Eşinizi Seven,Ailesine Saygı Duyar...

Paylaşırkende insanları yanlış yöne yöneltecek bilgilerden uzak durmalı.

Örnek konudaki ilk mesajınız.

megaloman gördüm sizi bilmem farkındamısınız . Hadi bana da eksi rep verin.

Bu cümleden yola çıkarak insanlar nasıl yanlış yöne yönelebilir ki?

Eşiniz dünyaya geldiği andan itibaren birlikte olduğu,büyüdüğü,yoğrulduğu insanlar fazlasıyla saygıyı haketmektedir.

Edit butonu olsaydı ekleyeceğim nokta ;"eşinize duyduğunuz saygı ve sevgiden yola cıkarak,olumsuzlukların karsısında bile kontrolü yitirmeden,yüz göz olmadan iişkinizin seyrini belirleyebilirsiniz" olacaktı,konunun bu eksikliğini ilerleyen sayfalarda dile getirmeye calışsamda etkili olmadı ne yazık ki.

Ki elbette doğrular,öncelikler görecelidir.Ben böyle düşünüyor ve bu şekilde yaşıyorum.

güzelim seni çok iyi anladım millet size her türlü hakareti küstahlığı yapsın ama siz ses çıkarmayın susun oturun demiyosun eşinizi bu zamana getirmelerinin hatrına seviyeyi düşürmeden hakkınızı arayın diyosun. bu konuda sana katılıyorum. ama şöyle ki gerçekten öyle aileler var ki insanı çileden çıkarıyo. hani derler ya boş yere katil olunmuyo diye onun gibi bişey. ama hiç kimsede imzayı attıktan sonra artık başlayabilirim moduna girmiyo. ben sanmıyorum ki türkiyede hiç bi genç kız eşinin ailesiyle problem yaşamak istesin. herkes ister arası bal kaymak olsun ama bazen durumlar öyle bi gelişiyo insanlar öyle bi değişiyo ki ister istemez ufak tefek şeyler oluyo. eşinin ailesi olmasa bile sonuçta yaşça büyük birine saygısızlık etmek mutlaka olmaz ama her insanın bişeye karşı zaafı vardır karşındaki insan gelip onun üstüne basarsa bilmiyorum neler olur. şahsen bu yaşıma kadar kimseye saygısızlık yapmadım terbiyemi bozmadım ama damarıma basılırsa karşımdaki kim olursa olsun hakettiğini alır benden.

esimi seviyorum ailesinede saygi duyuyorum ama karsiligini aldigim surece!
ailesi bana yamuk yaparsa esimi seviyorum diye susmam yada kendimi ezdirmem..
esimde haksizliga ugradigimi gore gore "beni seviyorsan aileme saygi gostereceksin" demez zaten..
ilk degil bu konuyu acmaniz! kaynanalari her kosulda koruma dernegi acmaya niyetlenmissiniz belliki )))

bu arada asik oldugum adami adam yapan sadece ailesi degil
katki sunmuslardir ama esimi ben ailesinin dizinin dibindeyken sevmedim :)
hayatin orta yerinde ve ailesinden senelerce kopmus
hayat sartlarinin, duzenin ve ogrendikleriyle kendini olusturmus halini gorerek vuruldum ehe

kendisi kayınvalide oluncada gelini saygısızlık edince nasıl davranacak acaba ...şimdi bunada pişkin pişkin ben gelinime iyi davranırım der ..bizler evelenirken önyargılı yaklaşmıyoruz ...pekiiiiii nişanlıyken canım cicim olan kayınvalideler evlendikten sonra neden aslan kesiliyorlar bizi ezmeye çalışıyorlar ???????????

konu sahiBine katılıyorum.. en Başta önyargısız davranmak gerektiğine ve sevmeye çalişilması gerektiğine inanıyorum Ben.. hayat zaten yeterince zorken Bi de önyargılarla zorlaştirmak anlamsız.. haaa sen önyargısız sevmeye çalişirsin da karşi taraf işleri zorlaştirir taBi ki mesafe koy.. ama çok duyuyorum aman daha Başindayken mesafe koy, aman uzak dur, aman kaynana değil mi işte aman şu aman Bu.. peki sen hiç denedin mi sevmeyi ? hiç denedin mi güzel geçinmeyi ? ha denediğin halde elinden geleni yaptiğin halde olmuyorsa için de rahat olur, o zaman mesafeni korur gene de saygını gösterirsin.. Bir de daha fazla hoşgörüyle daha fazla olgunlukla herşey daha da güzel olur Ben Buna inanıyorum.. ama Ben eşim olacak insanın ailesini sevmek, Benimsemek, Bir aradayken mutlu olmak istiyorum... Benim sevgilimin annesi kolay kolay herkesi seven Bir kadın değildir, soğuk görünür, Ben de aman ne soğuk kadın diyip önyargılı olaBilirdim ama olmadm, her gördüğümde güler yüzlü davrandım, sıcak davrandım, ve kazandım .. şimdi Benle kolkola alişverişe çıkan Bir anne adayına sahiBim.. ha öz annem giBi olur mu, olmaz taBi, sonuçta 23 sene sonra hayatıma giren Bir kadından Bahsediyoruz öz anne kız ilişkisi giBi olmaz ama teyze yiğen giBiyiz diyeBilirim.. Bilmiyorum, Ben önyargısız davrandım, sevmek istedim ve sevdim, sevildim.. Bana evlen de gör değişirler gerçek yüzlerini gösteririler diyorlar.. gülüyorum.. neden öyle Bişey olsun ki ? neden maske taksınlar ki ? Ben de görümceyim Benim de annem kayınvalide hiç de maskeyle gezmedik, sevdiysek seviyor giBi davrandık.. gelinimiz de önyargısız davrandı, aman mesafe koyayım Başımı ağritirlar demedi..diyeceğim şu ki, insanları aman kaynana uzak dur aman görümce mesafe koy diye etiketlemeyi ve kategorize etmeyi sevmiyorum.. karşımıza nasıl Bir enerji gönderirsek onu alacağimizi düşünüyorum.. her şeye rağmen olmuyorsa tıkanıyorsa karşı tarafın sorunu, kendilerini seven 2. ailesi olarak gören gelinleri değil kızları olaBilecek Bir insanı kayBederler.. Bizim içimiz de Buz giBi rahat olur.. sevgiler..

bir genç kız evlenir pembe hayalleri vardır yeni evine gider..ancak o evde onu 30 yıllık ev hanımlığı tecrübesiyle karşılayan biri vardır..kaynana...eğer iyi niyetliyse destek olur bu tecrübesiz geline yol gösterir...eğer kötü niyetliyse oğlunu ve aileyi çok çok iyi tanıyor olmanın avantajını kullanarak gelini ezer kullanır hakaret eder..huzurunu bozar..gelin önceleri tecrübesiz ya ezilir..zamanla o tecrübeli kadını hocası beller ondan ders almaya başlar tecrübelerinden faydalanmaya başlar ki eğer akıllıysa eşini eline dolar ailesini yuvasının huzurunu asayişini sağlar ve boynuz kulağa geçer..tecrübesiyle kötü örnek olan kaynanaın karşısında artık terbiyesiz asık yüzlü yüze çıkmış acımasız bir gelin vardır...kaynana sonra başlar mağdur edebiyatına..amaaaa geçmiş ola..gelin kocayıda tanımıştır kaynanayıda aileyide...kısaca ne ekersen onu biçersin..saygı karşılıklıdır.....ahkam kesmek kolay...gazali nedemiş...cahillerle tartışmaya girmeyin zira ben hiç yenemedim...

ha bu arada eşimle evlendiğimde ahlak seviyesi sıfır dini inançtan bi haber alkol kullanan serseri haramdan korkmayan vicdansız biriydi..eşime hep dedimki ailenden nefret ediyorum çünkü onlar seni böyle yetiştirdi bu terbiyeyi bu başı boşluu onlar öğretti..bana bunca acıyı onların yetiştirdiği evlat yaşattı dedim..ve şimdi eşim %100 değişti..artık benim eğittiğim adam oldu..benim ahlak kurallarmla günahsız saygılı haramsız alkolden uzak küfürsüz hakaretsiz bir aile reisi oldu..şimdi sen olsan bu aileye saygı duyarmıydın...eşine kötü davranan erkeklerin bir anası babası var ve oblar yetiştiriyor bu kocaları..el kızıdır ez oğlum..el kızıdır vur ğolum..el kızı oğlumun parasını yiyor...rahatsa benim sayemde....boşveeerr. sen boş hayallerle uğraşıyosun..keşke dediğin gibi olsaydı ozaman cennete gitmek için uğraşmazdık...bu dünya cennet olurdu..

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis:hooray:

siz bilirkişi heyet başkanı falan mısınız?
kati ve net cümleler kurabiliyosunuz
doğrular kişiden kişiye değişir hanımefendi..

saygı hakedene verilir. sana saygı gösterene. sana saygısız davranıp ,insan yerine koymayana verilmez.
saygı saygıyı doğurur. yani bu eşin ailesinin davranışlarına göre değişen bir faktördür..

Kötü kayınvelide tutumlarını baz alarak açmadım bu konuyu öncelikle altını çizmek istedim.

Her ne olursa olsun efendiliğinizi koruyun,kontrolünüzü yitirmeyin,söz düellosuna girip yüz göz olmayın dedim eşinizin hatırına

Herkes dilediği gibi yorumlayabilir,ifade edebilir...

bu ne şimdi yaaa
biz efendiliğimizi korodukça onlar fırsat bilip daha beterini yapıyorlar ,kimse kimsenin ne durumda olup nasıl hareket edeceğini söyleyemez.eşin hatrı varsa oğlunun da hatrı vardır ona göre davranılsın madem..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…