Eşiniz tek başına kafeye gidiyor mu?

Garip gelen kısmı nedir tam olarak, ben idrak edemedim herhalde
Çünkü ben de tek başıma canımın istediği her yere gidiyorum, alkol içmeye, kahve içmeye
kahvaltıya, yemeğe, sinemaya. Siz garipsediğiniz için vurguluyorum, ben evliyim de üstelik.
Ayrıca bekar gibi dediğiniz adam bekar, olmasa da medeni halin bu durumla ne alakası var hiç çözemedim.

Kahve zincirlerine insanlar mesai saatleri içinde genellikle tek geliyor zaten. Çünkü internet erişimi oluyor, çay kahve rahat oluyor, başına dikilen bir garson yok. Haliyle insanlar tek başlarına çalışıyor ya da kafa dinliyor. Ne var bunda?

ay valla cok degisik iliski anlayislari olanlar var sok geciriyorum.
ne olmus adam oturup kahve ictiyse?
benim de ise gitmeden ugradıgım bir kahveci var. kahvemi icip gidiyorum. esimde kendi gider kahve icmeye. nesi garip bunun anlamadim ki.
“Bekar gibi” yazmissiniz bide.
evliler gidemiyormus gibi.

Canım ben ona gore daha sosyalim zaten sorun şu ki iliski olunca ikimiz de bazı yönlerimizi törpüledik
insanlara cevap verseniz
adam zaten bekar
bu arada o da size karışamaz

yoksa hergün hergün gidiyor birinin dikkatini çeker başkasına gönlü çelinir diye mi korkuyorsunuz :)

e sen de git kafeye ne var bunda?
benim sevgilimin özel günler/tatiller haric kafe restoranla işi olmaz, yemegini bile yaninda taşır. Ama gitse neden gittin demem.
ben de giderim kafeye bazen oyalanmak icin, bazen telefonumu sarja takmak icin, bazen o kafenin bir seyini sevdigim icin giderim yani. oturup haber bile vermem kafedeyim diye ne alaka:)
insanlari bu kadar didikleyip bu kadar basit zevkleri icin bile suclu hissettirmek hencd cok kötü bir sey. böyle evlilik insana ne kadar mutluluk getirebilir ki?
ha ben de sevgilin gibi olan bir tipim mesela

dışarıda tek başıma yemek yemem için tek başıma tatilde seyahatte filan olmam lazım, o zaman günde 18 öğün yiyip içiyorum. gezdikçe önüme çıkanı alırım ya da şirin bir yer görürüm otururum mesela (hoşuma gideni yani)

tatil matil değilse evden çalışmıyorsam da dışarıdaysam ve uzun bir gün varsa önümde (toplantılar bişeyler) gerçekten yoğunumdur evde kahvaltı bile yapamamışımdır o gün o zaman artık derim bugün ne bulursan yiyorsun migren, yapacak bişey yok diye...

yoksa ben zaten evden çalışıyorum, hep evde çay kahve yapıp içiyorum
çıkacaksam da kahveyi yapar yanıma alırım evimin etrafında hemen her yer self servis kahveci. dandik yerler bi mana ifade etmiyor bana. evdeki kahvem daha güzel geliyor.
evde yerim
atıştırmalık alırım yanıma dışarıdayken ve çalışırken özellikle ağır yemeyi sevmiyorum. özellikle yemek yemeye gittiğimdeyse gömerim ne varsa.

neyse ama erkek arkadaşım burdaki erkek gibi
esnaf gibi bişey o da (ofis var ama genelde orada da olmaz, dışarıda işi olur)
mesaileri geç başlıyor
egedeyiz biz kimse 8de dükkan açmaz burada, işyeri büyük bir merkezde ofislerin çoğu 10da ancak açıyor, bazıları hergün açık değil.

neyse adam dışarıda yani oradaki herkesi tanıyor zaten işi gereği konuşuyorlar da çay kahve pek içmez -çünkü sabah kendisi yapıp içiyor öyle bir rutini var - evden kahve içmeden çıksa içerdi yani kesin.

ay valla ben adama nerde oturuyorsun nerede ne yiyip içiyorsun desem akşama kadar bana 58 tane mesaj göndermesi lazım bazen günde 10 farklı mekanda oluyor...

Gayet normal. İnsanların özel alanlarının olduğunu kültür olarak ne zaman kabul edip benimseyeceğiz anlamıyorum. Ben de zaman zaman gidip tek başıma kahve içerim eşim evdeyken. Özellikli kahve severim, sevdiğim birkaç kahveci vardır. Gidip orada biraz oturmak, zaman geçirmek hoşuma gider. Aynı şeyi eşim de yapar. İnsanın kendine biraz zaman ayırması neden garipseniyor? Ne saçma bir anlayış.

Hanımlar merhaba, ben mesaisi belli bir işte çalısıyorum erkek arkadasim esnaf daha geç saatte uyaniyor.
Is yerine yakın bir kafe var is yerine gecmeden once hep oraya gidiyor boşsa oturuyor bir kahve iciyor oyle is yerine geciyor.
ACikcasi bana bu durum bastan beri bir garip geliyor bilmiyorum evet arkadaslariyla sacma sapan yerlere gitmesindense sadece boyle bir huyu var ama sanki tek basina bekarmis gibi kafeye gidip oturmasi bana garip geliyor.
Ben de arkadaslarimla gidiyorum ama biz bir ogle arasi gidiyoruz iliskimjz basladigindan beri oyle tek basima gidip bir yerde oturmuyorum.
Sizce ben mi abartiyorum yoksa bu durum normal mi?

ben eskiden daha sosyaldim kendisi daha asosyaldi benimle beraber boyle kafelere gitmeyi ogrendi. Iliski olunca bazi ozelliklerimizi karsilikli torpuledik
Simdi ben surekli kafeye gitsem o soylenir durur ama kendisi her gun gidiyor.
Tek başına içebilir tabi de her gün gidecek motivasyonu nasıl buluyor ki. Fiyatı da cabası

Hanımlar merhaba, ben mesaisi belli bir işte çalısıyorum erkek arkadasim esnaf daha geç saatte uyaniyor.
Is yerine yakın bir kafe var is yerine gecmeden once hep oraya gidiyor boşsa oturuyor bir kahve iciyor oyle is yerine geciyor.
ACikcasi bana bu durum bastan beri bir garip geliyor bilmiyorum evet arkadaslariyla sacma sapan yerlere gitmesindense sadece boyle bir huyu var ama sanki tek basina bekarmis gibi kafeye gidip oturmasi bana garip geliyor.
Ben de arkadaslarimla gidiyorum ama biz bir ogle arasi gidiyoruz iliskimjz basladigindan beri oyle tek basima gidip bir yerde oturmuyorum.
Sizce ben mi abartiyorum yoksa bu durum normal mi?

ben eskiden daha sosyaldim kendisi daha asosyaldi benimle beraber boyle kafelere gitmeyi ogrendi. Iliski olunca bazi ozelliklerimizi karsilikli torpuledik
Simdi ben surekli kafeye gitsem o soylenir durur ama kendisi her gun gidiyor.
evet abartıyorsunuz, ben 12 yıllık evliyim, eşim hiç gitmez ama benim en büyük keyfimdir gidip tek başıma bir kafede oturup kahve içmek. bunun bekarlıkla vs ilgisi ne inanın anlamadım

Arkadaşlar şöyle bir sey var ben eskiden daha sosyaldim kendisi daha asosyaldi benimle beraber boyle kafelere gitmeyi ogrendi. Iliski olunca bazi ozelliklerimizi karsilikli torpuledik
Simdi ben surekli kafeye gitsem o soylenir durur ama kendisi her gun gidiyor anlatabildim mi??
Anlatamadın.

Böyle ilişki olmaz. Bunun adı ilişki değil hapishane ya da cendere. Siz niye sosyalliğinizi kısıtlıyorsunuz ilişkiniz var diye. Niye kafeye gitmeniz sorun oluyor? Kafelerde neler yaptınız da böyle korkunç bir şey gibi algılıyorsunuz?

Bende bazen kitabimi alip sanki esim ve 3 cocugum yokmus gibi bir yere gidip oturuyorum. Adam bütün gün insanlarla ugrasacak. Baskalarina bakacak olursa orda bakar zaten. Biriylen beraber olmak insanin kendisini tamamen ortadan kaldirmiyor

Tek başına içebilir tabi de her gün gidecek motivasyonu nasıl buluyor ki. Fiyatı da cabası
e esnaf adam, hergün kahveye verecek yuzelli lirasi var demek ki. belki "kahve olmadan güne baslayamiyorum" insanidir:)
belki evinde kahvalti hazirlayani yoktur o da useniyordur günlük güne başlamadan bir kafeye ugramak istiyordur gune baslamak icin.
bana coook normal geldi. alt tarafi dükkanının oldugu kafede bir kahve iciyor, bunun icin motivasyona ihtiyaci yok ki

Arkadaşlar şöyle bir sey var ben eskiden daha sosyaldim kendisi daha asosyaldi benimle beraber boyle kafelere gitmeyi ogrendi. Iliski olunca bazi ozelliklerimizi karsilikli torpuledik
Simdi ben surekli kafeye gitsem o soylenir durur ama kendisi her gun gidiyor anlatabildim mi??
Karşılıklı bazı şeyleri törpülemek böyle olmuyor. Mesela insan ilişkisi için öfkesini törpüleyebilir, kıskançlığını törpüleyebilir.
Sosyallik, giyim kuşam gibi şeyler törpülenecek şeyler değildir. Adam bir kahveciye gidip oturmayı sayende öğrendiyse ne güzel, ona bir şey katmışsın. Onun da hoşuna gitmiş, yapıyor ne var bunda? İlişki dediğin insanı yukarıya çekmeli. Fakat karşılığında senin sosyal hayatına karışıyorsa ve sen de buna izin veriyorsan işte orda durmalı. Öyle de ilişki yürümez.

Törpülenecek özellik sınıfına ne zamandan beri tek başına kahve içmek giriyor? Adamın yaptığında anormal bir şey yok, size söylenirse de verin cevabınızı.
Kısıtlanacağınızı düşündüğünüz konuların çözümü karşı tarafı da kısıtlamak değil; kendi haklarınıza sahip çıkabilmek.
kiskanclik asla törpülenmez, ani tepkiler vermek torpulenmez, gecmiste kapatilan konulari isitip isitip kavga çıkarmak torpulenmez.
ama nedense bir kafeye gidip kahve icmek, kendi basina plan yapmak, esle dostla bulusmak vs hep torpulenir. ne yanlis bir bakis açisı var su toplumda

Bekarmış gibi tek başına gidiyor demişsiniz de bekar değil mi zaten, kaldı ki evliyken de gidebilir. Kahve içmenin medeni durumla ne alakası var?
Ne kadar cahilsiniz hanımefendi , bekarların bekar gibi kafeye gidip kendi başına bişeyler içmesinin 100 kırbaç cezası olduğunu bilmiyor musunuz … kdlsşsmsşşs

kiskanclik asla törpülenmez, ani tepkiler vermek torpulenmez, gecmiste kapatilan konulari isitip isitip kavga çıkarmak torpulenmez.
ama nedense bir kafeye gidip kahve icmek, kendi basina plan yapmak, esle dostla bulusmak vs hep torpulenir. ne yanlis bir bakis açisı var su toplumda
Aynen böyle ya gerçekten. İlişki yaşamanın ne demek olduğunu bilmiyor bizim insanımız. Hayatı zindan etmeyi, dar etmeyi, sıkmayı ilişki sanıyor insanlar. Bireysellik bencillik olarak adlandırılıyor. Özel alan kavramı okullarda okutulmalı ya. Özel alana saygı istiyorum, kişisel alana girilmesin istiyorum. Bunlar da anca erkeği kıskanınca sevdiğini gösterdiğini sanıyor ya da tam tersi erkek kadının ne giydiğine karışınca kadınını düşünüyor kıskanıyor deniyor. Halbuki özgüven eksikliği. Cinsel yetersizliğe kadar yolu var.

Back
X