- 22 Kasım 2010
- 11.255
- 20.027
- 598
ah keske 40da ha demeyle olsaEvet 40 inda 60.000 falan tüp bebek tedavisi, vitaminler iyi merkeze git gel 60.000 harcayinca oluyorlutfen 40 yaşın cocuk icin baya bir sınır yani olmak veya olmamak bütün mesele bu cumlesi kadar zor oldugunu kızlarimiza ögretelim ögrenelim ✌
Bundan 6yıl önce ev aldık. Öğretmeniz bizde. O zaman eşimin maaşı tamamen krediye gidiyordu. Yeni evlenmiştik. Bir sürü borc vardı. Nasıl gecincez falan derken hamile kaldım. Oğlumun ihtiyaçlarını az az aldık zorlanmadık. 2yıl sonra maaşlar arttı. Eşimin maaşı üstüne 1000lira kalıyodu. Eşim dedi yapılandıralım arttıralım borcumuzu vadesini kısaltalım. 4yıllık tekrar kredi yapılandırdık bu sefer eşimib maaşı üstüne 1000lira daha koyduk benim maaştan ve bu sene borcumuz bitti 2de çocuğumuz var. Borc olmadan bişe olmuyo maalesef. En azından ilk yıl biraz rahatlayıp sonra bebk düşünebilirsiniz daha rahat olayım isterseniz.Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
Sonra eşim işini batırdı çok sıkıntı çektik , çocuğu yine ertelemek zorunda kaldık...Evliliğim bayağı büyük sınavlardan geçti şimdi çok şükür iyiyiz. Artık eşim ve ben çocuk istiyoruz fakat evimiz kira(kirası çok yüksek) ve ev almak istiyoruz.Benim maaşım ev kredisine gidecek,eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor o da fatura ve mutfak masrafını ödeyecek.
Ailelerden hiçbir beklentiye giremeyiz bu seçenek hiç yok.Günlerdir düşünmekten helak oldum çocuk olunca nasıl olur diye..İki yıl ücretsiz izne ayrılamam ev kredisi varken, çalışsam doğumdan sonra iki aylık bebeği bakıcıya nasıl bırakırım ki bakıcı ücretlerini hiç bilmiyorum yüksektir herhalde...Yani boşa koyuyorum dolmuyor,doluya koyuyorum almıyor misali...Çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama hesap kitap ortada,yaşım malum ,ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum eşimle aramız çok iyi onu da üzmek istemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız cidden çok üzülüp ağlıyorum her gün dua ediyorum Allahım bir çıkış yolu göster diye..Ve deneyince hemen olan bir durum değil hamilelik:((
Ayrıca ev almama ihtimalini de düşündüm eşim yine tek başına yetemiyor kira ve giderlere,kiramız yüksek ama çevreye göre en uygun oturan biziz zaten kredi öder gibi bir kiramız var bari ev alalım dedik konut kredileri uygunken.
Keske mesele ev olsa benim gebeliğim riskliydi 20 bin orda gitti şimdi özel asısı var bu ay mesela 800 civarı bir cocuğa gidecek .bebekten önce bunları düşünmek lazım hayat zorBen ertelemezdim ve ertelemedim de yasim 32ydi evlendigimde çocuk isi oyle basit degil
Heryasta herzaman olmuyor para isi birsekilde halledilir hayatlar ertelenebilir
Benimde evim yok bende çalışıyorum
Ucretsiz izine de ayrilamam bakici olayini abartmamak lazim
İyi insanlar da var ve bulabiliriz
Kendi acımdan bakinca çocuk bneim icin cok onemli oldugu icin ertelemedim korunmadığım halde de hemen olmadi zaten
Ama çocuk olayi sizin icin cok onemli degilse standartlar daha onemli ise ona gore karar veriniz
Herkes ornek veriyorda bukadar kadin neden sebebsiz kisirlik la mücadele ediyor
Yaşınız 20lerde olsaydi bekleyin derdim
Ama 30ustu okadar basit degil enerjide azaliyor dogurmasi bakması var.
İsteklerinizi gozonunde bulundurun
Hangi sartlar sizi daha mutlu eder
Bence eğer istiyorsanız çocuğu yapın..Benim eşimin düzenli bir işi bile yok bende çok istedim çocuk yaptım şu an 4 yaşında hiç pişman değilim sonuöta siz ve eşiniz çalışıyorsunuz gelenle yetinmeye çalışırsınız..Evliliğinizde başka sıkıntı yoksa yapılabilinirMerhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
Sonra eşim işini batırdı çok sıkıntı çektik , çocuğu yine ertelemek zorunda kaldık...Evliliğim bayağı büyük sınavlardan geçti şimdi çok şükür iyiyiz. Artık eşim ve ben çocuk istiyoruz fakat evimiz kira(kirası çok yüksek) ve ev almak istiyoruz.Benim maaşım ev kredisine gidecek,eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor o da fatura ve mutfak masrafını ödeyecek.
Ailelerden hiçbir beklentiye giremeyiz bu seçenek hiç yok.Günlerdir düşünmekten helak oldum çocuk olunca nasıl olur diye..İki yıl ücretsiz izne ayrılamam ev kredisi varken, çalışsam doğumdan sonra iki aylık bebeği bakıcıya nasıl bırakırım ki bakıcı ücretlerini hiç bilmiyorum yüksektir herhalde...Yani boşa koyuyorum dolmuyor,doluya koyuyorum almıyor misali...Çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama hesap kitap ortada,yaşım malum ,ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum eşimle aramız çok iyi onu da üzmek istemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız cidden çok üzülüp ağlıyorum her gün dua ediyorum Allahım bir çıkış yolu göster diye..Ve deneyince hemen olan bir durum değil hamilelik:((
Ayrıca ev almama ihtimalini de düşündüm eşim yine tek başına yetemiyor kira ve giderlere,kiramız yüksek ama çevreye göre en uygun oturan biziz zaten kredi öder gibi bir kiramız var bari ev alalım dedik konut kredileri uygunken.
32 yasindaydim yumurta rezervimin azaldığını oggrendigimde 5 aşılama sonrasi 2.tup bebek denemesinde oğlumu kucağıma aldım çok şükür.zaman kadınları aleyhinde işliyor malesef.diyelim ki şimdi ertelediniz çocuk yapmayi gerçekten ekonomik olarak ne zaman hazır olabileceksiniz? Konut kredileri genelde uzun vadeli olur.allah korusun doğal yolla gebelik olmasa tedavilere bir konut parasi harcasaniz olmayinca olmuyor...sadece sizin ogretmen maasiniza dayanarak veri kabul ederek bir evlat sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.eger kendi bakış acimla yetersiz olacağınızı dusunseydim onu da söylerdim.siz ogretmensiniz eşiniz de asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyormuş..ertelemeyin.allah tez zamanda hayırlı ve sağlıklısindan versinMerhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
ben buduurmda evi vs ertelerimKeske mesele ev olsa benim gebeliğim riskliydi 20 bin orda gitti şimdi özel asısı var bu ay mesela 800 civarı bir cocuğa gidecek .bebekten önce bunları düşünmek lazım hayat zor
30 yasinda ne enerji dusuklugu yahu , ruhu göçmüş herhalde 30 unda enerjisi dusenlerin
Ben 30 da ilkini , 38 de ikinciyi dogurdum , su anda 42 yim kizim 3.5 yasinda ve asiri hareketli bir cocuk ben son bir senedir diyorum enerjim dustu diye ki korona oncesi gunde 16 saat calisip iki cocuguma bakiyordum bu arada
Yani yasinizla ilgili bir probleminiz yok , ayrica genelde cocuk hemen olur , cocugun istenilen anda olmamasi durumu istisnadir bir kadin dogumcuya giderek saglik kontrolunden gecebilirsiniz iciniz rahat edecekse
Sizin yerinizde olsam da daha uygun bir ev alirdim , boylece odeyecegim kredi meblagi duser tamamen esimin maasina birakmazdim gecimimizi
Bence de 30yaş oldukça genç bir yaş.Benim annemin 43yasinda oldu bebeği.Burda önemli olan mevzu şu.Biz bebek sahibi olalım dediğimiz an hemen olmayabiliyor.Çevremde o kadar çok arkadaşım var ki bunun için çabalayan.İnsanlarin erkenden çocuk sahibi olmak için uğraşmasınin sebebi bu.Saniyorum bir de çocuk işi aradan çıksın sonrasında rahat edelim düşüncesi de oluyor insanlarda.Siz eşinizi karşınıza alıp eksileri var artıları bir kenara koyarak ortak bir karara varın.Hangisi sizin aklınıza yatarsa ona karar verip uygularsınız.Arkadaşlar yanlış anlamayın ama bu forumda 29 yaşa kadar genç sonrası için insanlar ölüp bitmiş gibi yorum yapılıyor tamam çocuk için diyorsunuz ama 30lu yaşlar da genç bence bazı yorumlar çok karamsar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?