eşinizin ailesini ne sıklıkla arıyorsunuz, ve eşiniz sizin ailenizi ?

biz her iki tarafla da ayrı şehirlerdeyiz.kaynanam kayınbabam yok görümcelerimle ayda 1 defa annemle ayda 1yada 2 defa konuşurum eşime ara konuş diye asla baskı yapmam eşimde bana karışmaz.bu işler baskıyla olmaz ki:19:ayrıca hergün yada haftada arasam konuşacak konu bulamam ki ben:26:eşin bu konuda bencil düşünüyor birincisi bunun için seni zorlamamalı ikincisi senin aramanı istiyorsa kendi de senin aileni aramalı sen gelinsin mecbursun ben değilim dememeli:20:

kayınvalidemi 3 gün aramasam özlerim. haftada 1 bazen 2 onlara yemeğe gideriz. kendi ailemle görüşmüyorum, zaten annemde misafir sevmez, misafir olarak görür en yakınlarını bile. bende onu sevindiriyorum gitmiyorum.

biz altlı üstülüyüz. yine de bana kalsa haftada 1 görüşmek yeterli. o da bizi çağıracağı yada geleceği zaman eşimi arar sağolsun emrivaki yapar bana. annemi her gün ararım. haftada bir yemeğe gideriz. eşim bana arada annesini aratmaya çalışır dışardaysak filan ama çok nadir. o da benim annemi aramaz zaten.

benim kayınvalidem de haftada 1-2 kere oğlunu arar konuşur sonra telefona torununu ister.ama benimle konuşmak istemez hiç.önceleri arardım artık o da öyle yapınca aramıyorum.bu duruma da sinir olmaya başladım iyice.hatta dün akşam yine aradı eşimi. açmıycaksın işteyken istediğin kadar konuş beni adam yerine koymuyor annen dedim. bugün işteyken aramış niye açmadın teli demiş.ben de eşime diyorum söyle annene evdeyken konuşmayalım madem eşimi hiç yerine koyup konuşmayacaksın evdeyken açmam de diyorum.ona da yanaşmıyor.off napıcam böyle onlar öyle oğul,torun konuştukça kendimi dışlanmış hissediyorum.ne yapmalıyım sizce? bu arada konu sahibi arkadaşım kusura bakma.senin konun sayesinde ben de derdimi anlattım. dolmuşum ben de:1: bana bir fikir verin arkadaşlar...

benim kayınvalidem de haftada 1-2 kere oğlunu arar konuşur sonra telefona torununu ister.ama benimle konuşmak istemez hiç.önceleri arardım artık o da öyle yapınca aramıyorum.bu duruma da sinir olmaya başladım iyice.hatta dün akşam yine aradı eşimi. açmıycaksın işteyken istediğin kadar konuş beni adam yerine koymuyor annen dedim. bugün işteyken aramış niye açmadın teli demiş.ben de eşime diyorum söyle annene evdeyken konuşmayalım madem eşimi hiç yerine koyup konuşmayacaksın evdeyken açmam de diyorum.ona da yanaşmıyor.off napıcam böyle onlar öyle oğul,torun konuştukça kendimi dışlanmış hissediyorum.ne yapmalıyım sizce? bu arada konu sahibi arkadaşım kusura bakma.senin konun sayesinde ben de derdimi anlattım. dolmuşum ben de:1: bana bir fikir verin arkadaşlar...

arkadaşım bence eşin işyerinde konuşsun, evde konusupta seni daha fazla germesin..
ama eşinin annesine söylemesini istedigin kelimeler olmaz öyle,
eşin annesine akşama müsayit olmuyorum evde uzanıyorum, yatıyorum zaman bulmaıyorum konuşmaya derse daha iyi gibi olur ..

esımın babasıyla haftada bırkac defa annesı ve ablasıyla ayda ya da 2 ayda 1 defa konuusyoruz.babası sagolsun cok ıyıdır ılgılıdır.ama annesı ve ablası ıcın malesef aynı seyı soyleyemıyorum.esım benım aılemı zaten her hafta gordugu ıcın aramasına gerek kalmıyor.

Kayınvalidenin bu yaptığı hiç hoş birşey değil çok ayıp ve yanlış.madem seninle konuşmuyor işyerindeyken arasın konuşsun oğlu ile.ayrıca sizinle neden görüşmüyor telefonda,eğer aranızda bir problem yoksa böyle yapması çok kötü birşey.eşininde biraz tepki vermesi lazım sonuçta,sen eşisin..bence herşey eşte bititor.eşiniz annesine "anne arıyosun benle torununla konuşuyosun ama eşimle konuşmuyorsun ayıp olmuyormu" diyebilir..bizim eşlerde iş yok olsa zaten bizleri ezdirmezler,ödleri kopuyor annlerinden babalarından

arkadaşım bence eşin işyerinde konuşsun, evde konusupta seni daha fazla germesin..
ama eşinin annesine söylemesini istedigin kelimeler olmaz öyle,
eşin annesine akşama müsayit olmuyorum evde uzanıyorum, yatıyorum zaman bulmaıyorum konuşmaya derse daha iyi gibi olur ..

ya evet canım öyle ama inan annesi öyle bir inatçı ki laftan anlamamazlığa gelir.inadına yapar.zaten benimle konuşmamasının altında da inat var.hep de akşamları arar.dün akşamkine öbür odada kalmış demiş.kaç gün böyle gidecek.akşamları yatıyorum dese zaten ben torunumla konuşmak için arıyorum der.sesini duymak istiyormuş.tamam o da torunu duysun sesini.ama bu yıllardır böyle:(

iki aileylede aynı semtteyiz ailem ve eşimin ailesi aynı mahallede...ama benim ailem ewiem pek gelmiyor çalıştıkları için birde eşim gündüz uyuduğu için ama eşimin ailesi çok sık geliyor o yüzden ben daha çok aileme gidiyorum oraya gitmiyorum oda akşamları oluyo zaten...uzak arasalardı eşim ailemi aramasaydı bende aramazdım şahsen...ama eşimin ailemle arası biraz limonu o yüzden o benim aileme çok sık gelmeyince bende artık kestim ayağımı onların ewinden...ne ben eşime aileme gel ara derim nede o bana aileme gitmiyorsun hiç der alıştık artık :54:

Kayınvalidenin bu yaptığı hiç hoş birşey değil çok ayıp ve yanlış.madem seninle konuşmuyor işyerindeyken arasın konuşsun oğlu ile.ayrıca sizinle neden görüşmüyor telefonda,eğer aranızda bir problem yoksa böyle yapması çok kötü birşey.eşininde biraz tepki vermesi lazım sonuçta,sen eşisin..bence herşey eşte bititor.eşiniz annesine "anne arıyosun benle torununla konuşuyosun ama eşimle konuşmuyorsun ayıp olmuyormu" diyebilir..bizim eşlerde iş yok olsa zaten bizleri ezdirmezler,ödleri kopuyor annlerinden babalarından

ben de diyorum eşime açık açık söyle diye ama annesi çok fena.uğraşmak istemiyor onun yerine evde ben sinir oluyorum.zamanında beni savunduğu da oldu ama annesi aynı tas aynı hamam gidiyor öyle.kadında ben büyüğüm egosu çok fazla.ama oğluna ve torununa gelince hiç gurur yapmaz arar...

biz yakın otururuz aynı semt sayılır haftada bir kaç gün görüşürüz ama her akşam işten dönünce araşırız. benim k.validem anne gibidir bana gerçekten çok severim onu sohbetine de doyulmaz. oğluyla bize geldiğinde görüşür. bir sorunu olsa 2 oğlu var ama hep benimle paylaşır. eşimde ablamı kuzenlerimi sık sık arar bir araya gelirizi eşlerle ama annem yurtdışında yaşadığı için onu haftada 1 bazen 2 haftada 1 ararız o arar bizi genelde. ama buraya geldiğinde bizde kalır kendi evi gibi eşim çok güzel ilgilenir annem kendini çok rahat hisseder.

ben eşimin ailesiyle aynı şehirdeyim 10 günde bir gider geliriz ama hiç aramam anca hastalık vb şeyler olursa ama kendi annemle hergün görüşürüm eşimde ailemi çok sık aramaz annem bana yakınır ben eşime söylerim öyle arar ayda 1 falan özel günlerde öyle ne o bana baskı yapar ara diye nede bende ona

bu arada eşinin cahilliğide dikkatimi çekti ne demek o damat sen gelin sen sürekli aramalıymışsın onunkiler annede seninkiler değil mi kusura bakmasın ama hayat müşterek böyle şeylerden nefret ediyorum yok sen gelinsin gitmen lazım yok hizmet etmen lazım mecbursun yok arman lazım çünkü gelinsin mecbursun ama o damat aramasa da olur püfffffffffffffffff......

maşallah hergün ne konuşuyosunuz, bizde bütün ailedeki hal hatırlar sorulduğunda konu bitiyor, öyle durup kalıyoruz :26:

aynen ben de =D zaten ne konuşulur ki öyle uzun uzun. ben annem babamla bile öyle uzun muhabbetler girmem ki müstakbel kayınvalidem ya da görümce elti vs ile öyle derin konuşmalara gireyim.

bence hiç gerek yok. arada mesafe olsun, içli dışlı olmayalım ki saygı sınırlarını aşmayalım. hem çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler :37:

İlçede oturduğum için annemler 1 saat uzaklıktayım,kayınvelidem benden 5 dk uzaklıkta (arabayla) kayınpederim emekli olunca hayvancılık uğraşıyor...

Annemle her gün tel. de konuşuyorum...

Kayınvelidemle her gün tel. de konuşuyorum....

Eşim annesi ile her gün görüşüyor,veteriner olduğu için ve inekler,koyunlar ilgeliniyor...

Eşim ailemle arada sırada konuşuyor...

ay bu telefon illetinden varya ben bıktım:)) bi ara hergün hergün o da 5 10 dkk değil saatlerce artık muhabbet bulamıodum.bi gün kaynanamlardaydık 3 gün kaldık yaşadığımız şehre döndük.2. gün aradılar neymiş aramamışız.ozaman dank etti.ne yaparsan yap yaranamıosun.nasıl alıştırırsan öle gidio.bide benim aiemle okadar konuşmuyoruz.ee dedim yane yeter şimdi haftada bir iki konuşuyorum.eşimde öle sık aramaz bizimkileri.arada eniştemi arıo.geçende annemi aramış.annem dioı damadın başına taş düştü herhal:))) ha bu arada eşim ailemi sever.yani ben öle sanıyorum.annemde zorlamaz zaten onun ailesi beni zorladığı için bunu eşime yapmaz.

ailelerimizden kilometrelerce uzaktayız
ben 12 yıl boyunca 1-2 defa aramışımdır k. validem evhamlı bir kadın
yeni evliyken hal hatır sormak için aradım ama kadın evham yaptı masum aramayı abarttı iş büyüdü niye aramışım oğluna bişey mi olmuş vs bende kızdım bidaha aramadım
eşimin ailesi benimle konuşmak için tlf istiyo yoksa bana kalsa konuşmam :)) bazen eşim emrivaki yapıyo tabi
eşimde benim ailemi hiç aramaz benim de ailem tlf isterse konuşur bazende ben emrivaki yapıyorum :27:
eşim erkek kardeşlerinin eşleriyle konuşmam konusunda gereksiz ısrarları olunca sinirleniyorum konuşmak zorunda değlim :63:

Ben de ilk evlendiğim zamanlarda bir hevesle arardım kaynanamı 3 günde bir eşim gün aşırı arardı ailemi sonra sorunlar oldu ben hiç aramadım eşimde kesti aramayı.
Akşama annelere gidelim derim eşime ara söyle der bende sen söyle ben annenle konuşmaktan hoşlanmıyorum diye diye en sonunda kabul ettirdim aramamamı takıyo ama artık ısrar etmiyor ben hiç etmiyorum

eşim hergün annesiyle görüşür, bende kendi annem babam ve kardeşimle görüşürüm. işin ilginci aynı ildeyiz. ne yapalım özlüyoruz:1:. haftada 1er defa ailelere yemeğe gideriz. iş telefona gelince eşim ailemi bazen arar(sorulacak vs. birşey olduğu zaman). bende onun annesini bazen ararım. herzaman ne konuşabilirim ki. bazen eşim derdi "ara" diye. canım isterse arardım. istemezsede aramazdım. saygı telefonda hal hatır sormakla olmuyor ki... k.validemde aramamı ister. ben sende ara anne derim. aramaz:1:. aman kim buldu cep telefonlarını. her an her yerden ulaşılabiliyoruz:52:

ben bişi gerekmedikçe aramam onlarda aramazlar oğullarını ararlar...

eşimde kandil hastalık vs. durumlarda arar benim ailemi okadar bu mevzu hiç konu olmdı ama bizde bi kuralımız yok

Back
X