- 1 Kasım 2019
- 152
- 215
- 53
- 36
- Konu Sahibi Pretty little liars
-
Eşimin ailesi şu an oturdukları evi satıp üzerine de kredi çekip yeni bir ev almayı düşünüyorlar.Ama kayinbabam krediyi kendi üzerine çekemiyormuş eşim de ben cekeyim sen öde demiş. Eşim olayı anlatırken ben de neden bana haber vermiyorsun dedim o da onlar annem babam tabiki de çekerim dedi.Alah var kayinbabam para konusunda asla bizi mağdur etmez be kredisini de öder buna eminim. Benim derdim fikrimi almaması.Neyse tartıştık tabi eşim bana ailem senin için yoldan geçen insanlardan farksiz dedi.O sırada inkar ettim tabi ne alakası var faln diye .Ama sonra düşündüm gözle görülür bir problemim yok onlarla hatta ufak tefek şeyler harici bana karşı çok iyiler karışmazlar rahatsiz etmezler her zaman kibar ve anlayışlı davranırlar ama buna rağmen ben kendimi aileden gibi hissetmiyorum genel olarak herkes böyle mi yoksa bende mi bir sorun var bilemedim
Tabi canım aileden aileye göre de fark var .Örnek bende kendi akrabalarımdan çok eşimin akranlarını seviyorum .Annesini babasını kendi anne babam gibi Allah korusun tırnakları ağrısa en az eşim kadar üzülürüm. Çünkü kaynanam en çokta kayınpederim dünyadaki en büyük şansım onlar sanırımEşimin ailesi şu an oturdukları evi satıp üzerine de kredi çekip yeni bir ev almayı düşünüyorlar.Ama kayinbabam krediyi kendi üzerine çekemiyormuş eşim de ben cekeyim sen öde demiş. Eşim olayı anlatırken ben de neden bana haber vermiyorsun dedim o da onlar annem babam tabiki de çekerim dedi.Alah var kayinbabam para konusunda asla bizi mağdur etmez be kredisini de öder buna eminim. Benim derdim fikrimi almaması.Neyse tartıştık tabi eşim bana ailem senin için yoldan geçen insanlardan farksiz dedi.O sırada inkar ettim tabi ne alakası var faln diye .Ama sonra düşündüm gözle görülür bir problemim yok onlarla hatta ufak tefek şeyler harici bana karşı çok iyiler karışmazlar rahatsiz etmezler her zaman kibar ve anlayışlı davranırlar ama buna rağmen ben kendimi aileden gibi hissetmiyorum genel olarak herkes böyle mi yoksa bende mi bir sorun var bilemedim
Ben de sizin gibi düşünüyorum açıkçası sonuçta evlenmeden önce tanımıyordum bu insanları.Ama eşime bakıyorum benim aileme olan davranislarina gercekten onları da kendine yakın görüyor anne baba olarak bu çok belli.Sanirim erkekler bu tarz şeylere daha çabuk adapte oluyorEşimin ailesini niye kendi ailem gibi göreyim ki? Tamam, sokaktan geçen herhangi bir insan gibi asla değiller ama sonuçta eşimin ailesi. Bir ilişkimiz olmasının tek sebebi eşimle evlenmiş olmamız. Dünyanın en iyi insanları olsalar da öyle. Tabi diğer taraftan sorunuzun cevabı kendi ailenizle nasıl ilişkileriniz olduğuna göre de değişir.
Ödeyeceğine eminim kaldı ki biz evlenmeden önce edim adına ev almış biz evlenirken satıp parasını direkt bize verdi asla öyle insanlar değiller. Mesela eşim internetten faturalarını öder daha biz onlara gider gitmez hemen eşime verirler parayı. Benim derdim neden haberim yok bana söylemedi.Kredi konusuysa mevzu ödeyeceğini biliyorsanız ve bu zamana kadar da kp size yardımcı olduysa tabii ki çekilir. Ama ödemesi şüpheliyse bu zamana kadar iğne ucu kadar faydası olmadıysa ben olsam istemem. Benim kp de para konusunda bazen kredi vs eşimden destek alıyor eşim bana sordu orası ayrı ama sormasaydı da dert etmezdim. Sonuçta kendi ailesi ve kendine güveniyor demek ki. Ki ben de kendi maaşım varsa gayet babama kredi çekebilirim. Çalışmadan da eşimden de rica ederim yani bilmiyorum bizim aramızdaki muhabbet bu. (tabii yine kendi ailemi zora sokmadan)
Mesela görümcemin kocası da ticaretle uğraşıyor ama kendine bile faydası yok batacağı bariz. Ona asla izin vermedim çünkü bilerek lades bu. Eşim de eniştesini bildiğinden hiç itiraz etmedi. Ayrıca artık kefil,kredi işlerin de eş imzası gerekiyor galiba. Kefil de Emin’im de kredi de değilim öyle bir uygulama var mı.
Başlığa cevabım hem evet hem hayır eşimin ailesini kendi ailem gibi görüyorum çok severim kocayı boşadım ama hala kvmle annecim canım kızım diye konuşuruz sohbet dedikodu sır paylaşma hepsi devam ama annem gibi kimse olamaz tabi ki konuya cevabım ben şu an kendi ailem böyle lüks bir şey istese anne baba saçmalama şimdi olur mu der sallandırırım ya da olmadı çekemiyorum der geçerim hem şu zamanda kendi öz ailem dahi olsa lüks harcaması için ben o borca girmem evet iyi insanlar evet paranız kalmadı ve evet öderler ama hayat ne getirir bilinmez tut ki ölüm kalım oldu sakatlık çalışamama durumu oldu ne olacak ? Kimsenin lükse harcadığı para için elinizi taşın altına sokmayın bence sağlık durumu olsa eğitim olsa farklı ciddi bir durum olsa senin ailen onun ailesi fark etmez derim ama bu durumda anlayış gösterememEşimin ailesi şu an oturdukları evi satıp üzerine de kredi çekip yeni bir ev almayı düşünüyorlar.Ama kayinbabam krediyi kendi üzerine çekemiyormuş eşim de ben cekeyim sen öde demiş. Eşim olayı anlatırken ben de neden bana haber vermiyorsun dedim o da onlar annem babam tabiki de çekerim dedi.Alah var kayinbabam para konusunda asla bizi mağdur etmez be kredisini de öder buna eminim. Benim derdim fikrimi almaması.Neyse tartıştık tabi eşim bana ailem senin için yoldan geçen insanlardan farksiz dedi.O sırada inkar ettim tabi ne alakası var faln diye .Ama sonra düşündüm gözle görülür bir problemim yok onlarla hatta ufak tefek şeyler harici bana karşı çok iyiler karışmazlar rahatsiz etmezler her zaman kibar ve anlayışlı davranırlar ama buna rağmen ben kendimi aileden gibi hissetmiyorum genel olarak herkes böyle mi yoksa bende mi bir sorun var bilemedim
Bunların terazisi yok ki. Eşiniz farklı bir insan, aileniz farklı insanlar. İki insan aynı elmayı bile aynı derecede beğenmezken insan ilişkilerinin aynı olması mümkün mü? =) Eşlerimizin ailelerimize saygı göstermesini isteriz. Ama sevmek insanın kendi elinde olan bir şey bile değil ki, eşin istemesiyle olsun.Ben de sizin gibi düşünüyorum açıkçası sonuçta evlenmeden önce tanımıyordum bu insanları.Ama eşime bakıyorum benim aileme olan davranislarina gercekten onları da kendine yakın görüyor anne baba olarak bu çok belli.Sanirim erkekler bu tarz şeylere daha çabuk adapte oluyor
Sorun eşinin sana söylememesiyse bunu sakince konus eşinle. Eğer üstüne gidip inada bindirirsen ters teper, erkekler değişik varlıklar. Mesela biraz öp kokla,(sinirliysen insanın içinden gelmiyor ama neyseÖdeyeceğine eminim kaldı ki biz evlenmeden önce edim adına ev almış biz evlenirken satıp parasını direkt bize verdi asla öyle insanlar değiller. Mesela eşim internetten faturalarını öder daha biz onlara gider gitmez hemen eşime verirler parayı. Benim derdim neden haberim yok bana söylemedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?