- Konu Sahibi Ultraviyole
-
Elbette kimse kimsenin tavrını ve yaklaşımını burdaki yazılanlarla değiştiremez,bunun gayet farkındayım.Fakat bu demek değildir ki;bahside yapılmayacak! Paylaşılmak istenmiştir ve paylaşılmıştır...
Paylaşırkende insanları yanlış yöne yöneltecek bilgilerden uzak durmalı.
Eğer eşinizi sevdiğinize inanıyorsanız kesinlikle eşinizin ailesine saygı duyarsınız.Aile, kişinin hayata bakışında davranışlarında sahip olduğu değerlerin ve kalıplaşmış düşüncelerin 1. dereceden belirleyicisidir. Yani o aşık olduğunuz adamı adam yapan kişiler en azından saygıyı fazlasıyla haketmektedir.
Eğer eşinizi sevdiğinize inanıyorsanız kesinlikle eşinizin ailesine saygı duyarsınız.Aile, kişinin hayata bakışında davranışlarında sahip olduğu değerlerin ve kalıplaşmış düşüncelerin 1. dereceden belirleyicisidir. Yani o aşık olduğunuz adamı adam yapan kişiler en azından saygıyı fazlasıyla haketmektedir.
bir genç kız evlenir pembe hayalleri vardır yeni evine gider..ancak o evde onu 30 yıllık ev hanımlığı tecrübesiyle karşılayan biri vardır..kaynana...eğer iyi niyetliyse destek olur bu tecrübesiz geline yol gösterir...eğer kötü niyetliyse oğlunu ve aileyi çok çok iyi tanıyor olmanın avantajını kullanarak gelini ezer kullanır hakaret eder..huzurunu bozar..gelin önceleri tecrübesiz ya ezilir..zamanla o tecrübeli kadını hocası beller ondan ders almaya başlar tecrübelerinden faydalanmaya başlar ki eğer akıllıysa eşini eline dolar ailesini yuvasının huzurunu asayişini sağlar ve boynuz kulağa geçer..tecrübesiyle kötü örnek olan kaynanaın karşısında artık terbiyesiz asık yüzlü yüze çıkmış acımasız bir gelin vardır...kaynana sonra başlar mağdur edebiyatına..amaaaa geçmiş ola..gelin kocayıda tanımıştır kaynanayıda aileyide...kısaca ne ekersen onu biçersin..saygı karşılıklıdır.....ahkam kesmek kolay...gazali nedemiş...cahillerle tartışmaya girmeyin zira ben hiç yenemedim...
siz bilirkişi heyet başkanı falan mısınız?
kati ve net cümleler kurabiliyosunuz
doğrular kişiden kişiye değişir hanımefendi..
Kötü kayınvelide tutumlarını baz alarak açmadım bu konuyu öncelikle altını çizmek istedim.
Her ne olursa olsun efendiliğinizi koruyun,kontrolünüzü yitirmeyin,söz düellosuna girip yüz göz olmayın dedim eşinizin hatırına
Herkes dilediği gibi yorumlayabilir,ifade edebilir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?