Eşinizin ailesini ne sıklıkta arar sorarsınız?

Allah razı olsun konuyu açtığın için, ne kadar uzun zamandır aramadığımı hatırladım. ve aradım. çok mutlu oldu.

telefon görüşmesinden nefret ediyorum, yoksa yüzyüze konuşmayı severim. ne arkadaşlarımı ne akrabalarımı kimseyi aramam annem dışında.

eşim her hafta aramamı bekler annesini, kendi benim ailemi 1 yılda benim zorumla 2-3 kez aramıştır.

eşim istediği için değil de, aradığımda mutlu olduğu için arıyorum kayınvalidemi.

Son düzenleme:

biz hemen hemen hergün konuşuruz. ya ben ararım kaynanamı ya o beni arar.
eşimden çok benle konuşur. eşimle 1-2 ayda 1 konuşurlar.

10 dk ötemdeler ama yine de aramam.Sık da görüşmüyoruz...Ailemin yanına gidince hiç aklıma gelmez onları aramak.Onlar ara bazen.Bazende eşim annemleri arar der öyle ama hiç içimdn gelmeden:) Başta bir kaç kez demişler neden aramıyor diye ama sonra baya alıştılar mesafeli hallerime:)

aslında herkeste bir kv yi sevememe vardır ama ilişkilerimiz sürdürmek zorundayız çünkü çocuklarımız var ve babaanne dede hala anaanne teyze kavramlarını bilmeli akrabasız olmuyor işte hayat bu biz anlaşamayabiliriz çocuklarımızı koşulsuz severler onlarda aynı şekilde benim şahsi düşüncem çocuklarımın akraba kavramından uzak büyümesini istemem birgün bana bişey olsa gözüm arkada kalmaz arkadaşım komşum çocuklarıma ne verebilirki yani herzaman arayı sıcak tutmaya bakarım dedim ya çocuklarla yaşlıların iletişimi biz gibi değil sevgileri hesapsız...

Bir haftayı geçirmem bazen haftada birkaç kez de ararım işin tuhafı dillerimiz farklı benim kürtçem yok onun türkçesi az ama anlaşıyoruz öğrendi iyiden iyiye:) şimdi doğum için geldi yanımda sağ olsun hiçbir zaman sorunumuz olmadı aksine eşime karşı hep benî tutar Rabbim nazarlardan esirgesin ana kız misali yaşayıp gidiyoruz hamdolsun

Mutlu etmek için aramak..
Evet ben de insanları mutlu etmeyi severim.
Ama sevdiğim,iyi insanları..
Zaten insanlar da sevdikleri insanlar tarafından arandığında mutlu olurlar
gerçek anlamda diye düşünüyorum.
Yani beni seven bir kv kp yok ki ortada.
Aramamam sevgisizlik değil saygısızlık diye kızıyorlar, söyleniyorlar..
Ben bu gerçeklerin farkındayken sahte nasılsınızlar zor geliyor

Cevaplar için teşekkür ederim tutumların bol değişken olduğu bir konuymuş..

[SUB]canım senin hissettiklerini çok iyi anlıyorum, akla yatkın olan birbirini seven sayan benimseyen insanların araşmasıdır değil mi, insan sevildiğini de hisseder zaten, genelde erkek ailelerinin aranma talebi egolarından gelir, yine genelde geline değilde oğullarına söylerler bizi aramıyo diye, oğullarını denicekler acaba kıza baskı yapacak mı lafını geçirecek mi, yoksa meraklı olduklarından değil, elbette istisnalar var ama genel durum bu
şimdi düşünüyorum benimde erkek kardeşim var annem ya da ben gelin bizi arasın diye kardeşime baskı yapıcaz? bakıyorum aklıma yatacak mı diye, valla yatmıyo, ne yani biz ezikmiyiz zorla birinin bizi aramasından medet umucaz, ben annemi ararım o beni[/SUB]

İşin ilginç tarafı o zorla aramam eşimi de rahatlatıyor.
En azından susuyorlar bir zaman diye olsa gerek:26:
Yani diyorum ne anlamı var senin zorunla aradım nasıl mutlu oluyorsun bununla?
O zaman daha çok sinir oluyor.
Mutlu olmuyorum ki bana bunu dedirtmeden arayacak mısın
diye bekliyorum bekliyorum ama sen değişmezsin.
Ben demeye utanıyorum artık yeter ne olur
kendin düşünsen bunları diye sitem ediyor.. Diyorum ki
Niye yaptıklarıma değil yapmadıklarıma odaklanıyorsun?
Sen şükret bütün yaşananlara rağmen, bana yapılan haksızlıklara rağmen ben onları görmeye
geliyorum. Aramam da eksik oluversin ya sen karınla mutlu olmaya bak.
Sorunumuz iyi ki yok, iyi ki bir aydır iyiyiz hemen sorun çıkar bize!
Başa dönüp dönüp durmaktan bıktım.
Bu aile, saygı kavramlarına bakış farklılığımız ortak noktalarımızı unutturuyor çoğu zaman..

bence aramalısın canım. gerçekten eşini zor durumda bırakıyorsun. eşin haklı

benim ailemde uzaktayken eşime hep ben derdim ara diye. aynı senin eşin gibi zorla arasa da mutlu olurdum işte.bunlar küçük şeyler . ailemin eşime laf söylemesi beni rahatsız eder. eşin hiç halimizi hatrımızı sormuyor demeleri zoruma gider

ben kendilgimden aramam
e$im konu$uyorken kp beni sorarsa teleofnu bana verir ayda bir falan, zoraki konu$urum yani
ama bide madalyonun oteki yuzu var , e$imde benim babami bayramdan bayrama arar ben hep konu$urum denk gelirse nadiren onu veririm teli ama genelde o yokken konu$uluyor benim babamla

yani e$imin bana sitem hakki yok, onun babamla konu$ma sayisina gore ben yine çok konu$uyorum babasiyla
ne benim annem ne onun annesi hayatta deil .. kp + uvey kaynanalar olunca idare ediyoruz maalesef
e$imin oz annesi olsa kendim SIKSIK arardim, ozelliklede kendi annemide kaybetmi$ken ama nasip kismet i$te ..

Öyle olmuyor biliyor musun..
Benim babam da rahmetli.
Kp evlenmeden önce atıp tuttu o da benim kızım kızım diye.
Gösterdi ne kadar kızı olduğumu.
Aman istemez kendi evladına babalık yapmayan adam bana ne kadar baba olacak zaten de
O zaman aranılmayı da beklemesin yani.
Ben kimseden babalık analık beklemiyorum.
Babamın eksikliğini de en çok evlendikten sonra hissettim..
Kendini baba sanan bu adam yüzünden..
O yüzden herkes anne baba olabilir ama herkes anne babalığın hakkını veremez diye düşünüyorum.
Ve bu adama cılız sesle bile baba derken ( mecburiyetten,eşimin gönlü olsun vs. diye)
rahmetli babama haksızlık ettiğimi bile düşünüyorum, üzülüyorum.
Babam hayatta olmuş olsaydı ona karşı sevgimi çok açık gösteren bir evlat olurdum.
Ben ailemdeki her bireyin değerini evlendikten sonra anlamış biriyim malesef..

bende kv ye anne demek zorunda kaliyorum istemedigim halde
senin i$in daha zor , ben bi kotuluklerini gormedim alalade olan senin kadar zorlanmiyorum galiba , bide uzagiz 3000 km çok bi$ey yapamiyolar :)
ele kari$mak zor dur derdi hep rahmetli annem ..
adi ustunde el i$te onlar, kocanla iyiysen daha iyi olacaksinki onlara firsat vermeyeceksin ..
ve bunun içinde rol gerekiyorsa en iyisini yapacaksin ...

İnşallah artık yapacağım ,, söz verdim kendime..
Çabalıyorum. Allah kolaylık versin

her gelin ister ki kaynanası ve kayınbabasıylsa samimi olsun ama mesafeler bozulmasın....her kaynana da ister ki gelin samimi olalım ama mesafeyi koruyamaz bazıları hatta hepsi...birde yaşanmış kötü hadiselerin sebebiyle mesafeler aralar açılır gider...peki sonrasında ne kalır?? eşlerin baskısıyla hatta psikolojik bi baskıyla istemeyerek aramalar başlar...isteksiz konuşmalar görüşmeler başlar....
ben önceleri eşim annesini aradıkça banada verirse konuşurdum havadan sudan...eşimle denk gelmezsek de bazen arardım, ama şu aralar aramıyorum kv dem de aramıyor...mesafe var artık aramızda...böyle olmasına kv dem sebep oldu..aşırı müdahele, ben bilirim havalarına asla gelemem o yüzden az görüş az didiş yöntemini uyguluyorum...kafam rahat şükür...
eşim belki rahatsız olabilir bu durumdan ama oda sonuçta görüyor, zaten baskı yapsa da boşa yapar, asla başkasının baskısıyla yol çizemem...
bu arada müdahele etmek için mesafeler yetersizdir...uzayda bile yaşasa yetişen kv yetişir...

Biz farklı şehirlerdeyken yani evliliğimizin ilk 4 yılı diyeyim,
haftada bir ya onlar ya da eşim arardı.
Her konuşmada ya eşim X de yanımda vereyim hemen der ,
ya da onlar telefona isterlerdi.Ben aramazdım.

Tabi çok çok sonra fark ettim ki, bizimkilerle hep ben konuşuyorum,
hiç eşimi de vereyim falan demiyorum.
Eee annemler de telefona istemiyor.
Dolayısıyla eşim bizimkilerle hiç konuşmuyordu.

Eh dedim görürsün sen

Aradıklarında eşim teli bana verecek olsa işi var de derdim ya da hemen odayı terkeder, lavaboya girerdim

Bir oldu, iki oldu eşim neden böyle yapıyorsun dedi ,
Dedim ki ben sizinkilerle hep konuşuyorum da sen neden bizimkilerle konuşmuyorsun?
Yok konuşuyorum da bilmem ne :)

Tabi bunu sonradan kendisi de benim söylememle farketti. :)
Hiç farkında bile değildi yaptığının.

Faatcım problemlerinizi biliyorum.
Bizim aramızda hiç bir problem olmamasına karşın ben dahi konuşmak istemezdim.
Ya da zoraki nasılsın iyi misin, o kadar.
Çünkü farklı şehirlerdeydik, doğru düzgün tanımıyordum ki.
Ama senin yerinde olsam ben kendimi biliyorum aramayı bırak, görüşmezdim bile.

Sen sakın yapma ama

Son düzenleme:

bu konuda çok haklısın arkadaşım durması gerektigi yeri bilmeyene bazen hadini bildirmek iyi oluyor en azında susuyor diye aptal yerine konulmaktan kurtuluyorsun. zaten ne yazıkki nasıl davranırsan davran yine adın el kızı olmuyormu

Ben de böyle düşünüyorum.
Ve aramadan, nasıl olduklarını bile bilmeden çok daha rahatım.
Hayatta yoklarmış gibi hissetmek huzur veriyor..
Ama eşim onları aramızın en iyi olduğu anlarda bile sokuveriyor orta yere!
Beni rezil ediyorsun,utandırıyorsun el bile arıyor sen aramıyorsun diye başımın etini yedi yedi

Beni de benim yerimde rahat bıraksalar ülke değiştireceğim nerdeyse canım

güzyeli canım ben başlarda çok hata etmişim onu anlamak geç oldu ama anladım...
sandım ki ne kadar annecim canım cicim dersem, evinde hizmetçi gibi olursam, evime geldiğinde padişah gibi ağırlarsam, her şeyi ona danışıp saygıda ufacık kusur etmezsem ve sürekli sessiz kalırsam iyi gelin olurum....
ama öyle değilmiş be canım...inan öyle değilmiş...
sustukça eziliyorsun, hizmet ettikçe hüzmetçi gibi görülüyorsun,
evinde ne kadar güzel ağırlayıp güleryüz gösterirsen, okadar tepene çıkarıyorsun...
her şeyi sorup danışarak, tecrübesiz ve bilgisiz oluyorsun....
saygıda kusur etmedikçe, onların saygısızlıklarına maruz kalıyorsun...
ben bunu çok geç anladım ama anladım ki bunları yaparak iyi gelin olunmuyor...
iyi gelin olmak için çabalamak yerine artık, kendim gibi kendim olmaya devam edip insanlığımdan ödün vermemeye karar verdim...çünkü iyi gelin olmaya çabalarken, insanlığımızdan ödün veriyor ve ezliyoruz...
artık mesafeliyim, ve ilk mesafemi koyduğum zamanlar ters etki yapmış ve kötü olmuş gibi görünsemde şimdi anladı kv dem bana karşı nekadar müdahele ve etkin olmaya çalışırsa, benden eşimden ve oğlumdan uzak kalmaya maruz kalıyor..oda anladı ama geç anladı....
beni sevsin kızı gibi görsün demem, ama karşılıklı saygıda kusur etmiyoruz artık..ufak tefek hala var müdaheleleri ama ben öyle bi mesafemi koruyorum ki müdahele ettiğine pişman oluyor kendi kendine...
MESAFE
MESAFE MESAFE...ÇÖZÜM BU...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…