Eşinizden para saklıyor musunuz

Ben iki sene doğum iznindeyken eşim her ay istememe gerek kalmadan, evde olmama rağmen hesabıma para yolladı. Ki biz memuruz bir de. Sizin eşinizin geliri fazlayken istemenize gerek kalmamalı. Bir de abinizin, ablanızın harçlık yollaması bir bana mı tuhaf geldi? Çekilir mi böyle hayat? Bekle ki birileri para yollasın da işimi göreyim. Ya çalışın ya da eşinize bir ayar verin. Sizden para saklıyor, bunu da ne yapsanız engelleyemezsiniz ama en azından size istetmemeli ikide bir şu parası bu parası diye.

Bizim eşimle hesaplarimiz ayrıdır. Evlendigimizden beri bana asla maaşını söylemedi. Kimseye de söylemiyor zaten. (Ben kimse miyim bana söylemek zorundasın savaşlarımiz sona erdi.) Ben kazandigimi söylerim maaşımı bilir hep. Ama her daim ayrı bir param, birikimim vardır. Kazancımizi da şöyle yoluna koyduk, ben her daim evin bir büyük ödemesini üstüme aldım. Diğer bütün mutfak masrafı, gezmesi, yemesi, içmesi eşimden. Çocukların kıyafetlerini genelde ben alırım bazen de o alır. Kendi harcamam bana aittir.

Yani demek istediğim her evin dinamiği ayrı. Başlarda çok sorun ettim nasıl söylemez diye şimdi hiç ilgilenmiyorum. Sonuçta bizi hiç parasiz bırakmadı, kimseye borç takmadı, her ihtiyacımızı da gördü bir gün de yaptığını başa kakmadi. Harcamalarıma.laf ettiği oluyor ben de ondan ayrı para tutuyorum kafama göre bazen harcama yapıyorum. Ama yine çocukların okulu bilmem ne öyle şeylere gidiyor :)

Bu bana da çok garip geldi. Neden yolluyorlar acaba. Hadi anneye filan yollanır da kardeşler arasında ihtiyaç görme olur ama hadi al sana para işi biraz garip.

Abiniz ablanız niye size para yolluyor ki?

Bizim evlilikte para saklama yok. Bizde tüm ödemeler eşimdedir kredi kartımız da ortaktır o yüzden maaş yatınca Ben d e ona para gönderirim zaten tek maaşla ödeyemez.

Ama sizin durumunuzda olsam söylemem.

Ayrıca sizi para isteyecek durumda bırakması da hoş değil. Anladığım kadarıyla geliri iyi. Her ayın belli günü bıraksın size harcayacağın bir miktar. Kredi kartınız da varmış.

Babam memuru annem çalışmıyordu. Her ayın 15 i annemin benim kardeşlerimin parasını koyardı odasına biz gider alırdık.

Bu bana da çok garip geldi. Neden yolluyorlar acaba. Hadi anneye filan yollanır da kardeşler arasında ihtiyaç görme olur ama hadi al sana para işi biraz garip.
Bekar bir genç kız olsa çok normal. Ben de erkek kardeşime harçlık gönderiyordum çalışmaya başlamadan önce. 30 yaşında, evli barklı, eşinin hali vakti yerinde olan bir kadına harçlık gönderilmesi tuhaf. Ben olsam kendimi kötü hissederdim sanırım, istemezdim. Eşinin huyunu biliyorlar belki de.

Benim de köşe de param olur eşim birikim.yaptigimi biliyor. Ama hiç bir zaman ne kadar var demez. Çünkü o birikimi oğlum için yaptığımı biliyor. Okullar açılacak mesela ona harciyacagimi bilir. İstemez. He ihtiyacı varsa veririm bana maasta üstüne ekleyerek verir.

O kadar çok mesaj olmuş ki hepsine tek tek yetişmem mümkün değil o yüzden genel bi cevap vermek istedim ayrıca hepinize yorumlarınız için çok teşekkür ederim eşim sadece gelirinin miktarını söylemez ama dediğim gibi hiçbirşeyimizide eksik etmez. Ben normalde çalışan bi insandım ama bebeğimiz oldu ona bakıyorum çalışamıyorum. Elimde kredi kartım var ve düzenli öder ben sadece nakit ihtiyacında para isterim kendisinden. Ablam ve abim para yollar ben en küçükleriyim ve onlarda aramda 10 yaş var yeğeni için yollarlar ya da ben bişey alayım öyle içlernden gelir zaten öncesinde böyle bi durum yoktu yani ben çalışırken yollamazlardı. He şöyle ben beklentide değilim onlardan zaten arada yollarlar düzenli değil. Mesela doğum gününde ya da sünnet oldu onun için vs vs özel zamanlarda. Sıkıntı sadece nakit hesabım olmamasında onu da çözeceğim güzel tavsiyeler oldu bana.

Ben kendi bütçemden ayırıyorum kenara saklıyorum bir iki bişey oluyor haberi olmuyor ama örnek veriyorum param bitti sende ne kadar var dediğinde saklamıyorum çıkarıp veriyorum.

Her zaman şunu söylerim: Yarınin ne getireceği belli olmaz,kadının kenarda kötü gün parası olmalı,Cat diye bırakılan kadınlar okuyoruz,biraz birikim yap kendine yeni hayat kur diyoruz,köşede parasi olsa daha net tavır koyar olası kötü günlerde.Erkege güvenip sırtımı yaslamam ben

Neden bir ek kart cikartmiyor da sizin her seferinde kendisine el acmanizi istiyor.Cunku Cok kontrolcu ve sizi kontrol altinda tutmak istiyor.Ablanizin,abinizin size gonderdigi parayi neden ona soyluyorsunuz.Kendi ozel ihtiyaclariniza kullanin yada altin alin kenara atin.Cok ta harcamanizdan kismayin,fazla fedakarlik Iyi degildir.Her zaman soyluyorum yemeyenin parasini yiyen bulunur.Ayrica para ile sizi terbiye etmeye calisan kocanizi siz de ilginizi biraz ustunden cekerek terbiye edin.

Kendi maaşım var, eşim hesabını sormadığı için saklama gereği de duymuyorum

Eşim esnaf,ne zaman ne kazandığını hiç bilmem. Çünkü değişir ve ben de sürekli sormam,ilgilenmem. Yıllık ortalamasını bilirim ancak. Maaşlı çalışıyorum,eşim benim maaşımı bilir,saklama gereği duymam. Hayırsız eşim olsaydı belki boşanana kadar paramı söylemeyebilirdim.

Benim eşim laf salatası yapıp saklıyosa ben de saklarım. Hatta o paraları harcamam biriktiririm. Söylemediğine göre eşim de gizlice biriktiriyo olabilir. Bilemeyiz.

Ebu Cehil'e dönüşüyorum diyemiyor. Gerçekten alınması gereken bir eşya olur , bir borç durumu olur yardımcı olurum onun dışında no no no. Bilir beni isteyemez.
Dolaptan birsey satmistim 100 150 tl birseydi
Yolculuk yaparken su ilerden kahve alalim diye konustuk ve sen ismarliyorsun dimi parayi da aldin eheheh demisti
Bende dedim bozdurursam biter k.bakma shdsndhsjh
Sanki dolarlar kazandim Allah'm yaa

Dolaptan birsey satmistim 100 150 tl birseydi
Yolculuk yaparken su ilerden kahve alalim diye konustuk ve sen ismarliyorsun dimi parayi da aldin eheheh demisti
Bende dedim bozdurursam biter k.bakma shdsndhsjh
Sanki dolarlar kazandim Allah'm yaa
Erkekler kadının parasına alıştı mı vazgeçemiyorlar annem öyle söylerdi. Onun yolundan ilerliyorum gönlümden koparsa belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…