- 4 Mart 2016
- 2.953
- 4.782
- 133
Koca kişisi şizofren mi çıktı :)Şu an yeni tanı kitabında alt türler çıkarıldı aslında ama şizofreni olan bireylerde sanrılar, halüsinasyonlar, ya da dezorganize konuşma dediğimiz karmaşık, gelişigüzel konuşma belirtilerinden en az birinin görülmesi bekleniyor. Sizin eşinizle mi alakalı şüpheniz var?
Koca kişisi şizofren mi çıktı :)
Anladım, ben de acaba kacırdığım birşey mi oldu dedim.Konuyu okumadım bir hanım beni etiketleyip şizofreniyle alakalı bir soru sormuş onun üzerine cevap yazdım. Konu sahibinin durumunu bilmiyorum açıkçası.
Bir kaç saat sürüyor
Gelir sarılmaya çalışır, özür diler o zaman başlarım car car etmeye.
Kolay kolay konuşmam özür dilese dahi hemen muhatap olmuyorum.
Yok yok konu sahibinin eşinin garip davranışlarına ithafen dedim bilmiyorum diye etiketledim :) hakkaten bilmiyomuşum ya laKonuyu okumadım şizofreni tanısı alan biri mi var? Şizofreninin alt türleri vardır, paranoid olanlarda evet dediğiniz durum vardır ama her şizofrenisi olan bireyde paranoyaklık yoktur.
Yok yok konu sahibinin eşinin garip davranışlarına ithafen dedim bilmiyorum diye etiketledim :) hakkaten bilmiyomuşum ya la
Aynen bende onu söyledim zaten onu örnek olarak vermiştim. Ama kesinlikle normal olduğunu sanmıyorum.Ya zaten varsayım üzerine yorum yapmak da doğru değil hani sırf eşinin garip davranışları var diye şizofrenisi var da diyemeyiz adama. Bir ruh sağlığı uzmanına muhakkak görünmesi lazım, buradan ne söylesek yalan olur. :)
Yeri geldimi üzerine gidiyorum ama çoğunluk susuyorum onun siniri geçince başına üşüşüyorum bazen çok kırılıyorum ağlıyorum dayanamıyo ağlamama özürler diliyo söz felan veriyo ağlamam onu adam ediyorEşiniz sizin sevmediğiniz hareket yapsa yada kalbinizi kırsa ne yaparsınız? Başka odaya gidip sakinleşirmisiniz? Üstüne konunun üzerine gidip alevlendirirmisiniz?
"Kırıldım" derim ve başka hiçbirşey söylemem. Kendimi tutamayacak gibiysem başka odaya geçerim. Küsmem, sinirim geçince normal şekilde hayatımızı devam ettiririm. Zaten o "kırıldım" dediğimde mesajı almış, kendi vicdanıyla başbaşa kalmıştır. Kendi vicdanını dinleyebilmesi için, ben araya kendi sesimi sokmaktan kaçınırım. O da böylece kendini dinleyebilir ve kötü birşey yaptığını farkeder. Ya gelip özür diler, ya da başka türlü cilve yapar :)Eşiniz sizin sevmediğiniz hareket yapsa yada kalbinizi kırsa ne yaparsınız? Başka odaya gidip sakinleşirmisiniz? Üstüne konunun üzerine gidip alevlendirirmisiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?