eşiniz ütüsünü kendisimi yapar sizmi?

Çalışmayan yapsın tabi,, napıyo bütün gün : ))))

ben uzun zamandır bebeğim olduğu için çalışmıyorum. çalışmıyorum diye bütün gün boşmuyum demek oluyor bu. ne saçma bir yorum bu ! kötükedihüso

gerek duymuyorum hem beceremez yani sonuçta evdeyim çalışsaydım yardım isterdim ama ütüde değil çünkü ütü yapamaz yani sonuçta evdeysem ev işi bana ait madem adam yapacaktı neden evlendi benle yani hep otur gez toz olmaz ev hanımı evinin işinide görücek

aynenn katılıyorum cnm sana eskisi gibide zor değil işimiz çamaşırı at makinye bulaşığı at makineye evi süpürmek için süpürgeler var yani hangi işimiz zor ki eskiden ütü bile yoktu be o zamandaki kadınlar nasıl yapıyolarmış valla çalışan tamamda evde durupta ev işinde eşinden yardım bekliyosa ha uzanamadı yapamadığı yerde eşi yapar ben mesala perdelerimi takamıyodum çok yüksekti eşime taktırıyodum ama şimdi eşimde yok mecbur ben takıyorum merdivene çıkıp sonuçta banada hareket oluyo evde otur arada çık gez sonra eşin yorgun argın gelsin aşkım şu ütülerimide sen yapsana de ne bilim bana ters geliyo:2:

Ev işi nankör sonuçta.Ne kadar dikkat etsen kirleniyor.Bir gün o odayı yap,diğer gün başka odayı.Hepsi aynı anda temiz kalamaz ki...Her gün rutin yapılan işler var,çamaşır,bulaşık,lavabo ov,evi süpür-sil... Çocuk varsa zaten adım atsan iş.zemuszemus Bunların hepsini yap,sonra kendi kişisel bakımını yap...Can dayanmaz,Herkül gibi kuvvetli olmak lazım.kaydirigubbakcemile3 Siz bunları halledip bir de gezecek zamanı buluyorsunuz demek,ama 4/4 lük de olmaz her şey kanımca.:bbo:Ben bunların üstesinden gelemem,o yüzden de yaptırıyorum.Canım kıymetli herhalde benim.:roflol:
Çamaşır makinesi,bulaşık makinesi,elektrik süpürgesi...Bunlar kolaylık ,ama zaman ve emek-güç isteyen şeyler. P

valla o zamanlar ne yapıyorlarmış bende bilmiyorum yeri geliyor amaan bulaşık makinesini boşaltıcam yada çamaşırları makineden çıkarıcam diyoruz ama annemler ellerinde yıkarlarmış memlekette su taşılarmış çeşmeden, tarlada çalışıp bir de eve gelip ev işi yemek hemde ne yemek elde açma börekler yapardı anneannem hayret ederdim.. Benim aklımın erdiği zamanlarda da merdaneli makine vardı aman ne eziyet yahuu yok sıkması bozulur annemle az sıkmadık elimizde koca çarşafları ama işte şimdi herşey kolay oldukça daha kolay olsun istiyor insanlar ama bir insan baştan nasıl alıştıysa öyle gidiyor ailesinin yanındayken birşey yapmadıysa evlendiğinde yapmak istemiyor genede çünkü alışmamış ağır geliyor. Bende perde işini eşime yaptırıyorum bazen alışveriş listesi veriyorum alıyor geliyor ama yok yaa ne kadar becerikli de olsa yemek ütü yaptırmam ben yaaa bana da ters ama bunu söylediğim zamanda tepki alıyorum ti'ye alıyorlar otomotik makine gibisiniz, yok hamaratlığnızı tüm forum duydu felan ben başlık açılıyor yeri geliyor söylüyorum ama birileri gocunuyor:))

çocuk olduğu zaman zaten temizliği gözden çıkaracaksınız baş edilmez ki oyuncağını topla arkanı dön yine dağılır bir yeri sil döker büyüyünceye kadar bitmez ama benim şu anda bebeğim yok yaptığım bir yer kolay kirlenmiyor bir mufağım bir banyom hergün temizlediğim yerler iki günde bir yapınca zaten kirlenmiyor kısa sürüyor süpürme işi de öyle.. ben 4/4 lüğüm demiyorum zaten bal dmk yala olsun aman pırıl olsun diye takıntılarım yok standart temizliklerimi yapıyorum ayda bir çok büyük temizliğe kalkışırım... Valla benim eşim nişanlıyken demişti anneme gelen kadın bize de gelir diye yetişemediğim yerde gelir demiştim sonra kayınvalidem evlendikten sonra alışverişteyken eşim yanımda yoktu tabii ya işte eviniz küçük hanıma gerek yok dedi bende istemiyorum zaten ben annemin evinde de yapıyordum burda da yaparım dedim hiç boyun eğöedim onlara hatta ilerde ihtiyacım olunca başka kadın çağırıcam onda bile sorun olcak ona göre çünkü kendini övmeye bayılır ben 3 erkeğe bakıyordum kocam öğlen geliyordu yemepe her dk yemek feln diye ama eve hep temizlikçi gelmiş çocuklara bakıcı öyle yemek yapmaya ne var ama büyütülüyor bir de kadın alsam neler der acaba:)) şu an ihtiyacım yok almıyorum çalışırkene haftasonlarım boştu ilerisini bilmiorum...

Ben de bu son yazdıklarınızı anlatmaya çalışıyorum işte.Kimse size madalya takmayacak.Çalışın ya da çalışmayın fark etmez.İnsanlar imkanları doğrultusunda ev işlerini yaptırmalıdır.Maddi imkan yoksa erkek de eşine yardım etmelidir.Kadının gücü ile erkeğinki bir değil.Kadın ve erkeğin üstüne biçilmiş rollere karşıyım ben.Ben çalışıyorum mesela,para kazanıyorum,bir erkekten ne farkım var bu durumda?Bir de gelip ev işi ile kendimi mi paralayı?Bir daha mı geleceğim bu dünyaya?Ev işi yaparak spor yapacağıma ya spor salonuna giderim ya da alırım Dvd 'mi platesimi yaparım.Kendime yatırım yaparım,eve değil.aklinialirimsmile

bende uzun süredir çalışmıyorum ama eşim çalışsam da çalışmasam da yapmaz ikisinide gördüm aman yavaş yavaş yapıyorm napalım

ben yapıyorum ama hasta olursam giyecek bişiyi kalmamışsa yapar ama devamlı btün ütüyü yapmaz gerektiğinde

Seni ne takip edeceğim ilk defa diğer forumda gördüm bir de bu forumda. Ne profiline bakmışlığım var ne mesajlarını takip etmişliğim sadece şu iki konuya yazdıklarını okudum o kadar...

Her iki forumda da hamarat ev hanımı kategorisinde inciler döktürmektesin...

O forumda da tartışma çıkarmıştı sözlerin burada da niye herkes üzerine atlıyor sana bayıldıklarından değil merak etme demek ki düşüncelerini söyleme biçiminde üslubunda var bir yanlışlık.

Ben her işimi kendim hallediyorum böyle tercih ediyorum desen kimse sana bir şey demez. Ama yok ben şu işi kocasına yaptıranı yadırgarım yok ev işine yardım isteyeni yadırgarım dersen elbet cevap veren birileri olacaktır. Evet burası sosyal bir platform düşüncelerini dile getirirken birilerine dokundararak yadırgayıcı aşağılayıcı ifadeler kullanırsan cevap verenler de olacaktır. Sana cevap verenler de inan seni kıskandığı çekemediği her daim hayran olup takip ettiğinden yapmaz bunu kaldı ki diğer forumda sana cevap verenlerden bile değildim ben

ben yadırgarım demedim ben hoş karşılamıyorum ve kendim yapıyorum diyorum ama neden bilmiyorum ev işini kendi yapmayan herkes beni düşüncelerime tepki veriyor olabilir o da senin düşüncen bu da benim diyen yok ama.. aşağılayıcı hangi ifade kullanmışım gösterir misin kadın değildir, temiz değişdir şöyle değildir mi demişim. Asıl bir diğer başlıkta beni yargıladılar ne eğitimsizliğim kaldı ne otomatik makine oluşum kaldı, ne bilinçsizliğim kaldı bu yargılamak olmuyor mu hem de beni tanımadan eğitim durumumu bilmeden.. Bu ne oluyor pekii... ben beni kıskanıyorlar demiyorum sadece neden her başlıkta yazdıklarıma cevap veriliyor anlamıyorum bir kendini koruma iç güdüsü oluşuyor ben uygun görmüyorum dedim ailesine iş yaptırmak ban uygun değil o yaştan sonra biz ailemize hizmet etmeliyiz dedim bu bemim düşüncem ama yargılamak değil ama nasılsa anlatamayacağım size ayrıca istediğim başlığa istediğim yorumu yapar, düşüncelerimi söyler, kendi yaptığı şekli ve pratik yolları anlatabilirim... önceki başlıkta ki arkadaşa da söyledim ama o da işine geleni anladı işine gelmeyeni anlamadı cevap vermedi.. sizinle de muhatap olmayı düşünmüyorum bundan sonra hakkımda istediğinizi yazın sırf kendim yapıyorum işimi diye tepki alaaksam buyrun tepki vermeye devam edin umrumda da değil...

cevap hakkı doğduğu için yazıyorum..
mesajlarınızın hepsine ayrı ayrı cevap verdim, ancak siz işinize gelmediği için "hı, efendim, anlamadım" modunda takılıp durdunuz.. hatta sizin hak verdiğiniz kişiler bile size karşı tepkili yazınca "hiç de cevap vermem hıh" tarzı bir cevap verdiniz ve gittiniz.. Gerek aldığım replerden gerekse yazılan cevaplardan kimin haklı olduğu ortada (ki ben haklılık- haksızlık yarışı yapmıyorum)...

sizin hiç kimseye birşey söyleyemezsiniz aslında.. ağzınıza pelesenk olmuş "sosyal paylaşım platformu" lafı.. daha önce de dediğim gibi patavatsızlıkla-özgürlüğü karıştırmamak lazım değil mi??? yerimseniben

kimse, siz kendi işinizi yapıyorsunuz diye tepki vermedi .. Başkalarının işine ve hayatlarına karışıyorsunuz diye tepki verdiler.. sapla samanı karıştırmamak lazım yerimseniben
muhatap alıp almamanız da umrumda değil açıkçası.. cevap hakkı doğuracak laflar yazmayın yeter... :lepi:

vereliniortak olumunekankayizsmile

Ütü hayatta en nefret ettiğim işlerden biri...
Umarım eşim ütü yapmaktan HAZ alan biri olur.
boshayallersmile

sağ olsun haftada bir gelen tüline:)))))))))
bütün hafta rahat ettir bizi

sen cevap hakkı doğduğu için değil cevap vermek için bunlaru yazdın zaten.. Ben hatırlıyorsunuz bana yönelttiğiniz her sözüne teker tekeer cevap yazdım hiç anlamamazlıktanda gelmedim sizin yaptığınız gibi işinize gelmeyen sözleri görmezlikten de gelmedim.. Ama bir yere kadar insanlara birşey anlatabilirsiniz ondan sonrasında artık anlatmanında bir manası yoktur karşındaki anlamak istemedikten sonra bende o yüzden artık cevap vermek istemiyorum dedim. Aldığınız repler beni ilgilendirmez hanımefendi ben kendi düşüncelerimi söyledim ve siz rep aldınız diye de vazgeçemem dimi... Siz haklı olun bu da beni bağlamıyor ben kim haklı kim haksız çatışmasına girmedim ki.. Patavatsız olan da sizsiniz ben değilim ben kimseye şahsi birşey demedim ama siz bana çok şahsi şeyler söylediniz kat kat bilinçliyim felan dediniz beni tanıyor muydunuz ki ne kadar bilinçli olduğumu söylüyorsunu< ki ben kimseye bilinçsiz beceriksiz demedim, kadın almasına da demedim sadece ve sadece tüm işini ailesine felan yaptırmasına yanlış dedim kendü düşüncemi söylemek ne zaman patavatsızlık oldu.. Otomotik makine gibisiniz, şöylesiniz felan gibi aşağılamalar yapanda sizsiniz ki ben hiç bunlara aldırmadım ev işi yapmak bu anlama geliyorsa evet öyleyim.. Bana sizden başka bir de burada bir arkadaş tepki verdi o da sizden zaten anlaıldı diğer başlıkta yazdıklarımı bir bir beynine kazımış burada laf söylüyor... Cevap hakkı doğacak şeyler yazmadım farklı şeyler de yazmadım orada ne yazdıydam onu yazdım cevap vermenize gerek yoktu ama siz bana patavatsız derseniz bende cevap yazarım... Bu kadarrr... bayanssulusmile

hmm... sizin durumunuz tahmin ettiğimden de vahim.. ne okuduğunuzun ne yazdığınızın farkında bile değilsiniz, isterseniz diğer konunun son mesajlarını birdaha okuyun da size verilen cevapları kavrayın.. hangi 1 arkadaş?????
ayrıca diğer konuda ne anneliğimizi bıraktınız, ne tembelliğimizi.. bu kadar masum sıyrılmayın isterseniz.. herkes fikrini söylüyor neden birtek siz bu derece tepki alıyorsunuz acaba?? lütfen cevap olarak özgür, sosyal platform falan demeyin, çok rica ederim.. sempatiksalakcinni

ilk önce eve alınan kadına laf edip "almayanlar nasıl yapıyor" dediniz.. ona tepki geldi lafı çevirip "ben ailelerin yardımına kızıyorum" dediniz.. şimdi ona da tepki gelince "aa bu benim fikrim saygı duyun" dediniz...sonuç olarak cevap verdiğim için suçlu olmayacağım sanırım... kaldı ki tüm işini ailesine yaptıran da yok.. Bazı işlerimize yardım ediyor dedik, siz çok hırsla okudunuz.. gerçi tüm işimizi bile yapsalar bu sizi hiçççç ilgilendirmez değil mi????

herneyse, benim laflarımı bana geri göndermekten başka birşey yapmıyorsunuz.. siz iğnelemeyin ben de cevap yazmayayım e mi sempatiksalakcinni

ps: sen değil siz... zira kibarlık bunu gerektirir değil mi :)))

Son düzenleme:

kibarlığı sizden öğrenecek değilim sizin bana yazdıklarınızın çeyreğini yazmadım ben size.. Daha da ne seninle ne de senin taraftarlarınla muhatap olacak değilim seni tutanlar da sen gibi ailesine işi yükleyip ev sorumluluğundan kaçmış insanlardı zaten sizi savunmaları gayet doğal değil mi... Bana kim en tepki verirse versin umrum olsaydı düşüncelerimi söylemekten vazgeçerdim.. siz asıl burada bile beni buldunuz hala aynı şeyleri tekrarlayıp duruyorsunuz ama bana yaptığınız yargılamalara hiç cevap verememişsiniz dedim ya işinize gelene cecap vermek huyunuz diye tek bir sözle bu konuyu kapatıyorum. " Asaletim Suskunluğumdandır Her Lafa Verecek Cevabım Var Ama Bir Lafa Bakarım Laf mı Diye Bir de Söyleyene Bakarım Adammı Diye"... Daha da lütfen benim olduğum başlıklara gelip her yazdığıma birşey yazma huyunuzdan vezgeçin.. yerimseniben

ooo yıkıcı cevap olmuş.. sempatiksalakcinni inşallah size de yardımcı olan birileri bulunur da bu hırçın tutumunuzdan kurtulursunuz.. ben ve taraftarlarımdan sevgilerle... sempatiksalakcinni

tekrar söyleyeyim, ne de olsa öğrenmenin yaşı yok.. sen değil siz.. huyum kurusun :hulya:

kaydirigubbakcemile3 sırnaşık şey :roflol: :sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…