Eşinizin ailesini ne sıklıkla ağırlıyorsunuz?

Empati yapmıyor olsam beş senedir ağırlamazdım ki. Sadece çözüm bulmaya çalışıyorum lütfen azarlar gibi konuşup durmayın
neden azarlayayım
ne desek kabul etmiyorsunuz
anlamadım kv yi evden at asla kabul etme mi diyleim
o zaman kibar mı olucaz?
konu açmışsınız yorumlara açık olacaksınız

Maddi durumumuz yeterli olsaydı daha büyük eve kesinlikle geçirdik aklımızdan geçti bu konu. Keşke benim de bu kadar geniş alanım olsaydı eminim bu kadar rahatsız olmazdım. Kayınvalidemle bunlar dışında bir sorunum yok öğünleri o hazırlar ben hazırlamaya çalışınca hemen kışkışlar çünkü sıkılıyor evin içinde tüm gün oturunca. Temizlik kısmına karışmaz sadece ama romatizması var ağrıları çok oluyor o yüzden beklemiyorum öyle birşey yapmasını. Hizmet bekler gibi tavırları olmuyor ama ben yorulmasın ağrısı olmasın diye koşturuyorum. Bir kere hiç karışmadım ağrıdan uyuyamadı gece daha da kıyamadım.
Ben geçen seneye kadar çalışıyordum bu sene evdeyim. Çalışırken yine bu kadar gözüme batmıyordu.

neden azarlayayım
ne desek kabul etmiyorsunuz
anlamadım kv yi evden at asla kabul etme mi diyleim
o zaman kibar mı olucaz?
konu açmışsınız yorumlara açık olacaksınız
Arkadaşlar şaka yollu rahatsızlığınızı dile getirin dedi, haklısınız deneyeceğim dedim. Sizin yazdıklarınızda ses çıkarmayıp sabretmek dışında ne gibi bi çözüm vardı anlamadım. Siz yorum yapıyorsanız ben de yorumlarınız hakkında yorum yapabilirim. Siz de açık olun. Kaldı ki ben üslubunuzdan rahatsız oldum dediklerinizden değil.

ben de kv yi evden kovmak isteyen gelinlerden rahatsız oluyorum
daha fazla uzatmaycağım
sizin fikriniz size,benimki bana
gerçekler size acı geliyor olabilir.
bu da benim sorunum değil.
iyi günler..

Malesef. Öyle büyük sorunlar yaşamıyoruz şükür ki, Allah var şimdi geldiğinde yemek yapar mutfağı toplar ama her hafta gelmeleri zorluyor. Kızı çok dağınık kedime de hiç iyi davranmıyorlar.
Neden 4 gün kalmalarını kabul ediyorsunuz kş? eşinizden mi korkuyorsunuz ? 1 hafta zaten 7 gün 4 günü birliktesiniz resmen birlikte yaşıyorsunuz. O kedinize de yazık değil mi

Yani onlar yaşam şekilleri yüzünden hayvanlarla duygusal bağ kuran insanlar değiller. Eti sütü yumurtası yoksa bi hayvana bakmak saçma oluyor onların kafa yapılarında
Evet anlıyorum benim annem de benzer şekilde düşünce yapısına sahip.
Benim de iki kedim var ve hala arada söylenir başlarda çok dedi at bunları falan diye.
Ben ısrarla onlar benim çocuğum istemeyen gelmesin diyorum hep.
Ve geldikleri zaman rahatsız olurlarsa da onların oturduğu kapıyı kapatıyorum kediler serbest dolaşıyor gene evde.
Yani taviz vermemeye devam edin bence böyle böyle kabul edecekler.
Tekme olayı falan olursa gene dini açıdan da günah olduğunu anlatabilirsiniz belki sert bir dille.

sıkıp dişini oturmak da ne demekse artık
ne demek?
ayrıntısını yazdım okursanız anlarsınız
RABBİm kimseyi kimsenin eline bırakmasın ,zor.
daha sağlıklı iken istenmeyen ,yarın zorda kalsa düşünemiyorum,hepimiz yaşlanacağız belki daha beter olacağız
benim çok tandığım var öyle gençken temiz gezip yaşlanınca pasaklı pasaklı gezen
kimse bugunüne güvenip de başkasını hor görmemeli, o kadın da anasından öyle gördü demekki öyle yapıyor,bize göre doğru olmaması demek yerden yere vurmak demek mi?
kocasını seven ,karısını seven ailesine de gerekli anlayışı gösterir.
2 hafta için lafı bile açılmaması lazım..
ayıp bana göre .

Yılda iki hafta kalmalarını sorun etmene gerek yok. Her hafta mecburiyetten gorusenler var . Ama temizlik konusunda haklısın, wc sonrası el yıkanmamasi 1 gün bile katlanılacak durum değil. Ne yazıkki eşinin ailesi olduğu için atsan atılmaz satsan satilmaz

Aynı şekilde şayet çekinceleriniz ya da korkularınız varsa bir hayvanın yaşam alanı olan eve girmekten imtina edersiniz, değil mi?
O halde hayvanın kendi yaşam alanı olan evden uzaklaştırılması önerisi nasıl bir mantıksızlık örneğidir?
Ebeveynlerin oğullarının evine günlerce çöreklenmesi elzem bir durum değil neticede. O halde hayvanı mental ve fiziksel olarak ciddi oranda etkileyecek bu durumla neden karşı karşıya bırakalım adeta zavallıyı cezalandırır gibi

Valla ben 2 yıldır evliyim aynı sehirdeyiz balayında geldigim günden tutun ilk 1 yılım sürekli ordaydim eşimle konuştum dedim yani artık biraz daha dikkatli davranalım felan tabi tartisma sonrası biraz mesafe koydu ama mesafe dediğimde hala haftada 2 3 net yani ve eşimin ailesi sürekli burda yemek yiyin değip duruyorlar buna hayır cevabı alınca suratları asılıyor örnek evlilik yıl donumumde görümcem arıyor gelin parti yapcam diye planımız var dedikten sonra yüzleri düşüp tavır trip yapmalari tabi eşimde oraya gitme taraftariydi ama gitmedim de kutlamadik da her hafta orda yemek yeme orda kalma derdinde sürekli bir tartışma içindeyiz bu konular yüzünde bilmiyorum ne yapacağım susuyorum ama dayanamıyorum patliyorum en sonunda

Canım ne zaman isterse sıklığında

Senede bir kez gelmek, iki hafta kalmak size göre çöreklenmek olabilir, bana göre değil. Aynı şehirde değiller. Herhangi biri de değil bu üstelik, taraflardan birinin anne ve babası. Bu yüzden de orta bir yol bulunabilir.
Altı aylık bebekler bile kreşe bırakılıyor tüm gün, bakıcıya bırakılıyor, anane babaanneye bırakılıyor. Kediyi işkence çekmeye gönderin veya sokağa atın demedi kimse. Konu sahibinin annesi iyi bakacaksa neden olmasın ki? Konu sahibi de gidip ziyaret edebilir.
Hayat bu, yarın konus sahibinin eşinin ailesinin yardımına ihtiyacı olabilir. Hadi diyelim olmadı kendi ailesinin yardıma ihtiyacı olabilir, evinde ağırlamak, onlara yardımcı olmak isteyebilir. O durumda da eşi başka sebeplerden konu sahibinin ailesini istemezse üzülür ve zor durumda kalır. İki tarafın anne babası için de köprüleri atmamak gerekir diye düşünüyorum çok büyük kötülükler yoksa ortada.

Belli ki hiç bir hayvana evinizi açmamışsınız. Varsayımlarla yorum yapmayınız. Zira önermeleriniz mantık dışı

Canım bende şu an doğuda yaşıyorum. Herkesten uzakta. Eşimin ailesi gelir hatta 1 yıllık evli olmama rağmen dedesi nenesini bile 2 defa ağırladım. Kayinvalidemler geldikleri zaman onlara misafir olduklarını hissettirecek evimle ilgilenirim, yemeğimi yaparım. Bende onlara gidince misafir gibi davranırım ama tabi ki elimden bir şey gelince yaparım. Senin eşinin ailesi geldiği zaman kayinvalidenin önünde yemek yaparken ellerini yıka ve yemekten önce hep ellerimi yıkarım gibi şeyler söyle. O yemeğe girişeceği zaman sıvı sabun var mıydı orada falan de. Ayrıca kedilerini kimseye vermek zorunda değilsin kedi sevmiyorlarsa rahatsız oluyorlarsa gelmesinler

Belli ki hiç bir hayvana evinizi açmamışsınız. Varsayımlarla yorum yapmayınız. Zira önermeleriniz mantık dışı
Evet açmadım. Bunu söyledim zaten. Utanılacak bir şey de değil.
Peki tatile giderken, eşinin memleketine giderken ne yapıyor konu sahibi evcil hayvanlarını? Gerçekten merak ettim, kendisi açıklarsa sevinirim.
Önermelerim sizin hayvan sevginizle bağdaşmıyor olabilir. Saygı duyuyorum. Herkesin farklı konularda hassasiyeti olabilir. Ama konu sahibi ve eşinin bir orta yol bulması gerekiyor.
Rest çekip kedilerim burada ailen ister gelir ister gelmez diyecek olsaydı konu açmazdı diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…