• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz evden kovsa gidermiydiniz

Eşiniz size normalde çok iyi davransa birden eften puftan seyden evde kavga çıksa geçen papci konusunu acmistim sürekli elinden tel düşmüyor oyun oynuyor diye bende kavga yapmistim oda bana patlamisti. 2 gündür küsüz 2 gündür de yemek yapmiyorum normalde asla yapmamzlik yapmam işten yorgun geliyor diye. Neyse bugün yapmadım diye evde de birkaç daginiklik vardı bağırıp çağırmaya başladı bu eve girmek istemiyordum artık , kendi evime adım atasim gelmiyor, temizligini yemegini yapmiyorsan sen ne işe yariyorsun! Bıktım artık senden! Bende gideyim de kurtul dedim. Git bidaha da gelme , eğer dönersende almam seni eve dedi. Normalde böyle bı insan değildi evliligimiz boyunca ailesi yüzünden kavga yaptik bugünde eve çok geç gelmisti. Normalde her akşam sarılır öper arar sorar çok ilgilidir . Birden bire değişim yaşadı . Yatarken de yarın bu evde gormeyim dedi ve yattı. Lütfen bosanin diye mesaj atmayın. Ben yarın bu evden gitmezsem her sinirlenisinde nasıl olsa gitmez diye bana bu şekilde davranmasina izin vericem. Sadece surunmesini istiyorum ama bidaha getirmez diye de korkuyorum. Eşimi çok seviyorum o da beni seviyor ufak tefek şeyler haricinde güzel anlasirdik yuvami yıkmak ta istemiyorum çok çaresizim..
Yahu madem bu kadar tırsıyorsunuz ne diye bu kadar büyük adımlar atmaya kadar işi vardırıyorsunuz yani. İnsanlar kendi kuyularını kendi kazıyor cidden de. Yani yemek yapmamak yerine konuşmamayı tercih edebilirdin falan madem bu kadar korkuyorsun

Evlenmiş kocaman kadın. Kendi kendini idame ettirir diye düşünüyorum. Ne kocaya ne babaya bu kadar muhtaç olmamak gerek.
İşte öyle olmaması gerek de bu zamana kadar öyle yaptıysa birden eşini kovup nasıl yapacak. Zaman lazım değil mi? Zaten konu sahibi blof yapıyor , bunu demesi de blofun çıtasını yükseltmesi olur.

Yemek yapmadığın icin, sen ne ise yararsın zihniyetindeki adama bu blöfu hangi akla hizmet yaptınız?
Madem cekip gitmeyeceksiniz?
Kadın tek görevi,yemek,temizlik,cocuk bu adamlara göre.:kızgın:
ay bide 3 gun ev temizlemeden nasıl oturuyosunuz ya?Temizliği de mi adamlara yapıyorsunuz?:KK14:

Eşiniz size normalde çok iyi davransa birden eften puftan seyden evde kavga çıksa geçen papci konusunu acmistim sürekli elinden tel düşmüyor oyun oynuyor diye bende kavga yapmistim oda bana patlamisti. 2 gündür küsüz 2 gündür de yemek yapmiyorum normalde asla yapmamzlik yapmam işten yorgun geliyor diye. Neyse bugün yapmadım diye evde de birkaç daginiklik vardı bağırıp çağırmaya başladı bu eve girmek istemiyordum artık , kendi evime adım atasim gelmiyor, temizligini yemegini yapmiyorsan sen ne işe yariyorsun! Bıktım artık senden! Bende gideyim de kurtul dedim. Git bidaha da gelme , eğer dönersende almam seni eve dedi. Normalde böyle bı insan değildi evliligimiz boyunca ailesi yüzünden kavga yaptik bugünde eve çok geç gelmisti. Normalde her akşam sarılır öper arar sorar çok ilgilidir . Birden bire değişim yaşadı . Yatarken de yarın bu evde gormeyim dedi ve yattı. Lütfen bosanin diye mesaj atmayın. Ben yarın bu evden gitmezsem her sinirlenisinde nasıl olsa gitmez diye bana bu şekilde davranmasina izin vericem. Sadece surunmesini istiyorum ama bidaha getirmez diye de korkuyorum. Eşimi çok seviyorum o da beni seviyor ufak tefek şeyler haricinde güzel anlasirdik yuvami yıkmak ta istemiyorum çok çaresizim..
Siz neden gidiyorsunuz ki? Sizden rahatsız olan gitsin bir zahmet. Orası sizin de eviniz. Sığıntı olduğunuz bir yer değil, tekrar ediyorum eviniz orası. Bu adamcıklar da yeni türedi, eskiden erkeklerde ceketini alıp gitmek diye bir tabir vardı. Şimdi bu adamcıklar kadına git diyorlar bir de.

Tekrar diyorum neden onun sözünün dinleyeceksiniz? Bırakın kendisi defolsun gitsin, siz düzeninizi bozmayın.

Ya bazen nasıl ki kadınlar olarak aslında öyle düşünmesek de sırf karşımızdaki tahrik olsun diye ağır laflar edebiliyoruz, eşin de seni tahrik etmek için söylemiş, üzmek istemiş işte. Ben gerçekten o evde sadece o işlere yaradığını düşündüğü için bunu söylediğini düşünmem tek bir olaya bakarak. Genel anlamda sana değer veriyorsa yemek yapmama durumuna da alışkın olmadığı için canını yakmak istemiş. Seni bu evde görmeyim filan diyerek de sıvamış. Çok yanlış konuşmuş ama ailesinin dolduruşuna gelen bir adamsa ve gidemeyeceğini biliyorsa böyle blöfler yapma. Tükürdüğünü yalamak zorunda kalırsın ve her tartışmada kendisi dozu artırır. Mümkün olduğunca konuşarak çözmeye çalış. Ve gerçekten o evden gitmeyeceksen asla o kelimeyi ağzına alma.

İşte öyle olmaması gerek de bu zamana kadar öyle yaptıysa birden eşini kovup nasıl yapacak. Zaman lazım değil mi? Zaten konu sahibi blof yapıyor , bunu demesi de blofun çıtasını yükseltmesi olur.
Üst düzey kariyer yapmasına gerek yok ki. Çalışmak istendiğinde şartlar zorlanarak her iş yapılabilir. Blöfle evlilik yürütmeye çalışılması hata en baştan zaten. İlk blöfü de yapmayacaktı, adama sen git derken de blöf yapmayacak. Evli değilim ama erkek arkadaşım var. Şimdiye kadar yapmayacağım bir şey söylemedim. Beni çok sinir ettiğinde kalkıp gittim. Giderken de atarlı değildim, az tribaldim. O da bunu fark etti ve bir daha aynı hatayı yapmadı. Gemileri yakmamak lazım, yakıldıysa da sözün ardında durulması lazım. Yoksa kendini itibarsızlaştırır insan.

Gozlerim acik kaldi, yenek de yapmiyorsan ne işe yariyorsun diyen adam sizi resmen hizmetci konumunda goruyor.

Ayrica o gutsin madem cok istiyorsa

Umarım herşey düzelir, huzurlu sevgi dolu bir evliliğiniz olur, yalnız neden hep keşke dememek için çabalayan kadın oluyor?

Evliliğinde ciddi problemlerle boğuşan, kadın kadar çabalayan erkeklerden bahsetmiyorum onlar müstesna, her aklına estiğinde eşine eşya muamelesi yapıp kedi yavrusu gibi kapı önüne koymak, kadını anne babasının evine bırakmakla tehdit eden erkekler için diyorum, onlar zerre düşünüyor mu keşke diyor mu acaba? Sanmıyorum, kadını kovarken de düşünmüyorlar, terk ederken de düşünmüyorlar, keşkeleri de olmuyor çünkü onlar erkek, evli olmakla boşanmış olmak arasında bir fark yok onlar için, boşanırsa etrafa savunma hazır, kadın iyi değildi, temizlik yapmıyordu, yemek pişirmiyordu, kocasına hürmeti yoktu, zavallı talihsiz adam.

Kadınsa neden boşandığını anlatmaya çalışır etrafına, eşi eve para getiriyorsa, aldatmıyorsa tamamdır, amaaaann kimin kocası bağırıp çağırıp evden kovmuyor ki sabretseydin azıcık deyip adamın söylediği onca kötü söz, hatta şiddeti bile aklanır paklanır, kadın vah vah boşandın mı sözleriyle savaşır, erkek ailesinin bulduğu yeni gelin adayıyla davullu zurnalı evlenir, neden çünkü o erkek, kadın boşanamaz, terk edemez, boşarsa erkek boşar, erkek terk eder.
Kesinlikle katılıyorum size Müne abla konu kadın olunca herşey değişiyo ama benim korkum bunlar değil. Bunları yaşamak beni korkutmuyo beni evladım var 9.5 aylık baba baba diye çıldırıyo o mutsuz olcak diye korkuyorum kavgalarımızı pek ona yansıtmayız bi dün yaptık ilk defa ve ağladı çok üzüldüm kahroldum çok üzüldüm 🥺 ondan belki de dayanıyorum herşeye kadınlar ne yazık ki çok fazla anaç 🙁

Niye siz gidecekmişsiniz, kim rahatsızsa o gitsin ,o işe yaramaz zihniyetinide alsın gitsin mümkünse.Neden hep gitmesi gereken taraf kadın oluyor ki orası sizinde eviniz gerektiğinde cevabını verebilmelisiniz.Ayrıca küslük filan olmasa insan bi kaç gün rahatsızda olabilir,o yüzden de temizlik yemek olmayabilir evde tahammül noktası ne kadar düşük seven insan bu kadar tahammülsüz olmaz bence.

Evi o almış olsa dahi , bu evin sadece onun olmadığını hatırlatır, bir güzel bavulunu toplar kapının önüne koyar eğer çok istiyorsa kendisinin gitmesini söylerdim. Ve sizi hizmetçi yerine koyan biri için kılımı kıpırdatmaz, sadece kendime göre temizlik ve yemek yapardım.
Olası tekrarlayan bir kavgada da bir daha da bunu söyleyecek cesareti bulamazdı.

Boleyn kızı bekar herhalde. Ama tecrübeli olarak ben yazayım. Hamileyken eşimle kavga etmiştik, boşanma lafı oldu. Tamam yarın gidiyorum dedim çok geç bi saat olduğundan. Diğer odaya geçtim yattım. Bir süre sonra eşim gelip kaldırdı, konuştuk, anlaştık. Blöf falan değildi benim ki. Gidecektim, başka bi olayda da eşime kendimi annemlere bıraktırdım. Annenler gelip alsın seni demişti, beni bu eve sen getirdin sen götüreceksin demiştim hatta. Yani herkes için istenmediği yerde durmamak zor değil cnm. Kavgalarda karşılıklı olarak insanlar sert sözler söylüyor ama sonunda hızlıca çözülüyor olaylar eğer arada sevgi var ise. Biz çok yeni evliydik, benimde mizacım serttir. Çok tahrik etmişliğim vardır eşimi. Annem bile beni haksız bulur ama yine de evden defol git tarzı şeyler olmamalı.
Boleyn kızı evli. Sadece konu sahibinin eski konularını hatırladığım için , tek başına bu konuya göre yorum yapmadığım için sizler anlamadıniz olayı.

Konu sahibinin eşi ailesinin yörüngesinden çıkmayan bir adam. Evlilikleri cok sıkıntılı zaten. Ayrıca şiddet eğilimli bir adam. Bir iki kere daha bu konu sahibi evde yemek yapamadi diye adam olay çıkardı.

Ama nedense konu sahibi "eşime hizmette kusur etmem" gibi bana çok çirkin gelen ifadelerde bulunuyor. Ben eşime hizmet ermeyeceğim icin herhangi bir kusur da söz konusu olamaz.

Bu konuda da konu sahibi evi terk edeyim esim gelsin beni alsın diye bekliyor. Ama eşi konu sahibini taniyor ve ben de konu sahibinin eşini taniyorum. Konu sahibi kapıyı carpıp cikmaz. Sirf numara yapmaya kalkarsa da eşi yolundan cevirmez onu. Tıpış tıpış dönmek zorunda kalır.

2 senelik evliyim. Henüz eşimle seslerimiz birbirimize yükselmedi
Evi terk etmeye kalkarsam bunu yalandan yapmam. Babamin evinden de kimse almadı beni. Ben özgür irademleçıktım. O yüzden kendim dönerim. Arabam kapıda. Eşim de dahil kimseye minnet etmem.

Eyvallah demek bana kolay. Ama eyvallah diyemeyeceğim yerde de artistik patinaj yapıp kuzu kuzu geri dönecek duruma indirmem kendimi.

Umarım herşey düzelir, huzurlu sevgi dolu bir evliliğiniz olur, yalnız neden hep keşke dememek için çabalayan kadın oluyor?

Evliliğinde ciddi problemlerle boğuşan, kadın kadar çabalayan erkeklerden bahsetmiyorum onlar müstesna, her aklına estiğinde eşine eşya muamelesi yapıp kedi yavrusu gibi kapı önüne koymak, kadını anne babasının evine bırakmakla tehdit eden erkekler için diyorum, onlar zerre düşünüyor mu keşke diyor mu acaba? Sanmıyorum, kadını kovarken de düşünmüyorlar, terk ederken de düşünmüyorlar, keşkeleri de olmuyor çünkü onlar erkek, evli olmakla boşanmış olmak arasında bir fark yok onlar için, boşanırsa etrafa savunma hazır, kadın iyi değildi, temizlik yapmıyordu, yemek pişirmiyordu, kocasına hürmeti yoktu, zavallı talihsiz adam.

Kadınsa neden boşandığını anlatmaya çalışır etrafına, eşi eve para getiriyorsa, aldatmıyorsa tamamdır, amaaaann kimin kocası bağırıp çağırıp evden kovmuyor ki sabretseydin azıcık deyip adamın söylediği onca kötü söz, hatta şiddeti bile aklanır paklanır, kadın vah vah boşandın mı sözleriyle savaşır, erkek ailesinin bulduğu yeni gelin adayıyla davullu zurnalı evlenir, neden çünkü o erkek, kadın boşanamaz, terk edemez, boşarsa erkek boşar, erkek terk eder.
Sevgili mune abla.. bazen kendimize reva görüyoruz. Allah bildirmesin ama benim eşimin sesi bu evde yükselemez. Hele ki bana git bu evden.. asla diyemez. Ve ben de hakeza ona. Bunlar ağızdan çıkarsa gerçeğe dökülür çünkü.

Yani bilemiyorum. Bazen o ekonomik anlamda sıkışıyor. Ben evde "ne bicim erkeksin işe yaramiyorsun" demem. Birikmişim var cikarir veririm.

Ya da ben evde yemek yapmadıysam da aynen o bana " dışardan alalım kendini yorma" der.

Idare etmek, hoş görmek gerçekten bu kadar zor mu?

Ayin sonunu getirmemek ya da evde yemek olmaması eşlerin kalbini kırmaktan daha mi büyük facia.

Bu ne biçim iyi günde kötü günde söz vermek.

Bizde mi bi anormallik var yoksa toplumun genelinde mi?yani bu kadar geçimsizliğin sebebi nedir? Bir bilen bana da anlatsın lütfen.

Ben de eşimi çok seviyorum ama böyle bi şey söylese ilk başta aşırı kirilirim ama muhtemelen gitmem ama yatarken tekrar soylemisse ben giderdim sonra olacakları beklerdim muhtemelen bu inatla bi süre burnu sursutsun döner diye düşünür ama o hatasını anlayıp bana gelmeden donmezdim .eğer gitmezsem bana aynı muameleyi arttırarak yapicak. Madem sevdiğinden eminseniz o da beni seviyo diyosunuz öyle yapın ya da dik durun onun kıyafetlerini içeren bi bavul hazırlayın eve gelince alsın gitsin madem artık bu eve gelmek istemiyosun benden kurtulmak istiyosun al bavulunu git eğer çok cirkefse gelme saati bavulu kapının önüne koy üzerine de bunları yaz . Belli ki ders almaya ihtiyacı var

Benim durumumda, evden eşim gider, tek başıma yaşarım aileme de gitmem. Yemek ve temizlik yapmadım diye ne işe yarıyorsun diyen adamla birlikte yaşayacağımı sanmıyorum. Değersiz gördüğünü düşünürüm açıkçası. Evde yemek yapan, temizlik yapan herhangi biri.
Sizin durumunuz farklı. Aileye sığamayacaksınız belli. Maddi gücünüz de yoksa, evden gitmek, boşanmak ilk çözüm olmamalı.

Sevgili mune abla.. bazen kendimize reva görüyoruz. Allah bildirmesin ama benim eşimin sesi bu evde yükselemez. Hele ki bana git bu evden.. asla diyemez. Ve ben de hakeza ona. Bunlar ağızdan çıkarsa gerçeğe dökülür çünkü.

Yani bilemiyorum. Bazen o ekonomik anlamda sıkışıyor. Ben evde "ne bicim erkeksin işe yaramiyorsun" demem. Birikmişim var cikarir veririm.

Ya da ben evde yemek yapmadıysam da aynen o bana " dışardan alalım kendini yorma" der.

Idare etmek, hoş görmek gerçekten bu kadar zor mu?

Ayin sonunu getirmemek ya da evde yemek olmaması eşlerin kalbini kırmaktan daha mi büyük facia.

Bu ne biçim iyi günde kötü günde söz vermek.

Bizde mi bi anormallik var yoksa toplumun genelinde mi?yani bu kadar geçimsizliğin sebebi nedir? Bir bilen bana da anlatsın lütfen.
Valla bilmiyorum ki ablacım, 25 yıldır evliyim kavga da ettik, anlaşmazlık da yaşadık, 2 farklı insanız çatışmalar oldu mutlaka ama dediğin gibi ne eşim beni evden kovdu ne ben ne biçim erkeksin dedim, zorlandığımız yerlerde birbirimize destek olduk, yeri geldi idare ettik, ben süpürmemişsem eşim süpürdü, onun yapması gereken bir şey yapılmamışsa ben yaptım, böyle böyle yıllar geçti.

Şöyle de bir gerçek var Boleyn Kizi herkes için demiyorum aralarında gerçekten çok sevip iyi bir evlilik yürütenler de var lakin kadın ve erkeklerin sevgileri artık yüzeyselleşti, seviyor sevmesine ama ömürlük değil, flört ederken gördükleri tüm sorunlara gözlerini kapatıp evlenince düzelir diye düşünüyorlar, evlenince sihirli değnek dokunacak sanılıyor, iyi ölçüp tartmıyorlar, aşığım evleneceğim kafasına gidiyorlar, oysa evlilik flört gibi değil, evlenince faturalar posta kutusunda, ev sahibi kapıda, elinizde kalan son parayla akşam ne yesek derdindesiniz, çocuğun bezi maması bitiyor, sevginiz bu baskılarla boğuşuyor, asıl sevgi burada kendini gösteriyor işte, eşiniz size sarılıp bu günlerde geçecek diyebiliyor mu? Siz elinizde 5 kuruş kalmadığında eşinize üzülme diyebiliyor musunuz?

Kavga ettiğinizde içiniz cız edip karşılıklı özür dileyerek sarılıyor musunuz? Bitti.

Ama kadın ya da erkek zorluğu görünce babanın evine git, sen ne işe yararsın, adam mısın, kadın mısın? Evlendiğimiz güne lanet olsun diyorsa o evlilikten hayır gelmez, he evlilik devam eder belki ama yıllar içinde kırgınlıklar büyüyerek devam eder, gün gelir tüm birikmişlikler patlar.

Lafı çok uzattım ama kadınlar ve erkekler evliliği sevgilerini ve karşılarındakini olduğu gibi kabul edip ne kadar tolere edeceğini ölçüp tartmadan evlenmemeli, fekadarlık yapmaya değer mi, gönülleri bir olunca gerçekten samanlık seyran olur mu? Ona göre karar vermeli, zira siz gerçekten eşiniz için elinizden geleni yapan biri de olabilirsiniz ama karşınızdaki size aynı değeri vermezse o evliliğin tadı tuzu olmuyor.

Öyle erkekler kaldı mı ki artık?
En ufak sorunda arazi oluyorlar, bakıyorsun 3 gün sonra da başkasını bulmuş keyfi yerinde boşanmak falan zaten umru değil.

Adam çalışıyor sen evdesin bir zahmet yemel yapıp evi topla, papçi oynuyor diye bunları yapmamazlık olamaz bence. Blöf yapmışsın tutmamış, arkasında duramicağın şeyleri birdaha söyleme ya da çek git o evden. adam sürünmüyor siz kendi kendinize o adamı bu hale getirmişsiniz, görmek bile istemiyor boylelikle sizi.

Öyle erkekler kaldı mı ki artık?
En ufak sorunda arazi oluyorlar, bakıyorsun 3 gün sonra da başkasını bulmuş keyfi yerinde boşanmak falan zaten umru değil.
Çok üzücü ama nesli tükendi gibi bir şey Miss, var ama pek nadir Hoppavalla bazen düşününce bu zamanda bekar olsam kesin evlenmezdim diyorum, cesaret edemezdim.

Valizini toplar eline veririm. Madem beni bu evde gormek istemiyodun gorme madem derim.
Bunu yapamiyosam da kendim giderim, gurursuz gurursuz oturacak degilim.
Ayriyeten beni evden kovan adam icin bana cok asik cumlesini kurmam, onun dusunmedigi yuvayi ben hic dusunmem.

Back
X