Çok kıskanç kadınların bir bölümünün, eşi elden gider, başka bir kadın askıntı olur veya ben eksiğim düşüncelerinden dolayı kıskançlık yapmadığını düşünüyorum. Biraz fazlaca detaylı düşünmekten ve toplumsal algılara karşı duramamaktan bu durum meydana çıktığı kanaatindeyim.Kişi partneri güzel bir kadın gördüğünde, partnerin bile elinde olmadan içinde bir şeyler hissedip, farkına bile varmamasından korkuyor bence. Çünkü bu durumda, medeniyet arkasına saklanabilen gizli bir flörtün varolabileceğini görüyor olabilir.Çoğu kişi flört ettiğini de bilmiyor zaten.
Ayrıca ben bu konuda kadınlara çok hak veriyorum. İyi bile dayanıyorlar. Erkek egemen bir kültürdeyiz, her şey erkeklerin bazı duygularını ön plana çıkarmak için var, ayrıca toplumsal algı, "erkek değil mi yapar, güzel kız gördüğünde bakmayan erkek mi var, bakmıyorsa zaten erkek değildir, bakmıyorum diyorsa zaten yalan söylüyordur, erkekler çok eşlidir, aldatmaya yatkındır vs" gibi şekillenmiş. Bu durum kadınları hem yoruyor hem de psikolojilerini bozuyor. Son zamanlarda aldatma istatistikleri yapılmaya başlandı, kadınlarında yani toplumsal baskıyı aşıp istatistiğe konu olabilecek cesareti gösterenlerin, erkeklere yakın oranda aldattığını, aynı oranda karşı cinsten etkilenme potansiyeli olduğunu, hatta maalesef, çocukların yüzde yirmi kadarının birlikte olunan kişiden olmayıp yalan söylendiğinin ortaya çıkmasıyla, gözlemliyorum ki bu sefer erkekler strese girmeye başladılar.
Israrla bunu reddetme ve yok sayma aynı zamanda ciddi öfkelenme yaşamaya başladıklarını görüyorum. Düşünün birde bu durum toplumsal norm haline gelseydi ne olurdu. Mesela toplum deseydi ki " kadınlar zaten güçlü erkek sever, güç karşısında dayanamaz, statü karşısında duramaz, zaten aldatmaya meyillidir, aldatmayan kadın mı var, kadın doğası gereği çok eşlidir falan filan" erkekleri düşünemiyorum bile. Biz kadınlar gene iyi dayanıyor ve direnç gösteriyoruz.