- 30 Haziran 2022
- 2.603
- 4.149
- 83
- Konu Sahibi Cucuthecat
-
Anlamadığım şu ki kadınlar hep atma derdinde kvyiSenede bir kez gelmek, iki hafta kalmak size göre çöreklenmek olabilir, bana göre değil. Aynı şehirde değiller. Herhangi biri de değil bu üstelik, taraflardan birinin anne ve babası. Bu yüzden de orta bir yol bulunabilir.
Altı aylık bebekler bile kreşe bırakılıyor tüm gün, bakıcıya bırakılıyor, anane babaanneye bırakılıyor. Kediyi işkence çekmeye gönderin veya sokağa atın demedi kimse. Konu sahibinin annesi iyi bakacaksa neden olmasın ki? Konu sahibi de gidip ziyaret edebilir.
Hayat bu, yarın konus sahibinin eşinin ailesinin yardımına ihtiyacı olabilir. Hadi diyelim olmadı kendi ailesinin yardıma ihtiyacı olabilir, evinde ağırlamak, onlara yardımcı olmak isteyebilir. O durumda da eşi başka sebeplerden konu sahibinin ailesini istemezse üzülür ve zor durumda kalır. İki tarafın anne babası için de köprüleri atmamak gerekir diye düşünüyorum çok büyük kötülükler yoksa ortada.
Çok yüce gönüllüymüşsünüz, bravo.Anlamadığım şu ki kadınlar hep atma derdinde kvyi
Ben kvyi evden gönderme derdinde olan erkekle pek karşılaşmadım
Gerçekten anlamak mümkün değil
Yok kurallarım var, yok elni ayağını alıştırma.
Yahu annesi babası beslemiş büyütmüş, bu yaşa getirmiş, elin kızı 2 hafta cık dayanamıyor. Demek elden ayaltan düşse, ihtiyacı olsa kapıyı kapatıp hiç umursamayacak insanlar var. Vicdan meselesi tabi. Aylarca kalması ev düzenini bozar, ama benim 2 oplum var, böyle birşey yaşasam ne olursa olsun üzülürdüm. Sonuçta cahil olabilirler, öyle yetişmiş olabilirler, ama ana baba hakkı 2 hafta bile idare etmeyi haketmiyorsa vah ki ne vah. O anne baba o evlatları için kimbilir neler yaptı nasıl büyüttü.
Yeni nesil zihniyeti anlamak çok zor.
Ben çalıştığım halde kv 1,5 ay kaldı, kv de elini yıkamıyor, 75 yaşında, pasaklı biri. Ama ben hepsine çözüm buldum. Gittikten sonra evdeki herşeyimi yıkamaya verdim, ama onu kırmadım, hatta Kuran öğrettim her akşam, o gelip kaldıktan. Sonra her yerde beni anlatmış, Allah ondan bin kere razı olsun diye. Ben de mutlu oldum gönlünü aldığım için. Kadın böyle gelmiş böyle gidiyor. Kv me gidince mesela tüm tabak çanağı yıkarım makinede, örtüleri vs. Çünkü hijyenik değil biliyorum, ama çatlamaz kimse idare etse. Ben büyüklerin duasına da çok inanıyorum, bedduasını almaktan da korkorkarım.
Kesinlikle öyle. Mesele zaten aylarca kalması, sürekli ev içinde ev olması değil.Çok yüce gönüllüymüşsünüz, bravo.
Lise çağımdan beri ailemle aynı şehirde yaşamıyorum. Eşimin ailesi de farklı şehirde.Kimi geldiklerinde iki hafta kaldılar, kimi geldiklerinde bir hafta. Benim de ev düzeniyle ilgili dikkat ettiğim şeylere uymadıkları oldu. Sinir olmadım değil ama kalp kırmaya gerek yok. Kendi ailem onlar kadar bile gelmedi. Annemin de eşime uymayan davranışları oldu. Ama önemli olan iyi niyet ve açık iletişimle bunları çözmeye çalışmak.
Ailelerden bağımsız, kişisel alanı, sınırları olan hayat kurmak başka bir şey. Senede iki hafta bile anne-babaya sabredememek başka bir şey. Eş ailesiyle iyi ilişkiler kurmak ille de kendinizi onlara paspas etmek demek değil ki. Hiçbir zaman kayınvalidemle canım cicim olmadım. Ama kötü de davranmadım. Kendisi ilkokul mezunu ama hayatımda onun kadar insanların kişisel alanına saygı duyan birini görmedim. Ben baştan saçma sapan duvarlar örseydim bunun bana bir faydası değil olsa olsa zararı olurdu.
Evleneli 4 yıl oldu ilk kez bu pazar geleceklermis 1 gün kalacaklarmis. O da bebeğimiz oldu diye. Bebek de 1 yaşına girecek önümüzdeki ayMerhabalar hanımlar,
Eşimin ailesi doğuda yaşıyor biz başkentteyiz. Beş senelik evliyiz çocuğumuz yok. 85 m2 2+1 bir evde yaşıyoruz. İki tane de kedimiz var.
Eşimin ailesiyle genel olarak bir sorunum yok ama her kış iki hafta geçirmek için bize gelirler. Başta bu durum beni rahatsız etmedi ama ev içerisindeki davranışları rahatsız etmeye başladı. Açıkçası evini mahrem ve sığınak olarak gören biriyim genellikle misafir ağırlamaktan çok hoşlanmam, misafirliğe de çok nadir giderim. Eşimin ailesi kedilerden hoşlanmıyor ve kedi beslememiz başından beri sorun oldu bu konuda sürekli laf soktular. Kedilerden biri kendilerine yaklaşınca hemen itip kakıyorlar. Kp bir keresinde tekme atmaya çalıştı ve çok zoruma gitti. İkisini de sokaktan zor durumda sahiplendim yaşamaları için çok mücadele ettim bu yüzden evin bir üyesi olarak görüyorum onları.
Hijyen konusunda çok titiz değiller. Tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlar mesela. Kv min o şekilde yemek yapmasından rahatsız oluyorum ama dile getiremiyorum. Onlar geldiğinde aynı şehirde yaşayan iki görümcem de kalmaya geliyor ve küçücük evde altı yedi kişi ağırlamaya çalışıyorum. Açıkcası çok yoruluyorum. Aralık sonunda gelmelerini bekliyoruz. Eşim iki üç hafta öncesinden kedileri annene gönderelim demeye başladı ben de reddettim. Tekrarlayınca olay kavgaya döndü ve rahatsız oluyorlarsa gelmeyebilirler dedim.
Aşırı tepki mi gösteriyorum merak ediyorum.
Üç günden fazla şehir dışında olacaksam aileme rica ediyorum eve gelip mamalarını sularını tazeliyorlar. Başka yere bırakmıyorumEvet açmadım. Bunu söyledim zaten. Utanılacak bir şey de değil.
Peki tatile giderken, eşinin memleketine giderken ne yapıyor konu sahibi evcil hayvanlarını? Gerçekten merak ettim, kendisi açıklarsa sevinirim.
Önermelerim sizin hayvan sevginizle bağdaşmıyor olabilir. Saygı duyuyorum. Herkesin farklı konularda hassasiyeti olabilir. Ama konu sahibi ve eşinin bir orta yol bulması gerekiyor.
Rest çekip kedilerim burada ailen ister gelir ister gelmez diyecek olsaydı konu açmazdı diye düşünüyorum.
Aynı şehirde misinizEvleneli 4 yıl oldu ilk kez bu pazar geleceklermis 1 gün kalacaklarmis. O da bebeğimiz oldu diye. Bebek de 1 yaşına girecek önümüzdeki ayböylesi de iyi mi derseniz...bilemedim
İşte o bulduğunuz çözümleri yazsanız faydalanacağım da siz bana saydırma derdindesiniz o biraz garip olduAnlamadığım şu ki kadınlar hep atma derdinde kvyi
Ben kvyi evden gönderme derdinde olan erkekle pek karşılaşmadım
Gerçekten anlamak mümkün değil
Yok kurallarım var, yok elni ayağını alıştırma.
Yahu annesi babası beslemiş büyütmüş, bu yaşa getirmiş, elin kızı 2 hafta cık dayanamıyor. Demek elden ayaltan düşse, ihtiyacı olsa kapıyı kapatıp hiç umursamayacak insanlar var. Vicdan meselesi tabi. Aylarca kalması ev düzenini bozar, ama benim 2 oplum var, böyle birşey yaşasam ne olursa olsun üzülürdüm. Sonuçta cahil olabilirler, öyle yetişmiş olabilirler, ama ana baba hakkı 2 hafta bile idare etmeyi haketmiyorsa vah ki ne vah. O anne baba o evlatları için kimbilir neler yaptı nasıl büyüttü.
Yeni nesil zihniyeti anlamak çok zor.
Ben çalıştığım halde kv 1,5 ay kaldı, kv de elini yıkamıyor, 75 yaşında, pasaklı biri. Ama ben hepsine çözüm buldum. Gittikten sonra evdeki herşeyimi yıkamaya verdim, ama onu kırmadım, hatta Kuran öğrettim her akşam, o gelip kaldıktan. Sonra her yerde beni anlatmış, Allah ondan bin kere razı olsun diye. Ben de mutlu oldum gönlünü aldığım için. Kadın böyle gelmiş böyle gidiyor. Kv me gidince mesela tüm tabak çanağı yıkarım makinede, örtüleri vs. Çünkü hijyenik değil biliyorum, ama çatlamaz kimse idare etse. Ben büyüklerin duasına da çok inanıyorum, bedduasını almaktan da korkarım.
Ahah kayınaile gelecek diye evcil dostumuzu başka yere bırakmak değerlendirilebilirmiş.Uzak bir şehirde yaşayan aile için yılda iki hafta çok değil bence. Hiç evcil hayvanım olmadı. Empati kurmam zor. Kedilerden korkmakla tiksinmek arasında değişik bir hissim var. Aynı evde rahat edemezdim. Ama sırf kedisi var diye çocuğumun evinde gidemeyecek olsam çok üzülürüm. Belki alışmaya da çalışabilirim bilemiyorum. Kediyi itip kakmak asla istemem, korkarım zaten dokunamam da. Bir süre için bırakılabilecek bir yer varsa değerlendirilebilir.
Hijyen konularında da uyarın bence. Ben şakayla karışık her istediğimi söylerim. Ya da eşiniz uyarsın.
Haklısınız sabretmek, bir şeyler öğretmeye çalışmak çok zor. Ama anne baba bu insanlar, dış kapının mandalı değiller. Gelmelerini istemiyorsanız bir iki hafta siz gidin ziyaret edin.
Görümceleriniz de anne babasını görmek istiyorlarsa kendi evlerinde ağırlasın. Ya da bir iki akşam çaya gelirlerse gelsinler. Ne güzel dünya gelin herkesi ağırlasın, hizmet etsin. Bu konuda tamamen haklısınız.
Hayır farklı sehirlerdeyizAynı şehirde misiniz
Sorun şurda bence işte konu sahibinin kayın ailesi olduğu için herkes gelmesinler diyebiliyor. Kendi anne veya babasının fobisi olsaydı mesela yine böyle diyebilir miydik? Eşin de anne babası ve onun da evi.Ahah kayınaile gelecek diye evcil dostumuzu başka yere bırakmak değerlendirilebilirmiş.
İki gün tatile gitmeye bırakamıyor insanlar tatile gitmekten vazgeçiyor.
Ama 15 gün bir yere bırakmak değerlendirilebilirmiş neden çünkü vicdansız kayınaile tekme atmasın diye!
Çocuğunuza sesi yükselse ortalığı yıkarsınız ama kediye tekme atınca rahatsız oluyor başka yere bırakılabilir değerlendirin dersiniz.
Değişik yani empati kuramam demişsniz tamam ama ters yönlü düşünmeyin bari. Ters yönden empati kurmayın
Kediye tekme atmak mı benim değerlime kedime biri böyle bir şey yapmaya kalksa gebetirim kapının önüne koyarımMerhabalar hanımlar,
Eşimin ailesi doğuda yaşıyor biz başkentteyiz. Beş senelik evliyiz çocuğumuz yok. 85 m2 2+1 bir evde yaşıyoruz. İki tane de kedimiz var.
Eşimin ailesiyle genel olarak bir sorunum yok ama her kış iki hafta geçirmek için bize gelirler. Başta bu durum beni rahatsız etmedi ama ev içerisindeki davranışları rahatsız etmeye başladı. Açıkçası evini mahrem ve sığınak olarak gören biriyim genellikle misafir ağırlamaktan çok hoşlanmam, misafirliğe de çok nadir giderim. Eşimin ailesi kedilerden hoşlanmıyor ve kedi beslememiz başından beri sorun oldu bu konuda sürekli laf soktular. Kedilerden biri kendilerine yaklaşınca hemen itip kakıyorlar. Kp bir keresinde tekme atmaya çalıştı ve çok zoruma gitti. İkisini de sokaktan zor durumda sahiplendim yaşamaları için çok mücadele ettim bu yüzden evin bir üyesi olarak görüyorum onları.
Hijyen konusunda çok titiz değiller. Tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlar mesela. Kv min o şekilde yemek yapmasından rahatsız oluyorum ama dile getiremiyorum. Onlar geldiğinde aynı şehirde yaşayan iki görümcem de kalmaya geliyor ve küçücük evde altı yedi kişi ağırlamaya çalışıyorum. Açıkcası çok yoruluyorum. Aralık sonunda gelmelerini bekliyoruz. Eşim iki üç hafta öncesinden kedileri annene gönderelim demeye başladı ben de reddettim. Tekrarlayınca olay kavgaya döndü ve rahatsız oluyorlarsa gelmeyebilirler dedim.
Aşırı tepki mi gösteriyorum merak ediyorum.
Gelmesinler ayrı bir şey ama kedileri 15 günlüğüne bir yere vermek ayrı bir şey.Sorun şurda bence işte konu sahibinin kayın ailesi olduğu için herkes gelmesinler diyebiliyor. Kendi anne veya babasının fobisi olsaydı mesela yine böyle diyebilir miydik? Eşin de anne babası ve onun da evi.
Hoş sonraki mesajlardan anladığım hayvanlardan korkmak gibi bir durum yokmuş. Evde kendilerince faydasız hayvan olmasını istemiyorlarmış. Arada fark var. Zaten şiddet göstermeleri kabul edilebilir değil. Hayvana şiddet gösteren insana da gösterir. Ama insanlar da korkuyorsa korkuyordur.
Çocuğuma annem babam veya kayın ailemden sistematik bir psikolojik şiddet uygularsa evet tepki veririm. Ama herhangi bir yanlış davranışına kızdılar diye ortalığı yıkmam.
İki gün güvenilir birine bırakıp tatile gitmemek de bence saçmalık. Bütün uzmanlar, aklı başında anne babalar çocuklarının yaşına göre, güvenilir kişilere emanet edilerek birkaç gün çocuksuz tatile gidilmesini, ailenin kendi özel alanı olmasını, çocuğun da özerkleşmesini öneriyor.
Hangi canlı olursa olsun böyle bağımlılık geliştirmek mantıklı gelmiyor bana.
Konu sahibi fikir sormuş, ben de fikrimi yazdım. Elbette ki herkes katılmak zorunda değil.
Bakın hiçbir yerde zaten bir hayvana şiddet uygulanmasını onaylamadım . Elbette ki kabul edilemez. Kendim kokuyorum diye çocuğumu da öyle uzak tutmaya çalışmıyorum. Sevmek istediği zaman destekliyorum. Hatta dikkatli okursanız mesajımı belki alışmaya çalışırım ben olsam da demişim.Gelmesinler ayrı bir şey ama kedileri 15 günlüğüne bir yere vermek ayrı bir şey.
Ki çocuğunu güvenilir yere bıraktın diyelim bu kendi ailen olur ama burada aile güvenilmez olan zaten.
Ki çocuğunu 15 günlüğüne de bırakmazsın.
Sistematik olmayı geçtim tek seferde çocuğunuza tekme atsa aileden biri ortalığı yıkarız.
Burda sistematik olan bir durum yok.
Sessiz ve kendinden çok daha güçsüz bir canlıya uygulanan şiddet var.
Kabul edilemez bir şey bu.
Bir de onlar için uzaklaştıracağım oldu
en başta yazdım ama görme niyetiniz yokİşte o bulduğunuz çözümleri yazsanız faydalanacağım da siz bana saydırma derdindesiniz o biraz garip oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?