- 18 Mayıs 2008
- 597
- 22
- 643
eğer çocukluğunu anlat deseler yazdığın ilk parağrafı okumalarını isterim tam benim hayatım .benim tek şanssızlığım annemin biz evlenmeden önce ilacı bulamaması.senağlamaah ahhhhh içki belası mafoldumbenmafoldumben
hamoldun allahıma eşim içki sigara bilmez bende öle
ama hayat:Saruboceq:ımın en güzel dönemlerinde babamın içki illetiyle uğraştık
annem bizi yatırırdı görmeyelim diye ama babam içmiş gelirdi hepimizi uyandırırdı:gitme:
sonrası kavga kıyamet hemen hergece senelerce böle sürdü senağlamasenağlama
sonra annem bu ilacı bulmuş nasıl bulduysa:sm_confused:aklım eriyordu benim bana sölerdi
annem bunu ezip yemeğine katıcaz her akşam içki içince kötü olcak diyordu:1shok:
uzun bir zaman sonra babam içemez hale gelmeye başladıdelikafadulden
hatta bir akşam içkiden hastanelik oldu tabi ilaçla içki artık yan etki yapmaya başladıvereliniortak
o gece doktor babama içkiyi bırakmazsan karaciğer büyümesinden ölürsün demiş akannehir
babam o günden sonra nerdeyse hiç içmedilmaz:ama annem ilacı bırakmadı uzun yıllar
gene verdi gizli gizli ama artık hiç içmediği için vermiyor :lepi:
ama içmek gelmiyor içinden soruyorum ben bazen çok utanıyor yapdıklarından:mymeka:
çok üzdü çok offff ağlıcam gene senağlamasenağlama
ya boyle birşeye nasıl cesaret edilebilir kiilacı araştırdım kesinlikle alkol alan kişinin haberi olması gerekir diyor.ilaç aldığı surece kolonya traş losyonu oksurup şurubu kullanılmasın diyor alkol içerdiğinden dolayı
gerçi kendilerine soylenilse hayatta istemezler.
Yazık ki Çaresizlik
O çaresizlik hele alkol ve uyuşturucunun getirdiği çaresizlik var ya
İnsana neler yaptırıyor
Yaşamadan bilemeyiz
Allah kimseye yaşatmasın
Eşimin alkolle ilişkisi benle olan ilişkisinden daha fazladır. Yani her akşam zıkkımlanır. Önceleri çok üzülürdüm, sonra vazgeçtim. Çünkü ben ne desem adama batar ve devamlı kavga ederdik. 2 çocuğum var. Onların büyümesini bekliyorum, eşimin alkolden başka bir yamuğu olmasa da, çocuklarım büyüyünce (ki kendime bunun için 5 yıl verdim. Allah kısmet ederse tabi) kıçına tekmeyi vurucam. Alkolik bir kocayı sırf çocuklarım için çekiyorum, Allahın izniyle bu günlerde (ölmez sağ kalırsak) bitecek bir gün.
allah yardımcın olsun sana ve senin gibilere sabır diliyorumvereliniortak:a015:benim eşimde her gece içinler kervanından maddi olarak geçtim ama manevi olarak çok üzüyor beni.özellikle her gece yatağınızda ağzı leş kokan bir adam ve siz koku duymamak için devamlı arkası dönük yatan bir kadın ne kadar zor tahmin bile edemzsiniz.üstelik çok konuşuyor ve fi tarihinde yaşanmış iyi kötü her şeyi irdeliyor delirtiyor RABBİM benim ve benim durumumda olanların yardımcısı olsun bize peygamber sabrı versim.:enbuyukkk:
ANTABUS ALKOL KULLANAN KİŞİNİN ONAYI OLMADAN KULLANILMAMALIDIR.
Hastaların Antabus-alkol reaksiyonunun sonucunu bilmeleri gereklidir. Hasta ilacı kullanması
sırasında alkol almaması için uyarılmalıdır. Hastanın aynı zamanda soslar, öksürük
şurupları, traş losyonları gibi alkol içeren herşeyden sakınması gerekmektedir.
Alkol ile ilacın oluşturduğu reaksiyonlar 14 gün sonra bile ortaya çıkabilir. Alkol miktarı az
da olsa Antabus tablet ile birlikte alınırsa vücutta cilt döküntüleri, çarpıntı, baş ağrısı, nefes
darlığı, mide bulantısı, kusma, terleme, susama, göğüs ağrısı, hayal görme gibi belirtiler
ortaya çıkabilir. İlaca, ortaya çıkan reaksiyonlara rağmen devam edilmesi halinde kardiyovasküler
kollaps, aritmiler, miyokardial enfarktüs, akut kalp rahatsızlıkları ve aşırıya kaçıldığında
ölüm vakaları ortaya çıkabilir. Doktor hasta işbirliği şarttır. Hastanın alkolden kurtulmayı
içtenlikle istemesi gerekmektedir. Tedavinin başlangıcında ve daha sonra periyodik
olarak transaminaz testleri ve 6 ayda bir tam kan sayımları yapılmalıdır.
Böbrek yetmezliği, hepatik veya renal hastalık, diabetes mellitus ve epilepsi hallerinde dikkatle
kullanılmalıdır. Gebelerde özellikle ilk trimesterde ve emzirenlerde kullanımı uygun
değildir.
YAN ETKİLER/ADVERS ETKİLER:
Uyuşukluk, yorgunluk, baş ağrısı, ciltte döküntü, kötü koku, erkekte impotans yapabilir.
Ayrıca optik nevrit, periferik nevrit, polinevrit görülebilir. Antabus tablet ile oluşan yan etkiler
alınan Antabus tablet ve alkol miktarına bağlıdır. Kandaki alkol konsantrasyonu 100 ml’de
50 mg olduğunda yan etkiler belirgin bir şekilde ortaya çıkar ve kandaki alkol konsantrasyonu
125-150 mg/100 ml’ye çıktığında bilinçsizliklere kadar varan yan etkiler oluşur.
Reaksiyonlar alkolün kandaki miktarına bağlı olarak 30-60 dakikadan saatlere kadar ulaşan
sürelerde devam edebilir.
BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.
:jeyyar:senin tuzun kuru sanırım.canım bırak yan etkisini düşünmeyi sen bilirmisinki alkolik kocasının ölmesini cani gönülden isteyen nekadar kadın var.yan etki falan sorulmaz bile içemez olsunlar inşallahkötükedihüso
Tatlim kocayi alkolden kurtarayim derken katil olmakda var akannehir
ya boyle birşeye nasıl cesaret edilebilir kiilacı araştırdım kesinlikle alkol alan kişinin haberi olması gerekir diyor.ilaç aldığı surece kolonya traş losyonu oksurup şurubu kullanılmasın diyor alkol içerdiğinden dolayı
gerçi kendilerine soylenilse hayatta istemezler.
Kizlar doktor tavsiyesi olmadan ujzman bir doktorla konusup tedaviye baslamadan kafaniza gore ilac kulandirmayin aan dikat!!!
bende arkadasimizin yazdgi ilaci neymis diye baktigimda internetde yildizlarvegece arkadasimizin yazdigi yaziyi gorunce buraya yazmak istedim aman dikat diye ama arkadasimiz yazmis lutfen dikatttt!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?