Habersiz kimseyi getirmez eve, birgün getirirse bilirim ki mecbur kalmıştır.
Evim dağınık değilse moralim de bozulmaz. İkram konusunu hallederim, sorun olmaz.
Ama benim asıl canımı sıkan kendi kendine gelen habersiz misafirler..
Geçenlerde bize eşimin akrabası olan 3 genç kız geldi, çaya geliyorlardı hesapta, yatıya kaldılar..
Delirdim öfkeden, az çok belli de ettim..
Çalışan bayanım, cumartesi gecesi ömrümde ilk kez evime gelen ve samimiyetim olmayan insanları ağırlamak zorunda kaldım. Yatıya kalmak ne demek?? Ancak ev sahibi çok sırar ederse ve çok ciddi samimiyet varsa olabilecek birşey..
Bir daha da zor gelirler.. Asla müsait olmam, olamam.. Bir yere davetli olurum, bir sebep bulurum..
çok kızarım.. habersiz misafirliği en yakınım olsa bile sevmiyorum malesef. genelde bende 4*4 lük ağırlama durumu var misafirde. eğer istediklerimi yapamazsam hazırlıksız eksik olursam çok üzülürüm.eşimde zaten bana sormadan bende ona sormadan kimseyi çağırmayız
Habersiz misafir çağırması hiç hoşuma gitmez.
Kırk yılda bir yapsa, aslında çok büyütecek birşey yok belki,
ama benim yapımdan heralde, misafir geleceği zaman,
önceden bir hazırlık yapmam lazım, yoksa toparlayamıyorum.
Çok şükür eşiminde böyle huyları yok.
benimki illaki sorar zaten çalıştığımız için birlikte evden çıkar birlikte gireriz hafta arasıda genelde ev dağınıktır ama asla pis değildir. çok samimi arkadaşımızsa hiç umursamam beraber eve girer yemekleri hazırlar oturur yeriz. anlık misafirler için salonum daima düzenlidir.
Çok güzel cevap aslında..
Ama ben cesaret edemem, benimki hiç itiraz etmez. "tamaam" der, girer mutfağa saçma sapan şeyler getirir ortaya sonra. gene ben mahcup olurum..