Eşiniz size böyle bir taleple gelse

Insallah firma esinle anlasmaz.diger turlu bu adam bu kadar hinlice dusunuyosa sonu zaten vahim.dua et isyeri anlasmali cikarmasin. Vallahi hic ayyy esime destek olurum her kosuldaa ayy kocisime iyi gunde kotu gunde diyemeyecegim.cakismayan adami asla barindirmam hic iyi gunu kotu gunude dusunmem hastalik disinda. Yallah derim. Neler okuyoruz burda

Eşim istifa etmedi ama o kadar çok işimi sevmiyorum, çıkmak istiyorum diye söylendi ki en sonunda ihale değişikliği sebebiyle işten çıkarıldı ve tam 1 sene işsiz kaldı. 1 sene içinde işsizlik maaşı ile geçindik ama o para öyle zor geçiyor ki insanın boğazından. Keşke işimiz olsa, bu paraya tenezzül etmek zorunda olmasak diyorsunuz. Ne zaman iş bulunacak, geleceğimiz ne olacak, ne yapacağız diye geceler boyu kafa patlattık. 1 yılın sonunda eşim işe girdi ama bizim evliliğimizin 1 yılı resmen acı içinde geçti. Şu anda eşim "en kötğ iş işsizlikten iyidir" der hep. Eşinize söyleyin bunu. İş değiştirmek istiyorsa bunu çalışırken yapsın, iş kurmak istiyorsa bir yandan işe giderken hazırlıklarını yapsın. İşsizlik bu devirde ölüm gibi bir şey resmen.

keşke benimde eşim böyle bir teklifle gelse. çok mutsuz olduğu bir işi var ve kendi mesleğini yapmıyor malesef. şuan maaşı çok iyi ama mutsuz stresli sağlığınıda etkiliyor ama kamu kurumu olduğu için bırakmaya cesareti yok. bende kamu çalışanıyım bırak diorum mesleğini özelde de yapabilir çalışıp kpss ye mesleğine de atanabilir ama cesaret edemiyor. evimiz arabamz var bende çalışıyorum ama çocuklar var die sanrm cesaret edemiyor. işinde mutsuzsa bir yolbulup değiştirmeli yoksa hayat çekilmiyor.

Bana hiç evden çalışacakmış gibi gelmiyor. Dediğiniz gibi gece yarısına kadar oturabiliyorsa, yeni iş kurmak için de kendini öldürüyorsa bir şekilde zaman yaratıp işini kurar. Eşiniz sadece tatil yapmak istiyor gibi geliyor. Net bir şekilde destek olmayacağınızı söyleyin.

Sizinle aynı tepkiyi verirdim.
Kim işyerinde baskı altında değil ki
İşte ha denilince bulunmuyor.
Ayrıca hazır iştende istifa etmesi mantıklı değil
Sıkıya gelmezsek zaten başka birşey sahibi olamıyoruz demem oki zaten para kolay kazanılmıyor.
E

Daha önce triple sana birşeyler yaptırdıysa ondan yapıyordur. Eşin tribi bırakıp sakinleşince tekrar konuşursunuz. Önemli bir mesele çünkü kestirip atmak olmaz

Benim babam da sağolsun sizin anlattiginiz gibiydi aynen, hicbir yerde tutunamaz, altında çalıştığı kişiyle muhakkak bir anlaşmazlık yaşar, her sene 2 3 kez ticaret yapacağım, kendi işimi kuracağım der, rahmetli annemin çaycılık temizlik yaparak kazandığı parayı batırırdı. Sonunda annem babamdan boşandı, babam 5 kuruş sahibi olamadı. Su an küçük bir sehirde yaşıyor, koah hastası ve çalışmaması gereken bir fabrikada çalışıyor.

Akıllanması için bir ömrü heba etmesi gerekti, bir yuvayı yıkması gerekti malesef. Kaldı ki dediginiz gibi bu soylediklerim 20 sene önce yaşanan şeyler, şu an herşey 2x zor.

sonuna kadar haklısın.

Malesef bazı erkekler çalışmayı sevmiyor. Bu çok itici.

Ben biraz dinleneyim ne dersin hem cocuk hem ev hem is ağır geliyor azıcık evde oturup cocugunla ilgileneyim diyin.

İnsanların mutlu olmadığı bir işte çalışmaktansa kendi işini kurmasını desteklerim, ki eşimi 25 yıl evvel desteklemiştim, üstelik yeni evliydik, hamileydim, evimize giren tek gelir eşimin aldığı maaştı ama eşimde bizlerin tabiriyle ticaret kafası vardı, çalışkandı ve sermaye yönetimini yapabilecek kabiliyetteydi, işyeri 1 yıl bir toplu iğne bile satmasa evin giderlerini karşılayacak durumdaydık çünkü eşim önce birikim yapar sonra atılım.
Lakin dediğim gibi 25 yıl evvel piyasada ne iş yapsanız tutuyordu, çoğu sektörde büyük firmalar bile olsa farklı şirketlere de yer vardı ve ticaret hakikaten çok başka bir şey, bunu hem babası hem eşi kendi işini yapan bir kadın olarak söylüyorum, iş kurmak için atılım yapmak riskdir, risksiz de kazanç olmaz lakin bu riski yönetip fırsata çevirecek yeteneğiniz yoksa defalarca işyeri açar, defalarca batırırsınız.

Annenize rahmet diliyorum, kadıncağız babanızın olmadık hayalleri yüzünden çile çekmiş, maddi manevi emekleri zayi olmuş, babanız maalesef iş kurarsa kısa yoldan zengin olacağını düşünenlerdenmiş, ki genellemek istemem, işini kurup oturtanlar müstesna, bazıları iş kuran başka insanların yaşamını, kazancını görünce bende yapar zengin olurum düşüncesiyle iş kurmaya çalışıyor ama bir işi kurup onu yürütebilmek ciddi bir emek ve sabır işidir, o zamanlar eşime zaman zaman yazışmalar, telefon görüşmeleri, müşterilerle bağlantılarda yardımcı olmaya çalıştığımdan zorluklarını bilirim, bugün işyeri açınca yarın cebinize deste deste para girmiyor, başınızdan aşağı o desteleri atamıyorsunuz, kolay değil o işler.

ticaret kafası dediğimiz şey o kadar önemli ki. Babamda bu yoktu adım kadar emindim bundan, 15 yaşındaki halimle bunu görebiliyordum. Ama kendisi göremiyordu :)
Batırdığı işleri bir bilseniz...
90'ların sonunda 2000'lerin başında Süleymaniye de İstanbul Üniversitesinin burnunun dibinde öğrencilerin uğrak yeri olan, fotokopi çektirdikleri bir cafeyi bile batırabildi mesela. :)
Oysa bir şirkette İnsan kaynakları uzmanı pozisyonunda çok başarılı ve saygın bir şekilde, iyi maaşla çalıştığını da bilirim.

Konu sahibinin durumu ise daha zor, eşiyle ilgili diğer konularını da biliyorum ve eşi gerçekten zor bir insan. Çalışmayı sevmiyor, kolay yoldan para kazanma derdinde dediğiniz gibi. Ama su an amacı is kurmaktan ziyade "1 yıl dinlenmek ve hazırlanmak"
Yani is kurmak isteyen, ticaret kafasi olan insan az çok piyasadan haberdar olur. Ülke bu durumdayken, şartlar bu kadar zorken böyle bir karar almaya kalkıyorsa ben ona ancak iş kurma bahanesiyle evde pineklemek istiyor derim.
Elle tutulur yanı yok malesef..

Boşanınca işsizlik maaşıyla nasıl geçinecek, çocuk için nafakayı nasıl ödeyecekmiş? Blöf yapıyor bence. Bana sizi ikna etmek için yapıyor gibi geldi. Yine de siz daha iyi tanırsınız.

belki boşanma kararini konu sahibi vermiştir, yazmadı galiba daha. Ki bence en doğru karar olur bu.

Ama adam geri adım atsa konu sahibi boşanmayı düşünmezdi. Adam da rest çekmiş olmalı.

adamın gerçekten bosanmak istemeyeceği kesin zaten, ne ev isi yapiyor ne çalışmak istiyor. Kıyafetleri temiz, yemeği onunde, parayı da esi kazansın. Kim ister ki boşanmak? İnşallah doğru kararı verir konu sahibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…