• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşiniz size böyle bir taleple gelse

Eski konularinizi ve esinizin nasil bir insan oldugunu bilmiyorum ama hayat musterek. Nasil bir kadinin istifa edip bir sure evde vakit gecirmek hakkiysa erkegin de hakki ayni sey. Biz yapinca oluyor da erkekler yapinca neden olmasin? Bir suru kadin evlenince calismiyor,cocuk sahibi olunca calismiyor,kpssye girecegim deyip calismiyor,yoruldum deyip calismiyor. Erkek de insan. Bence anlayis gosterilmeli

Eşiniz işten çıkarılmış olabilir. Yavas tan size de planlarını anlatıyordu belki. Yoksa durduk yere insan niye işten çıksın ve istifa ettigi halde işsizlik maaşı için işverene anlaşmaya kalksın. Çok mantıksız.

Onu geçtim siz haklısınız şu zamanda zor yani ev geçindirmek. Çocuk da varmış. Bu yüzden düzenli gelir şart. Riske gerek yok bence.

Merhabalar hanımlar, bu akşam yemekten sonra otururken, eşim 'canım ben istifa edeceğim bu aralar çok sıkıldım bunaldım hesap vermekten yoruldum' dedi. Bana laf arasında söylüyordu istifa edeceğini ama, ben ona başka iş bulmadan ayrılma dedim yani bence doğrusu bu. Neyse ben de ona 'ben de hesap veriyorum herkes hesap veriyor bi şekilde idame ettirmek zorundayız iş hayatı bunu gerektiriyor, eğer çok baskı altındaysan işini değiştir ' dedim. 'Yok, dedi istifa edicem, 1 sene işsizlik alırım, ne zamandır hayalini kurduğum işle ilgili çalışmalara başlarım bu süreçte de, evdeyken' dedi. İyi de dedim sen evdeyken, ben çalışıcam nasıl olacak nasıl geçinicez dedim, çocuğun okul taksidi başlayacak vs. Sinirlendi ve sesini yükseltti, senin maaşın artı işsizlikle geçiniriz destek olmayacak mısın bana dedi. Destek olayım olmasına ama haksız mıyım ben de özel sektör çalışanıyım ne olacağımız belli olmuyor, işten çıkartsalar naparız nasıl geçiniriz. Ben anlatıyorum, o bana sinirleniyor yani anlamıyorum yanlış ne söylemiş olabilirim. 'Seni işe bırakırım ben eve gelirim, normal mesai gibi çalışırım' diyor. Evde disiplinli çalışılmazki, bide rahatına düşkün uyuyacak uyuyacak başlayacak öğleden sonra, bana hem yemeği kitleyecek hem ev işini adım kadar eminim. Ben onu herşeyinde destekledim, bu firmaya girerken dil sınavı istediler, akşamları evde ders çalıştı hazırlık zamanlarında kızımız küçüktü, hiç bir iş beklemedim o dönem ondan.
Şimdi risk almak istiyormuş, ilerde masraflar daha çok olacağı için bir daha fırsat yakalayamazmış falan filan. Ben de 'eğer gerçekten istiyorsan hayalini gerçekleştirmeyi, gece gündüz, haftasonu demez çalışır, olmayan zamanı yaratırsın' dedim. 'Haftasonu gece 2 ye kadar elinde telefon, instagrama bakacağına çalışırsın, haftasonu 12de uyanacağına çalışırsın, al sana zaman' dedim. Yorgunluk oluyor diyor. Diğer türlü evde daha da yorgunluk olacak, bilmiyorum sanki. Sonra bana kızdı, ve diğer odaya gitti bağırına bağırına. Kızlar empati kurmaya çalışın, eşiniz size böyle bir taleple gelse naparsınız?
Sizi sevmeyen saymayan, kızınız için size katlandığını söyleyen, bencil bu adama siz neden katlanıyorsunuz?

Olur hayatım bende artık sıkıldım çalışmaktan evimin kadını olucam derdim. Yanı sen çıktıgın an bende istifa ederim derim.

bir işte çalışırken kendi işi için zaman yaratıp çalışamaz. erkek arkadaşım da denedi bunu. imposible.. eğer hayalini gerçekleştirmek istiyorsa mutlaka ayrılıp konusuna odaklanması lazım.

yalnız istifa ederse işsizlik alma şansı kalmıyor.

İş meselesi benim içimde bir yaradır diyeceğim o ki çalışmaya gönlü olmayan adama ne yapsan boş Allah sabır versin hepimize...

Merhabalar hanımlar, bu akşam yemekten sonra otururken, eşim 'canım ben istifa edeceğim bu aralar çok sıkıldım bunaldım hesap vermekten yoruldum' dedi. Bana laf arasında söylüyordu istifa edeceğini ama, ben ona başka iş bulmadan ayrılma dedim yani bence doğrusu bu. Neyse ben de ona 'ben de hesap veriyorum herkes hesap veriyor bi şekilde idame ettirmek zorundayız iş hayatı bunu gerektiriyor, eğer çok baskı altındaysan işini değiştir ' dedim. 'Yok, dedi istifa edicem, 1 sene işsizlik alırım, ne zamandır hayalini kurduğum işle ilgili çalışmalara başlarım bu süreçte de, evdeyken' dedi. İyi de dedim sen evdeyken, ben çalışıcam nasıl olacak nasıl geçinicez dedim, çocuğun okul taksidi başlayacak vs. Sinirlendi ve sesini yükseltti, senin maaşın artı işsizlikle geçiniriz destek olmayacak mısın bana dedi. Destek olayım olmasına ama haksız mıyım ben de özel sektör çalışanıyım ne olacağımız belli olmuyor, işten çıkartsalar naparız nasıl geçiniriz. Ben anlatıyorum, o bana sinirleniyor yani anlamıyorum yanlış ne söylemiş olabilirim. 'Seni işe bırakırım ben eve gelirim, normal mesai gibi çalışırım' diyor. Evde disiplinli çalışılmazki, bide rahatına düşkün uyuyacak uyuyacak başlayacak öğleden sonra, bana hem yemeği kitleyecek hem ev işini adım kadar eminim. Ben onu herşeyinde destekledim, bu firmaya girerken dil sınavı istediler, akşamları evde ders çalıştı hazırlık zamanlarında kızımız küçüktü, hiç bir iş beklemedim o dönem ondan.
Şimdi risk almak istiyormuş, ilerde masraflar daha çok olacağı için bir daha fırsat yakalayamazmış falan filan. Ben de 'eğer gerçekten istiyorsan hayalini gerçekleştirmeyi, gece gündüz, haftasonu demez çalışır, olmayan zamanı yaratırsın' dedim. 'Haftasonu gece 2 ye kadar elinde telefon, instagrama bakacağına çalışırsın, haftasonu 12de uyanacağına çalışırsın, al sana zaman' dedim. Yorgunluk oluyor diyor. Diğer türlü evde daha da yorgunluk olacak, bilmiyorum sanki. Sonra bana kızdı, ve diğer odaya gitti bağırına bağırına. Kızlar empati kurmaya çalışın, eşiniz size böyle bir taleple gelse naparsınız?
Belkide isten cikarildi bildigim kadariyla issizlik maasi istifa edene verilmiyo tam bir bilgim yok belki gurur yapip kendim ciktim diyo🙄

Mantıksız ötesi mantıksız hem de. Bırakır gelirse naparız bilmiyorum, onun umrunda değil ama ben çok çaresiz kalırım. Saçmalıyor, ve benim de bunu desteklememi bekliyor.
Eşinizin desteklenecek durumu yok tavrın net olsun geri adım atma bu piyasada çıldırmış olmalı herkes zor şartlarda çalışıyor hepimizin üzerinde stres baskı var paşam yok öyle hazır ekmek

Anlaşacakmış firmayla çıkartın diye
firma da ona bu krizde buyur tabi tazminatını da verelim bir güzel çık yeter ki keyfin zarar görmesin diyecek sanırım.valla haklısın kardeşim sen, ben de destek olmazdım.koy tepkini güzelce aklını başına alsın, böyle paşa gönül kriterleriyle hayat geçmez.

Kesinlikle haklı bir tepki
Hiç yüz vermeyin hayalimdeki iş diye diye sizi yıpratır bilsin karşı olduğunuzu... birde istifa edince işsizlik vermiyorlar ki

Burdaki yorumlara katiliyorum fakat ayni zamanda iki yüzlü buluyorum. Durum tersi olsa ve kadin istifa etmek isteseydi ve eşi karşi gelseydi burda herkes o eşi taşlardi. "Seninde rahatlamaya ihtiyacin var" diyerek. "Bu nasil bir adam, eşinin parasindan geçinerek" diyerek.

Neyse benim nezdimde konu kadin, erkek olsun fark etmez, bu ekonomide iş birakilmaz. Ben yurtdişinda yaşiyorum ve iş konusinda şu an çok mutsuzum. Ve ben iş ariyorum, bulduğumda işi birakacağim. Yani yurtdişinda buni yapamazsam, Türkiyede bunu yapmak için yürek yemek lazim.

Bu arada instagramda satiş, göründügü kadar kolay değil. Yine baya bir sermaye gerekiyor. Zamandan daha çok emek istiyor. Zeka gerekiyor. Eşin şurda hafta sonu ve iş sonrasini bile değerlendirmezken, o iş yaş yani.

Eski konularinizi ve esinizin nasil bir insan oldugunu bilmiyorum ama hayat musterek. Nasil bir kadinin istifa edip bir sure evde vakit gecirmek hakkiysa erkegin de hakki ayni sey. Biz yapinca oluyor da erkekler yapinca neden olmasin? Bir suru kadin evlenince calismiyor,cocuk sahibi olunca calismiyor,kpssye girecegim deyip calismiyor,yoruldum deyip calismiyor. Erkek de insan. Bence anlayis gosterilmeli

Ama o kadınlar evde yemek bulaşık ütü bebek bakımı vs her şey ile ilgileniyor.

Aslında kadın çalışmıyor diye bir şey yok.kadin evde çalışıyor ve işi de hiç bitmiyor.

Bugün sadece üstten temizlik için 150-200tl ye geliyor yardımcı

Ya da bir kıyafeti 30tl den yıkıyor kuru temizlemeci.

Kadın aslında baya baya çalışıyor ama karşılığında ücret alamıyor.

Erkek öyle değil malesef.Şimdi siz inanıyor musunuz konu sahibinin eşi,kadın isten gelince mis gibi börekler yapsın,ev çamaşır suyu koksun,ütüler yapılsın falan.

E temizliği de kadın yapsın yemegi de.para da kazansin.erkek de evde dinlensin .evlilikte kocanın rolü ne peki.

Valla bu zamanda roller ciddi ciddi değişti.

Ama o kadınlar evde yemek bulaşık ütü bebek bakımı vs her şey ile ilgileniyor.

Aslında kadın çalışmıyor diye bir şey yok.kadin evde çalışıyor ve işi de hiç bitmiyor.

Bugün sadece üstten temizlik için 150-200tl ye geliyor yardımcı

Ya da bir kıyafeti 30tl den yıkıyor kuru temizlemeci.

Kadın aslında baya baya çalışıyor ama karşılığında ücret alamıyor.

Erkek öyle değil malesef.Şimdi siz inanıyor musunuz konu sahibinin eşi,kadın isten gelince mis gibi börekler yapsın,ev çamaşır suyu koksun,ütüler yapılsın falan.

E temizliği de kadın yapsın yemegi de.para da kazansin.erkek de evde dinlensin .evlilikte kocanın rolü ne peki.

Valla bu zamanda roller ciddi ciddi değişti.
Temizligi,evin a’dan z’ye her seyini ustlene ustlene erkeklerden is beklemez duruma gelmisiz. Bu durum tamamen bizimle alakali. Evlilikte kocanin rolunu belirleyen kadindir.

İstifa ederse evet işsizlik maaşı alamaz anca kendini işten çıkarttırmaya çalışırsa ve çıkarırlarsa alabilir. Ayrıca dediği şeyler çok mantıksız. Hesap vermek istemiyormuş falan. Çok sıkıldıysa bir süre rapor veya yıllık izin alıp dinlenebilir ama bahanesi çok mantıksız geldi bana.

Benim eşiminde böyle hayalleri mevcut. İşten ayrılmak mesai kavramı olmadan çalışmak istiyor. Kurumsallıktan takım elbiseden sıkılmış o da. Yeni bir işe başlıyoruz bakalım. Dedim ki kendi maaşının dolar karşılığını bu işten kazanmadan istifa edemezsin. Dolar şimdi yüksek tamam da 2 sene sonra düşerse aç mı kalıcaz? Şu an ben de o da her vakitte işle ilgili çalışıyoruz. Maddi hedef olarak oraya gelirsek ev adamı olacak. Ben yine kendi işimi yaparım.

Back
X