Size ne söylemeliydi o an da onay mı alıcaktı cıkabilir miyiz diye?Şöyle ki ben eşimin kötü niyetli olduğu düşünmüyorum sadece bana karşı yaptığı durumu hoş karşılamadım bana bir şey söylemeden kalkıp gitti çünkü aynı şeyi ben ona yapsaydım hoş karşılamazdı diye düşünüyorum.
Kötü niyetli değildir zaten büyük ihtimalle ama bu laubalilikten hoşlanmıyorsanız böyle bir ortam yaratmayın bir daha, eşinizle de konuşun bu durumu.Şöyle ki ben eşimin kötü niyetli olduğu düşünmüyorum sadece bana karşı yaptığı durumu hoş karşılamadım bana bir şey söylemeden kalkıp gitti çünkü aynı şeyi ben ona yapsaydım hoş karşılamazdı diye düşünüyorum.
Farklı bir enerji aldıysanız bilmiyorum ama genel olarak sigara içen ev sahipleri bu soruyu kendilerince nezaketen sorar. Bu tıpkı aynı masada oturan birinin sigara yakacağı zaman içiyor musunuz diye sorup yanındakilere uzatmasına benziyor bence. Benim sigara içen arkadaşlarım da bu hareketleri yapıyorlar. Yani evinize alacak kadar samimi olduğunuz birine eşinizin nezaketen sorduğu soru neden
Farklı bir enerji aldıysanız bilmiyorum ama genel olarak sigara içen ev sahipleri bu soruyu kendilerince nezaketen sorar. Bu tıpkı aynı masada oturan birinin sigara yakacağı zaman içiyor musunuz diye sorup yanındakilere uzatmasına benziyor bence. Benim sigara içen arkadaşlarım da bu hareketleri yapıyorlar. Yani evinize alacak kadar samimi olduğunuz birine eşinizin nezaketen sorduğu
Eşinizin ve kadının kötü bir niyeti olmadığını düşünüyorsunuz. Sorun nedir o zaman onu anlayamadım? Mesela kötü niyet yoksa sigara içseler ne olur? Çok uzağım ben böyle kıskançlıklara vs, merakımdan soruyorumŞöyle ki ben eşimin kötü niyetli olduğu düşünmüyorum sadece bana karşı yaptığı durumu hoş karşılamadım bana bir şey söylemeden kalkıp gitti çünkü aynı şeyi ben ona yapsaydım hoş karşılamazdı diye düşünüyorum.
Onay değil dediğim şey ben de oradayım ve sohbet ediyoruz aynı ortamda bir kişiyi tek bırakıyorsun ve bu kişi eşin seninSize ne söylemeliydi o an da onay mı alıcaktı cıkabilir miyiz diye?
Siz de cıkabilirdiniz bebeginiz uyuyormus kendi telefonunuzu onun yanına bırakıp esinizde hoparlör acıp sesini dinleyerekOnay değil dediğim şey ben de oradayım ve sohbet ediyoruz aynı ortamda bir kişiyi tek bırakıyorsun ve bu kişi eşin senin
Ne olur bir düşüneyim eşim evet yanlış veya kötü niyetli değil ama bunu kız arkadaşım önünde bana deseydi canım biz sigara içip geliyoruz ben sohbet ederken bir anda kendimi tek kalmış hissetmezdim burda söylediğim şey kıskançlık değil sanıyorumEşinizin ve kadının kötü bir niyeti olmadığını düşünüyorsunuz. Sorun nedir o zaman onu anlayamadım? Mesela kötü niyet yoksa sigara içseler ne olur? Çok uzağım ben böyle kıskançlıklara vs, merakımdan soruyorum
Yani haklısınız beklemediğim bir durumla karşılaştığım için moralim düştü sanırım o an tuhaf oldumAma sigara içen için zaruri bir durum. Hem kadın yanında getirmiş demek ki onun için gayet zaruri bir ihtiyaç aksi takdirde evinde bırakırdı. Eşiniz de yapılması gerekeni yapmış. Bir ihtimal ben şimdi sigara içip geleyim sonra siz çıkarsınız diyebilirdi ve arkadaşınıza balkonda siz eşlik edebilirdiniz ama siz de yanınızda sigara içilsin istermiydiniz bilemiyorum. İkisinin tek tek çıkıp içmesi çok zorlama bir durum olurdu. Yani rahatsız edici olmuş ama sanki olması gerek olmuş gibi geldi bana.
E bu kadar rahatsaniz o zaman gerilecek bir durumda yok burada, siz sigara icmiyorsunuz diye cagirmamistirŞöyle ki ben eşimin kötü niyetli olduğu düşünmüyorum sadece bana karşı yaptığı durumu hoş karşılamadım bana bir şey söylemeden kalkıp gitti çünkü aynı şeyi ben ona yapsaydım hoş karşılamazdı diye düşünüyorum.
Yani haklısınız beklemediğim bir durumla karşılaştığım için moralim düştü sanırım o an tuhafAma sigara içen için zaruri bir durum. Hem kadın yanında getirmiş demek ki onun için gayet zaruri bir ihtiyaç aksi takdirde evinde bırakırdı. Eşiniz de yapılması gerekeni yapmış. Bir ihtimal ben şimdi sigara içip geleyim sonra siz çıkarsınız diyebilirdi ve arkadaşınıza balkonda siz eşlik edebilirdiniz ama siz de yanınızda sigara içilsin istermiydiniz bilemiyorum. İkisinin tek tek çıkıp içmesi çok zorlama bir durum olurdu. Yani rahatsız edici olmuş ama sanki olması gerek olmuş gibi geldi bana.
Kendisi sigara içmeye davet ediyor içeri gidiyorlar benim de hemen arkalarından gitmem asıl yanlış bir hareket olurdu güvenmiyorum gibi. Neyse sizin söylediğiniz şeyi de anlıyorum takılacak bir konu değil. Düşüncelerinizi merak ettiğim için sormak istedim teşekkürlerBebeginiz uyuyormus telsiz vs birşey edinin balkona cıkın sizde bilemedim yanlıs birşey yok gibi.
Arkadaşınızın eşinden yardım almanız bir sorun oluşturmaz ki benim söylediğim şey ben yokmuşum gibi kalkıp gittiği. Arkadaşlarımı veya misafirleri eve bırakır veya birlikte bırakırız biz ama bunu yaparken icazet alırız. O sigara durumunda benim yanımda biri olsaydı bende sohbet ediyor olurdum. Kıskanç değilimdir eşim aksi takdirde bu kadar sohbetli olmazdı ya da aynı ortama kız arkadaşımı getirmezdim . Yani getirdim diye de hadi gel sigara içelim tarzında olması normal gelmedi bana sonuçta kankası değil sigaraya çağırdığı kişi en azından sohbet ediyor oluşu rahat davranabileceği anlamına gelmez en azından icazet alır. Benim eşime kızdığım şey buydu.Madem bu kafadasiniz, uçan sinekten kıskanıp trip atacak kapasitedesiniz (balkonda sigara içti diye bozulmak bence bu kategoride) ne demeye akşam oturmasina kız çağırdıniz ki eve? Gündüzler çuvala mi girdi?
Tepkiniz saçma, kendinizin de eşinizin de burnundan getirmissiniz güzel bir akşamı . Eşiniz hissetmiş soğuk ve kısa cevaplarınızdan tepkinizi, kız da hissetmisse bir de ona rezil olmuşsunuz.
Ne dürtüsel tepkiler bunlar..
Başlığa gelince, arkadaşlarımın eşleri de artık arkadaşım olduğu için gayet samimi davranırlar. Geç olduysa "kendim giderim" dememe rağmen ısrar eder arabayla götürürler,arkadaşım çocuklu biriyse bize eşlik etmez arabada adamla basbasa gideriz.
Birgun birinin kocasindan arkadaşim mutfaktayken kullanmayı bilmediğim bitcoin uygulamamla ilgili yardım istemiştim mesela, bana anlattı anlattı, anlamayinca adam aldı benim telefonu, hesaptaki param kadar coin aldı falan, bu süreç de yirmi dakkayi aşmıştı...sigara kullanmam ama kullansam balkonda icebilirdim, benim babam da annemin arkadaslariyla balkonda sigara içer,sohbet eder.
Ne var yani bunlarda?
Su KK'yi ,buna benzer kavgaları okudukça evli arkadaşlarımdan soğuyorum,davetlerine icabet edesim gelmiyor
Valla bu durumlar bana ters , isterseniz yobaz diyin kızlı erkekli heleki evimde eşim ile komşu kızı yanlız kalıp sigara içip sohbet edemez , böyle masum görünen durumlar ne yuvalar yıkıyor, benim anlayışıma öncelikle de dinime ters bir durumApartmanda aynı yaşıtımız bir kız arkadaş var henüz çok yakın değilim iki kere evine çıktım zaten apartmana 2 sene oldu taşınalı. çok naif ve samimi bir kız. Merdivende veya apartmanda her görüşte sohbette ediyoruz. Hamilelik ve bebekten dolayı çok iletişim içinde olamadım ama eşim ile ona içtenlikle arkadaşlık kuruyoruz. Bu ara arayıp görüşelim sohbet edelim diyerek bağlantı kurduk. Eşim de iyi bir kız olduğunu arkadaşlık kurabileceğimi söyledi. Benimle de yaşıt olduğu ve samimi bir kız olduğu için ben de sevdim kendisini . Eşimin işi de gereği çevresine karşı sosyal ve konuşkan bir erkektir. Psikolojik danışman kendisi. Kız arkadaşlarım ile hep hoş sohbet olur. Bugün şöyle bir durum oldu onu sizinle paylaşmak istiyorum.Üst kattaki komşum da olan Kız arkadaşımı iftara çağırdım davetime geldi hoş sohbet ettik vakit geçirdik. Bu aralıkta tabi bebeğimi de aramızda oynatıyoruz bir ben alıyorum süt veriyorum babası alıyor arada. Ya da kız arkadaşım alıyor oyalıyor. Sohbet içinde eşim ile kız arkadaşım bir konu hakkında konuşuyor benle kız arkadaşım konuşuyor vs. Sohbet farklı farklı konulara gidiyor. Tabi arada gülüyoruz konuşuyoruz. Yemekler yendi çay koydum tabi bu arada sohbet ediyoruz hala. Sohbet sonrasında eşim kız arkadaşıma ben sigara içeceğim balkonda içiyorum sende içmek ister misin dedi kız arkadaşımda evet içiliyor mu balkonda bende bir tane içerim dedi. Tabi dedi kalktılar balkona gittiler. İkisi balkonda sigara içerken ben içerde yalnız kaldım uyuyan bebeğimle oturuyorum. Bir an moralim bozuldu ve kendimi kötü hissettim yani kızın veya eşimin kötü bir hareketini ya da güvensiz bir durum yok ama bu davranış bana uygun gelmedi. Bir şey demedim ama konuşamadım da sohbet hevesimde gitti. İçerden geldiler sohbet etmeye devam ettiler bana da bir şey soruyorlar ama kısa cevaplar verdim. Yani onlar sohbete devam ederken benim de ne düşündüğümü sordular elbet ama sohbete katılmak istemedim sanırım. Kısa bir süre sonra kız arkadaşım geç olduğunu söyleyerek kalkıp gitti. Eşim durgunluğumu farketti nolduğunu sordu ben de balkona gittiğiniz durumun uygun bir davranış olup olmadığını sordum kendisine. Bana bunda hiçbir şey olmadığını söyledi. Sizce bu davranış uygun mu değil mi ?
Eğer ters ise esiniz evdeyken hic cagırmazsanız böyle bi kafa karısıklıgı da yasamazsınız. Hem cagırıp hem sohbet muhabbet olunca böyle dusuncelere girmek sacma.Valla bu durumlar bana ters , isterseniz yobaz diyin kızlı erkekli heleki evimde eşim ile komşu kızı yanlız kalıp sigara içip sohbet edemez , böyle masum görünen durumlar ne yuvalar yıkıyor, benim anlayışıma öncelikle de dinime ters bir durum
Bu sadece sigara düşünmeyelim pul koleksiyonun var ve sen eşinin erkek arkadaşınla sohbet ederken pul koleksiyonunu göstermek istedin o da pul tiryakisi kendisi görmek isterim dedi. Sen ve eşinin erkek arkadaşı, eşinin yanından kalktınız gittiniz.Ben sizi anladım gibi sanki aslında yani umarım
“canım biz sigaraya çıkıyoruz, gelmek ister misin ? ” gibi bir cümle beklemişsiniz eşinizde o an akıl edememiş.
Madem sizin için sorun oldu, eşinize uygun dille anlatın ne diyelim
Amaaaaaa önceki yorumumunda arkasındayım buna takılacak hassasiyetteyseniz keşke o ortamı hiç oluşturmasaydınız diye düşünüyorum
Bu sadece sigara düşünmeyelim pul koleksiyonun var (artık sohbet esnasında ortak bir konu ne çıkarsa) ve sen eşinin erkek arkadaşınla sohbet ederken pul koleksiyonunu göstermek istedin o da pul tiryakisi kendisi görmek isterim dedi. Sen ve eşinin erkek arkadaşı, eşinin yanından kalktınız gittiniz. Eşine karşı icazet almadan kalkıp gittiysen diyecek bir şey yok düşüncene göre haklısın sen de.Ben sizi anladım gibi sanki aslında yani umarım
“canım biz sigaraya çıkıyoruz, gelmek ister misin ? ” gibi bir cümle beklemişsiniz eşinizde o an akıl edememiş.
Madem sizin için sorun oldu, eşinize uygun dille anlatın ne diyelim
Amaaaaaa önceki yorumumunda arkasındayım buna takılacak hassasiyetteyseniz keşke o ortamı hiç oluşturmasaydınız diye düşünüyorum
Neden insan eşi ve arkadaşlarıyla sohbet edemez mi. Ben her şeyin usulünce olabileceğini düşünüyorum. Eş birbirlerine karışmak için değil beraber hareket etmek için eş olur.Eğer ters ise esiniz evdeyken hic cagırmazsanız böyle bi kafa karısıklıgı da yasamazsınız. Hem cagırıp hem sohbet muhabbet olunca böyle dusuncelere girmek sacma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?