Eşinizden para saklıyor musunuz

Evet ailenizin gönderdiklerini biriktirin altın ya da döviz alıp kenara atın, kötü gün parası ya da çocuğunuz için yatırım gibi düşünün o birikimi yok sayın harcamayın.

Bebişten dolayı çalışamıyorum o kreş yaşına gelince başlayacağım. Yok çalışmama bişey demez çalışırkende parama asla dokunmaz. Şuan çalışamıyorum ve haliyle ihtiyaçlarım oluyor bunları zaten karşılıyor ama elimde para varsa kendi şartlarını zorlamak yerine ordan harca diyor. Bende bana güvenmesin istiyorum o yüzden de elime geçen 3-5 gizli biriktireyim dedim. Sonuçta yine bize harcayacağım dar gün olur ya da benim dar günüm olur bişey olur diye

Bizde de kardeslerarasi para alisverisi hala vardir bu benim cok hoslandigim bi sey. Hicbirimizin ihtiyaci yok ama gonulden geliyor arada bir iki hele doviz gelince oohh ama bence kesinlikle birikim yapin ve soylemeyin canim gerek yok, tuhafmis size sayisal bi deger soyleyememesi

Aynı yatağa girip,hayatımızı,belki canımızı bile emanet ettiğimiz insandan para saklamak doğru değil.
Yani tutumlu biri ve siz çok savruk olsanız belki çar çur olacağından çekiniyordur diyeyim ama yine de doğru değil.
Kimde ne varsa bilinir,senin paran benim param olayı olmaz evlilikte.

Söylemiyorum bende doğum iznindeyim ve çalışamıyorum diye kardeşim annem babam bana harçlık gönderir. Eşime ilk başlarda söylediğimde ne gerek var geri ver demişti gurur bende tamam dedim yaptı ( çünkü başka meseleler olmuştu biz evlenmeden önce) bende artık eşime bahsetmiyorum ve küçük altın yapıyorum. Benim eşim de ticaret ile uğraşıyor Allah korusun sağlığına birşey olur çalışamaz ya da farklı bir durum olursa kabul ederse çıkarırım ortaya yoksa kalır öyle uşaklarıma kullanırım ilerde. Yarın ne olacağımız belli değil

Bence de eşini bildikleri icin gönderiyorlar. Benim de gorumcelerden biri calismiyor, çalışan gorumceler ona harçlık vs yolluyormuş, telefon fatura ödüyorlarmiş bazen. Sanırım o da istemek zorunda olduğu için ve bazen enişte ödemiyormuş araları açık olduğu zamanlar herhalde.
Bu durumda kalmak yerine çalışsa daha iyiydi ama kendi seçimleri alan da veren de rahatsız değil.

Çiftler arasında para saklama işi bana çok saçma geliyor eşiniz neden size söylemiyor ne kadar kazandığını falan söylese alıp kaçacak misiniz ama sizin durumunuza gelirsek valla sen soylemessen bende söylemem derdim ,l

Bende çalışmıyorum ama kartım nakitim mutlaka olur yani bide eşinizle bu durumu halledin yaa liseli gibi harçlık mi istiyorsunuz eşinizden buda garip

Erkekler kadının parasına alıştı mı vazgeçemiyorlar annem öyle söylerdi. Onun yolundan ilerliyorum gönlümden koparsa belki.

Kaynanamla normalde hiç anlaşamayız pek sevmem ama O da oğullarini kadin parasına alışmayın diye yetiştirmiş.
Kadının parası kadınındır. Eşinize, evinize siz bakmak bakmak zorundasınız diyormuş.

Peki bu durumda sadece kendinizin bildiği bi birikiminiz söz konusu oldu mu?
Evet kenarda bir miktar param var. Eşim onu da yaklaşık olarak bilir. Yani zamanında birşey için lazım olmuşsa, sormuştur da öğrenmiştir. Eşimin de var. Lazım olursa, iki tarafta neyi var neyi yok ortaya koyar.

Bu iş karşılıklı güven işi diye düşünüyorum. Hiç sanmıyorum ki eşim benden para kaçırmaya çalışsın. Yani kaçırıp ne yapacak?kendine ayrı ev mi alacak, ailesine mi verecek. Ben bunlara karşı çıkan bir insan değilim ki.

Tabi ayrıca gelir düzeyine önemli. Yani hesapla bütçe dönüyorsa, o zaman belki her kuruş bilinmeli. Ama sadece evliyiz diye kazandığımızın, harcadığımızın, biriktirdiğimizin sürekli hesabını veremeyiz yani.

Bu yorumuyla bir artı puanı haketmiş desene. Benim annem kızıyım diye bana böyle tavsiye veriyor da gelin hanım olsa oğluma niye destek çıkmıyorsun derdi yüksek ihtimal.

Bizde saklı gizli yok. O benim maaşımı bilir ben onunkini bilirim. Ne kadar birikimi var, kime borç verdi-aldı bilirim. Hesabını istediğim zaman görebilirim.
Bence siz aylık belli bir miktar para yatırmasını isteyin ya da kredi kartınız olsun. Ufak tefek şeyler için para istemek zorunda kalmayın.

Bende ondan bahsediyorum. Evet eşimin ailesine olan sadakatine bu parada söz konusu olsa bile dahil,güveniyorum. Bi birikimi olmadığına eminim ve takılarımız vs vardır onlara asla dokunmaz hatta çok darda kalsak dahi dursun der. Benim olayım eşimin davranışını sorgulamak değildi burda. Eşimin bütçesini bilsem dahi benim kenara para atmamda bence bi sakınca yok ben onu başkasıyla yemicem ya çocuğuma ya kendime ya mutfağa bişey alıcam.

Yüzde yüz güvenmek zorunda da degilsiniz.
Kendinizi bu kadar sartlamayin.
İnsanoğlu her an hersey yapabilir.
Benim eşim para konusunda tutumlu sayılır didik didik kontrol etmem paraya cok önem vermediğimden.
Ama yüzde yüz de güvenmem.
Ne kadar parasını bitcoine yatıran arkadaşımın eşleri var.
Kadının evlendiği gun altınlarını borsaya yatırıp batıran var.
O yüzden kulaginiz delik olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…