Eşinizin alkolle arası nasıl ve bu sizi ne derece rahatsız ediyor?

ANTABUS ALKOL KULLANAN KıŞıNıN ONAYI OLMADAN KULLANILMAMALIDIR.
Hastaların Antabus-alkol reaksiyonunun sonucunu bilmeleri gereklidir. Hasta ilacı kullanması
sırasında alkol almaması için uyarılmalıdır. Hastanın aynı zamanda soslar, öksürük
şurupları, traş losyonları gibi alkol içeren herşeyden sakınması gerekmektedir.
Alkol ile ilacın oluşturduğu reaksiyonlar 14 gün sonra bile ortaya çıkabilir. Alkol miktarı az
da olsa Antabus tablet ile birlikte alınırsa vücutta cilt döküntüleri, çarpıntı, baş ağrısı, nefes
darlığı, mide bulantısı, kusma, terleme, susama, göğüs ağrısı, hayal görme gibi belirtiler
ortaya çıkabilir. ılaca, ortaya çıkan reaksiyonlara rağmen devam edilmesi halinde kardiyovasküler
kollaps, aritmiler, miyokardial enfarktüs, akut kalp rahatsızlıkları ve aşırıya kaçıldığında
ölüm vakaları ortaya çıkabilir.
Doktor hasta işbirliği şarttır. Hastanın alkolden kurtulmayı
içtenlikle istemesi gerekmektedir. Tedavinin başlangıcında ve daha sonra periyodik
olarak transaminaz testleri ve 6 ayda bir tam kan sayımları yapılmalıdır.
Böbrek yetmezliği, hepatik veya renal hastalık, diabetes mellitus ve epilepsi hallerinde dikkatle
kullanılmalıdır. Gebelerde özellikle ilk trimesterde ve emzirenlerde kullanımı uygun
değildir.
YAN ETKıLER/ADVERS ETKıLER:
Uyuşukluk, yorgunluk, baş ağrısı, ciltte döküntü, kötü koku, erkekte impotans yapabilir.
Ayrıca optik nevrit, periferik nevrit, polinevrit görülebilir. Antabus tablet ile oluşan yan etkiler
alınan Antabus tablet ve alkol miktarına bağlıdır. Kandaki alkol konsantrasyonu 100 ml’de
50 mg olduğunda yan etkiler belirgin bir şekilde ortaya çıkar ve kandaki alkol konsantrasyonu
125-150 mg/100 ml’ye çıktığında bilinçsizliklere kadar varan yan etkiler oluşur.
Reaksiyonlar alkolün kandaki miktarına bağlı olarak 30-60 dakikadan saatlere kadar ulaşan
sürelerde devam edebilir.
BEKLENMEYEN BıR ETKı GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

allah korusun ne eşim ne ailem bir yudum dahi içmiş.değil
aynı ortamda bulunmuş değil.
hatta alkol satan yerlerden alışveriş bile yapmayız

eğer çocukluğunu anlat deseler yazdığın ilk parağrafı okumalarını isterim tam benim hayatım .benim tek şanssızlığım annemin biz evlenmeden önce ilacı bulamaması.senağlama

:jeyyar:senin tuzun kuru sanırım.canım bırak yan etkisini düşünmeyi sen bilirmisinki alkolik kocasının ölmesini cani gönülden isteyen nekadar kadın var.yan etki falan sorulmaz bile içemez olsunlar inşallahkötükedihüso

Yazık ki Çaresizlik
O çaresizlik hele alkol ve uyuşturucunun getirdiği çaresizlik var ya
İnsana neler yaptırıyor
Yaşamadan bilemeyiz
Allah kimseye yaşatmasın

hekime değil çekene sor diye boşamı demişler.:sm_confused:ben daha fazla konuşmak istemiyorum sadece şunu söyleyeyim içki içen birisine rahmet bile dilemem ölmeye görsün:gitme:

YILDIZLARVEGECE bekarmışsın.allahımdan dilerim evliliğinde bağımlı biri çıkmasın karşına.ne alkolik biriyle karşılaş nede bizi anla. bahtın açık olsun canıma.s.

allah yardımcın olsun vereliniortak

allah yardımcın olsun sana ve senin gibilere sabır diliyorumvereliniortak:a015:

aslında bu 2 mesajı yıldızlarve gece için başlardan buldum. herşey uzaktan göründüğü gibi değil canım .biz kardeşlerimle babamın ölmesi için az yalvarmamıştık.bugün gibi aklımda.şimdi babam 75 yaşında eğer şimdi onunla görüşüyorsak bütün bunları alkolli iken yaptığı içmeyince bize çok iyi davrandığı içindir. tabi artık içmiyor ama geçliğimiz ğitti nafilemafoldumben

benimde canım annem çok çekti sabah odalarına bi girerdim nasıl ağır bi koku var içkiden dolayı...annecim yanında yatardı hep idare ettti ama sonu ne oldu ıHANETTTT...sinir oluyorum babama çok kızıyorum rabbim kimseye yaşatmasın...

benim alkolle olan ilişkim eşimin alkolle olan ilişkisindne daha fazla, henüz alkolik olmadım sırnaşık şeynasıl içileceğini ve nezaman durmanız gerektiğin bildikten sonra alkolden korkmaya gerek yok..alkol bağımlılığı pat diye olan bir olay değil. uzunca bir süreç ve tedavi edilmesi gereken bir durum. sorun alkolde değil onu tüketen kişide..yani her alkol tüketen tü kaka diye bişey söylemek çok saçma..

yazık herkes demiş ki senin tuzun kuru. sizce ben bu konuyu niye bu kadar araştırdım.demekki benimde yardım etmek istediğim birileri var.gozumun onunde 25 yaşinda sağlıklı bir gencin alkolden başka birşeye elini surmediğini tembel tembel çalişmadan hayatı geçirdiğini gormek cok mu kolay.korkum yarın oburgun para için annesinin gırtlağına sarılmak.annesi dediğim teyzem olur.

coğu kişi olmesi için dua ettiklerini yazmiş o kadar bıkmışlar ölsün ama eceli ile ölsün sizi de suclmasınlar bu adama bu ilaçları verip öldürdün diyip.sonuçta bir şekilde alkolle beraber zehire donuşuyor belli durumlarda birini zehirlemenin cezasını bilmiyor musunuz?

beni yanlış anladığınız için üzüldüm gerçekten...

edit: msjıma herkes diye başlamıştım ama birkaç msjda gordüğüm bana yazılanlar hep madamcicek tarafından dile getirilmiş msjımda ona ithafendir.başkaları ustune alınmasın lutfen

Son düzenleme:
Yildizlar Ve Gece için...........sanırım birbirimizi yanlış anladık ben sen çekmemedin diyemem tabi. ama önemli olan nekadar çektin yani sabrında bi sınırı var .neyse kırdıysam özürdilerim canım .buyrunnnnnnnnn

Kizlar doktor tavsiyesi olmadan ujzman bir doktorla konusup tedaviye baslamadan kafaniza gore ilac kulandirmayin aan dikat!!!
bende arkadasimizin yazdgi ilaci neymis diye baktigimda internetde yildizlarvegece arkadasimizin yazdigi yaziyi gorunce buraya yazmak istedim aman dikat diye ama arkadasimiz yazmis lutfen dikatttt!!!

Tatlim kocayi alkolden kurtarayim derken katil olmakda var akannehir

sanırım şöle olmuştu annem doktordan kendine diye babama randevu almıştı
anlaşmalı birlikde gitmişlerdi doktora doktorda sizide muayene edim bugün ücretsiz demiş
ama küçükdüm tam hatırlamıyorum herhangi bir rahatsızlığı varmı yokmu diye bakılmı
ondan sonra doktor ilacı yazmış doktor görmeden olmazlmaz:
ama içdiğinden haberi olmadı:1no2:
doktor görmese bile annem genede verirdi sanırım çünkü çok zor durumdaydık
herşeyimiz elimizden gitti bu içki belasından mafoldumbenkaza geçiirdi babam ondan sonra bir daha doğru düzgün çalışamaz hale geldimafoldumbenmafoldumben

benım esım ortam oldugunda yanı arkdaslarıyla bır araya geldıgınde icer . ama neresıne ıcecegınini ıyıbılır.hatta özel gunlerde ona bende eslık ederım.:içelim:.hıç abarttıgınıda görmedım.

açıklama yapdım zaten canım annem babamı doktora götürmüş
kan tahlilleri falan yapılmış sadece kullanımdan haberi yokdu onuda kabul etmeyeceği için
karaciğeri rahatsızlanınca gene aynı doktora gittilerdi büyümee var dı bırakmazsan ölürsün demiş

halanda içki içemiyor yanlız çok etkili bir ilaç kaç yılll geçti aradanŞeniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…