Eşinize sorsanız?

cevap kesin: ''sen'' diyecek ama aslındaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.................................
kızımız

bir de herşeyin bir aslı daha var kiiii bir insanın varlığı diğer bir insanın yaşamı veya ölümüyle ilintili değildir

yani.... cevap ne olursa olsun gerçeği yansıtmayacaktır. ölenle ölünmüyor hatunlar gerçekçi olalım.

hiç gerek yok sormama oğlum der. bende aynısını derim. allah sıralı ölüm versin derler ya. anne baba nın yokluğu acı verir mutlaka eşinde öyle ama evlat acısını rabbim kimselere göstermesin. ama çocuktan önce senin derdi.

bir keresindede çocuk olduktan sonra sordum. ben ölsem ne yaparsın dedim. oda annene bırakırım oğlumuzu dedi. dedim neden benim anneme senin değilde seninki daha iyi bakar dedi. anneminde olmadığını farzet naparsın dedim. evlenirdim napıyım kim nasıl bakıcaak çocuğa benim çalışmam gerek dedi. ee dedim ya kadın oğlumuza kötü davranırsa mahvederim onu dedi. ama belki sen bilmeyeceksin haberin bile olmıycak akşam eve geldiğinde çocuk sessiz sedasız olacak kadında yanında iyi davranacak nerden bileceksin dedim. oda offfffffffffff sen ölme ben öliyim ozaman dedi. neden diyince sen ölünce herşey b.ka sarıyoda ondan dedi. :)))

Benim eşimde net bir insandır.
Bu soruyu sordum "hiçkimse" cevabını verdi hayatıma devam ederim herkezsiz olur
dedi ben diye sorunca sensizde yaşarım annemsizde diye cevap verdi.Kim ölürse daha çok ağlarsın diye sorarsalar yine buna cevap veremiycem yaşamadan bilinmez.
Çok sevdiği kişilerden kaybettikleri oldu ölüm acısını biliyor üzerinden seneler geçmesine ragmen
Sürekli hatırlayıp ağlıyor.Sanırım sen ölürsen daha çok üzülücem dedi sonundada çünki aynı evi paylaşıyoruz hayatımda sen varsın ve yokluğunu çok hissedicem.
Bu kadar ormantik bir eşim var yani ölürsem üzülücek ama birkaç ay sonra hayatına yeniden devam edicek.
Aksini söylemiş olsa yalan olurdu.
Ben ne aşklar gördüm ölünce biri keyif içine giriyor öteki sanki senelerdir bunu bekliyormuş gibi.

en doğrusunu söylemiş. aksi yalan olurdu. istisnalar vardır tabi ama eşi yada anne babası öldü diye hayatına son veren duymadım. ama üzüntüsünden kalp krizi vs geçirip ölen duydum.

eşim acayip realist bir insan hayal bile kurmaz o kadar yani. kim olmadan yaşayamazsın dedim hiçkimse dedi. birileri ölüyo ama herkes yaşamaya devam ediyo dedi ya.

Bende annemsiz, babamsız, kardeşlerim olmadan, sevgilim olmadan yaşayamaz, daha onlar ölmeden öldüklerini düşünüp acı çekip ağlardım. Yaşayamam, deliririm dedim! Ne oldu? Aniden annemi kaybettim, eyvah!! öldüm ben, nasıl alışırdım? Benim de hayatım bitti dedim? Tam 1 sene oldu..
Yeri geliyor gülüyoruz, yeri geliyor ağlıyoruz ne yaparsam yapayım hep aklımın, kalbimin bir köşesinde, ama hani yaşayamazdım?? Tam 1 sene oldu sesini duymayalı, yüzünü görmeyeli, onu hissetmeyeli...
Hayat istesende istemesende bir şekilde devam ediyor, Allah kimseye sevdiklerinin acılarını göstermesin inşallah..
Bu yüzden onsuz, bunsuz yaşayamam bende diyemiyorum çünkü bir şekilde yaşandığını görüyorum..
Hele hele eşi aileyle kıyaslamak bana hiç etik gelmiyor, illa bir kıyasa gerek duymuyorum çünkü, benim canımın ötesi babam artık yapayalnız bir adam, ben önce eşim, çocuğum olunca çocuğum, eşim sonra ailem diyemem.. İkisinin de yeri ayrı çünkü.
İlla bir sıralama yapmam gerekmiyor, sanırım anneme benziyorum çünkü o' da anne, baba ve kardeşlerine çok düşkündü.

Son düzenleme:
eşim acayip realist bir insan hayal bile kurmaz o kadar yani. kim olmadan yaşayamazsın dedim hiçkimse dedi. birileri ölüyo ama herkes yaşamaya devam ediyo dedi ya.

Gerçekler acıdır arkadaşım, eşin doğruları söylemiş..
Ölenle ölünseydi benim de annem gibi senem gelmiş olurdu.

sabah uyandık yatakta oyalanıyoruz sevgili kocam dediki..
Rabbim seni bana bağışlasın sensiz ben yaşayamam canım karım dedi..

yerim ben onu yer
ohh sefam olsun önce benim elbette benm içinde önce kocam
diğer herkes sonra gelir bizim için. Rabbim acılarını yaşatmasın hepsi canımız.

bu arada kv ile altlı üstlü oturum 4 yıldır birgünen birgüne kırılmamışızdır birbirimize
görümcem hep gelir ziyaretimize
herkes yerini biliyor herkes değerli olduğunun farkında
buda kocamın farkı..

Ya var ya bu cevap beni hem çok güldürdü hem de herşeyi ne kadar güzel özetlemiş oldu.

Bu arada babam geldi benimde aklıma bu konuyu okuyunca.Aynı senenin başında önce annesini kaybetti , tabii yaşından dolayı babaannenim vefatında kimsede feryatlar kopmadı.
Senenin sonunda da çok çok ani ve genç sayılabilecek bir yaşta annem vefat etti,babam tam 10 senedir tek başına yaşar.67 yaşında şuanda.Hala aktif ,iş hayatına devam eden bir adam.
Yaşıyor tabii,hayat bitmedi onun için.İki tane evladına o tariften itibaren daha bir ilgili ,anlayışlı..Hem baba hem anne rolünde sanki.
Ama hala odasının her yanı annemin fotoğrafları ile dolu..Hala biri onun ismini ansa, sesi titrer ,gözleri dolar .
Çok mu büyük aşktı çok mu büyük alışkanlık , bilemem ama bir erkek her zaman için eşi öldüğünde hayatına tam gaz devam edip , yeni maceralara atılmıyor.

Arkadaşım neyin peşindesin. :)

Bu kaçıncı mesajın bu konuda hep aynı yorumlar, herkes anladı. 'Sen olmazsan kocan ölür'..

Allah muhafaza tabii, Rabbim kimseye ölüm ayrılık acısı vermesin.

1 şeyi unuttun tatlım o ölürse bende ölürüm ohh sefam olsun..

Allah mutluluğunu bozmasın o zaman. Ama dikkat!

Böyle herkese her şeyi anlatıp ta nazar değdirme kendinize. Tavsiyem hiçbir şeyi anlatmayın. Zira bu başlığa yazanların büyük kısmının eşiyle arası çok iyi zaten. Yazışmalardan anlarsınız.

Bir gün, bilgisine, tecrübesine güvendiğim bir arkadaşım demişti ki bir tarihte

- İleride evlenirsen ve eşinle muhabbetiniz çok iyi olursa bunu herkesin bilmesine gerek yok, siz bilin yeter. Evlilik nasıl gidiyor diye soranlara da 'eh işte, fena değil, idare ediyoruz' gibi cevaplar ver demişti. O zaman ne demek istediğine pek anlam verememiştim ama sonrasında anladım ne dediğini. İnsanın olduğu her yerde kötü düşünce her zaman vardır. Mutluluğu kıskanan insanlar arayı bozmak isteyen insanlar her zaman olur. Ben de evliliğimi soran çok ta samimi olmadığım kişiler olduğunda bu tarz cevaplar veriyorum, ama bu benim eşimi çok sevdiğim gerçeğini de değiştirmiyor. Sadece insanlara nispet yapmak ve insanların kıskanmasını istemiyorum.
Sen sürekli 'eşim olmadan ölürüm, o ben olmadan ölür' dersen Allah korusun sana bunun böyle olmadığını ispatlayacak biri de giriverir hayatına. Bu gerek daha çok seveceğin başka bir kişi olsun (bebeğin gibi) gerekse sizi ayıran 3. bir şahıs..

Büyük konuşmamak lazım, ölenle ölünmez ve herkes her türlü yaşamına devam eder bir diğerinin yokluğunda..

Ama dediğim gibi Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın, çok zor bir durum muhakkak..

1 şeyi unuttun tatlım o ölürse bende ölürüm ohh sefam olsun..

Ben olsam böyle konuşmazdım, kimse vazgeçilmez değildir.
Bende sevdiklerimden birine bir şey olunca yaşayamazdım, oysa 1 senedir yaşıyorum, ölmüyorsun yani haberin olsun..

Son düzenleme:
ben 10 yıldır mutluluğumu aşkımı herkesle payşırım
mutluluğumu paylaştıkça daha da mutlu olurum..
kimseden korkupta mutluluğumu içime atmadım

çok şükür Rabbim e hiç zeval gelmedi aşkıma..

Konu kaybetmekse eğer evet canımın canını kaybedeli 8 yıl oldu..
Rabbimden gelen herşey kabulum hiç isyan etmedim bugune kadar..

dediğim gibi hep paylaştım mutluluğumu
acımı hep içime attım
o ne diyecek bu ne diyecek demedim inadıma dahada mutlu oldum..

yine ve yine söylüyorum ohh sefam olsun.
Rabbim herkesein gönlüne göre versin.

Ailem dedi. Çünkü biz bir aileyiz...
Anası onu doğurdu.Ben de gözümde büyütüp onunla yaşıyorum...
Ailesiyle bir bütün kabul ediyor bizi ve haklı da.

Arkadaşım neyin peşindesin. :)

Bu kaçıncı mesajın bu konuda hep aynı yorumlar, herkes anladı. 'Sen olmazsan kocan ölür'..

Allah muhafaza tabii, Rabbim kimseye ölüm ayrılık acısı vermesin.

al bendende o kadarrrr bende bu tepkiyi gösterdim Allah ayırmasın da mantıkda iyidir yani .. ayrıca dedigin gibi burdaki herkesde eşini çok seviyo mesela beni körkütük bilir herkes öleyimdir ama yaşanıyor ve bazen an oluyor öle bir kırılıyorsunki aaaa bu nasıl gelir benim başıma diyorsun

diyelimki sizin bir oğlunuz var ,ve büyüdü evlendi ,ve eşine dediki bu hayatta yalnız seni seviyorum ,
ee siz annesiniz ,oğlunuz gelini sizden çok seviyor ,kabul edermisiniz bunu ,sanmıyorum ,
aile ve eş arasında seçim yaptırmaya zorlayan kadınları anlayabilmiş değilim ,
benim için bu dünyada önce evladım ,sonra annem ,eşim onlardan sonra gelir,
eşimde böyle bir sıralama yapsa asla tepki vermem ,anne bu ya elbet sevecek ,karısından önce veya sonra gelir bilemem ama ,hiç sevmiyorum demesi zaten külliyen yalan ..siz bence bunu sadece duymak istiyorsunuz .çok yalnış yoldasınız ,yarın birgün evlatlarınızdan görürseniz şaşmam..

bu soru kavga sebebı ben şimdi sorsam oğlum dıcek adım gıbı bılıyorum ama şöyle düşünüyorum oğlum benım yerımı tutmaz bende oğlumun yerını tutmam eee annesının babasının yerınıde tutmam ee onlarda aynı şekildeyken bu sorudan nasıl bır sonuç çıkarabılırım anem babam derse bak bak benı sevmıyor yadasen dese yaa yarın öbürgün demekki oğlumda karısını bızım önumuze geçircek konuya muhalefet olsun dıye dmeıyorum ama bu soruda bı mantık hatası var

Hahahah bayıldım bu diyaloğa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…