Umarım herşey düzelir, huzurlu sevgi dolu bir evliliğiniz olur, yalnız neden hep keşke dememek için çabalayan kadın oluyor?
Evliliğinde ciddi problemlerle boğuşan, kadın kadar çabalayan erkeklerden bahsetmiyorum onlar müstesna, her aklına estiğinde eşine eşya muamelesi yapıp kedi yavrusu gibi kapı önüne koymak, kadını anne babasının evine bırakmakla tehdit eden erkekler için diyorum, onlar zerre düşünüyor mu keşke diyor mu acaba? Sanmıyorum, kadını kovarken de düşünmüyorlar, terk ederken de düşünmüyorlar, keşkeleri de olmuyor çünkü onlar erkek, evli olmakla boşanmış olmak arasında bir fark yok onlar için, boşanırsa etrafa savunma hazır, kadın iyi değildi, temizlik yapmıyordu, yemek pişirmiyordu, kocasına hürmeti yoktu, zavallı talihsiz adam.
Kadınsa neden boşandığını anlatmaya çalışır etrafına, eşi eve para getiriyorsa, aldatmıyorsa tamamdır, amaaaann kimin kocası bağırıp çağırıp evden kovmuyor ki sabretseydin azıcık deyip adamın söylediği onca kötü söz, hatta şiddeti bile aklanır paklanır, kadın vah vah boşandın mı sözleriyle savaşır, erkek ailesinin bulduğu yeni gelin adayıyla davullu zurnalı evlenir, neden çünkü o erkek, kadın boşanamaz, terk edemez, boşarsa erkek boşar, erkek terk eder.