Eşinizin işine güvenemeyip çocuk yapar mıydınız?

30 yasinda ne enerji dusuklugu yahu , ruhu göçmüş herhalde 30 unda enerjisi dusenlerin
Ben 30 da ilkini , 38 de ikinciyi dogurdum , su anda 42 yim kizim 3.5 yasinda ve asiri hareketli bir cocuk ben son bir senedir diyorum enerjim dustu diye ki korona oncesi gunde 16 saat calisip iki cocuguma bakiyordum bu arada
Yani yasinizla ilgili bir probleminiz yok , ayrica genelde cocuk hemen olur , cocugun istenilen anda olmamasi durumu istisnadir bir kadin dogumcuya giderek saglik kontrolunden gecebilirsiniz iciniz rahat edecekse
Sizin yerinizde olsam da daha uygun bir ev alirdim , boylece odeyecegim kredi meblagi duser tamamen esimin maasina birakmazdim gecimimizi

ah keske 40da ha demeyle olsa
Kim istemezki
Herkes 40da okadar sansli degil
Doktor bile surat asıyor yasi öğrenince
40 50dede illa var olan ama herkesin olacak diye kanun yok maalesef

Bundan 6yıl önce ev aldık. Öğretmeniz bizde. O zaman eşimin maaşı tamamen krediye gidiyordu. Yeni evlenmiştik. Bir sürü borc vardı. Nasıl gecincez falan derken hamile kaldım. Oğlumun ihtiyaçlarını az az aldık zorlanmadık. 2yıl sonra maaşlar arttı. Eşimin maaşı üstüne 1000lira kalıyodu. Eşim dedi yapılandıralım arttıralım borcumuzu vadesini kısaltalım. 4yıllık tekrar kredi yapılandırdık bu sefer eşimib maaşı üstüne 1000lira daha koyduk benim maaştan ve bu sene borcumuz bitti 2de çocuğumuz var. Borc olmadan bişe olmuyo maalesef. En azından ilk yıl biraz rahatlayıp sonra bebk düşünebilirsiniz daha rahat olayım isterseniz.

En mantıklı olan evi değiştirmeniz riskli bir gebelik geçirdim mesela ben sadece hamileliğimde 20 binden fazla gitti hiç planlamadığımız bir şekilde.evi değiştirip az birikim yapıp cocuk diyorum

Ev almak için peşinat gerekiyor var mı peşinat ?
Ev alıp hemen krediye para ödeseniz ?
Çünkü kiraya giden para boşa gidiyor.
Bir de doktora gidip ikinizde kontrolden geçin önceden derim hemen de olmuyor bebek isteyince
Bu arada daha uygun fiyatlı kiraya geçebilirsiniz.
Mesleğiniz öğretmen ve atanmış öğretmen iseniz zaten yarım gün olmuyor mu çalışma 1 sene izne çıkanazsınız belki ama yaz tatili kış Tatili derken yine çok boş zamansız olacak

Keske mesele ev olsa benim gebeliğim riskliydi 20 bin orda gitti şimdi özel asısı var bu ay mesela 800 civarı bir cocuğa gidecek .bebekten önce bunları düşünmek lazım hayat zor

Bence eğer istiyorsanız çocuğu yapın..Benim eşimin düzenli bir işi bile yok bende çok istedim çocuk yaptım şu an 4 yaşında hiç pişman değilim sonuöta siz ve eşiniz çalışıyorsunuz gelenle yetinmeye çalışırsınız..Evliliğinizde başka sıkıntı yoksa yapılabilinir

Bana kalirsa her ihtimali düşünmek zorundasiniz o yuzden planlamalarinizi tek maaşi baz alarak yapın bebeginizin durumu kendinizin bakmanizi gerektirebilir yani hersey olabilir hayatta gecim derdi vs kolay seyler degil bebegin bakimi ya esiniz ek iş hafta sonu vs calisip fedakarlikta zirve yapacak bi sekilde idare edecek siz ise donene kadar ise dondunuz diyelim bakici masraflari baslayacak iyi dusunun ya daha uygun kirasi olan bi yer olacak ne bileyim yastan dolayi tereddutleriniz var onu da anliyorum Rabbim yar ve yardimciniz olsun insaallah...

32 yasindaydim yumurta rezervimin azaldığını oggrendigimde 5 aşılama sonrasi 2.tup bebek denemesinde oğlumu kucağıma aldım çok şükür.zaman kadınları aleyhinde işliyor malesef.diyelim ki şimdi ertelediniz çocuk yapmayi gerçekten ekonomik olarak ne zaman hazır olabileceksiniz? Konut kredileri genelde uzun vadeli olur.allah korusun doğal yolla gebelik olmasa tedavilere bir konut parasi harcasaniz olmayinca olmuyor...sadece sizin ogretmen maasiniza dayanarak veri kabul ederek bir evlat sahibi olabileceğinizi düşünüyorum.eger kendi bakış acimla yetersiz olacağınızı dusunseydim onu da söylerdim.siz ogretmensiniz eşiniz de asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyormuş..ertelemeyin.allah tez zamanda hayırlı ve sağlıklısindan versin

Herşey yerli yerine otursun, ödemeler bitsin kazancım artsın diye beklerseniz bu devirde bu şartlarda imkansız. Öğretmensiniz geliriniz belli. Ev borcu bitse başka bir şey çıkmayacağının garantisi yok. Siz kafa olarak kendinizi hazır hissediyorsanız geciktirmeyin. Ama bir iki sene daha rahat edeyim diyorsanız bekleyin.

Keske mesele ev olsa benim gebeliğim riskliydi 20 bin orda gitti şimdi özel asısı var bu ay mesela 800 civarı bir cocuğa gidecek .bebekten önce bunları düşünmek lazım hayat zor
ben buduurmda evi vs ertelerim
Herkesin önceliği farklı
Konu sahibi ev vs almayi oncelik gorurse ona gore erteler
Öncelik meselesi

Benim enerji 41’de düştü benden erkencileri de varmış

Bence de 30yaş oldukça genç bir yaş.Benim annemin 43yasinda oldu bebeği.Burda önemli olan mevzu şu.Biz bebek sahibi olalım dediğimiz an hemen olmayabiliyor.Çevremde o kadar çok arkadaşım var ki bunun için çabalayan.İnsanlarin erkenden çocuk sahibi olmak için uğraşmasınin sebebi bu.Saniyorum bir de çocuk işi aradan çıksın sonrasında rahat edelim düşüncesi de oluyor insanlarda.Siz eşinizi karşınıza alıp eksileri var artıları bir kenara koyarak ortak bir karara varın.Hangisi sizin aklınıza yatarsa ona karar verip uygularsınız.

Bence öncelikle bir kadın doğum uzmanına gidin, sağlık durumunuzu öğrenin, ona göre hızlandırır ya da bekleyebilirsiniz.
Eşiniz bu durumlar olmasa bile kendi için eğer elinden geliyorsa başka bir iş ya da ekstra bir iş yapmalı, bu zamanda maaşı düşük, siz olmasanız geçinemez.
Yaşınız çok ileri değil ama ekonomik durumunuz da çok kötü değil. Bundan dolayı beklemenize pek gerek görmüyorum. Daha uygun bir fiyatlı ev almak ya da kredi vadesini uzatmak bebeği ertelemekten daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…