Eşiniz evde yardım ediyor mu ?

Daha ne istiosun allahtanbirak utusude kusur kalsin
Valla canım işte evin en zor işi o:)
Şimdi benim Çamaşır yıkama takıntım var günluk en az 2 makina yıkanıyor e bunlardan pantolonlar gömlekler iç çamaşırları nevresimler ütülenmeden yerleşmiyor ki

Şikayet ederse etsin ne olacak boşverin sonuçta işi yapıyor oh mis :)

Gercekten süpermiş masallah diyelim. Allah bebeğinizi sağ salim elinize almayı nasip etsin.

Arada pohpohlanmak istiyor olabilir eşiniz. Benimki zaten maşallah herşeyi zaten sesini çıkarmadan yapıyor ama ben övünce mutlu oluyor biliyorum daha da bir zevkle yapıyor

vay be... bir evin bütün işi, gücü, her şeyi evde kaç kişi yaşarsa yaşasın sadece o evin hanımına ait zaten ve kocalar teşrif ederlerse, canları isterse yardım ediyorlar yani, öyle mi? yani diyorsunuz ki zaten çamaşır, bulaşık, ütü, yemek vs hepsi kadın olarak benim işim, eşim de Allah razı olsun, Allah tuttuğunu altın etsin "yardım ediyor" diyorsunuz... zaten yemek, bulaşık, temizlik, ev toplama falan bunlar normalde hiiç onları ilgilendirmez, paşalarınız sersin bi tarafını yatsın, canları isterse ara sıra yardım etsin. siz kadınsınız ya sizin canınız yok, zaten siz hizmetçisiniz di mi, neden yaşıyorsunuz ki? hatta siz çalışıp eve para da getirin, hizmetçi gibi iş de yapın, bu sizin göreviniz, erkeğiniz paşanız keyfi gelirse size yardım etsin, Allah bu erkekleri başımızdan eksik etmesin neyse ki yardım ediyorlar değil mi :)

hanımlar hayatı kendinize zorlaştırmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz çok merak ediyorum.
şimdi bu yorumu anlamayan da çıkar.

Valla çok haklısınız
Her kelimenize katılıyorum

Ama var biliyor musunuz ? Maalesef eşimin çoğu arkadaşı yatsın eşleri hizmet etsin o durumdalar. Ben yapamiyorum bebekle zaten yetistiremiyorum da.. O yüzden sanki eksikmisim gibi davranilinca bende bu bu sormak istedim acaba herkes mi onlar gibi diye.. Bide bu bahsettiğim arkadaşları da gayet eğitimli insanlar. Ama evde koca ayakları uzatsin sen çay çorba vs. vs.

Erkekler gazla çalışıyor. Ben de yüksünmezdim aslan kocam kaplan kocam derdim yeter ki yapsın..
Not: kocam yok

Haftaiçi yormuyorum eşimi ama Haftasonu evde durmadığımız için temizlik yapmadan çıkmak istemiyorum.Beraber halledersek daha çok vakit geçiririz diyince beraber 2 saatte herşeyi halledip çıkıyoruz.Kırk yılda bir birşey diyecek olursa da burası sadece benim evim mi sanıyorsun senin de evin çekinme sen de yapabilirsin diyorum.Bakıyor öyle yüzüme :)))

İlk yıl yapmazdı ama yavaş yavaş ufak görevlerle alıştırıp kendi göreviymiş haline getirdim.Şimdi memnun olarak yapıyor.

Ufak da olsa bazı işlere yardım etmeye alışmalılar çocuk olunca daha da sıkıntı oluyor çünkü.

Yapabildiği şeyleri yapmasını isterim, kendi de yapar.
Sizin hatanız söylenmek olmuş.
Yapamasa da ellerine sağlık deyin, cesaretlendirin.
Arada benim eşim de söyler kim ev süpürüyor gece bebeğe bakıyor nankörlük yapmadiye, ben seninle evliyim ve bu özelliklerin olduğu için daha da sevdim başkasını karıştırma derim.
O hesaba girersek ben de alışveriş manyağı değilim efsane yemek yapıyorum vs bunları mı söyleyeyim, ortaklaşa bir hayat yaşıyoruz ve birbirimizin işini kolaylaştırma imkanı varken neden yapılmasın derim.

Evin dağınık kalmasını yardıma tercih eder benimki

1 buçuk yıldır elime süpürge almadım. Evi süpürür siler. Toz alır. Sadece ütüyu yapamaz. Ütü hariç bütün işleri eşim yapıyor desem yeridir. Tanı ben de bebeğimizle ilgileniyorum.

Hayret birsey siz insansiniz da biz neyiz
Önceden ortak yapiyorduk ama riskli hamilelik ve arkasına bebek bütün işleri eşime kaldı. Halinden şikayetçi değil bana göre daha titiz. Ama mecbur yapacak ben de çalışıyorum aynı işyerindeyiz. Kızım gece çok uyanır en azından o gece deliksiz uyuyabiliyor ben uyuyamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…