlar da söylemiş ..öyle masraflar çıkıyor ki hiç hesaba katmadigimiz, planlı olmak zorundayız ..Allah korusun hastalık da düşünülmeli ..mutfağı bilemem de faturalarını ödemeleri konusunda bir konuşma yapabilirsin eşinle ..doğacak çocuğuna bir sürü masraf yapacaksın ..yeri gelecek yetismeyecek o para ..doğum var ,eşyası ,odası ,sağlık giderleri ,ilerde eğitim masrafları ..e siz hiç yiyip ,içip ,gezmeyek misiniz ? Belli yasa gelmiş insanlar ,bir zahmet sorumluluk almayı öğrensinler artık. .Merhaba kızlar 1 senelik evliyim eşim 3500 tl kazanıyor , kayınpederim çalıştığı halde kendi evine bakmayan bir insan, düğünümüzü eşim yaptı kendi çalışıp kazanarak, babası tek çöp dahi almadı eşimin aldığı bilezikleri bir de utanmadan düğünde taktı bana sanki kendi almışçasına her neyse, faturaları eşim ödüyor, mutfak ihtiyaçlarını eşim karşılıyor. 1500 lira ayda ailesine gidiyor.
bize kalan 2 bin yetiyor. evimiz kendimize ait . ben çalışmıyorum çalışmayı düşündüm ama kısmet olmadı. şimdi de bebeğimiz olacak. zaten bebeğim 3 yaşına gelene kadar çalışmayı düşünmüyorum ,3 yaşında kreşe vermek istiyorum, her neyse, 2 bin bize yine yeter herhalde gereksiz masraflar yapmazsak bazı şeylerden kısarsak, bankada biraz paramızda var,asgari ücret alıp ev geçindirmeye çalışan insanlar var bu yüzden yetmez demek istemiyorum ,yeter, fakat babası çalıştığı halde ailesine para vermesi şuan bana dokunuyor, bebeğim olacak ve onun geleceğini düşünmek zorundayım, oraya verdiği 1500 lirayı eşim her ay bankaya yatırsa bir senede 18000 para yapar, kesinlikle paragöz bir insan olduğum anlaşılmasın öyle olsa eşim ailesine para veriyor diye ilk başta tepkimi koyardım ama geleceğimizi düşünmek zorundayım, sizce ne yapalım, eşime söylemedim bunu, kayınpederim de gerçekten hiç iş yok , bu böyle sürüp gider, yıllarca, acaba eşim vermese para zorda kalınca öder mi ki bu adam, eşim dese çocuğumuz olacak ben artık para veremem, konuşsa babasıyla ? yoksa ben bencil mi düşünmüş oluyorum ? ama sonuçta adamın kazancı var, kazancı olmasa hasta olsa çalışamıyor olsa hadi tamam eşim baksın ihtiyaçlarını gidersin, ama kendi çalışıp kendi yiyor. bu da bana dokunmaya başladı. fikirlerinizi bekliyorum
Yiyor içiyor geziyor ne yapacak faceden bakıyorum hep gezmede , kayınvalideme söylemeden başka şehirlere gitmeler..bekar gibi yaşıyor.haklısın
acaba kayınpeder maaşını ne yapıyor
Babası bakmadığı için ailesine mecbur veriyorah bu erkek aileleri yok mu?hic mi acimiyorlar ya.madem ihtiyaci yok esiniz niye veriyor.ben olsam asla kabul etmem.esimin maasi 4000 ama o boyle bisey istese kabul etmem.sizde utanmayin bence.maasinin yarisini veriyor nerdeyse
Kesinlikle çok haklısınız bende eşimle konuşacağım eşimde bir şeyler düşünüyordur bence, eşim sorumluluk sahibi birisi kesinlikle kafasında bir şeyler vardır hiç konuşmadık ama , belki akşam geldiğinde işten konuşurum. açarım konuyu. bir çare bulsun en azından yarısını versin.
bende acaba başka biri falan varmı diye düşünüp sormuştumYiyor içiyor geziyor ne yapacak faceden bakıyorum hep gezmede , kayınvalideme söylemeden başka şehirlere gitmeler..bekar gibi yaşıyor.
Bakmıyor işte adamın hiç bir şey umrunda değil , eşim zaten küçüklükten yoksulluk içinde büyümüş , ufak yaşta da okuldan geri kalan zamanda kendisi çalışmış , 10 yaşında falan başlamış yani eşim çalışmaya, her şeyini kendisi görmüş , dershane üniversite için tüm giderleri kendi çalışıp ödemiş , kayınvalidem kocasına bir şey diyemiyor maalesef, kadının da gözünü korkutmuş , demiş zamanında ama yapacak bir şey yok adam anlamıyor umrunda değil çocuk yapmış ama saldım çayıra mevlam kayıra büyümüşler.
Vardır kesin defalarca aldattı kayınvalidemi. ablası ve iki kız kardeşi var.bende acaba başka biri falan varmı diye düşünüp sormuştum
adam nasılsa oglum karşılıyor bende keyfime bakıyım diye düşünüyor sanırım
eşiniz tek çocukmu kardeşleri abisi ablası falan varmı
Eşime kızamıyorum gerçekten görseniz durumun farkında olsanız anlarsınız eşim küçük yaşta başlamış çalışmaya çünkü babasından hiçbir şey görememiş fukara bir hayat sürmüşler okuldan kalan zamanlarda eşim çalışmış hep, üniversiteyi şehir dışında okumuş yurt parası harç parası her şeyi eşim çalışıp halletmiş adamın umrunda değil ki, adam geziyor tozuyor, eşim vermese para acaba bir lokma ekmek getirecek mi evine merak ediyorum çünkü kendi boğazını görüyor , facede görüyorum geziyor tozuyor yiyor içiyor ...
Vardır kesin defalarca aldattı kayınvalidemi. ablası ve iki kız kardeşi var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?