Eşinizin ailesini ne sıklıkla ağırlıyorsunuz?

Anlamadığım şu ki kadınlar hep atma derdinde kvyi
Ben kvyi evden gönderme derdinde olan erkekle pek karşılaşmadım
Gerçekten anlamak mümkün değil
Yok kurallarım var, yok elni ayağını alıştırma.
Yahu annesi babası beslemiş büyütmüş, bu yaşa getirmiş, elin kızı 2 hafta cık dayanamıyor. Demek elden ayaltan düşse, ihtiyacı olsa kapıyı kapatıp hiç umursamayacak insanlar var. Vicdan meselesi tabi. Aylarca kalması ev düzenini bozar, ama benim 2 oplum var, böyle birşey yaşasam ne olursa olsun üzülürdüm. Sonuçta cahil olabilirler, öyle yetişmiş olabilirler, ama ana baba hakkı 2 hafta bile idare etmeyi haketmiyorsa vah ki ne vah. O anne baba o evlatları için kimbilir neler yaptı nasıl büyüttü.
Yeni nesil zihniyeti anlamak çok zor.
Ben çalıştığım halde kv 1,5 ay kaldı, kv de elini yıkamıyor, 75 yaşında, pasaklı biri. Ama ben hepsine çözüm buldum. Gittikten sonra evdeki herşeyimi yıkamaya verdim, ama onu kırmadım, hatta Kuran öğrettim her akşam, o gelip kaldıktan. Sonra her yerde beni anlatmış, Allah ondan bin kere razı olsun diye. Ben de mutlu oldum gönlünü aldığım için. Kadın böyle gelmiş böyle gidiyor. Kv me gidince mesela tüm tabak çanağı yıkarım makinede, örtüleri vs. Çünkü hijyenik değil biliyorum, ama çatlamaz kimse idare etse. Ben büyüklerin duasına da çok inanıyorum, bedduasını almaktan da korkarım.

Çok yüce gönüllüymüşsünüz, bravo.

Lise çağımdan beri ailemle aynı şehirde yaşamıyorum. Eşimin ailesi de farklı şehirde.Kimi geldiklerinde iki hafta kaldılar, kimi geldiklerinde bir hafta. Benim de ev düzeniyle ilgili dikkat ettiğim şeylere uymadıkları oldu. Sinir olmadım değil ama kalp kırmaya gerek yok. Kendi ailem onlar kadar bile gelmedi. Annemin de eşime uymayan davranışları oldu. Ama önemli olan iyi niyet ve açık iletişimle bunları çözmeye çalışmak.

Ailelerden bağımsız, kişisel alanı, sınırları olan hayat kurmak başka bir şey. Senede iki hafta bile anne-babaya sabredememek başka bir şey. Eş ailesiyle iyi ilişkiler kurmak ille de kendinizi onlara paspas etmek demek değil ki. Hiçbir zaman kayınvalidemle canım cicim olmadım. Ama kötü de davranmadım. Kendisi ilkokul mezunu ama hayatımda onun kadar insanların kişisel alanına saygı duyan birini görmedim. Ben baştan saçma sapan duvarlar örseydim bunun bana bir faydası değil olsa olsa zararı olurdu.

Yılda bir kere 2 hafta gelmeleri sorun değil de, kedime bir şey yapmaya kalkanı ben cidden paralarım. ayrıca aynı şehirdeki görümceniz niye kalıyor? onlar biraz da diğer çocuklarında kalsınlar. bu ne be kücücük evde koloni gibi

Benimde kedim var...k.v.,k.p. bu durumdan rahatsız ara ara soylenirler ama çokta müdahale edemezler çünkü esimde çok bağlı patili evladimiza
Annem babamda sevmez ama itip kakan olmaz ..yaparlarsa böyle birşey uyaririm mutlaka
Kedim evin sahibi onlar ise misafir ...Bunu sık sık hatırlatıyorum evime gelip kedime laf söyleyen herkese
Yengem sevmiyor mesela kedimi abim birkaç kez odaya kapat biz gelince falan dedi...dedim kusura bakma kapatamam kedim yengemden daha değerli benim için...zaten pek gelmiyorlar
..umurumdami hayır hiç değil
Kedim bir yana dünya bir yana...Dogursam bu kadar sevmezdim herhalde...

Kesinlikle öyle. Mesele zaten aylarca kalması, sürekli ev içinde ev olması değil.
Bir anne babanın 2 haftalığına sabredilecek kadar hatrının olmaması. Benim kv dem de mesela ne konuştuğunu bilmeyen bir kadın, ama herkse öyle, huyu öyle ve farkında da huyunun, başta takılırdım ama artık alıştım, mesela çok para harcıyorsunuz diyor, napalım anne müsrifiz deyip gülüyorum geçiştiriyorum, herkse onun yeri başka hiçbiriniz onun gibi olamaz diyormuş başkasından duyuyorum, ama yüzüme söylemez, şımarırmışım:)) kadıncağız kimsenin umrunda değil, farkındayım. Zamanında beni kırdığı da oldu. Ama ben sadece onun yanında rahat ediyorum diyormuş, insanı gerçekten manevi olarak mutlu ediyor. O da ilk geldiğinde yemek yapmak istedi, çalışıyorumya, dedimki anne sen otur keyfine bak, ben yaparım, mutfakta oğlunu bile sokmayı sevmiyorum, kendime göre yapıyorum dedim, hiç alınmadı, önüne 1,5 ay yemeğini koydum, tek iş yaptırmadım. Şimdi öldüm mü bittim mi, zor oldumu yorucu oluyor tabi ama 3 çocukla çalışan bir kadın olarak benn yaptıysam herkss 2 hafta idare edebilir. Çok ciddi sorunlar harici tabiki. Ne zaman gitsem bana diyorki, kabul eder misin, bir kaç hafta sana gelsem? İçim burkuluyor, yarın elden ayaktan düşse kendim bakamasam da baktırmak için çabalarım, dünya 3 günlük. İyilik eden iyilik bulur, bunu bilirim. Ben de samimi değilim çok, sınırım var hep. Hatta bana sosyete gelin der:) ben onu olduğu gibi kabul ettim. Ne yapalım, belki duası en zor zamanımızda yetişir bize.
Aslında annem de ailede en fedakar kadın, sülalede yani. Yiğenelrine bakmış, annesine, babasına, kocasına herkese kol kanat gerdi. Ve annemi ailede çok sever saygı duyarlar. Ben de annemden gördüğümü yapmayı tercih ediyorum Aslında. Onun gibi olamam tabi ama elimden ne gelirse.

senede sadece iki hafta ise dişimi sıkardım. kedime tekme atamazlar onları uyarmaya devam et, hiç çekinme.
kv hijyen anlayışı yok. bu yaştan sonra da olamaz. onun yemek yapmaması, ekmeği doğramaması lazım. çünkü kokobasil şaka değil. sen diyemezsin sonuçta yaşlı kadın ama eşine söyle. o, annesine mutfağa girmene gerek yok desin. her tuvaletten sonra çamaşır suyu dökersin bulaşıkları da yoğun programda yıkarsın. onlar gidince de her şeyi 100 derecede kaynatan temizleyen abla alırsın. görümcenin de gelmesi çok saçma çünkü ev küçük. maddi olarak zor durumda değilseniz şimdiden onların gittiği gün başka yere kaçmak için üç günlük kısa tatil paketi al. böylelikle tatile 10 gün kaldı 7 gün kaldı diye motivasyonun olur kafan dağılır. çok uzun süre kalan misafirden hoşlanmıyorum. zor işler bunlar ama ne yapalım idare edilecek.

Evleneli 4 yıl oldu ilk kez bu pazar geleceklermis 1 gün kalacaklarmis. O da bebeğimiz oldu diye. Bebek de 1 yaşına girecek önümüzdeki ay böylesi de iyi mi derseniz...bilemedim

Üç günden fazla şehir dışında olacaksam aileme rica ediyorum eve gelip mamalarını sularını tazeliyorlar. Başka yere bırakmıyorum

İşte o bulduğunuz çözümleri yazsanız faydalanacağım da siz bana saydırma derdindesiniz o biraz garip oldu

Ahah kayınaile gelecek diye evcil dostumuzu başka yere bırakmak değerlendirilebilirmiş.
İki gün tatile gitmeye bırakamıyor insanlar tatile gitmekten vazgeçiyor.
Ama 15 gün bir yere bırakmak değerlendirilebilirmiş neden çünkü vicdansız kayınaile tekme atmasın diye!
Çocuğunuza sesi yükselse ortalığı yıkarsınız ama kediye tekme atınca rahatsız oluyor başka yere bırakılabilir değerlendirin dersiniz.
Değişik yani empati kuramam demişsniz tamam ama ters yönlü düşünmeyin bari. Ters yönden empati kurmayın

Senede iki hafta çok değil aslında ama evimdeki kediye kimse tekme atamaz kim olursa olsun.Ailem hayvanseverdir annem ayda belki bir defa gelir babamı zorla getiririz,kendi evinde rahat edenlerdendir canım benim.
Hayvansever olmasalardı da benim sevdiğim,haneme ait çocuğum gibi sevdiğim kedime sırf bana saygı duydukları için bunu yapmazlardı.Eşimin ailesi pek hoşlaşmaz kedi, köpek vs.
ama onlar da yapamazdı,sadece evime gelmemeyi,gelmek istiyorlarsa da bunu kabul ederek gelmeyi tercih ederlerdi muhtemelen.
Bu böyle olmalı senede bir defa olsa da o evin kaidelerine saygı duymalı gelen kişi.Bazı durumlar tolere edilebilir.Temizlik,temiz olmak ince çizgimdir.Ama kırmadan,incitmeden,rencide etmeden çözüm bulmaya çalışırdım.Wc sonrası el yıkamayan kv'me yemek yaptırmazdım mesela.Duş giderinde regl kalıntısı olan görümce yorumsuz,evlat olsa sevilmez.
İki haftalığına geliyorsun biraz dikkat et değil mi? Çok zor olmamalı.Eşiniz alışkın olduğu için hor görmez onları ama siz de katlanmak zorunda değilsiniz bazı şeylere.
Eşinizi tanımıyorum, ailesine ve size olan tavrı nedir bilemem ama bu noktada eşiniz devreye girmeli.
Yoksa hem eşinizle hem ailesiyle uzun vadede huzursuzluk,problem yaşamanız olası.

Son düzenleme:
Sorun şurda bence işte konu sahibinin kayın ailesi olduğu için herkes gelmesinler diyebiliyor. Kendi anne veya babasının fobisi olsaydı mesela yine böyle diyebilir miydik? Eşin de anne babası ve onun da evi.
Hoş sonraki mesajlardan anladığım hayvanlardan korkmak gibi bir durum yokmuş. Evde kendilerince faydasız hayvan olmasını istemiyorlarmış. Arada fark var. Zaten şiddet göstermeleri kabul edilebilir değil. Hayvana şiddet gösteren insana da gösterir. Ama insanlar da korkuyorsa korkuyordur.
Çocuğuma annem babam veya kayın ailemden sistematik bir psikolojik şiddet uygularsa evet tepki veririm. Ama herhangi bir yanlış davranışına kızdılar diye ortalığı yıkmam.
İki gün güvenilir birine bırakıp tatile gitmemek de bence saçmalık. Bütün uzmanlar, aklı başında anne babalar çocuklarının yaşına göre, güvenilir kişilere emanet edilerek birkaç gün çocuksuz tatile gidilmesini, ailenin kendi özel alanı olmasını, çocuğun da özerkleşmesini öneriyor.
Hangi canlı olursa olsun böyle bağımlılık geliştirmek mantıklı gelmiyor bana.
Konu sahibi fikir sormuş, ben de fikrimi yazdım. Elbette ki herkes katılmak zorunda değil.

Senede bir kalmaya gelebilirler ama yok kediyi itip kakmak yok baskalarinin da yatılı gelmesi falan bunlar olacak şeyler değil.Bekarken 6 tane kedim vardı ölenlere hala daha icim sızlar.hele ilk baktıgım kedi evladim gibiydi bana mirıl mirıl ederdi emzirirken göğsü yara olurdu krem sürerdim aklima geldi gözlerim doldu kızım diye bahsederim hala onun evlattan bir farki olmuyor bebeginiz olsa aman atin bunu diyebilecekler miydi hayir.O yüzden kedilere de diyemezler geri adım atmayın. Bizim yaslilarımız hayvan evde namaz kılınmaz günah der mesela (köpek besleyenlere de saygım var bu arada hakkiyla bakabilen yuvasini açan herkese sonsuz saygım var ben sadece durumu özetlemek icin değindim bu duruma) oysa ki kedi köpek gibi salyasi ya da tüyü necis sayılan bir hayvan değil bunu da bahane edemezler.Hakli yanları yok.Fobileri olsa anlayabilirdim mesela benik de kopek fobim var esimin köpeği dışında her köpekten korkuyorum yolumu değistiriyorum ama öyle bir durum da yok anladıgım kadariyla keyfi olarak istemiyorlar.

Kediye tekme atmak mı benim değerlime kedime biri böyle bir şey yapmaya kalksa gebetirim kapının önüne koyarım

Gelmesinler ayrı bir şey ama kedileri 15 günlüğüne bir yere vermek ayrı bir şey.
Ki çocuğunu güvenilir yere bıraktın diyelim bu kendi ailen olur ama burada aile güvenilmez olan zaten.
Ki çocuğunu 15 günlüğüne de bırakmazsın.
Sistematik olmayı geçtim tek seferde çocuğunuza tekme atsa aileden biri ortalığı yıkarız.
Burda sistematik olan bir durum yok.
Sessiz ve kendinden çok daha güçsüz bir canlıya uygulanan şiddet var.
Kabul edilemez bir şey bu.
Bir de onlar için uzaklaştıracağım oldu

Bakın hiçbir yerde zaten bir hayvana şiddet uygulanmasını onaylamadım . Elbette ki kabul edilemez. Kendim kokuyorum diye çocuğumu da öyle uzak tutmaya çalışmıyorum. Sevmek istediği zaman destekliyorum. Hatta dikkatli okursanız mesajımı belki alışmaya çalışırım ben olsam da demişim.
Ama kendi adıma evime alıp bakamam.
İlk mesajında konu sahibinin eşi annene bırakalım gibi bir seçenek sunmuş. Bu da bana olabilir gibi geldi. Çünkü gerçekten hayvanlardan korkan insanlar için büyük sıkıntı. Sonradan olayın da korku olmadığı ortaya çıktı.
Benim burda makul bulamadığım durum şu ki istemeyen gelmez, iki hafta çok uzun, aman gelmesinler senin evin senin düzenin vs. vs asıp kesen bir sürü mesaj var. Buradaki her mesajım zaten evlenen kişilerin kendi hayatlarını kendileri kurması, yönetmesi, kendi kararlarını kendileri alması yönündedir. Evet tabi ki de öncelik çekirdek ailededir. Ama köken ailemizi de, anne babamızı da hiçe sayacağız, kopacağız anlamına gelmemeli. Öyle veya böyle taraflardan birinin ailesini senede 2 hafta misafir kabul etmek bu kadar zor olmamalı ve bir çözüm bulunmalı diyorum köprüleri yakacak bir sorun yoksa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…