Eşinizin eve misafir gelen kız arkadaşınıza olan yaklaşımı nasıl olmalı?

Neden insan eşi ve arkadaşlarıyla sohbet edemez mi. Ben her şeyin usulünce olabileceğini düşünüyorum. Eş birbirlerine karışmak için değil beraber hareket etmek için eş olur.
Ee o zaman niye takıldınız tek kaldım diye hem böyle dusunuyorsunuz hem öyle kendinizle celişiyorsunuz ne düşünmek ne duymak istiyorsunuz

Bir insan, bir tane sigarayı en çok kaç dakikada icebilir? Her nefeste derin derin çeksin yine de alt tarafı bir dal sigara içme süresi kadar kendi evinizin salonunda, yanınızda bebeğiniz de varken kaç saniye, kaç dakika yalnız kaldiniz, bu kadar dram yapıyorsunuz?
Madem derdiniz kıskançlık da değil, madem eşinizden de kızdan da şüpheniz yok o zaman neden güzel bir akşamı insanların burnundan getiriyorsunuz?
"Beni yalnız bıraktı yalnız bıraktı' diyorsunuz, tepkinizi duyan da bir şey sanacak, alt tarafı iki dakika balkonda sigara zikkimlanip gelmisler. Tepkiniz de bozulduğunuz şey de kesinlikle normal değil

sigara zaruri bir durum değil sigara içmeye gerek var mı beni tek bırakıp içeri gidip sigara içiyorsunuz
Bu da ayrı bir hikaye. Aynı hesapla tabii ki sigara zaruri değil, icmesin kocanız. Evde bebek de varmış, neden içiyor,komple bıraksın.
Nasılsa zaruri değil.
Paketi olmuş otuz lira, sigara içen insanlar için zaruri olmasa karda kışta ayazda sigara içmek için kat kat giyinip kapı önüne çıkmazlar yemekten sonra.
Hele burada ne desem bilemedim. Sigara içen insanın diğerini balkona cagirmasiyla pul koleksiyonunu göstermeye yatak odasına çağırması bir mi?
Her olayı böyle carpitiyorsaniz keşke eşiniz mesleğini biraz size sağlıklı dusundürmeyi sağlamak için kullansa

Sanırım önceki mesajlarımı okumadınız aynı şeylere cevap yazdım

Ben yatak odası demedim siz neden öyle algıladınız ki ilgiler değişebilir sigara ve pul herkesin ilgi alanına girmez

Ben yatak odası demedim siz neden öyle algıladınız ki ilgiler değişebilir sigara ve pul herkesin ilgi alanına girmez
Pul herkesin ilgi alanina girmez ama sigarayi icen milyonlarca insan var ayni sey degil. Hem güveniyorum rahatim diyorsunuz hemde kiskaniyorsunuz cok garip birisiniz

Sanırım önceki mesajlarımı okumadınız aynı şeylere cevap yazdım

Bu kadar kiskanicaksaniz neden cagirdiniz arkadaşinizi

Bu sorunun cevabını verdiğiniz bir mesajınız yok.

Bu durumu siz yaparsanız eşinizin arkadaşıyla balkonda sigara içip sohbet etmeniz ve eşinizi bu balkondaki sohbete dahil etmemeniz eşinizin zoruna gitmezse ki bence gitmeli bu genişlik olur bence sizinde gitmeye bilir

Ya boyle basit bir konuyu ne kadar carpitiyorsunuz. Sigara ilgi alanı değil ki
Sigara , onu kullanan insanların günde ortalama bir paket/20 tane içtikleri şey. Kız da eşiniz de bu yirmi tanenin bir tanesini o sıra içmek istemişler ki zaten sigara içen insanlar çayın sohbetin yanında bir tane içme ihtiyacı duyarlar.
Yani ilgi alanı değil,ihtiyaç.
'aaaa sen de sigaradan hoşlanıyosun,ne tesaduf. Hadi balkonda mentollü sigaralaramizi içelim" diye gelişmediyse olay verdiğiniz örnekle bir gram bile alakasi yok.
Sigaraya çıkan insan nezaket gereği 'icer misin?' diye sorar. Bu kişi sizin kardeşiniz olsa eşiniz ona da sorardı.
Bebekli evde , ya da salonda icemeyeceklerine göre şöyle balkona çıkıp icmisler .
Bu çok doğal, hayatın doğal akışında bir süreç.
Bozulabilirsiniz,insanız nelere bozuluyoruz. İkili ilişkilerde insanın yerli yersiz bir şeylere kırılması dünyanın en doğal şeyi .
Ama
"O an bozuldum, sanırım gereksiz tepki verdim" deyin,geçin. Neden illa haklı çıkmak için olayı carpitip ,olmadık benzetmeler yapıp küçücük şeyi büyütüyorsunuz ki?

Su son yazdiginiza sonuna kadar katiliyorum.
Bi arkadasimiz evlendiginde onu ziyarete gitmistik arkadas grubumuzla, gitmeden önce aramisti beni aramisti kizlara söyle lütfen düzgün giyinin kimse acik giyinmesin esim bunu söylememi istedi falan. Niye gittik hala anlamiyorum üstünden kac yil gecti hala dalgasini geceriz, keske gitmeseydik cokta kizmistik bu sözlerine bidahada evlerine gitmedik. Cidden böyle takintili kendine güvenmeyen insanlardan uzak durmak gerekiyor.

ihtiyaç olduğu için benim düşüncem yersiz kalıyor bu ihtiyaç benim olduğum içinde bulunduğum durumu gereksiz kılıyor sizin görüşünüzde. Peki

Sohbet etti diye yan odaya gidip ikisinin balkonda sigara içme hakkı vermez çünkü..

Kızla arkadaşlık kurmak isteyen , eve iftara çağıran sizsiniz.

Hamilelik , bebek , pandemi kısıtlamaları sonrası sıkılmış ve bir arkadaş aramışsınız.

Çok samimi olmadığınız kızın bebeğinizi arada alarak oyalamasına itirazınız yok ancak eşinizle sohbet etmeleri ve lafın lafı açmasından rahatsız olmuşsunuz. Ne olmalıydı sizce ? Kız sus pus oturup kalkıp evine mi gitmeliydi ?

Merak etmeyin , balkondan geldikten sonraki tavırlarınız nedeniyle ; bundan sonra apartmanda dahi sizinle denk gelmemeye çalışacaktır komşunuz.

Eşiniz de bilgisini başkalarıyla paylaşmak yerine , sizinle paylaşsa daha iyi olacak. Konunuza bakıldığında bu bilgilere sizin daha çok ihtiyacınız olduğu anlaşılıyor.

Ve lütfen diğer kadınları tehdit olarak görüyorsanız , arkadaşlık etmeye de çalışmayın ; durduk yere başka insanların moralini de bozmayın.

Bu sorunun cevabını verdiğiniz bir mesajınız yok.
Kıskanmıyorum diye çağırdım zaten ama kıskanmıyorum diye de böyle bir şey yapmasına evet bozuldum. Böyle bir durumda benden icazet alması uygun olur bu sadece sigara içerken değil araba ile bırakması ya da yardım etmesi. Çünkü dışardan bir insan. Evine gelmiş ve aynı ortamdasın birlikte hareket ediyorsun ben de aynı ortamdayım sonuçta eşim sonuçta arkadaşım ile bir anda ben içeceğim deyip davet edip yan odadaki balkona gidecekse ben de varım ortamda değil mi icazet alması başına buyruk değil eşi ile birlikte hareket ettiğini gösterir. Bir anda kızı evine bırakması ya da bir konu içinde ben sana yardım ederim demesi benim rızamı gözetmesiyle güzelleşir altını çizdiğim şey engellemek değil kıskançlık değil.

Gayette kiskanmissiniz kabul edin artik

Muhtemelen bebeğiniz var ve üzerinize kokusu sinmesin diye eşiniz balkonda sigara içerken kendisine eşlik etmiyorsunuz ( yanılıyorsam lütfen belirtin ) bu yüzden de eşiniz size de " hadi gel " dememiş.

Eşiniz demese de , bebeğiniz de uyuyormuş hazır ; ben de geliyorum demeniz dahi gerekmeksizin onlarla balkona çıkabilirdiniz.

Misafiriniz neden geliyorsun mu diyecekti ?

eşim kız arkadaşıma ben sigara içeceğim balkonda içiyorum sende içmek ister misin dedi kız arkadaşımda evet içiliyor mu balkonda bende bir tane içerim dedi.

Kız : bebeğiniz olduğu için, evinizde belki de sigara içilmiyor diye düşünmüş bu mesajınıza göre , eşiniz sorunca da balkona çıkmış ; bu kadar basit.

Her neyse Moralimi bozan şey Eşimin tavrıyla ilgiliydi kızın davranışları değil. Sizin söylediğiniz son şeyler konunun dışına çıkıyor aşmayalım isterseniz. Düşünceler değişir Farklı bakış açılara sahip olmak yanlış değil öyle zaman geliyor ki bakmadığımız pencerelerden bakabiliyoruz. Sizden fikir almak düşüncelerinizi okumak için paylaştım. İnsan içinde bulunduğu durumu birkaç satıra yazabiliyor sadece belki okyanusta birkaç kum görüyorsunuz. Konuları nereye çekiştirirsen oraya gelir sonuçta sosyal davranışları ölçmeye çalışıyoruz. Burda en son karakterimize gelen cümleler sınırı aşar. Lütfen hassas olalım.

Kimine göre ters bir durumdur,kimine göre normal
  • Sizin oluşturduğunuz samimi ortamın neticesinde böyle bir davranış sergiledi eşiniz ki art niyetli bir durum olacağını sanmıyorum.
  • Eşinizi aşırı kıskanıyorsanız bir daha arkadaşlarınızla teke tek görüşmelisiniz.
  • İllaki kadınlı-erkekli ortam olacak bu hoşuma gitmiyor ve mutsuzum diyorsanız; eşinizi karşınıza alın ve ona deyin ki,lütfen benim olmayacağım bir ortama misafirimizi ya davet etme ya da bensiz gitme bu son olsun ..

Kimin söylediği ? Hangi mesajın , hangi kısmına cevap veriyorsanız ; ilgili mesajı alıntılarsanız daha anlaşılır olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…