Eşinizin ailesini kendi aileniz gibi görüyormusunuz

Kendi ailem gibi görmüyorum tabiki, çünkü neden göreyim. Dışarda geçenlerden bir farkları yok diyemem ama uzun yıllar görmediğim, görmeyince bir eksiklik hissetmediğim uzak akraba gibi görüyorum açıkcası. Kaç aydır görmedim mesela (görüntülü görüşme hariç) birşey değişmedi hayatımda.
Kötü insanlar değiller, gayet düşünceli kibar insanlar ama her kibar insanı ailemden görmüyorum sonuçta.

Başlığa göre cevap vercem konuyu okumadım
G-Ö-R-M-Ü-Y-O-R-U-M

Bu konuda sorun eşinizin size "sen ailemi kendi ailen olarak görmüyorsun" demesi değil..Sorun eşinizin size sormadan babasına böyle bir teklifte bulunması..Siz isterseniz kayınpederinizi kendi babanız gibi sevin isterseniz sevmeyin..Önemli olan o değil, önemli olan eşlerin bu tarz büyük tasarruflardan önce birbirlerinin fikrini almak zorunda olmaları.

E daha ne o zaman . Ben bu durumda olsam asla eşimle tartışıp olayı büyütmezdim. Es ailesini de cok severim, özlerim görmek isterim ama elbette ki kendi ailen gibi olamaz

Valla ben aileden hissediyorum kendimi. Onlarda beni kendi çocukları gibi sever hatta bayramda kocaman kadınım bana bayramlık alırlar,bi yere giderler indirim falan kazanirsalar bana birşeyler alırlar . Ben de onlar için aynı özeni gösteririm. Zaman zaman geriliriz ama bana çok desteği yardımı ilgisi olan insanlar zaman zaman da beni uyarma eleştirme hakkına gayette sahiptir. Çünkü bilirim ki beni sevdikleri için söylüyorlar. Tüm bunlara rağmen eşim eğer kredi cekecekse de bunu benimle konuşur. Ben de sorun olmadığını söylerim. Ki şuan bi yatırım yaptık babasının üzerine ama biz ödüyoruz yani Allah şaşırtmasın yanıltmasın aramızda büyük bi güven var. Şükür

Canım böyle yapıcam haberin olsun diyebilirdi. Bilmiyorum biraz da abaryıyosun sanki

benim bi tane ailem var o da eşimle çocuğum valla, diğerleri benim ve eşimin ebeveyn ve akrabalari sadece, eşinizle aile olmayı basarirsaniz herkes yerini de biliyor, haddini de, kimsenin de gonlu kalmıyor...

Onceden goruyordum cok iyiligim dokundu. Ama zamanlar beni hor gormeleri kendilerinin cok kibirli olusu. Oglumuzun evi diyip gelip aylarca kalmalari. Varken yok demeleri. Kendilerine gelince saygi beklemeleri ama benim aileme gelince surekli biz gelip gidemiyoru yasliyiz akil etmeyiz diyip taaa pesime baska sehirlere gelmeleri..biktimm arik kardesimm emin ol cok iyiydim Allah biliyo tum maaslarimi onlara hediye alarak gecirdgm zamanlar oldu zamaninda simdi kendi paramdan bir bardak suyu vermiyorum.

Bende öyleyim ama bunun sebebi kaynanam. Nişanlıyken benimle pek muhabbet etmemesi. Hatta babamla daha çok konuşması. Belki kızacaklar ama yalakalık yapanlar kazanıyor hep

Babamı kaybettiğimizde eşim bir insan babasını iki kez kaybetmemeli diye ağlamıştı. Ben bu adamın ailesine nasıl el gibi davranabilirim ki? Kendi ailem gibi olur mu bilmiyorum. Yani ailem ve eş ailesi arasında tercih yapmam gerekse tabi ki ailemi seçerim ama saygıda sevgide eşit davranıyorum sanırım.
Para konuları bizim evimizde sorun olmaz. İkimizde absürt bir şey yapmayız, o konuda güveniriz birbirimize. Eşim ailesinden herhangi biri için kredi çekse, kefil olsa ya da para yardımı yapsa bir bildiği vardır derim. Rızamı almadın, bana sormadın diye olay çıkarmam sanırım.

Benzeri bnm basimada geldi eşim kardeşine bir miktar para çekip vermiş bende kızdım bana söylemediği için aileye gelirsek onlar bana nasıl geliyorsa öyle giderim ama asla kendi ailemin yerine koymam kp yüzünde söyledim kimse özün yerini tutmaz

Benzeri bnm basimada geldi eşim kardeşine bir miktar para çekip vermiş bende kızdım bana söylemediği için aileye gelirsek onlar bana nasıl geliyorsa öyle giderim ama asla kendi ailemin yerine koymam kp yüzünde söyledim kimse özün yerini tutmaz

Cok normal boyle hissetmeniz. Benim esimin ailesi de bulup bulabilecegim en iyi insanlardir, cok cok severim ama o aile hissi olmuyor ne yapsam da. Elden gelen bisey degil malesef, cogumuz bunu yasiyoruz eminim. Cok sevmek baska, aile yerine koymak baska seyler.

siralamayi acikliyorum

1- cekirdek ailem
2- kendi tarafimdan genis ailem
3- esimin tarafindan genis ailem.

Elbette ailem gibi goruyorum, ne gibi gorecegim.

ama kredi konusu ayri, bazen oyle olur ki kendi babana bile kredi cekmezsin, bazen de hic bagin olmayan bir arkadasina cekersin.
Sahsen ben samimi arkadaslarimla para alisverisi cok yapmisimdir, ailemden daha cok guvenirim.
O yuzden bununla aile gibi gorup gormemek olculemez gibi geldi bana.
Kayinbabaniz borcuna sadik bir insanmis, bu cekilen kredi sizin planlarinizi etkilemiyorsa ben olsam cok takilmazdim. Ama esiniz babasina kredi cekti diye siz atiyorum kendiniz ev alamayacak durumda iseniz o zaman tabi ki size sormaliydi.

Hayır, kendi ailem gibi görmüyorum aslada olamaz zaten. Ne kadar seviyoruz deselerde onlarda bizi kızları gibi görmüyor.

Kv ve kp ile gayet iyi geçinirim. Beni de çok severler ama asla kendi ailemin yerini tutamaz. Böyle hissetmeniz normal. Para ile ilgili böyle büyük yükümlülüklerin altına girerken eşler birbirine sormalı. Şahsen ben kabul etmezdim. Kendi ailem olsa da kabul etmem. Herkesin yolu, izi, bütçesi ayrı. Sevmem böyle şeyleri.

Esimin ailesini sadece esimin ailesi olarak goruyorum neden benim ailem olsunlar ki arada sadece ogullariyla attigim bir imza var. O imza yokken elin herifi olacak bir adamin ailesi kendi ailem gibi olamaz elbette
Kredi isini bilemedim,adam borcuna sadiksa esiniz size sormamis olabilir. Benim de annem kredi cekmemi istese cekerim esime de sormam. Gerek gormem.

Ben de Allah şahit kendi ailemden ayırmadım hiç bir zaman eşimin annesini ve babasını. Annem tek yaşayan bir kadındı , kendi annemin 1 faturasını ödüyorsam , eşimin annesinin ve babasının hatlarına her ay düzenli olarak kontör yüklemesi yapardım . Kendi anneme ayda 1 kez gidiyorsam eşimin ailesine 2 haftada 1 gittim. Eşim babasını kaybettiği zaman ben 3 aylık riskli bir hamilelik yaşıyordum ve cenaze evinde yaklaşık 2 hafta kadar dört döndüm , yat dinlen diyenlere de kendi babam ya da annem vefat etse ben yatabilir miyim diye cevap verdim ki öyle de hissettim. Ama arada bir sınır olmalıymış geç de olsa onu anladım , yani aslında ben gelinliğimi bilmeliymişim , kv dem de kv deliğini bilmeliymiş.
Ne ben ona kızı gibi oldum ne de o bana anne gibi oldu sonrasında. Ben gelin , o kv de , şimdi daha bir mutluyuz ikimizde. Çünkü beklentiler artık gelin ve kv tadında.

Ailesi için kredi çekebilir. Bende çekebilirim. Ve birbirimizden izin almayız bu konuda. Ama gizli iş çeviriyor gibi de habersiz gidilmez.
Eşimin ailesini severim. Ama kendi anam babam gibi de görmüyorum tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…