- 30 Haziran 2022
- 2.603
- 4.149
- 83
- Konu Sahibi Cucuthecat
-
Kolonyalayıp duruyorum o yüzden ama el yıkamanın yerini tutmaz tabieşinizle ortak eviniz olduğu için misafir olarak belirli bir süre katlanılabilir. bu sürede bence kedilerinizin iyiliği için annenize gönderebilirsiniz. tuvalet konusuna gelince ben kesinlikle söylerdim ellerinizi yıkamadınız sabun mu bitti ya da sular mı kesilmiş gibi. ya da çıkar çıkmaz kolonya falan dökerdim hemen. biliyorum bu şekilde takip etmek çok saçma ama bu saatten sonra eğitmek zordur bazı insanları.
Anladım. Aslında olay evde hayvan olup olmaması değil. Alanınıza vee kararlarınıza saygı gösterilmemesi. Haklısınız.Benim için burda kilit nokta vicdan sahibi olmamaları. Kendileri de köyde bir sürü hayvan besliyor hepsini de seviyorlar bi derecede. Ama benim evimdeki candan ne istiyorsun hele kendini sevdirmek için sana yaklaşmışken. Daha şimdiden çocuk olursa ikisini de sokağa bırakırsınız demeye başladılar. Hayır diyorum ama konu devamlı açılıyor artık sinirlerim laçka oldu
Yok korkmuyorlar. Köydeki kediler yiyecek vs buldukları zaman hemen yiyorlarmış bu yüzden kediden tiksinmişler. Benim kedilerim asla öyle değil mutfak tezgahına masaya vs çıkmazlar. Ben verirsem yerler canları çok isterse masadayken bakıp isterler sadeceİnsan çocuğunun evine bile gitse o eve uyum sağlamalı, benim de kedi fobim var ama arkadaşıma gidip kaldım 2 gün. Yatarken kapıyı kapattım sadece. Zaten üstüne atlamıyor, ısırmıyor. O insanların da kediden korktuğunu sanmıyorum, köyde yaşayan insanlar alışkın bir sürü hayvan var.
Kesinlikle sorunum bu. Ben başkalarının evine gittiğimde kimsenin yaşantısına eleştiri yapmıyorum veya laf söylemiyorum.Anladım. Aslında olay evde hayvan olup olmaması değil. Alanınıza vee kararlarınıza saygı gösterilmemesi.
Hayvanseverler bana kızmış, anlıyorum. Herkes kendi çapında haklı elbette. Ama hoşlanmamak ve kokmak/rahatsız olmak farklı şeyler. İnsanların hayvan sevmesi, beslemesi, hayvanların iyi şartlarda yaşaması için çalışmalar yapılması vs. bunlar güzel şeyler. Olsun tabi ki. Asla bir hayvana zarar gelmesini isteyen biri değilim.Çocuktan hoşlanmayan bir misafir geldiğinde çocuğunuzu evden gönderiyor musunuz, hanımlar?
İnsan yavrusu olmaması, o kedilerin de canlı ve o evin birer bireyi olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
Tiksinme sebepleri bu muymusYok korkmuyorlar. Köydeki kediler yiyecek vs buldukları zaman hemen yiyorlarmış bu yüzden kediden tiksinmişler. Benim kedilerim asla öyle değil mutfak tezgahına masaya vs çıkmazlar. Ben verirsem yerler canları çok isterse masadayken bakıp isterler sadece
tabi aynısı olmaz ama rahatsızlığınızı belli etmiş olursunuz.Kolonyalayıp duruyorum o yüzden ama el yıkamanın yerini tutmaz tabi
Emin olun benim annem daha beter. Ama ona rahatsız olduğum her şeyi söyleyebiliyorum. Eşimin ailesine söylediğim zaman nasılsa el kızı diyip daha çok gönül koyacaklarına eminim. Şu zamana kadar sesimin çıkmamasının sebebi eşime saygımdı. Ama bir yerde insanın kendi hanesini sınırlarını koruması gerekmiyor muburada yapılacak şey senede 2 hafta gelen kv yi evden göndermeye çalışmak değil,ortama göre çözüm üretmek.
şunu lütfen anlayın artık
gelen kocanızın annesi.
o çok sevdiğiniz kocanızı byüten insan.
ve aylarca değil,senede 2 hafta gelecek.
madem hijyen yok,yemek yaptırmazsınız,anne ben kendim yapmak stiyorum ,başkasının işime karışmasını sevmiyorum ,anneme de yaptırmıyorum ,sen otur dinlen diyeceksiniz,yemekleri siz yapacaksınız,gerekirse sabah kalkın erkenden yemeklerinizi yapın,ona yemek yapma fırsatı vermeyin.
kedilere davranışı kötü evet ,ama yaşlı insanlar laf anlamıyor,sıkıp dişinizi oturacaksınız.
neticede yaşlı insanlar,sabrederseniz ,beddua yerine dua alırsınız.
haa gelip 3 ay kalsalar o başka olurdu ,ama belli yaşa gelen insanları değiştiremeyiz, bir şekilde idare etmenin yolunu bulmak zorundayız,sizin anneniz de böyle olabilirdi,eşinizin de annesini seçme şansı yok,eşinize saygınızdan dolayı duruma göre çözüm üretin.
Yani onlar yaşam şekilleri yüzünden hayvanlarla duygusal bağ kuran insanlar değiller. Eti sütü yumurtası yoksa bi hayvana bakmak saçma oluyor onların kafa yapılarındaTiksinme sebepleri bu muymus
Anlamadım ne yapacakmış sokakta yaşayan canlılar ne bulursa onu yiyecek hayatta kalmak için.
Sizin kediler yaramaz da olabilirlerdi ayrıca bu yine tekmelemelerini gerektirmez.
Ayrıca ne bulursa yemeisn diyorlarsa köydeki kedilerini besleyebilirler mama falan alıp.
Ben çocuk sevmiyorum valla ama kimseye çocuğunu ben gelince odaya kapat demiyorum ya da bana getirme demiyorum. Mesela ıyy bu çocuk mutfağa girdi mi sen kek yaparken keke dokundu mu demiyorumCocuk sevmeyen insan gormedim ben henuz ama kediden korkan ayni ortamda bulunmak istemeyen insan cok gordum evin bireyi olabilir ben ona bisey demiyorum ama anne babaninda ogullarinin evine gelme haklari var zaten adamda kedileri goturelim demis yani hersey kadinin istedigi sekilde olacak diye bisey yok
Sizin işiniz zor.Her tatilde onlara gitmek onlar az gelsede görümce ,kayın vb akrabaların sizin evden çıkmaması.Kocanizin net duruşu mış gibi olması.Heke birde çocuk yapın bakalım neler oluyor .Bana bir titreme geldi tüyler diken diken.Sınırınızı net çekin her sene köye gitmek kv kb evinde kalmak çok saçma,önce bunu halledin,her isteyen elini kolunu sallayarak gelmesin aylarca kalmasın kurallariniz olsun Yoksa ilerde ilaç almaya başlarsınızBiz bayramlarda gidiyoruz yanlarına bu arada. İzinlerimiz genelde orda geçiyor. Bu da ayrı bir konu başlığı tabi. Beş senelik evlilikte sadece bi geçen bayram tatile gidebildik.
Doğulu aileler genelde uzun kalıyor, gelip gitmesi daha zor olduğundan. Benim eşimin ailesi de doğu bölgesinden ve geldiklerinde bazen 2-3 ay kalıyorlar ama benim evim 4+1 ve kendilerine ait çift kişilik yataklı odaları var. Açıkçası ben rahatsız olmuyorum kalmalarından ama benim kayınvalidem sabah namazina erkenden kalkar, evimi toplar, kızımla ilgilenir, akşam yemeğini hazırlar, eşim ve ben evden çalışıyoruz bize çay kahve getirir. Çok yardım eder bana Allah razı olsun. Ben de ona hep iyi davranırım, ihtiyaçlarını alırım bol bol dışarı çıkartıp gezdiririm. Çok nadir atışsak da gönül koymayız. Bu arada bizim de iki tane kedimiz var, bu konuda da hiç sorun yaşamadık.Merhabalar hanımlar,
Eşimin ailesi doğuda yaşıyor biz başkentteyiz. Beş senelik evliyiz çocuğumuz yok. 85 m2 2+1 bir evde yaşıyoruz. İki tane de kedimiz var.
Eşimin ailesiyle genel olarak bir sorunum yok ama her kış iki hafta geçirmek için bize gelirler. Başta bu durum beni rahatsız etmedi ama ev içerisindeki davranışları rahatsız etmeye başladı. Açıkçası evini mahrem ve sığınak olarak gören biriyim genellikle misafir ağırlamaktan çok hoşlanmam, misafirliğe de çok nadir giderim. Eşimin ailesi kedilerden hoşlanmıyor ve kedi beslememiz başından beri sorun oldu bu konuda sürekli laf soktular. Kedilerden biri kendilerine yaklaşınca hemen itip kakıyorlar. Kp bir keresinde tekme atmaya çalıştı ve çok zoruma gitti. İkisini de sokaktan zor durumda sahiplendim yaşamaları için çok mücadele ettim bu yüzden evin bir üyesi olarak görüyorum onları.
Hijyen konusunda çok titiz değiller. Tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlar mesela. Kv min o şekilde yemek yapmasından rahatsız oluyorum ama dile getiremiyorum. Onlar geldiğinde aynı şehirde yaşayan iki görümcem de kalmaya geliyor ve küçücük evde altı yedi kişi ağırlamaya çalışıyorum. Açıkcası çok yoruluyorum. Aralık sonunda gelmelerini bekliyoruz. Eşim iki üç hafta öncesinden kedileri annene gönderelim demeye başladı ben de reddettim. Tekrarlayınca olay kavgaya döndü ve rahatsız oluyorlarsa gelmeyebilirler dedim.
Aşırı tepki mi gösteriyorum merak ediyorum.
İki hafta bizde iki hafta onlarda kalıyorlar geneldeBen ağırlamıyorum yıllardır. Son geldiklerinde yoldan eşimi arayıp size geliyoruz demişlerdi, hem de yatılı. Eşim de beni arayıp haber verince söylendim biraz, tartıştık. Geldiklerinde de soğuk davranıyorum diye babamı arayıp şikayet etmeye kalktılar. Sonra da tartışma çıktı ve evden kovdum vallauzun süre görüşüp konuşmadım, sonra eşimin hatrı için görüşmeye başladım ama yılda 2-3 defa biz gittikçe görüşüyoruz sadece. Eşim davet ediyor ama ben bir şey demediğim için henüz gelmediler.
Sizin durumunuz için de tahammül edebileceğimi sanmıyorum. Kediden rahatsız oluyorlarsa gelmesinler, kızlarında kalsınlar. Kaldı ki yurtdışından bile gelse 2 hafta yatılı misafirlik çok fazla. Görümceler niye size gelip kalıyorlar onu da hiç anlamadım. Çok özleşiyorlarsa sıra sıra görümcelerin de evinde kalsınlar, hepsi hasret gidermiş olur.
söylemeyin zatenEmin olun benim annem daha beter. Ama ona rahatsız olduğum her şeyi söyleyebiliyorum. Eşimin ailesine söylediğim zaman nasılsa el kızı diyip daha çok gönül koyacaklarına eminim. Şu zamana kadar sesimin çıkmamasının sebebi eşime saygımdı. Ama bir yerde insanın kendi hanesini sınırlarını koruması gerekmiyor mu
Empati yapmıyor olsam beş senedir ağırlamazdım ki. Sadece çözüm bulmaya çalışıyorum lütfen azarlar gibi konuşup durmayınsöylemeyin zaten
sende 2 hafta gelene birşey söylenmez.
belki biz de ilerde öyle olacağız bilemeyiz.
büyük deyip baş tacı yapacak çözüm üreteceksiniz
gelmesinler demek de eşinize haksızlık.
ne olursa olsun onun anne babası..
empati yapın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?