- Konu Sahibi Nutellasever0
-
Ben eşimin bi kusuru olduğunda dayanamayacak noktaya gelirsem kv. me açık açık söylerim Allah razı olsun hep benden yana olmuştur çünkü oda bir kadın o da bir insan doğru bir tanedir. Eğer kv beni anlamayan birisi olsaydı hiç te sorunumuzu anlatmazdım. Şimdi konu sahibinin atladığı büyük bir yer var BENCE ; Kocamın sorunlarını boşanmayı düşünmedikten sonra ASLA aileme anlatmazdım niye ben sonra unutum barışırım geçer amaaa anne baba asla unutmaz kinleşir senin evine dahi gelmek istemezler evlat damat olarak görmezler nefret ederler bu da benim isteyeceğim son şeydir. Kaldıki eşinde aynı şekilde suçlu dahi olsa ona bağırıp çağıran azarlayan anne ve babanı sevmez onlardan nefret eder aralarındaki olan muhabbeti de kaybedersin annenin evine ziyaretlere eşinle değilde yalnız gidersin bu çok acı ve üzücü EMİN OL ANNE BABANI BU DAHA ÇOK YARALAR ve daha sonra eşinin ailenle iletişiminden hiç bahsetmemişsin bu cevabıma cevap bekliyorum canımBoşanmaya kesin kararlı olmadıkça iki tarafa da hiçbir şey söylenmemeli. Biz affetsek bile onlar affermiyor.
Ben genel olarak temkinli bir insan olduğum için sorunlarımı kayınvalideye de anlatmam. Eşim zaten yansıtmama kızar en başta. Ama tabii herkesin aile içi ilişkisi, hayata bakışı farklı.Ben eşimin bi kusuru olduğunda dayanamayacak noktaya gelirsem kv. me açık açık söylerim Allah razı olsun hep benden yana olmuştur çünkü oda bir kadın o da bir insan doğru bir tanedir. Eğer kv beni anlamayan birisi olsaydı hiç te sorunumuzu anlatmazdım. Şimdi konu sahibinin atladığı büyük bir yer var BENCE ; Kocamın sorunlarını boşanmayı düşünmedikten sonra ASLA aileme anlatmazdım niye ben sonra unutum barışırım geçer amaaa anne baba asla unutmaz kinleşir senin evine dahi gelmek istemezler evlat damat olarak görmezler nefret ederler bu da benim isteyeceğim son şeydir. Kaldıki eşinde aynı şekilde suçlu dahi olsa ona bağırıp çağıran azarlayan anne ve babanı sevmez onlardan nefret eder aralarındaki olan muhabbeti de kaybedersin annenin evine ziyaretlere eşinle değilde yalnız gidersin bu çok acı ve üzücü EMİN OL ANNE BABANI BU DAHA ÇOK YARALAR ve daha sonra eşinin ailenle iletişiminden hiç bahsetmemişsin bu cevabıma cevap bekliyorum canım
en doğrusu seninki bazen dayanamazsam oluyor ama dayanmak gerekiyor ama eşinin sorununu illa birine anlatacaksan o kendi annesi olmalıBen genel olarak temkinli bir insan olduğum için sorunlarımı kayınvalideye de anlatmam. Eşim zaten yansıtmama kızar en başta. Ama tabii herkesin aile içi ilişkisi, hayata bakışı farklı.
Gerçekten kendi tabağınızı kaldırıp oturdunuz mu.
Sen esirge yarabbim. üzüldüm sizin adınıza. Neyse elbet sizde anne olursunuz.Evet, ilk kez yaptigim birsey degil. Kendi tabagimi bardagimi halleder geçer otururum napayim bütün sofrayi ben mi kaldirmak zorundayim? Eşim davete kaltildigim için teşekkür bile etti, gelmeye de bilirdim sofra eksik kalsin.
Aynen oyle dayak yicem sonra hicbirsey yokmus gibi davranacam ben o dayagi omrum boyunca unutmam ailemde boyle birseye asla izin vermezDayak yiyip tekrar esinin istedigi yere gidip bisey olmamis gibi davranmak normal mi? Ben dayak yedim diye ailemi arasam ki ailem farkli sehirde olmasina ragmen kiyametler kopar, babam aninda gelir alir goturur beni dinlemez bile.
Hepiniz ilgincsiniz ne diyeyim.
Evet, ilk kez yaptigim birsey degil. Kendi tabagimi bardagimi halleder geçer otururum napayim bütün sofrayi ben mi kaldirmak zorundayim? Eşim davete kaltildigim için teşekkür bile etti, gelmeye de bilirdim sofra eksik kalsin.
Sen esirge yarabbim. üzüldüm sizin adınıza. Neyse elbet sizde anne olursunuz.
Yorumunuzu hayretler icinde okudum esimin tarafinda aynen sizin dediginiz gibi bir gelin var icten ice kaynanasindan nefret ediyor yaranmak icin herseyi yapiyor ama herkes farkinda.bu nasil fenaliktir iki yuzlu ol nedir insanin bir durusu vardir iki yuzlu olmayi siz kendinize yakistiriyormusunuz.Eşine senin hakkında ailesini sevmiyorsun izlenimi veriyorlar. Kaynananlar onlara karşı kul köle ol istiyor ,ezilmeni istiyor..
Onlar iki yüzlü ise sende öyle ol.
Eşine, ailesini cok sevdiğine inandir. Öyle bir gün gelsin ki senin hakkında eşine ne söylerse söylesinler, edin inanmasin.. .
Bütün sofrayı tabi ki kaldırmak zorunda değilsiniz ama kayınvalidenize veya herhangi birinin evine misafirliğe yemeğe gittiyseniz sofra ortaklaşa toplanır yani yardım edersiniz. Bu bir görgü kuralıdır
Ben etmiyorum. :) Boyle bir gorgu kurali gormedim. Kendi evimde misafire asla iş yaptirmam butun sofrayi kendim hallediyorum.
Evet böyle bir görgü kuralı görmediğinizi anladım.Verdiğiniz örnekle benim söylediğim aynı değil ki, birinde ev sahibisiniz birinde misafir. Siz kendi evinizde misafire sen otur ben hallediyorum diyormuşsunuz, o da oturuyormuş tamam ama misafirliğe gittiğiniz evde kimse size teşekkür ederim sen otur iş yapma demeden kendiniz iş yapmıyorsunuz.
Evet yapmiyorum. Misafirden iş bekleyen cagirmasin bir zahmet, ben kimseden bisey beklemiyorum kendim halledebilceksem misafir aliyorum, halledemeyeceksem almiyorum.
Zaten misafirlige gitme, gelme kulturum de pek yoktur. Disarda bulusuruz genelde.
Evet misafir kültürünüz olmadığını anladım zaten
Aynı dediklerinizi eski evliliğimde bende yaşadım. Eve çağırırım ben hizmet ederim. Eş ailesine misafirliğe giderdim yine ben hizmet ederdim. Yani evet kültürümüz hep gelinin edeceği hizmet üzerine kurulu malesef ve bende sevmiyorum bu durumu.Eksikligini hiç hissetmiyorum. :) Sizin gibi iki kişi cik ciklayacak ayiplayacak diye istemedigim seyleri yapmiyorum. :) İyi yapiyorum
Eksikligini hiç hissetmiyorum. :) Sizin gibi iki kişi cik ciklayacak ayiplayacak diye istemedigim seyleri yapmiyorum. :) İyi yapiyorum
Aynı dediklerinizi eski evliliğimde bende yaşadım. Eve çağırırım ben hizmet ederim. Eş ailesine misafirliğe giderdim yine ben hizmet ederdim. Yani evet kültürümüz hep gelinin edeceği hizmet üzerine kurulu malesef ve bende sevmiyorum bu durumu.
Aynı dediklerinizi eski evliliğimde bende yaşadım. Eve çağırırım ben hizmet ederim. Eş ailesine misafirliğe giderdim yine ben hizmet ederdim. Yani evet kültürümüz hep gelinin edeceği hizmet üzerine kurulu malesef ve bende sevmiyorum bu durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?