Eşinize sorsanız?

bız bayanlar neden boyleyız?ayrıntılara cok fazla takılıp desıyoruz sureklı bırseylerı sonrada ıstedıgımız cvbı alamayınca dellenıyoruz
bıgun bende esıme aynı soruyu sormustum
cvp aynen su annem babam kardesım kardesımın esı ve yıgenlerım
tamda uyumaya hazırlanıyoduk e ben dedım
e canım senı soylememe gerek mı var dedıguldutabı ben sınıurden delıye donmustum
sonrada gulerek toparlamaya calıstı sen demek ben demek canım senı soylememe gerek mı var
bence erkeklere bole sorular sormamalı

Seninki de tam boğmalık cevap vermiş hee
Neyse iyi kıvırmış sonra

bu ne hazımsızlık??? çok saçma bir soru bu... neden illa birini seçmesi için zorluyorsunuz? ailesine sinir olabilirsiniz, hiç sevmeyebilir hatta nefret edebilirsiniz ama eşinizin duygularına karışamazsınız.. siz yokken onlar vardı, doğurdular, büyüttüler, her sıkıntıya katlandılar, bu yaşa getirdiler... ne için? sizin için mi?? bu kadar bencil olmayın.. sanırım anne değilsiniz, bir çocuk nasıl ve ne emeklerle büyüyor, anne-baba olmak nasıl bir şey bilmiyorsunuz... sevmeyin onları ama saygı duymak zorundasınız ve eşinize karışmayın....

Sakin olun.:26::26:
Peki:18:

benim eşim çok gerçekçidir.. bu konuda da gösterdi gerçekçiliğini... öncelikle şöyle düzelteyim yaşayamam die bişey yok, yaşarım her koşulda.. haa kimin yokluğunda daha çok acı çekersin dersen, önce çocuklarımın, sonra eşit miktarda senin ve annemin dedi... neyse buna şükür dedim oturdum napim.. söylediklerinin arasında olmamaktan iyidir..

ben bu soruyu sormaktan yana değilim.çünkü herkes mecbur kaldıgında onsuz yasayamam dediği
kişiler olmadanda yasıyor.Allah o günleri göstermesin hiçbirimize.
öyleki evladımı kaybettiğimde onsuzda onun acısıylada yasanıyorsa demekki her türlü yasanır diye düşündüm.
bence böyle bir soru ya yalan söylemeyi gerektirecek eşiniz acısından yada dogru söylese gene moraliniz
bozulacak.yada sizi söylediginde acaba dogrumu söylüyor süphesi uyanacak?
ne diye dertsiz basa dert arıyorunuzki

en farklı cevap benden gelecek :)
sordum
"kendim" dedi
güldüm ben de
sonra dedim
"sen" dedi

"sen" cevabında samimiydi
zaten ikinci sıradayım olsun o kadar :)

3. sırada kim var dedim
cevap vermek istemedi herşeye rağmen ailesi geliyor napsın
sonra güldü 3. sırada senin baban dedi
ben koptum zaten sıralama sapıtınca

"kendim" cevabını doğru buluyorum ben de

evlilik danışmanına gittiğimizde
danışman bu soruyu sormuş
cevabı önce "eşim" olmuş
sonra değiştirmek istemiş cevabını
aslında galiba "kendim" demiş
danışman da genel de bu soruya başkasını cevap veririz
ama insan en çok kendini sevmeli demiş
gerisi uzun hikaye ordan hayata bakış açısına, evlilik kurumuna bağlamış konuyu

Bayanlar merak ediyorum.
Eşinize sorsanız...
Bu hayatta kim olmadan yaşayamazsın kimin yokluğuna dayanamazsın diye sorsalar
cevabın ne olurdu? diye
Eşiniz ne der?:26::26::26:
Eşim tabiki mi.. Yoksa eşim ve ailem mi?

Ben bunu bi cok kez sordum cevabi ictenlikle sensin olmustu...
Aile her zaman en basda gelir cocugumuz henüz olmasada biz iki kisilik bi aileyiz :) ( burda yasayamazsin mecazi anlamda tabi ki yasaniyor sert tepki gösteren arkadaslari anlayamadim pek )

Son düzenleme:
Ben sormadim ama bi kere kendi demisti.
"Once sen sonra cocuklar diye"
Tabi icini bilemicem :))

Anne nerde , eş nerde ?..
kıyas yapmak/yaptırmak çok yanlış bence.
eşiniz sizin yanınızdayken tabi ki sen dicek. tek istek bence kendinizi tatmin etmek

ama illa cevap isteniyorsak atasözlerinden gidiyim
"ana gibi yar olmaz "

Empati yaparsak;

Ben bin tane erkek bulurum fakat bir tane annem kanımdan,canımdan birini bulamam ki..

erkeklerinde böyle düşündüğü ama söylemediği gerçeği de var tabi.

Böyle sorulara benim eşim cevap vermez..
Allah büyük konuşturmasın der, imtihan edilmekten korkar.
Bence böyle sorular sormamak lazım..

Benim nisanlim hep sen ve ailem der...

Benim iki güne kadar hic bir sorunum yoktu nisanliyim daha kayinvalidem olacak kadin minicik bir konudan cinar gibi birsey yapti yani diyecegim o ki hic girme bu konulara seni sevsin saysin deger versin baskada birsey isteme cok dertliyim ben

bence bu soruyu sormaya hiç gerek yok.boşu boşuna canınızı sıktınız.yanlış soru.bu cevapla lütfen değerlendirme eşinin sana verdiği değeri.onun dışında da eşini boğma bence bunları sorgulayarak.gerçekten kötü şeyler yaşamış olabilirsin sevmemekte haklısındır onları.
ama yine de eşini istesen de onlardan soğutamazsın.çünkü ailesi.bu da eşine kızmana neden olmasın çünkü böyle olur kimse ailesinden vazgeçemez.senin konularını az çok hatırlıyorum.eşinle aran sanırım o kadar da kötü değil tek probleminiz ailesi.ve ikiniz de geri adım atmıyorsunuz.

Bana sevgili kayınvalidem vaktiyle, 'kiminle evlenilirse o koca olur ya da karı..' demişti..
'Ama anne öyle mi ya ' diye de eklemişti

Bana sorulsun istemezdim bu soru..
Hem ne fark eder, cevap duymak istediğin cevap olsa bile,bakalım doğru mu!

Son düzenleme:

Evlilikle dert sahibi oluyor insan zaten
Sana da Allah sabır versin, huzur versin. Aminnnn..

Doğru hatırlıyorsun..
Haklısın. Alıştım artık zaten, kabullendim.

,,

Evet haklısın.Ama yine de...İnsan bazen inanmak ister, yalanda olsa duymak istediği söylensin ister

Sen olmadan öncede sensiz nasil yasadiysa, senden sonra da öyle yasar. Bu tarz sorular çok çocukça geliyor bana. Çocuğa sorarlar ya anneni mi daha çok seviyorsun babanı mı diye. Herkesin yeri ayrıdır, eş başka anne baba başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…