sifirdanhayatcokmuzor
Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
- 8 Mayıs 2023
- 613
- 1.676
- 33
- 32
Calisirken sizin paraniza dokunmuyorduysa suan birikmisinizin olmasi gerekmez miydi sizce? Bence siz biraz Kemalim yapmaz dusuncesindesiniz ama Kemaliniz yapar herkes yapar. Hikayenizde eksik parcalar var. Erkek milleti diger bir arkadasin dedigi gibi kadinin elinde ya para olsun istemez ya da olan parasini harcatmak ister. Bence esinizden duzenli nakit isteyin bu surecte. O zaman anlarsiniz. Ben mirin kirin edecegini dusunuyorum. Umarim yanilirim.Bebişten dolayı çalışamıyorum o kreş yaşına gelince başlayacağım. Yok çalışmama bişey demez çalışırkende parama asla dokunmaz. Şuan çalışamıyorum ve haliyle ihtiyaçlarım oluyor bunları zaten karşılıyor ama elimde para varsa kendi şartlarını zorlamak yerine ordan harca diyor. Bende bana güvenmesin istiyorum o yüzden de elime geçen 3-5 gizli biriktireyim dedim. Sonuçta yine bize harcayacağım dar gün olur ya da benim dar günüm olur bişey olur diye
Çalışmayan evli kardeşlerinize para gönderiyorsanız demekki onun da ihtiyacı olduğunu düşünüyorsunuz o yüzden gönderiyorsunuz,mesela çalışmasa da kartı parası bolca sağlansa eşi tarafından,rahat olsa siz yine de eşinin eline bakma benim gönderdiğimi harca demezsiniz sanıyorum,eşi kısıtlıyor yada yetemiyordur ki siz de veriyorsunuzBen de çalışmayan kardeşlerime harçlık veriyorum. Eşine söyleme diyorum.
Durumu kötü göründüğü için değil kendisini eş eline muhtaç hissetmemesi için. Olur bir ayakkabıya ihtiyacı Olur eşi çok pahalı der üzerini tamamlayabilsin. Araları bozuk olur, para lazım olur ona mecbur hissetmesin
Eger eşin maddi olarak sıkışır ise çıkarırsın ortaya onun dışında bilmesine gerek yok diye düşünüyorum.
Bende ondan bahsediyorum. Evet eşimin ailesine olan sadakatine bu parada söz konusu olsa bile dahil,güveniyorum. Bi birikimi olmadığına eminim ve takılarımız vs vardır onlara asla dokunmaz hatta çok darda kalsak dahi dursun der. Benim olayım eşimin davranışını sorgulamak değildi burda. Eşimin bütçesini bilsem dahi benim kenara para atmamda bence bi sakınca yok ben onu başkasıyla yemicem ya çocuğuma ya kendime ya mutfağa bişey alıcam.
Aileniz size para verdiğinde o zaman söyleyin ama altin,döviz vb yatırımlar yapın o parayla. Eşiniz sende varsa altın/döviz aldim diyebilirsiniz.Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.
Bu güne kadar ailemden bir kuruş görmedim çalışmadığım zamanlar da dahil bir kez bir ihtiyacın var mı demediler, şimdi çalışıyorum ama her şeyimi söylerim eşime. Şu kadar tl hesabımda var şu kadar döviz hesabımda var, şu kadar kk borcum var hepsini bilir. Ama bi şey alırken danışmak anlamında değil sedece haberi olsun diye söylerim.Merhaba.
Benim sorunum değil de danışmak fikir almak istediğim bi konu var.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister“ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri
Bence saklanmalı.Oyle şeyler okuyorum ki.Ozellikle benim kazancimdan olan paranın bir kısmını saklarım.Tutupta ailesine verirse kumar vs. tahammül edemem.Merhaba.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister“ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri
Çalışmayan evli kardeşlerinize para gönderiyorsanız demekki onun da ihtiyacı olduğunu düşünüyorsunuz o yüzden gönderiyorsunuz,mesela çalışmasa da kartı parası bolca sağlansa eşi tarafından,rahat olsa siz yine de eşinin eline bakma benim gönderdiğimi harca demezsiniz sanıyorum,eşi kısıtlıyor yada yetemiyordur ki siz de veriyorsunuz
Eşiniz pinti geldi... En sevmediğim erkek türü...Merhaba.
Tam boşanmalikDiyorum benden gizleyince ne oluyor sanki söylesen ben senden sürekli bişeyler isteyeceğim cebini bileyim ki paran yokken senden bişey istediğimde mahcupluk yaşama. Param olmayınca söylüyorum sana zaten oluncada alıyorum niye takılıyorsun miktara bu kadar çok meraklısın diyor.
Ailesi yok zaten 1 tane abisi var hayatta o kadar onunda maddiyatı bizden kat kat iyi. Doğru düzgün arkadaşıda yoktur takıldığı hep evli tayfa o da bende oluyorum ortamda, onun haricinde evinden işine işinden evine bi adam. Ama bilemiyorum eşten ayrı birikim yapsam bu kötü mü yani ondan gizlesem bilemedim. Şimdi mesela oğlumun doğum günü için abim 2500tl yolladı ama söylemedim eşime
Bende bazen derim dedem babaannem harçlık verdi diye , bişey lazım olsa sende var der . Ama param yokkende ayarlar . Eşimden para saklamam ki eşimde saklamaz neyse oMerhaba.
Dimi ben bu geceden nöbetçi mahkemeye gidiyimTam boşanmalik
Durum bende de aynı hiç saklamazdım yeni yeni atayım kenara dedimBende bazen derim dedem babaannem harçlık verdi diye , bişey lazım olsa sende var der . Ama param yokkende ayarlar . Eşimden para saklamam ki eşimde saklamaz neyse o
Canım eksiğini alıyorsa ,seni parasız bırakmıyorsa bence fazla karışma kazandığı konusunda . Sende kendine üç beş birikim yap kenara at söylemeDurum bende de aynı hiç saklamazdım yeni yeni atayım kenara dedim
Ben bugün diyordum eşime her ay 100 euro alsam, kenara koysam iyi olur. O da akıl veriyor internet bankacılığı ile hallet diye. O da her ayın 14'unde maaşından geri kalanla birikim yapar ben de bilirim. Benim maaşım bitiyor genelde de bu yıl biraz dikkat edeceğim.Merhaba.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?