Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

Valla hic de abartmiyorsunuz.

Bebegin masrafi o kadar cok ki... suan gecindiginiz miktar size bebek olunca yetecek mi?
Yagi bezi mamasi suyu pisik kremi bir ay olan kiyafet bir ay sonra kucuk geliyor. Ilk bebekse arabasi besigi puseti kuveti cok maliyetli. Allah vermesin ama gece gidilen aciller, araba yoksa taksi paralari... inanin cok akla gelmedik seyler cikiyor.
Bir de hamilelik ilerledikce ve sut verirken sizin karniniz cok acikacak. Sagliginiz icin protein agirlikli beslenmek durumunda kalacaksiniz. Mutfak masrafi bile katlaniyor emin olun. Balik kirmizi et ceviz bol bol yemeniz lazim. Kuruyemis pekmez de aynen... hepsi maliyetli seyler. Hani o zaman sogan ekmek yer otururum denemiyor gucten dusmemeniz lazim ki bebege bakicak haliniz olsun sutunuz olsun...

Esiniz konussun. Daha az versin. Yani adam gelirinin nerdeyse yarisini baska eve veriyor. Tabii ki yabanci degil en yakini ama giden sizden gidiyor.

canım zor bir durum evet, ancak bu kadar baskı yapma eşine. 1500 değil de 500 versin. seni de kötü bilmesin çocuk olacak masrafın olacak zaten bunu düşünür diye umuyorum

Kesinlikle çok haklısınız bende eşimle konuşacağım eşimde bir şeyler düşünüyordur bence, eşim sorumluluk sahibi birisi kesinlikle kafasında bir şeyler vardır hiç konuşmadık ama , belki akşam geldiğinde işten konuşurum. açarım konuyu. bir çare bulsun en azından yarısını versin.

canım zor bir durum evet, ancak bu kadar baskı yapma eşine. 1500 değil de 500 versin. seni de kötü bilmesin çocuk olacak masrafın olacak zaten bunu düşünür diye umuyorum
Aynen düşünüyordur bence de sorumluluk sahibi birisi eşim, aynen yani hiç olmazsa verdiğinin yarısını versin ama babasıyla da konuşsun istiyorum

Şuraya yazdığın şekilde anlatırsın kendini de yanlış anlaşılmakta kuratririsin hatta direk konuştu yazdığın şekilde oku bunu buraya yazdığın şekilde yaparsan bir sorun olmaz diye dusunuyorum

Şuraya yazdığın şekilde anlatırsın kendini de yanlış anlaşılmakta kuratririsin hatta direk konuştu yazdığın şekilde oku bunu buraya yazdığın şekilde yaparsan bir sorun olmaz diye dusunuyorum
Yok eşim yanlış anlamaz bebeğimizi düşündüğüm için dediğimi bilir, yoksa ben en başta da ailene para veremezsin baban çalışıyor banane kendi baksın ailesine derdim.demedim. bakalım ne diyecek babasıyla da konuşsun istiyorum, verse bile eşim 1500 vermesin daha az versin.

Aynen düşünüyordur bence de sorumluluk sahibi birisi eşim, aynen yani hiç olmazsa verdiğinin yarısını versin ama babasıyla da konuşsun istiyorum

konuşur merak etme sen ama bu yönde olumsuz bir şey de deme bence böyle şeyler ters tepiyor sonra biraz zaman

ayrıca zaten bir bebeğin masrafı neredeyse o civarda oluyor doktor kontrolü bezi maması kıyafeti vs.. verecek parası kalacağını sanmıyorum :)

Biz bazen 1500-2000 lira sadece iki çocuğumuza harcıyoruz .arkadaşlar da söylemiş ..öyle masraflar çıkıyor ki hiç hesaba katmadigimiz, planlı olmak zorundayız ..Allah korusun hastalık da düşünülmeli ..mutfağı bilemem de faturalarını ödemeleri konusunda bir konuşma yapabilirsin eşinle ..doğacak çocuğuna bir sürü masraf yapacaksın ..yeri gelecek yetismeyecek o para ..doğum var ,eşyası ,odası ,sağlık giderleri ,ilerde eğitim masrafları ..e siz hiç yiyip ,içip ,gezmeyek misiniz ? Belli yasa gelmiş insanlar ,bir zahmet sorumluluk almayı öğrensinler artık. .

ah bu erkek aileleri yok mu?hic mi acimiyorlar ya.madem ihtiyaci yok esiniz niye veriyor.ben olsam asla kabul etmem.esimin maasi 4000 ama o boyle bisey istese kabul etmem.sizde utanmayin bence.maasinin yarisini veriyor nerdeyse

ah bu erkek aileleri yok mu?hic mi acimiyorlar ya.madem ihtiyaci yok esiniz niye veriyor.ben olsam asla kabul etmem.esimin maasi 4000 ama o boyle bisey istese kabul etmem.sizde utanmayin bence.maasinin yarisini veriyor nerdeyse
Babası bakmadığı için ailesine mecbur veriyor

Sorumsuz biri degilse hic caninizi sıkmayin. Ilerleyen zamanda ihtiyac listesi yaparsiniz bebege. Bakar ki yetmiyor... kendi onlem alir.

Yiyor içiyor geziyor ne yapacak faceden bakıyorum hep gezmede , kayınvalideme söylemeden başka şehirlere gitmeler..bekar gibi yaşıyor.
bende acaba başka biri falan varmı diye düşünüp sormuştum
adam nasılsa oglum karşılıyor bende keyfime bakıyım diye düşünüyor sanırım
eşiniz tek çocukmu kardeşleri abisi ablası falan varmı

Ben çok üzüldüm eşinize ya, adama gün yüzü göstermemişler resmen. Eşinize siz bari destek olun. Eşiniz sabit bir yardım yapsın, gerisine karışmasın, öncefen 1500 sabit veriyorduysa çocuk nedeniyle 1000r düşürsün. iPhone isteyen görümceyi de biraz paylasın ama. Siz de daha erken çalışmayı düşünün eğer ki yetiremezseniz.

Vardır kesin defalarca aldattı kayınvalidemi. ablası ve iki kız kardeşi var.

Canım ben de diyorumki eşin bakmasın bakalım geçinebilecek mi görmüş olursunuz. Yazık günah gerçekten. Babasının keyfi sürsün diye eşinin, çocuğunun rızkından veriyor.hadi düşkün olsa zor durumda olsa anlarım tabi ki bakmalı. Ama bu keyfi bir şey.Resmen siz yemeyip adamın lüks ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz. Sen yavaştan acaba sordum soruşturdum bebeğe şu lazımmış, bu lazımmış, şunu da almalıymışız, fiyatı şuymuş falan diye uçuk rakamlar mı söylesen. Parayı babasının k.çına sıvamaya devam edip, sana alamayız gücümüz yetmez demez herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…