Esiniz hic begenmediginiz bir hediye alsa gelse?

Birisi bana aldığım hediye yüzünden kızsa bir daha hediye falan almam. Görgü kuralları gereğince verilen her hediyeyi teşekkür edip gülümseyerek kabul etmelisiniz. Çok saçma tavrınız

Malesef bazi erkekler boyle. Kac yillik eslerini tanimadiklarindan degil aslinda. Sadece birsey alirken zevkli olamiyorlar, ince dusunemiyorlar.o bir bileklik mi bileklik,tamam iste guzel hediye olur diyor. Benim enistem de bir evlilik yildonumunde kocaman tasli bir kolye almis halama. Halam tabi hic begenmemis ama bozuntuya da vermemis. Cok kaba hic tarzim degil ama napayim kalbi kirilmasin demisti bana. Bazi zamanlarda da taktigini gordum. 20 senelik evliler. Inanin uzulmenize degmez. Mesela benim esim zevkimi iyi bilir, zevkli de seyler aldigi olmustu sevgiliyken nisanliyken. Fakat evlendikten sonra biz hediye anlayisimizi degistirdik. Ihtiyaca ya da cok istedigim biseye yonelik oluyo artik hediyeler. Mesela o soruyor dogumgununde ne alalim ya da benim cok istedigim bisey var diyelim,sana alalim onu dogumgunu hediyen olsun diyor esim. Evet belki surprizi yok ama en azindan alakasiz ya da isime yaramayacak bisey olmasindanda boylesi benim icin cok daha guzel. Belki siz de bunu deneyebilirsiniz.

Ne güzel düsünmüs almış,nerden bilsin tam olarak zevkinizi.Her hediyede o zevk değişebilir,stabil mi seyrediyor.Açıkcası bulup da bunamak denir buna.

Sonra ki konu eşim hediye bile almadı. Ufacık birşey yeterdi. Kırmayın şevklerini zaten isteksizler. Çok beğendim deyin. Sonra gider biraz büyüktü küçüktü deyip değiştirirsiniz.

Hediye gelir gelmez kızılır mı ya
En kötu gider değistirirdiniz..

Hani ben sizi de haklı buldum aslında sadece bir ara bir bahaneyle değiştirirsiniz ne var bunda dünyanın sonu değil

Trip atma adama düşünmesi unutmaması alması çok hoş bir davranış. Belki o çok beğenerek almıştır. Düşünsene aynısını onun sana yaptığını. Onun alacağı hediyeye ihtiyacın yok, ama onun seni düşünmesine değer vermesine ihtiyacın var bence.

İyide eşinizle doğru düzgün konusmak varken kızmak üzmek neden ?
Bikaç yıllık evliyim ama ben bile dogumgunumde ne istedigimi söylerim hatta neredeyse birlikte gider alırız extra özel bi sürprizle karsılasmam cicek ve yemekte tamamen onun zevkine kalır
Madem bi para harcanacak bari benim istedigim olsun
Eşinizle aranıza duvar örmenize gerek yok bence

çöp alsa başım üstüne kımden gelırse gelsın...önemli olan kalbınde yer edebılmek ve o güzel düşünceye nail olabılmek.aksi bana şımarıklık gelıyor.

Kızmak yerine, beğendim ama bunu verip biraz daha günlük takabileceğim bir şey mi alsam ya da özel günlerde kullanacağım bir şey mi alsam demek daha mantıklı olurdu. Eşim de bana gitmiş şal almış ama o rengin bütün tonlarında bin tane tane şalım var yani. Güzelmiş ama bende olmayan bir renkle değiştirsek dedim tabi ki gittim yerine kıyafet aldım

ÇOK ayıp olmuş eşim bana hiç beyenmedğim en zıt gittiği bişeyi alsa bile teşekkür ederim uygun bir dilde değiştiririm ..

Özel günlerde alınan hediyeler benim için bir anlam ifade etmiyor. Hediye de olmuyor aslında, zaten alınacak olduğunu bildiğin bir şey. Sadece ne acaba, heyecanı var. Kutlamaları seviyorum ama hediyeleşme kısmı bana göre değil. En azından kendi açımdan başkalarına alırım. Üzerinde de ciddi kafa patlatırım. Ormantiğim, ruh öküzüm hediye sevmediğimi bildiği için bu sene pasta almış gelmiş. Pek de sevmediğim bir yerden almış ama mutlu oldum. Normalde alsa söylenirdim keşke oradan almasaydın diye, fakat beni düşünerek almış önemli olan buydu. Hayatta böyle şeyler için kalp kırmam. Tarzım veya değil, önemsemem. Çoğu şeyi dayatarak yaptırdığımız için insanlar bunu bir görev olarak görüyor. Psikolojik olarak kendimizi baskı altında hissediyoruz ve sonuç öylesine yapmış olmak için yaptığımız şeylerle dolup taşıyor.

Kusura bakmayin ama icimden kimi bulamaz kimi bilemez dedim. Kizmaniz kotu olmus. Tabiki kucuk seylerle mutlu olabilmeniz cok guzel bisey. Takmasanizda saklayin ilerde takarsiniz belki o kadar antikaysa

Beğenmediyseniz anlamıştır zaten kızıp çocuk gibi azarlamak ne büyük terbiyesizliktir ya..

Hediye alınan kadar alan için de önemlidir bunu bilin. İnsan hediyeyi verdiği kişinin tepkisini izler. Memnun olduysa sevinir, suratı düşerse üzülür. Ki bunu yaşadım. Ve o kişiye de uygun zamanda ne kadar içerlediğimi söyledim.

Benim de beğenmediğim hediyeler oldu. Ama hiç de kalp kırmadım. Gittim değiştirdim veya dolaba kaldırdım..

Çok ayıp.. üzüldüm eşinizin haline..
Adam bilerek dur en begenmeyecegi şeyi alayım dememiştir herhalde.. vallahi ayıp..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…