Eşinizin işine güvenemeyip çocuk yapar mıydınız?

Çocuk hemen olmuyor düşüncesine ben de katılıyorum. Mesela bu ay korunmasız ilişki oldu hemen hamile kaldım düşüncesi olmasın belki çocuk için 1 yıl denemek gerekecek bilemiyoruz.

Valla bende düşünüyorum çocuk konusunda yetebilir miyiz diye. 2 kuzenim var ikiside asgari ücretle çalışıyorlar çocukları var evleri kira. Baktığın zaman gayet iyi geçiniyorlar gibi duruyor. Demek ki ayağını yorganına göre uzatıyorsun çocuk olduğunda. Akışına bırakın bence zorlanırsınız ama alışırsınız, toparlarsınız

Kiranız ne kadar merak ettim ona göre çözüm sunmaak isterim ama şunu belirteyim 10 sene sonra da ev alabilirsiniz ama 10 sene sonra çocuk yapamazsınız

sanırım bebek dogduktan sonra devlet bebegi olan annelere bakıcı destegi saglıyor zaten.
bir de eger krediyi uc yılda odemeyı dusunuyorsanız zaten cocuk fikri icin karar verip baslasanız hamile kalmak da oyle cok kolay degil, kredinin son yılında bitimine dogru hamile kalırsanız hem ev borcunuz biter hem de bebek icin ekstra bir borca girmeden elinizdeki ile yetebilirsiniz. ben sandım ki uzun yıllar 10 yıl falan kredi ödeyeceksiniz, ama 3 yıl dusunuyorsanız bence 3 yıl normal bir sure yasınız cok gec degil cunku

Bende kiradaydim ilk evlendiğimde. Çocuk dusunmuyordum. Şimdi ev aldık gene dusunemiyordum borçtan. Sonra denedik ne kadar arttirabiliyoruz diye şuan istiyoruz. Bence kendinizi hazır hissettiğinizde düşünün

Cocuk konusunda herkez 30 dan sonra zor demis hep negatif yorumlar gelmis. Cocuk naip isi. Benim 20li yaslarda tedaviyle hamile kalan tanidiklerim var. Ben 3. denemede hamile kaldim yas 32. is arkadasim 35 yasinda 3. denemede komsun 34 yasinda 6 ayda pespese iki kere hamile kaldi (ilki dusukle sonuclandi). Yani olmayacagi varsa 20lerdede sorun cikabiliyor. Ama bu demek degilki her 30+ yas hemen hamile kaliyor. Bu bence hicbir yas gurubu icin garanti degil.

Ben de esimde asgari ucretin az ustunde aliyoruz 3kredi ödüyoruz. Ev kira ve bi cocuk bekliyoruz. Kimseden maddi yardim almiyoruz nasil oderiz diyoduk sukur yetiyo herseye. Bende dogumdan 2ay sonra caliscam. Bakiciya verceğim paranin yarisini anneme vermeyi tercih ettim. Direk versem almicak biliyorum ya evinin ihtiyacini karşılacak yada lazim olur acil bebege ihtiyac olur diye birakicam. Anneniz kv. Yakinsa bakicidan daha iyi olur bence

İşinizi garantiye almadan böyle zorluk içinde çocuk düşünmeyin. Sizin yaşınızda hala bekar olan bir sürü insan var. Bende çocuk için bekliyorum her şeyin yoluna girmesini. İşimi garantiye almadan asla yapmam.

Size tavsiyem; eşinizle ilişkiniz güzelse, çocuk işini ertelemeyin, 19, 36,39 yaşlarında anne oldum, yaşla birlikte işler zorlaşıyor, çocuk doğurmak değil mesele, maddiyat bile değil belki; ilk 3 yıl yok mu beni benden alan....

Ben olsam çocuk yapmazdım.
Bir kere kiradasınız ve kiraniz çok yüksekmiş.
Ev alsanız komple sizin maaş gidecek.
Diyelim eşiniz 3500 alıyor.
Bunun yenidoğan masrafı bez mama giysi doktor; sizin yeme içme fatura 3500 tlyi geçer .
Sadece bez mama aylık 1000 tl.
Diğer masrafları da doktor giysi ıvır zıvır desek 500.
Size kaldı 2000.
Bunda yeme içme fatura yol geçim aylık belki ekstra harcama imkanı yok yetmez.
Ya ailelerden destek almak zorunda kalırsınız ya da gecinemezsiniz..

Yani hem ev hem çocuk zor.
Bir de anlamıyorum niye tüm maaşı krediye vereceksiniz? Yarısını verin. Diğer yarısı dursun.
En lüks evi almayın. Başlangıçta 2 +1 alın. Sonra 3+1alirsiniz. Hemen en iyisine ulaşmanız hem cocuk hem ev zor.

Ben bu durumda ertelerdim. Daha bu çocuğun kreş masrafı olacak giyim kitap oyuncak oyun grupları olacak. Ev kredisi 5 10 yil çekilecek. O çocuk hep bez mama ihtiyacı ile kalmayacak.
Eğitimi hobisi kursu aktivitesi osu busu artacak.
Bir aile bir çocuk için her ay 2 bin lirayı harcayacak gücü yoksa çocuk sahibi o an olmamalı.
Bu ülkede çocuk demek masraf demek.
Bence doğru zaman değil.
Ya ev alacaksınız ya çocuk olacak.

Ben olsam ev alırdım.

Bugün ev alıyoruz kızlar Allah gönlüme göre bir ev nasip etti bayrama kendi evimdeyim inşallah Allah bütün kiracılara ev sahibi olmayı nasip etsin bilenler bilir bir çivi bile çakamıyorsun başkasının evine, çık dese hakkın yok olmaz demeye...
Çocuk konusuna gelince eşimle konuştum burada anlattıklarımı güzelce söyledim, o da farkındayım dedi aklında çok daha iyi kazanabileceği başka bir iş varmış, bütün yükü sana bırakmayacağım hem evimizi rahatça ödeyeceğiz hem de bir tane bebisimiz olur inş dedi.Evet kizlar durumlar böyle ocak gibi çalışmalara başlarım bebiş için ben tek çocuk istiyorum hayırlısıyla bakalım seneye hem pandemi bitmiş olur hem de bir tane melekle yolumuza devam ederiz inş.
Yorum yapan arkadaşlarıma sıkıntımı paylaştıkları için çok teşekkür ederim

42 yaşında evlenip 43 yaşında doğuran arkadaşım var. 28 yaşında evlenip ilk seneden beri çocuk yapmaya çalışıp 4 düşük sonra 31 yaşında hamile kalan arkadaşım var. Bir dr a gidin ölçümlerinizi yaptırın. Onlar riskli bir durum varsa söyler zaten.

Hayırlı olsun..
Ev alma kararınız bence iyi.
Önce kendinizi garantiye alın..
Çocuk nasip işidir.
Benim annem kardeşimi 37de normal yolla hamile kalarak doğurdu. Hiç de zor olmamış.
Ki sizinde yumurta rezervleriniz ıyiymis.
Çocuk nasipte varsa olur.
Ev alma karari çalışırken olmalı. Emekliliğe bırakılmamalı.

Bence doğru bir karar olmuş..

Önceki mesajlarımda yazmıştım eşim de ben de doktora gittik ikimizin de sonucları gayet güzel çok şükür:)

çocuk yapardım ben olsam. ev ileride de alabilirsiniz. şahsen şu virüs döneminde çocuk yapmaya cesaret edenlere de şaşırıyorum. allah korusun hamile iken bir virüs kapsan sıkıntı.

Kred ödemeleri aylık kiranıza denk gelecek şekilde bir ev alınırsa sorun kalmaz diye düşünüyorum o zaman çocuk da yapılır. İlerde de o evi satıp daha başka bir ev alınabilir.

Ev kredisi oderken ucretsiz izne ayrilamazsiniz. Size de yazik olur bebise de. Once ev alip eliniz biraz rahatlayinca cocuk dusunun

Yaşınız geçmeden düşünün derim. Hemen olan birşey olsa bekleyin derdim. Hemen olan birşey değil. Harcamalarınızı biraz kısın. Ev işini biraz erteleyip çocuk düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…