Evet ailenizin gönderdiklerini biriktirin altın ya da döviz alıp kenara atın, kötü gün parası ya da çocuğunuz için yatırım gibi düşünün o birikimi yok sayın harcamayın.Tamam o nakit durumunu çözüyorum tavsiyelernizle çok teşekkür ederim hepinize farklı düşünmeme sebep oldunuz. Peki diğer konuya gelecek olursak bana arada ailemden gelen düzensiz paraları biriktireyim mi kenarımda dursun hesabı,yani bana aylık bağlasada eşim?
Ne açıdan böyle düşündünüzEşiniz size güvenmiyor maalesef.
Bebişten dolayı çalışamıyorum o kreş yaşına gelince başlayacağım. Yok çalışmama bişey demez çalışırkende parama asla dokunmaz. Şuan çalışamıyorum ve haliyle ihtiyaçlarım oluyor bunları zaten karşılıyor ama elimde para varsa kendi şartlarını zorlamak yerine ordan harca diyor. Bende bana güvenmesin istiyorum o yüzden de elime geçen 3-5 gizli biriktireyim dedim. Sonuçta yine bize harcayacağım dar gün olur ya da benim dar günüm olur bişey olur diyeCok sacma sizi cocuk gibi kendine baglamis verir misin goturur musun... calisma imkaniniz yok mu. Istemiyor mu bunu yoksa? Kredi karti olmasa da nakit kart olsa elinizde ayda ona belli miktar para aktarsa size o yeter aslinda. Geleni de asla bildirmeyin esinize.
Çalışmayı deneyin?Aynen çalışmıyorumhani kendi çapımda birikim yapayım diyorum sonuçta yine bize harcayacağım
Bizde de kardeslerarasi para alisverisi hala vardir bu benim cok hoslandigim bi sey. Hicbirimizin ihtiyaci yok ama gonulden geliyor arada bir iki hele doviz gelince oohhBebişten dolayı çalışamıyorum o kreş yaşına gelince başlayacağım. Yok çalışmama bişey demez çalışırkende parama asla dokunmaz. Şuan çalışamıyorum ve haliyle ihtiyaçlarım oluyor bunları zaten karşılıyor ama elimde para varsa kendi şartlarını zorlamak yerine ordan harca diyor. Bende bana güvenmesin istiyorum o yüzden de elime geçen 3-5 gizli biriktireyim dedim. Sonuçta yine bize harcayacağım dar gün olur ya da benim dar günüm olur bişey olur diye
Söylemiyorum bende doğum iznindeyim ve çalışamıyorum diye kardeşim annem babam bana harçlık gönderir. Eşime ilk başlarda söylediğimde ne gerek var geri ver demişti gurur bende tamam dedim yaptı ( çünkü başka meseleler olmuştu biz evlenmeden önce) bende artık eşime bahsetmiyorum ve küçük altın yapıyorum. Benim eşim de ticaret ile uğraşıyor Allah korusun sağlığına birşey olur çalışamaz ya da farklı bir durum olursa kabul ederse çıkarırım ortaya yoksa kalır öyle uşaklarıma kullanırım ilerde. Yarın ne olacağımız belli değilMerhaba.
Benim sorunum değil de danışmak fikir almak istediğim bi konu var.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister“ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri
Bekar bir genç kız olsa çok normal. Ben de erkek kardeşime harçlık gönderiyordum çalışmaya başlamadan önce. 30 yaşında, evli barklı, eşinin hali vakti yerinde olan bir kadına harçlık gönderilmesi tuhaf. Ben olsam kendimi kötü hissederdim sanırım, istemezdim. Eşinin huyunu biliyorlar belki de.
Çiftler arasında para saklama işi bana çok saçma geliyor eşiniz neden size söylemiyor ne kadar kazandığını falan söylese alıp kaçacak misiniz ama sizin durumunuza gelirsek valla sen soylemessen bende söylemem derdim ,lMerhaba.
4 senelik bi evliliğim var. Eşim serbest piyasada çalışıyor. Bu hafta 1 kazandıysa haftaya belki onu 1 günde kazanıyor yani hep değişiyor. Arada yurtdışına gidiyor ve orda iyi kazanıyor ama miktar olarak bana asla net bişey söylemiyor sebebide arkadaşlar arasında konuşurken “ Şimdi haftada 1 cafeye gidiyorsak şimdi 3-4 ister“ Yani kısacası ben ne kadar kazanıyor hiçbir zaman net bilemedim. Bişeyimizi eksik etmez çok şükür elinden geldiğince yapar,gereksiz harcamalar yapmaz. Bana da yaptırmaz. Kısaca hayat tarzımızın maddi yönünden bahsetmek istedim sorum şu : Bazen abim olsun ablam olsun bana para gönderir bende her seferinde bunu eşime söylerim şu kadar yolladı bu kadar diye. O benden istemez parayı ama mesela kuaföre mi gitmek istiyorum sende vardı para şuan bende yok der. Ama param olmasa o bi şekilde ben kuaföre gitmek istediğim için parayı bana ayarlar. Siz eşlerinize söylüyor musunuz böyle şeyleri
Bende çalışmıyorum ama kartım nakitim mutlaka olur yani bide eşinizle bu durumu halledin yaa liseli gibi harçlık mi istiyorsunuz eşinizden buda garipMerhaba.
Ablacım net söylememek demek saklamak demek zaten.Ya benden saklamak değilde miktarı net söylemiyor napıcaksın ne kazandığımı ben bişeyinizi eksik etmiyorum ne istersen alıyorum götürüyorum diyor.
Erkekler kadının parasına alıştı mı vazgeçemiyorlar annem öyle söylerdi. Onun yolundan ilerliyorum gönlümden koparsa belki.
Evet kenarda bir miktar param var. Eşim onu da yaklaşık olarak bilir. Yani zamanında birşey için lazım olmuşsa, sormuştur da öğrenmiştir. Eşimin de var. Lazım olursa, iki tarafta neyi var neyi yok ortaya koyar.Peki bu durumda sadece kendinizin bildiği bi birikiminiz söz konusu oldu mu?
Bu yorumuyla bir artı puanı haketmiş desene.Kaynanamla normalde hiç anlaşamayız pek sevmem ama O da oğullarini kadin parasına alışmayın diye yetiştirmiş.
Kadının parası kadınındır. Eşinize, evinize siz bakmak bakmak zorundasınız diyormuş.
Bu yorumuyla bir artı puanı haketmiş desene.Benim annem kızıyım diye bana böyle tavsiye veriyor da gelin hanım olsa oğluma niye destek çıkmıyorsun derdi yüksek ihtimal.
Bende ondan bahsediyorum. Evet eşimin ailesine olan sadakatine bu parada söz konusu olsa bile dahil,güveniyorum. Bi birikimi olmadığına eminim ve takılarımız vs vardır onlara asla dokunmaz hatta çok darda kalsak dahi dursun der. Benim olayım eşimin davranışını sorgulamak değildi burda. Eşimin bütçesini bilsem dahi benim kenara para atmamda bence bi sakınca yok ben onu başkasıyla yemicem ya çocuğuma ya kendime ya mutfağa bişey alıcam.Evet kenarda bir miktar param var. Eşim onu da yaklaşık olarak bilir. Yani zamanında birşey için lazım olmuşsa, sormuştur da öğrenmiştir. Eşimin de var. Lazım olursa, iki tarafta neyi var neyi yok ortaya koyar.
Bu iş karşılıklı güven işi diye düşünüyorum. Hiç sanmıyorum ki eşim benden para kaçırmaya çalışsın. Yani kaçırıp ne yapacak?kendine ayrı ev mi alacak, ailesine mi verecek. Ben bunlara karşı çıkan bir insan değilim ki.
Tabi ayrıca gelir düzeyine önemli. Yani hesapla bütçe dönüyorsa, o zaman belki her kuruş bilinmeli. Ama sadece evliyiz diye kazandığımızın, harcadığımızın, biriktirdiğimizin sürekli hesabını veremeyiz yani.
Yüzde yüz güvenmek zorunda da degilsiniz.Bende ondan bahsediyorum. Evet eşimin ailesine olan sadakatine bu parada söz konusu olsa bile dahil,güveniyorum. Bi birikimi olmadığına eminim ve takılarımız vs vardır onlara asla dokunmaz hatta çok darda kalsak dahi dursun der. Benim olayım eşimin davranışını sorgulamak değildi burda. Eşimin bütçesini bilsem dahi benim kenara para atmamda bence bi sakınca yok ben onu başkasıyla yemicem ya çocuğuma ya kendime ya mutfağa bişey alıcam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?