Eşinizin ailesini ne sıklıkla ağırlıyorsunuz?

burada yapılacak şey senede 2 hafta gelen kv yi evden göndermeye çalışmak değil,ortama göre çözüm üretmek.
şunu lütfen anlayın artık
gelen kocanızın annesi.
o çok sevdiğiniz kocanızı byüten insan.
ve aylarca değil,senede 2 hafta gelecek.
madem hijyen yok,yemek yaptırmazsınız,anne ben kendim yapmak stiyorum ,başkasının işime karışmasını sevmiyorum ,anneme de yaptırmıyorum ,sen otur dinlen diyeceksiniz,yemekleri siz yapacaksınız,gerekirse sabah kalkın erkenden yemeklerinizi yapın,ona yemek yapma fırsatı vermeyin.
kedilere davranışı kötü evet ,ama yaşlı insanlar laf anlamıyor,sıkıp dişinizi oturacaksınız.
neticede yaşlı insanlar,sabrederseniz ,beddua yerine dua alırsınız.
haa gelip 3 ay kalsalar o başka olurdu ,ama belli yaşa gelen insanları değiştiremeyiz, bir şekilde idare etmenin yolunu bulmak zorundayız,sizin anneniz de böyle olabilirdi,eşinizin de annesini seçme şansı yok,eşinize saygınızdan dolayı duruma göre çözüm üretin.

Kendi sınırlarınınızdan vazgeçmeyin mutlaka alışıcaklar. Kedileride göndermeyin ama kavgada etmeyin. Ben böyle istiyorum aileni seviyorum ama bu benim düzenim diyin. Zamanla alışıcaklar. Bana gelirsek yakındalar kalma durumu yok uzakta olurlarsa gelirler elbette. Annemde abime senede 1 falan 3 5 gün gider ya da gitmez.

Kolonyalayıp duruyorum o yüzden ama el yıkamanın yerini tutmaz tabi

Anladım. Aslında olay evde hayvan olup olmaması değil. Alanınıza vee kararlarınıza saygı gösterilmemesi. Haklısınız.
Ben kendi adıma hayvanlarla hiçbir zaman yakınlık kuran biri olmadım. Annem de aşırı titiz olduğu için yaklaştırmadı hiçbir zaman. Korkan, çekinen insanlar için hayvan olan bir evde iki hafta geçirmek zor bir durum. Onu belirtmek istemiştim. Ama zaten alışık insanların sizin kedilerinize kötü davranması iyi niyetli değil.

Yok korkmuyorlar. Köydeki kediler yiyecek vs buldukları zaman hemen yiyorlarmış bu yüzden kediden tiksinmişler. Benim kedilerim asla öyle değil mutfak tezgahına masaya vs çıkmazlar. Ben verirsem yerler canları çok isterse masadayken bakıp isterler sadece

Anladım. Aslında olay evde hayvan olup olmaması değil. Alanınıza vee kararlarınıza saygı gösterilmemesi.
Kesinlikle sorunum bu. Ben başkalarının evine gittiğimde kimsenin yaşantısına eleştiri yapmıyorum veya laf söylemiyorum.
Aynısını beklemek hakkım diye düşünüyorum ve en korktuğum şey bu tavırların yarın bi gün çocuğumuz olduğunda artarak devam etmesi

Çocuktan hoşlanmayan bir misafir geldiğinde çocuğunuzu evden gönderiyor musunuz, hanımlar?
İnsan yavrusu olmaması, o kedilerin de canlı ve o evin birer bireyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Hayvanseverler bana kızmış, anlıyorum. Herkes kendi çapında haklı elbette. Ama hoşlanmamak ve kokmak/rahatsız olmak farklı şeyler. İnsanların hayvan sevmesi, beslemesi, hayvanların iyi şartlarda yaşaması için çalışmalar yapılması vs. bunlar güzel şeyler. Olsun tabi ki. Asla bir hayvana zarar gelmesini isteyen biri değilim.
Ama evde beslemek, beraber yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil. Buna da saygı duyulması gerekiyor.
Çocuğumu iki hafta evden gönderemem elbette. Ama çocuğu olmayan ya da çocuktan haz etmeyen arkadaşlarımla plan yaparken mümkün mertebe çocuksuz, onların da keyif alabileceği yetişkin etkinlikler planlarım. Benim çocuğum var diye benimle görüşebilmek için kimse çocuğumla da aynı oranda vakit geçirmek zorunda değil.

Tiksinme sebepleri bu muymus
Anlamadım ne yapacakmış sokakta yaşayan canlılar ne bulursa onu yiyecek hayatta kalmak için.
Sizin kediler yaramaz da olabilirlerdi ayrıca bu yine tekmelemelerini gerektirmez.
Ayrıca ne bulursa yemeisn diyorlarsa köydeki kedilerini besleyebilirler mama falan alıp.

Emin olun benim annem daha beter. Ama ona rahatsız olduğum her şeyi söyleyebiliyorum. Eşimin ailesine söylediğim zaman nasılsa el kızı diyip daha çok gönül koyacaklarına eminim. Şu zamana kadar sesimin çıkmamasının sebebi eşime saygımdı. Ama bir yerde insanın kendi hanesini sınırlarını koruması gerekmiyor mu

Yani onlar yaşam şekilleri yüzünden hayvanlarla duygusal bağ kuran insanlar değiller. Eti sütü yumurtası yoksa bi hayvana bakmak saçma oluyor onların kafa yapılarında

Ben çocuk sevmiyorum valla ama kimseye çocuğunu ben gelince odaya kapat demiyorum ya da bana getirme demiyorum. Mesela ıyy bu çocuk mutfağa girdi mi sen kek yaparken keke dokundu mu demiyorum

Her şeyi anladım da kediden ne istiyorlar ya. Beslenen hayvan da evin bir bireyi oluyor bir zaman sonra. Sinir bozucu bence bundan taviz vermeyin. Kedileri yollamsyın kesinlikle.

Ben ağırlamıyorum yıllardır. Son geldiklerinde yoldan eşimi arayıp size geliyoruz demişlerdi, hem de yatılı. Eşim de beni arayıp haber verince söylendim biraz, tartıştık. Geldiklerinde de soğuk davranıyorum diye babamı arayıp şikayet etmeye kalktılar. Sonra da tartışma çıktı ve evden kovdum valla uzun süre görüşüp konuşmadım, sonra eşimin hatrı için görüşmeye başladım ama yılda 2-3 defa biz gittikçe görüşüyoruz sadece. Eşim davet ediyor ama ben bir şey demediğim için henüz gelmediler.

Sizin durumunuz için de tahammül edebileceğimi sanmıyorum. Kediden rahatsız oluyorlarsa gelmesinler, kızlarında kalsınlar. Kaldı ki yurtdışından bile gelse 2 hafta yatılı misafirlik çok fazla. Görümceler niye size gelip kalıyorlar onu da hiç anlamadım. Çok özleşiyorlarsa sıra sıra görümcelerin de evinde kalsınlar, hepsi hasret gidermiş olur.

Biz bayramlarda gidiyoruz yanlarına bu arada. İzinlerimiz genelde orda geçiyor. Bu da ayrı bir konu başlığı tabi. Beş senelik evlilikte sadece bi geçen bayram tatile gidebildik.
Sizin işiniz zor.Her tatilde onlara gitmek onlar az gelsede görümce ,kayın vb akrabaların sizin evden çıkmaması.Kocanizin net duruşu mış gibi olması.Heke birde çocuk yapın bakalım neler oluyor .Bana bir titreme geldi tüyler diken diken.Sınırınızı net çekin her sene köye gitmek kv kb evinde kalmak çok saçma,önce bunu halledin,her isteyen elini kolunu sallayarak gelmesin aylarca kalmasın kurallariniz olsun Yoksa ilerde ilaç almaya başlarsınız

Doğulu aileler genelde uzun kalıyor, gelip gitmesi daha zor olduğundan. Benim eşimin ailesi de doğu bölgesinden ve geldiklerinde bazen 2-3 ay kalıyorlar ama benim evim 4+1 ve kendilerine ait çift kişilik yataklı odaları var. Açıkçası ben rahatsız olmuyorum kalmalarından ama benim kayınvalidem sabah namazina erkenden kalkar, evimi toplar, kızımla ilgilenir, akşam yemeğini hazırlar, eşim ve ben evden çalışıyoruz bize çay kahve getirir. Çok yardım eder bana Allah razı olsun. Ben de ona hep iyi davranırım, ihtiyaçlarını alırım bol bol dışarı çıkartıp gezdiririm. Çok nadir atışsak da gönül koymayız. Bu arada bizim de iki tane kedimiz var, bu konuda da hiç sorun yaşamadık.
Sizin eviniz küçük ve sanırım eşinizin ailesi siz çalışırken hizmet bekliyor. Maalesef aileler hizmet bekleyip bir de uzun kalınca insanin tüm konforu bitiyor.

İki hafta bizde iki hafta onlarda kalıyorlar genelde

söylemeyin zaten
sende 2 hafta gelene birşey söylenmez.
belki biz de ilerde öyle olacağız bilemeyiz.
büyük deyip baş tacı yapacak çözüm üreteceksiniz
gelmesinler demek de eşinize haksızlık.
ne olursa olsun onun anne babası..
empati yapın

Empati yapmıyor olsam beş senedir ağırlamazdım ki. Sadece çözüm bulmaya çalışıyorum lütfen azarlar gibi konuşup durmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…