Eşinizi Seven,Ailesine Saygı Duyar...

Gitmeden önce siz ya da anneniz aramamışmıydınız ?

1 hafta öncesinden erkek arkadaşıma haber verdim oda ailesine söylemiş. (bana böyle dedi) ama haberi olmasa dahi gitmemesi gerekti,, hoş biyere gittiği falan yok aynı gün akşam eve gelmiş, komşuya falan saklandı heralde, gülüyorum ağlanacak halime..

kesinlikle aynı düşüncedeyim ve bunu uygulamayı gerçekten çok isterim. fakat benim sorunum farklıki henüz evli değilim ve o mesafe koymak istediğim insanlar evlenebilmemiz için beni istemeye gelmek zorunda??vee ben ona yine boyun bükmek zorundayım..??

Şehir dışında oturuyorlarmış gitmeden önce annenizin ya da sizin aramanız belki bu şekilde sonuçlanmasını engelliyebilirdi.Gitmesi hiç hoş olmamış elbette...İşi olsa bile en azından annenize durumu izah edebilirdi.Belli ki müstakbel kayınvalideniz tepkili.Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım.

sevgili görümceme de anlatmıştım bunu hakkında hayırlısı olsun demişti, bu cümleden korkuyorum:)

Kayınvalideler önyargılı değiller mi sanki. Hatta daha çok önyargılılar çünkü gelinin hiç olmazsa bir kendini şirin gösterme amacı var en başında, kayınvalidede o da yok :)

Bir laf vardır saygı ekmek gibidir, kazanılır, diye. Şahsen biri bana saygı duymuyorsa sorunu kendimde ararım. Niye benle yüz göz oluyor demek yerine ben ne zaman yüz göz olmasına izin verdim diye düşünürüm.

Kayınvalideler daha doğrusu ebeveynler en başında çocuklarını kendi malları gibi gördükleri için hata yapıyorlar. 'Benim' çocuğum. 'Ben' büyüttüm. Benim sözümü dinleyecek. Benim dediklerimi yapacak. Onu ben dünyaya getirdim. O benim. Diye düşünüyorlar. İlk önce bir şu mantıktan kurtulmaları lazım çünkü o kadar nevrozlu bir düşünce ki bu. Ebeveynin çocuğa uyguladığı cinsel istismarın altında bile bu mantık yatıyor. Ben büyüttüm ben doğurdum istediğimi yaparım düşüncesi...

Adam artık evlenmiş. Senini benimi yok o artık dünyaya ait. Komüne ait. Baştan bir aile kuruyor üstelik. Sen artık çekileceksin aradan. Yapman gerekeni yaptın senin işin bitti, senden bağımsız bir birey üstelik de yeni bir ailesi var. Hala ensesinde durmanın alemi ne?

Yanlış anlamalar kısmı var bir de tabi. Mesele buna kendimden örnek vermek istiyorum. Şimdi giderim eş adayımın evine. Yemek yemek için dışarı çıkacağızdır erkek arkadaşımla. Annesi bana bir sorar evde yemek var onları hazırlayım. Teşekkür ederim hiç gereği yok biz çıkıcaz zahmet etmeyin derim. Oğluna seslenir bu sefer evde yemek var oğlum yiyin de çıkın. Şimdi ben ne düşüneyim. Beni takmadığını inatlaştığını düşünüyorum. Ama niyeti belki oğlunun o yemeyi sevdiği için onu yemesini istemesi falan filandır. Böyle böyle iyilik yaptım saygı görmüyorum diye düşünülüyor. Ama karşı tarafı da hiçe saydığının farkında değil mesela. Bu tarz nüanslar olabilir herşeyin başlama sebebi. O yüzden bence bir ebeveyn gelin/damat tarafından saygı görmüyorsa en başında fazla dahil etmiştir olaya kendini diye düşünüyorum.

bende hiç bi zaman saygıda kusur etmem ama bana kırıcı olurlarsada hakkımı savunurum sonuna kadar....

bu arada konu sahibi arkadaş bana eksi rep vermiş pardon yazdığım şeyde eksi verecek ne var dedim ve artı rep verdim senin gibilere en güzel yanıt bu işte ...

kesinlikle bende bunu farkedip niye hep bu tarz konu açıyosun ddim diye eksiyi basmış arkadaş işine gelmedi tabi alsanaalsanasmile

Düşüncenize / söylediğinize katılmadığım için değerlendirmemi o şekilde yapmışım,nedir yani meselemi bu,topiğede taşıyorsunuz?

eşimin ailesine sonsuz saygım vardı..
ama şuanda sadece annesine saygım devam ediyor..
diğerleri beni çok üzdü,gururumu incittiler.
ve tek seferde hayatımdan çıkardım onları...
hiç bir şekilde sesimi duymayıp yüzümü görmüyorlar.
evimde huzur bırakmadılar ve silinmeyi hakettiler.
şuan huzurluyum,ama keşke gösterdiğim saygının karşılığını buşekilde almasaydım..

saygı duyulabilmek için önce farklı olana saygı duymayı öğrenmek lazım yahu derdin ne diye sorana dediğine katılmıyorum demek ne demek derdin neyse açıkça yaz ortaya konu atma dedik arkadaş katılmıyormuş neye katılmıyorsun pardon :roflol::roflol::roflol::roflol:

Konularıma olumlu ya da olumsuz iştirak eden tüm arkadaşlara rap veriyorum,düşüncelerine katılıp,katılmadığımı dile getiriyorum.Neden bu kadar büyüttüğünüzü anlayamadım,neyse uzatmak manasız....

sürekli aynı tür konu açıyosun merak ettim bir derdin mi var bu konuda bilmiyorumkismile

bu mesajda katılmadığın nedir merak ettim adam gibi sormuşum yahu cidden haksız yere yapılana tahammül edemiyorum çook eksi rep yedim ama hiç kimseye vayy niye eski verdin demedim derdim bu değil sonuçta yorumuma katılmamış vermiş ama cidden böyle haksızca birşeyede tahammül edemem arkadaşım burda katılmadığın nedir

sana derdin mi var arkadaşım açıkça yaz dedim cidden manasız yaptığın şeyde uzatmakta haklısın ...

sana derdin mi var arkadaşım açıkça yaz dedim cidden manasız yaptığın şeyde uzatmakta haklısın ...

amaan bırak arkadaşım,banada yapmış aynı şeyi.Kendi düşüncesine katılmayan herkesi eksi raplemiş. Sanki böyle fikrimiz değişecek.Hadi burada eksi rap vererek tepkisini dile getiriyo,gerçek hayatta öyle bi butonda yok.Napıyo acabadelikafadulden

Ne ilgisi var,neden fikrinizi değiştirme çabasında olayım.Yapmayın lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…