- 30 Haziran 2022
- 2.603
- 4.149
- 83
- Konu Sahibi Cucuthecat
-
neden azarlayayımEmpati yapmıyor olsam beş senedir ağırlamazdım ki. Sadece çözüm bulmaya çalışıyorum lütfen azarlar gibi konuşup durmayın
Maddi durumumuz yeterli olsaydı daha büyük eve kesinlikle geçirdik aklımızdan geçti bu konu. Keşke benim de bu kadar geniş alanım olsaydı eminim bu kadar rahatsız olmazdım. Kayınvalidemle bunlar dışında bir sorunum yok öğünleri o hazırlar ben hazırlamaya çalışınca hemen kışkışlar çünkü sıkılıyor evin içinde tüm gün oturunca. Temizlik kısmına karışmaz sadece ama romatizması var ağrıları çok oluyor o yüzden beklemiyorum öyle birşey yapmasını. Hizmet bekler gibi tavırları olmuyor ama ben yorulmasın ağrısı olmasın diye koşturuyorum. Bir kere hiç karışmadım ağrıdan uyuyamadı gece daha da kıyamadım.Doğulu aileler genelde uzun kalıyor, gelip gitmesi daha zor olduğundan. Benim eşimin ailesi de doğu bölgesinden ve geldiklerinde bazen 2-3 ay kalıyorlar ama benim evim 4+1 ve kendilerine ait çift kişilik yataklı odaları var. Açıkçası ben rahatsız olmuyorum kalmalarından ama benim kayınvalidem sabah namazina erkenden kalkar, evimi toplar, kızımla ilgilenir, akşam yemeğini hazırlar, eşim ve ben evden çalışıyoruz bize çay kahve getirir. Çok yardım eder bana Allah razı olsun. Ben de ona hep iyi davranırım, ihtiyaçlarını alırım bol bol dışarı çıkartıp gezdiririm. Çok nadir atışsak da gönül koymayız. Bu arada bizim de iki tane kedimiz var, bu konuda da hiç sorun yaşamadık.
Sizin eviniz küçük ve sanırım eşinizin ailesi siz çalışırken hizmet bekliyor. Maalesef aileler hizmet bekleyip bir de uzun kalınca insanin tüm konforu bitiyor.
Arkadaşlar şaka yollu rahatsızlığınızı dile getirin dedi, haklısınız deneyeceğim dedim. Sizin yazdıklarınızda ses çıkarmayıp sabretmek dışında ne gibi bi çözüm vardı anlamadım. Siz yorum yapıyorsanız ben de yorumlarınız hakkında yorum yapabilirim. Siz de açık olun. Kaldı ki ben üslubunuzdan rahatsız oldum dediklerinizden değil.neden azarlayayım
ne desek kabul etmiyorsunuz
anlamadım kv yi evden at asla kabul etme mi diyleim
o zaman kibar mı olucaz?
konu açmışsınız yorumlara açık olacaksınız
ben de kv yi evden kovmak isteyen gelinlerden rahatsız oluyorumArkadaşlar şaka yollu rahatsızlığınızı dile getirin dedi, haklısınız deneyeceğim dedim. Sizin yazdıklarınızda ses çıkarmayıp sabretmek dışında ne gibi bi çözüm vardı anlamadım. Siz yorum yapıyorsanız ben de yorumlarınız hakkında yorum yapabilirim. Siz de açık olun. Kaldı ki ben üslubunuzdan rahatsız oldum dediklerinizden değil.
Neden 4 gün kalmalarını kabul ediyorsunuz kş? eşinizden mi korkuyorsunuz ? 1 hafta zaten 7 gün 4 günü birliktesiniz resmen birlikte yaşıyorsunuz. O kedinize de yazık değil miMalesef. Öyle büyük sorunlar yaşamıyoruz şükür ki, Allah var şimdi geldiğinde yemek yapar mutfağı toplar ama her hafta gelmeleri zorluyor. Kızı çok dağınık kedime de hiç iyi davranmıyorlar.
yaşlı insanlar diye kediye kötü davranışı yok mu sayacağız yani? şaka gibi ya.kedilere davranışı kötü evet ,ama yaşlı insanlar laf anlamıyor,sıkıp dişinizi oturacaksınız.
öyle birşey demedim ,yazdıklarımı baştan sona okuyun.yaşlı insanlar diye kediye kötü davranışı yok mu sayacağız yani? şaka gibi ya.
öyle birşey demedim ,yazdıklarımı baştan sona okuyun.
sıkıp dişini oturmak da ne demekse artıkkedilere davranışı kötü evet ,ama yaşlı insanlar laf anlamıyor,sıkıp dişinizi oturacaksınız
Evet anlıyorum benim annem de benzer şekilde düşünce yapısına sahip.Yani onlar yaşam şekilleri yüzünden hayvanlarla duygusal bağ kuran insanlar değiller. Eti sütü yumurtası yoksa bi hayvana bakmak saçma oluyor onların kafa yapılarında
ne demek?sıkıp dişini oturmak da ne demekse artık
Yılda iki hafta kalmalarını sorun etmene gerek yok. Her hafta mecburiyetten gorusenler var . Ama temizlik konusunda haklısın, wc sonrası el yıkanmamasi 1 gün bile katlanılacak durum değil. Ne yazıkki eşinin ailesi olduğu için atsan atılmaz satsan satilmazMerhabalar hanımlar,
Eşimin ailesi doğuda yaşıyor biz başkentteyiz. Beş senelik evliyiz çocuğumuz yok. 85 m2 2+1 bir evde yaşıyoruz. İki tane de kedimiz var.
Eşimin ailesiyle genel olarak bir sorunum yok ama her kış iki hafta geçirmek için bize gelirler. Başta bu durum beni rahatsız etmedi ama ev içerisindeki davranışları rahatsız etmeye başladı. Açıkçası evini mahrem ve sığınak olarak gören biriyim genellikle misafir ağırlamaktan çok hoşlanmam, misafirliğe de çok nadir giderim. Eşimin ailesi kedilerden hoşlanmıyor ve kedi beslememiz başından beri sorun oldu bu konuda sürekli laf soktular. Kedilerden biri kendilerine yaklaşınca hemen itip kakıyorlar. Kp bir keresinde tekme atmaya çalıştı ve çok zoruma gitti. İkisini de sokaktan zor durumda sahiplendim yaşamaları için çok mücadele ettim bu yüzden evin bir üyesi olarak görüyorum onları.
Hijyen konusunda çok titiz değiller. Tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlar mesela. Kv min o şekilde yemek yapmasından rahatsız oluyorum ama dile getiremiyorum. Onlar geldiğinde aynı şehirde yaşayan iki görümcem de kalmaya geliyor ve küçücük evde altı yedi kişi ağırlamaya çalışıyorum. Açıkcası çok yoruluyorum. Aralık sonunda gelmelerini bekliyoruz. Eşim iki üç hafta öncesinden kedileri annene gönderelim demeye başladı ben de reddettim. Tekrarlayınca olay kavgaya döndü ve rahatsız oluyorlarsa gelmeyebilirler dedim.
Aşırı tepki mi gösteriyorum merak ediyorum.
Ben de evimde yatılı küçük çocuk misafir olsa rahatsız olurum çocuk sesini gürültüsünü başım kaldırmıyor çünküGörmediyseniz ben söyleyeyim. Çocuk sevmeyen birçok insan var.
Dolayısıyla ortaya koymaya çalıştığınız tez, külliyen yanlış.
Aynı şekilde şayet çekinceleriniz ya da korkularınız varsa bir hayvanın yaşam alanı olan eve girmekten imtina edersiniz, değil mi?Hayvanseverler bana kızmış, anlıyorum. Herkes kendi çapında haklı elbette. Ama hoşlanmamak ve kokmak/rahatsız olmak farklı şeyler. İnsanların hayvan sevmesi, beslemesi, hayvanların iyi şartlarda yaşaması için çalışmalar yapılması vs. bunlar güzel şeyler. Olsun tabi ki. Asla bir hayvana zarar gelmesini isteyen biri değilim.
Ama evde beslemek, beraber yaşamak herkesin yapabileceği bir şey değil. Buna da saygı duyulması gerekiyor.
Çocuğumu iki hafta evden gönderemem elbette. Ama çocuğu olmayan ya da çocuktan haz etmeyen arkadaşlarımla plan yaparken mümkün mertebe çocuksuz, onların da keyif alabileceği yetişkin etkinlikler planlarım. Benim çocuğum var diye benimle görüşebilmek için kimse çocuğumla da aynı oranda vakit geçirmek zorunda değil.
Senede bir kez gelmek, iki hafta kalmak size göre çöreklenmek olabilir, bana göre değil. Aynı şehirde değiller. Herhangi biri de değil bu üstelik, taraflardan birinin anne ve babası. Bu yüzden de orta bir yol bulunabilir.Aynı şekilde şayet çekinceleriniz ya da korkularınız varsa bir hayvanın yaşam alanı olan eve girmekten imtina edersiniz, değil mi?
O halde hayvanın kendi yaşam alanı olan evden uzaklaştırılması önerisi nasıl bir mantıksızlık örneğidir?
Ebeveynlerin oğullarının evine günlerce çöreklenmesi elzem bir durum değil neticede. O halde hayvanı mental ve fiziksel olarak ciddi oranda etkileyecek bu durumla neden karşı karşıya bırakalım adeta zavallıyı cezalandırır gibi
Belli ki hiç bir hayvana evinizi açmamışsınız. Varsayımlarla yorum yapmayınız. Zira önermeleriniz mantık dışıSenede bir kez gelmek, iki hafta kalmak size göre çöreklenmek olabilir, bana göre değil. Aynı şehirde değiller. Herhangi biri de değil bu üstelik, taraflardan birinin anne ve babası. Bu yüzden de orta bir yol bulunabilir.
Altı aylık bebekler bile kreşe bırakılıyor tüm gün, bakıcıya bırakılıyor, anane babaanneye bırakılıyor. Kediyi işkence çekmeye gönderin veya sokağa atın demedi kimse. Konu sahibinin annesi iyi bakacaksa neden olmasın ki? Konu sahibi de gidip ziyaret edebilir.
Hayat bu, yarın konus sahibinin eşinin ailesinin yardımına ihtiyacı olabilir. Hadi diyelim olmadı kendi ailesinin yardıma ihtiyacı olabilir, evinde ağırlamak, onlara yardımcı olmak isteyebilir. O durumda da eşi başka sebeplerden konu sahibinin ailesini istemezse üzülür ve zor durumda kalır. İki tarafın anne babası için de köprüleri atmamak gerekir diye düşünüyorum çok büyük kötülükler yoksa ortada.
Canım bende şu an doğuda yaşıyorum. Herkesten uzakta. Eşimin ailesi gelir hatta 1 yıllık evli olmama rağmen dedesi nenesini bile 2 defa ağırladım. Kayinvalidemler geldikleri zaman onlara misafir olduklarını hissettirecek evimle ilgilenirim, yemeğimi yaparım. Bende onlara gidince misafir gibi davranırım ama tabi ki elimden bir şey gelince yaparım. Senin eşinin ailesi geldiği zaman kayinvalidenin önünde yemek yaparken ellerini yıka ve yemekten önce hep ellerimi yıkarım gibi şeyler söyle. O yemeğe girişeceği zaman sıvı sabun var mıydı orada falan de. Ayrıca kedilerini kimseye vermek zorunda değilsin kedi sevmiyorlarsa rahatsız oluyorlarsa gelmesinlerMerhabalar hanımlar,
Eşimin ailesi doğuda yaşıyor biz başkentteyiz. Beş senelik evliyiz çocuğumuz yok. 85 m2 2+1 bir evde yaşıyoruz. İki tane de kedimiz var.
Eşimin ailesiyle genel olarak bir sorunum yok ama her kış iki hafta geçirmek için bize gelirler. Başta bu durum beni rahatsız etmedi ama ev içerisindeki davranışları rahatsız etmeye başladı. Açıkçası evini mahrem ve sığınak olarak gören biriyim genellikle misafir ağırlamaktan çok hoşlanmam, misafirliğe de çok nadir giderim. Eşimin ailesi kedilerden hoşlanmıyor ve kedi beslememiz başından beri sorun oldu bu konuda sürekli laf soktular. Kedilerden biri kendilerine yaklaşınca hemen itip kakıyorlar. Kp bir keresinde tekme atmaya çalıştı ve çok zoruma gitti. İkisini de sokaktan zor durumda sahiplendim yaşamaları için çok mücadele ettim bu yüzden evin bir üyesi olarak görüyorum onları.
Hijyen konusunda çok titiz değiller. Tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlar mesela. Kv min o şekilde yemek yapmasından rahatsız oluyorum ama dile getiremiyorum. Onlar geldiğinde aynı şehirde yaşayan iki görümcem de kalmaya geliyor ve küçücük evde altı yedi kişi ağırlamaya çalışıyorum. Açıkcası çok yoruluyorum. Aralık sonunda gelmelerini bekliyoruz. Eşim iki üç hafta öncesinden kedileri annene gönderelim demeye başladı ben de reddettim. Tekrarlayınca olay kavgaya döndü ve rahatsız oluyorlarsa gelmeyebilirler dedim.
Aşırı tepki mi gösteriyorum merak ediyorum.
Evet açmadım. Bunu söyledim zaten. Utanılacak bir şey de değil.Belli ki hiç bir hayvana evinizi açmamışsınız. Varsayımlarla yorum yapmayınız. Zira önermeleriniz mantık dışı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?