Eşinize sorsanız?

Senin yazılarını okuyunca insanın adamı boşayası geliyor yahu
Allah mutluluğunuzu daim etsin darısı başımıza ne diyelim

Ayyyy ben de herkese anlatırım mutsuzluğumu, bu evlilikteki
hayal kırıklıklarımı! Ama mutlu olduğum anları da anlatırım çok şeffafımdır..
Ve ne zaman aman maşallah iyiyiz desem arkasından birbirimize gireriz yaaa:26:
Sanırım gerçekten çok paylaşmamak gerek.
Ama benim elimde değil yapım böyle.
Paylaşımı seviyorum derdimi de, sevincimi de
O kadar ki vapurda ya da otobüste tanımadığım bir amca dokunsa
anlat dese hemen başlarım en baştan anlatmaya..
O kadar dolu oluyorki içim tanıdık tanımadık dökülüveresim oluyor.
Sanki bir faydası olacakmış gibi
Biliyorum normal değil bu

Ailem dedi. Çünkü biz bir aileyiz...
Anası onu doğurdu.Ben de gözümde büyütüp onunla yaşıyorum...
Ailesiyle bir bütün kabul ediyor bizi ve haklı da.

Onun ailesiyle kendimi bütün hissedeceğim gün gelecek mi?
Cıkss sanmıyorum malesef

Canım, insan tabii sorunlarını birine anlatınca rahatlıyor, bunun için en yakını seçmek gerekiyor sanırım. Bazen benim de anlatamayacağım şeyler oluyor, buraya yazıp fikir aldığım da oluyor. Ama dediğim gibi genel anlamda anlatmamak lazım, aynen dediğin gibi oluyor bizde de. Biz eşimle nikahlanalı 1 yılı geçti, düğünümüz olalı da 8 ay oldu. Başlarda belki alışma aşamasında eften püften küskünlüklerimiz olurdu. Eşim inatçı konuşmazdı ben de az sayılmam ben de konuşmazdım, düğünden 1 hafta sonra 10 günlük küslüğümüz bile vakidir. Ne var ki birbirimizin huyuna suyuna alışmaya başladıktan sonra küslüğü geç tartışmamıştık bile. Belki 5-6 aydır da canım cicim yaşıyorduk ne güzel.. 1-2 hafta önce eşim dedi ki '' bu eve geldiğimizden beri (ev taşıdık 2 ay önce) hiç tartışmadık değil mi?'' .. demesiyle yine ertesi gün sebepsiz yere bana küstü, etli yemek yapmadım diye bozulmuş küçük bey 2 gün konuşmadı yine benimle, sonra geldi öptü barıştık. Ama adam kendi kendine nazar değdi yaa. Var mı böyle bir şey :)

O yüzden eşimin benim için yaptığı güzellikleri en yakınlarım dışında kimseyle paylaşmamaya gayret ediyorum. Belki bazen başaramıyorum ben de, mutluluğum yüzümden okunuyor sanırım. Ona kızdığım noktaları daha rahat paylaşıyorum ama

çok garip insanlarız çok.
kendi ailemize gelince öncelik onlar
eşlerimizin ailesine gelince öncelik biz olmalıyız.

kan bağı onların arasında, ama bizim aramızda kan bağı yok!
benim ailem iyidir, benim ailem düşüncelidir, benim ailem önce gelır, benim ailem gibi kimse olamaz, benim annem bir tane
eşimin anneye ihtiyacı yok, olamaz da.
her şeyde benı seçmeli, ben ise, ailemi!

onun ailesi bencil, onun ailesi gaddar, onun ailesi sevıyesız, onun ailesi insan değil, onun annesine bişi olursa olsun, hatta olacaksa hemen olsun.
annemler her gün gelsin, onun ailesi kırk yılda bir, hatta mümkünse hiç gelmesinler.

biliyorum evlenınce bende böyle olacagım, olmayacagım dıye asla ne büyük konusurum
ne de emin şekilde söyleyebılırım.
keşke ciddi anlamda içimizde en derinde olan bu kıskançlıklar olmasaydı, bunun adı kıskançlık
bunun adı haset!
kıskanmamak doğamıza aykırı.

Valla ben evlendikten sonra iki taraf için de öncelik eşi olmalı diyorum canım.
Sen ben diye ayırmıyorum.
Benim ailem de onun ailesi de az gelsin öz gelsin.
Biz de iki tarafa da az gidelim derim.
Az görelim tatlı olalım diye düşünürüm inan onun ayrımını yapmam..
İnan bencillik yapmıyorum hiç de sevmem bencilliği

elbette öncelik eş olmalı, ama diğer eşinde bir anadan doğduğunu ve ağaç kovuğundan çıkmadığını hatırlamak gerekıyor.

Son düzenleme:
elbette öncelik eş olmalı, ama diğer eşinde bir anadan doğduğunu ve ağaç kovuğundan çıkmadığını hatırlamak gerekıyor.

Benim durumum farklı sevmiyorum,kendilerini sevdirme çabaları da yok..
Sevdirmeme çabaları mevcut işin kötü tarafı..
Eşim sever tabi engel olamam ama gözüme gözüme sokmasın sevmediğim
insanları. Benden olabildiğince uzak tutsun.
Evet tersi olsa ben buna dikkat ederdim eşimin mutluluğu için.

aslında ben genel olarak konuşuyorum canım, sana değil yani
durduk yere rahatsız olan tiplere sözüm.
bir tanıdıgım var, eşinin ailesine ona yemeğe bile gitsin istemıyor
görümceleri bebeğini sevemezmıs.görümceleri naptı dıye sor? hiçbir şey.

böyle tipler çok.

Son düzenleme:
erkek arkadaşıma sordum sensın başka kımseyı ıstemem dedı, ama aılesıyle bu zamana kadar arası hıç ıyı olmadı ondandır emınım...
aynı soruyu bana sordu, kardeşlerım, annem sonrada sen dedım.

Bozuldu ama gerçekler acıdır, hayatta olmazsa olmazım kardeşlerımdır
kız kardeşımı az kalsın kaybedıyordum, kafayı yıyorum sandım hıç bır zaman canım bu kadar acıyamaz herhalde o an çektığım kadar
Ama erkek arkadaşımdan ayrılırsam, belkı 2 gün üzülürüm sonra hayat devam eder

Doğru benim de öyle bir arkadaşım var.
Hiç bir kötülük görmediği halde öyle düşünen.
Ben de ona diyorum ki heralde yerimde olsan
boğmuştun onları lafta değil gerçekten..
Evet diyor..
Ve eşi bu hallerine karşı nasıl anlayışlı görmeniz gerek
inanamazsınız.
Ben onlar yüzünden neler yaşadım evliliğimden vazgeçtim yaa
Bir gün eşimden anlayış görmedim..
Dediği tek şey yaşandı,bitti,unut..

kısacası, kötü olan kazanıyor aslında.
ama yıne de öyle olmak istemıyorum.
aynen dediğin gibi, ''eşi bir anlayışlı, duruk yere nefret edıyor kayınvalıdesınden'' kayınvalıde de bunu bır sevıyor görsen

Ben niye nefret ediyorum sanıyorsun hepsinin sevgisini kazanmak için...
Çünkü en kolay yolu bu

bende erkek evlat sahibiyim. bigün oğumun eşi allah ogünleri nasip eder inşallah bu soruyu sorarsa oğlumunda eşi ve çocuğunu öncelikte tutmasını isterim. insanların evlenip çocuk yapma nedeni nedirki bir hayatı paylaşmak aile olmak.

nişanlılık dönemimde hep düşündüm nasıl bir şeydir bu kan bağı akrabalık komşuluk vs yok ama deli divane sevebiliyosun nasıl bir kimya bu. ama şimdi eşinimi atarsın annenimi deseler cevap bile veremezdim. ikiside aiem. anneme saygısızlık yapmasın bana yeter oda aynı şekilde düşünür sevmek zorunda değilim ama saygısızlık yapamam. tabiki annesinide sevecek annesine değer vermeyen adam karısına asla vermez (değer) :)))

sorsam kesin sensin der kırmamak için ama sormam ya oda bana sorarsa :))
benim için annem abim ablam eşim yeğenlerim böle eşim çok kıymetli benim için ama beni dünyaya getiren anacım onun tırnağına değişmem dünyayı..

Sordum, oğlumuzu söyledi.
Beni de unutmasaydın bari dedim :)
Neyse buna da şükür, ilk evlendiğimiz zamanlar olsa annesini derdi heralde :)

Konuyu hortlatayım dedim

Nişanlıma değil kendime sordum; annem dedim. Şu hayatta annemsiz kolum kanadım kırılır olamam ben. En sevdiğim en değerli varlığım o benim. Ben böyle düşünüyorum, nişanlım da önce annem sonra sen dese üzülmem sanırım. Bu bir tercih değil sonuçta, kim olmadan yaşayamazsın meselesi. Bensiz yaşayabilir, annesi olmadan olmaz tabi ki.

Bayanlar merak ediyorum.
Eşinize sorsanız...
Bu hayatta kim olmadan yaşayamazsın kimin yokluğuna dayanamazsın diye sorsalar
cevabın ne olurdu? diye
Eşiniz ne der?:26::26::26:
Eşim tabiki mi.. Yoksa eşim ve ailem mi?

benim eşim askerdeyken annesini hafta da bir beni her gün arardı ve 1 saatten fazla konuşurduk o kadar üzülürdüm ki ben hep bu konuda eşime kızdım o senin annen yerimiz farklı olmalı karıştırma bizi onu da ara her gün aramazsan bile 2 günde bir ara diye bence her şeyin ve herkesin yeri farklı

eşim herkes olmadan yaşarım ama sen olmadan yaşayamam diyor
kendi ailesi ile bağları çok kuvvetli ama bensiz gittiği zamanlarda orada duramadığını söylüyor
nefes alamuıyorum gibi geliyor diyor

Allah bozmasın ne diyeyim daha iyi etsin inşallah hem benim evliliğimi hem de sizlerin arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…