Eşiniz ailesinin faturalarını ödese mutfak ihtiyaçlarını karşılasa bir tepki verir misiniz

Anlıyorum ama bunun bedelini size ve çocuğunuza ödetmeye hakkı yok eşinizin. Adamın sorumsuzluğunun ceremesini siz çekmek zorunda değilsiniz. Ne yapacaklar nasıl yapacaklar bu onları ilgilendirir. Kv kocasına söz geçiremiyorsa kendi çalışsın. Görümceleriniz çalışsın. Bakın eşiniz küçük yaşta başlamış çalışmaya. Yazık değil mi eşinize? Onlarda çalışsın madem. Ama başkasına sırtını dayamak kolay geliyor tabi. Eşiniz para musluğunu kessin bakalım ne oluyor. Çözümsüz değil bu sorun. Bana karı koca çok yumuşak yapıdasınız gibi geldi. Bu yüzden yaşıyorsunuz bunları bence.
Çocuğunuzun rızkını başkasına yedirmemelisiniz. Herkes kendi ailesinden mesuldür. Siz artık çekirdek bir ailesiniz. Ve buna göre davranmalısınız. Tavrınızı koymak zorundasınız. Böyle hayat geçmez.

Cocugunuzun gelecegini dusunuyorsaniz calismayi deneyin.. 2 ay sonra calismaya donen annelerin yaninda 3 yasina kadar calismayi dusunmuyorum diyebiliyorsaniz ailesine gonderdigi paraya da laf etmeyin bence

Kesinlikle haksiz degilsiniz.
Dediginiz gibi hasta olsa calismiyor olsa amenna. Ama boylesi sacma.
Bebek dogunca masraflar o kadar artacak ki. Bence istese de gonderemeyecek.

Eşinize helal olsun her evlat böyle olmaz Allah razı olsun ondan.Bu durumu bilerek evlenmediniz mi kabul edip şimdi yollama demek sıkıntı olur

Napıyo acaba kayınpederiniz o parayı merak ettim .. Bencil düşünmüyosunuz çok da haklısınız aksine. Başkası olsa çoook önceden müdahale etmişti

Esiniz ailesine elbette maddi yardimda bulunsun. Ama a'dan z'ye her seyi ustlenmek zorunda degil. Cok hos ve iyi niyetli geldiniz bana. Kalbinize gore versin allah. Bebeginiz de hayirli olsun

3.500 maaş alıp, 1.500ü düzenli ailesine bağlayan bir adamla bunu kabul ederek evlenmişsin. İşin zor. Biz bunu konuşmuştuk dese ne yapacaksın, savunman çocuk olursa diye düşünemedim mi olacak?

Asla haksiz degilsiniz. Ama ikna etmek yillarin aliskanligi bir cirpida silivermek zor olacak. Belli ki esiniz oldum olasi bakti ailesine.
Isiniz de yoksa eger su an bence esinizle sakince konusun. Kendi gelir gider listenizi yapin. Ustune bebek tahmini gider listesi yapin.bildiginiz kadariyla ailesinin gelir gider listesini yapin.
Cunku bebek dogduktan sonra yapilan bu yardim adil olmayacak. Sizin giderleriniz yukselecek.
Anne baba olarak cocuklarimiza kendi butcelerini ayarlamayi ogretmemiz gerekirken esinizde tersi bir durum olmus. Yavas yavas onlari yorganina gore ayak uzatmalari gerektigine ikna etmek lazim.
Elinizde liste ve rakamlar olmasi esinizin de resmi gormesini kolaylastiracak.
Hele ki basit bir matematik hesabiyla 2000 tl 2 yetiskin ve 1 bebek icin ayrilirken, diger tarafta baska 2 yetiskin 1500 tl + kendi paralari ile yasiyorsa... Sizden daha fazla para giriyor evlerine. Bu aslinda sanirim evliligin basindan beri boyleymis.
Cok da guzel sabretmissiniz. Paraci olsaniz bu konuda cok daha onceden baska tarz konusurdunuz. Esiniz de gorecektir eminim. Icinizi ferah tutun.

ev kendinizin mi kp mi aldi orasi onemli kira vermek yerine ailesine veriyor diyebiliriz ama yine de 1500 fazla 200o ile nasil gecinilir ki

Bu durumda annesi yada babası ile konuşmalı.
Çünkü sizinle bebeğinizin rızkına engel oluyor.

Çocuk olsa da olmasa da haksız değilsin, ne münasebet maaşının yarısını anne babaya göndermek. Eşim gönderecek olsa ben de tamamını gönderirim maaşımın sanırım. Evlenmiş barklanmış adamdan ne beklentisindeler hala.

Keşke baştan kesseymişsiniz bunun önünü. Bundan sonra zor görünüyor. Çok strese girmeyin siz yine de konu ne olursa olsun..

Valla eşin ödemeye devam ettikçe kp hayatta keyfindem geri kalmaz.. ilk iş faturaları ödememesini biraz bebeğe ayırmanız gerektiğiniz söyle bence..

Yattıkları yerden ellerine bir "asgari ücret" veriyorsunuz resmen her ay. Kendi ağzınızla söylediniz o parayla kaç çocuklu aile geçinmeye çalışıyor. Kesinlikle vermesin. Çocuğum olsun olmasın eşimin okadar parayı ailesine vermesine izin vermezdim. Hem gelirleri var hem mutfak ve faturalar sizin cepten çıkıyor. Daha neler derdim de neyse!

Tamamen parayı kesmek değilde bazı aylar biraz kısabilir.
Bunu da eşinizle konuşarak değil bazı aylar ek masraflar çıkararak yapabilirsiniz.

Mesela bebeğinize sigorta başlatın. Kendinize bir şeyler alın. Bir ev daha almaya çalışın, yatırım olur deyin v.s

Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama gerçekten çok zor bu parayla geçinmek. Eşiniz öncelikle kız kardeşinden çalışmasını ve ailesine destek olmasını çünkü kendisinin artık bir bebeği olacağını ve bu kadar yardımda bulunamayacağını söylemesi gerekiyor. Bu durumda gorumcenizin çalışmayıp evde oturması çok büyük sorumsuzluk. Sonra da aynı şekilde babasıyla konuşsun. Yavaş yavaş azaltan verdiği parayi. Yetmedi içe onlar da kendilerince tedbir almaya başlayacaklardır.

ev kendinizin mi kp mi aldi orasi onemli kira vermek yerine ailesine veriyor diyebiliriz ama yine de 1500 fazla 200o ile nasil gecinilir ki

Evi eşi kendi çalışıp almış.Kayınpederin yaptığı bir yardım yokmuş.Eşi çalışıp ailesine de destek oluyor.Eşi iyi niyetli Allah daha çok verir ona.Ama 1500 TL yardım da çok fazla 500 TL olabilir.Görümce de çalışmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…