eşiniz sizden habersiz akşam yemeğine misafir getirse tepkiniz ne olur???

bir keresinde 2 gece üst üste misafir gelmişti oturmaya ( haberli ) 3. gece sevgili eşim habersiz misafir cağırmıs. acaip kızdım hatta öfkelendim şişmiştim hizmet etmekten, gülümseyerek sohbet etmeye calışmaktan, bu yüzden3. geceyi kaldıramayacaktım. cok fena kapıstık,ben de suyumu, kitaplarımı, meyvemi aldım yatak odasına girdim, kendin ağırla misafirleri diye o gece dükkanda ağırladı misafirlei, karsı tarafa biraz ayıp oldu ama benim ayıbım değildi kesinlikle

çok sık yaşadığım bir olay bu
eşimle işimizde bir ve geç vakitlere kadar işyerinde kalıp eşimin haber vermeden davet ettiği misafirleri çok ağırlamışımdır
hiç sorun etmem çünkü bazen elinde olmadan davet etmek zorunda kaldığı durumlar oluyor
nasılsa kendimiz için yemek hazırlacak değilmiyiz sadece biraz daha ilave ediyorum olup gidiyor
bende eğer bir planım varsa ertesi gün gerçekleştiriyorum sorun olmuyor yani
hem böyle ani davetler için pratik çözümler ürettim daha rahat oldu şimdi
mesela
lokantacı arkadaşım var bazen onu ararım hemen ev yemekleri tarzında yemekler tencereyle gelir eve herkes şaşırır ne ara yaptın diye :jeyyar:
vaktim daha darsa pidecim var yanına bir ayran ve self sevis
buda yok çevremde derseniz pişmiş tavuk yanına salata bunları hazırlarken birde pilav işte kolay menü
buda olmadı bir balık pişiren yer keşfet ver siparişi telefonla yanına yine salata oldu bitti hem eşim hem ben hem misafirler güzel birgün geçirdik bitti bile yeni güne mutlu şekilde tekrar merhaba diyebiliriz
zaten rahatsız isem yada çok önemli bir işim yoksa eşim de davet etmez
inanın hiçbir şeyi sorun etmeye değmiyor sadece kendimizi daha rahatsız hissetmemizden başka o yüzden nasıl olsa yaşanılacak olan durumu kendimiz için en güzel şekilde sorunsuz bitirmek en güzeli

boyle bır seyı hıc yasamadım yemeklı mısafır agarlamayı sevıyorum ama haberlı oldugu surece.esım habersız mısafır getırse esıme cok kızarım ve panıklerım.o anda ev musaıt olmayabılır.yemegım olmayabılır yada mısafır ıcın yeterlı olmayabılır.esın eve habersız mısafır getırmesı kadına saygısızlık bence.

misafirin kim olduğuna göre değişir...çok yakın arkadaşlarımızsa pek dert etmeyiz,gerekirse dışardan bi şeyler söyleriz ya da eşim eve gelirken hazır bi şeyler getirir...
onun dışında habersiz misafir getirmez,çünkü çok panik yapacağımı bilir,mutlaka haber verir...

benim eşim genelde misafir geleceğini hiç blirtmez genelde aniden getirir misafirleri ama benim herzaman buzluğumda birşeylerim vardır olmazdı hemen birşeyler hazırlarım Allah ne verdiyse artık eşimde bilir hemen birşeyler yapacağımı ama kesinlikle kızmam neden kızayım ki misafir berekettir heleki ramazanda hiç eksik olmaz iftara hemen çağırır arkadaşlarını

eşim böyle birşey hiç yapmadı.yapmazda.
çünkü tempom çok yoğun,eve geliş saatim pek belli olmaz.
misafiri severim ama genelde daha rahat zamanımda ağırlamayı isterim.
detaycı ve mükemmeliyetçiyim biraz..ev hazır olmalı,ikramlarım,ben..
herşey..zaten çalışan kadınlar için bence haftaiçi zor ağırlamak hele bi de habersiz olursa oldukça zor..

eşim hiç yapmadı ama yaparsa
ben çok sinirlenirim.çok kızarım ve muhtemelen istemesemde yüzüm asılır
misafirin geldiğine değil tabi eşime,habersiz getirdiği için kızarım
evim o gün dağınık olabilir, evde yicek bişeyler olmayabilir vs.
o an en pratiğinden neler yapabileceksem yapmaya çalışırım
ortalığı toplayacaksam toplarım
birde gülümsemeye çalışırım :)

Son düzenleyen: Moderatör:
hihoyyyt gamyoncuiremsuEşim de ben de samimi söylüyorum misafir hastasıyız Agırlamayı ikram etmeyi muhabbeti çok severiz..Hiç erinmem sıkılmam bilakis hoşuma gider..Allah cc en sevdiği durumlardandır kalabalık ve uslupunda iki kelam etmek,güler yüz göstermek..
Yanlız birtakım prensiplerimiz vardır ve bunların dışına çıkmamaya çalışırız..Eşim bu konuda çok düşüncelidir Allah iki cihanda cc razı olsunYorulayım kendimi kasayım istemez yardım eder misafir geleceği zaman kızımızla ilgilenir ikramda yardım eder v.b...
Bu konuda ne kadar şükretsem az..
Gelelim çat kapı misafirlere... Kapıma geleni tabi ki çevirmem ama üzülüürüm mükellef bir sofra hazırlayadım plan program yapamadım diyesengözlerimebaksanab -bu konuda hassası da
Yoksa her daim hazırım..Buzlukta mutlaka birşeylerim olur, zaten ne demişler evini temiz tut misafir gelir kendini temiz tut *Allah gecinden ve hayırlısını versin* ayrılık gelir..
Amaa üstümüz başımız müsait olmayabilir ne bilim işimiz yarım kalabılır..Tercih etmem açıkcası..
Eşimin üniversiteden bir arkadaşı var,5 senedir ailee görüşürüz..Çok iyilerdir..Yanlız en hoşlanmadığım konu beyfendinin her dakika eve aynen çat kapı misafir getirmesi..ama her akşammm her akşaammm abartmıyorum her zaman..Zırt pırt telefon açar eşime hadi buyrun çay hazır diye..Eşim artık çekinir inanır mısınız kadını kendi eşinden çok biz düşünüyoruzÇok üzgünüm çoook Zaten 2 kücük cocugu var butun gün canı çıkıyor yavrumun eşinin umrunda değil Ne sabah dinliyor ne akşam ne pazar..Yaa yazık o kadına hiç başbaşa kalamıyorlar..Artık eşim birgün dayanamaadı söyledi şakayla karışık hocam dedi bu ne böyle tamam iyi hoş da biraz aileni de düşün ikram sünnet evet ama AİLE en büyük kıymet en derin değer..Sen başkalarına hizmet edicem diye aileni arka plana atamazsın.:1no2: Bıraz başbaşa kalın dese de ne faida.Arkadas bu olaylar ve kooşturmacalar yüüzünden 7 aylık dunyaya getirdi ikinci bebeğinibenneyaptımki çok kanaması olmuştu:teselli:
Bence bunun vebali daha büyük hesabı ağır..Belki konu yu uzattım ama bu durum çok canımı sıkıyordu sizlerle paylaşmak istedim..Songül çok teşekkür ederim size :1hug:.

Son düzenleme:
esıme asla kızmam bu konuda
her ıkımızde mısafırı cok sevıyoruz
zaten habersız gelnlerde bızım en yakın arkadaslarımızdır

zaten misafiri pek sevmem...

bnir de bana sormadan getirirse illa ki derim.. keşke haber verseydiniz diye..

neyseki huyumu biliyor inşallah öyle birşey yapmaz

kapıyı açtıgımdaa eşimin yanında misafiri görünce şaşırırım tabi..bide ev hali diye bşy var..haber vermesii gerekiyorrr heracıdan..

Cahilliğine veririm :)) şaka bir tarafada kızmam ama bir dahakinede haber vermesi gerektiğini söylerim.

kızarım tabiki cünkü hazırlık yapmak isterim
böyle bişey yasamadım ama habersiz gelen misafiri sevmem acıkcası

felaket sinirlenirim ya ,

nedenmi çünkü biz iki kişiyiz ve genelde az yemek yapıyorum ve günlük yapıyorum küçük tencerelerle
şimdi pat diye misafir getirdiğinde ne olacak yemek yetmeyecek onlarda kendilerini rahatsız hissedecekler bende paniklicem belki evde başka yemekliğim olmayacak,yada belki o gün yemek yapamadım yada o gün evim müsait değilim ben müsait değilim

olmaz böyle saçmalık bir alo akşama misafirimiz var demek çok mu zorki

gerçi benim eşim böyle bişey asla yapmaz günde 50kere konuşuyoruz zaten

buarada çat kapı misafirlerede gıcık olurum,her insanın evinde bir özel hayatı var türlü türlü özel zamanları halleri var ,ne öyle hayrat gibi çat kapı ben geldim

Kocacım yapmaz öyle bişey huyumu bilir. Bikere çalışıyorum evim müsait olmayabilir en önemlisi.Gelen misafiri ben iyi ağırlamak isterim ve eviminde tertemiz olmasını isterim. Çalıştığım için hergün ev müsait olmuyor ne yalan söyleyim eşimde çok dağınıkdır bende ona uyarım birlikde dağıtırız evi genelde. Hem evde rahat giyinirim ben. Hiç bişekillde pat diye habersiz birini getirmesini istemem oda getiremez zaten :1closedeyes:

bende telaşlı bir kişiliğe sahibim....haberli misafirlerim için bile sabahın köründe panik yapmaya hazırlanmaya başlarım..
bende kesinlikle çat kapı misafirden ve habersiz yemekli misafirden hoşlanmam..
sebebi misafir sevmememden diil onlara kesinlikle panik halimi yansıtmamdan kaynaklanır..
bende 2 kişi olduğumuz için az yemek yapıyorum,haberli olursa çok makbule geçer bence..
eşim yapmadı henüz umarımda yapmaz..

eşim çat kapı değilde geç vakitte akrabalarından birinin yatılı geleceğini söylemişti bir kaç kez.
onu uygun bir dille uyardım ,en az dört beş saat önce haberdar ediyor artık.
etrafı toparlamanız kendinize yaptığınız yemeğe ilaveler,ancak yetişiyor zaten.
misafir her zaman baş tacı,haberli olursa dahada iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…