Kiranız ne kadar merak ettim ona göre çözüm sunmaak isterim ama şunu belirteyim 10 sene sonra da ev alabilirsiniz ama 10 sene sonra çocuk yapamazsınızMerhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
Sonra eşim işini batırdı çok sıkıntı çektik , çocuğu yine ertelemek zorunda kaldık...Evliliğim bayağı büyük sınavlardan geçti şimdi çok şükür iyiyiz. Artık eşim ve ben çocuk istiyoruz fakat evimiz kira(kirası çok yüksek) ve ev almak istiyoruz.Benim maaşım ev kredisine gidecek,eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor o da fatura ve mutfak masrafını ödeyecek.
Ailelerden hiçbir beklentiye giremeyiz bu seçenek hiç yok.Günlerdir düşünmekten helak oldum çocuk olunca nasıl olur diye..İki yıl ücretsiz izne ayrılamam ev kredisi varken, çalışsam doğumdan sonra iki aylık bebeği bakıcıya nasıl bırakırım ki bakıcı ücretlerini hiç bilmiyorum yüksektir herhalde...Yani boşa koyuyorum dolmuyor,doluya koyuyorum almıyor misali...Çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama hesap kitap ortada,yaşım malum ,ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum eşimle aramız çok iyi onu da üzmek istemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız cidden çok üzülüp ağlıyorum her gün dua ediyorum Allahım bir çıkış yolu göster diye..Ve deneyince hemen olan bir durum değil hamilelik:((
Ayrıca ev almama ihtimalini de düşündüm eşim yine tek başına yetemiyor kira ve giderlere,kiramız yüksek ama çevreye göre en uygun oturan biziz zaten kredi öder gibi bir kiramız var bari ev alalım dedik konut kredileri uygunken.
2000’e yakın yazmış önceki mesajlarındaKiranız ne kadar merak ettim ona göre çözüm sunmaak isterim ama şunu belirteyim 10 sene sonra da ev alabilirsiniz ama 10 sene sonra çocuk yapamazsınız
Ben de esimde asgari ucretin az ustunde aliyoruz 3kredi ödüyoruz. Ev kira ve bi cocuk bekliyoruz. Kimseden maddi yardim almiyoruz nasil oderiz diyoduk sukur yetiyo herseye. Bende dogumdan 2ay sonra caliscam. Bakiciya verceğim paranin yarisini anneme vermeyi tercih ettim. Direk versem almicak biliyorum ya evinin ihtiyacini karşılacak yada lazim olur acil bebege ihtiyac olur diye birakicam. Anneniz kv. Yakinsa bakicidan daha iyi olur benceMerhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
Sonra eşim işini batırdı çok sıkıntı çektik , çocuğu yine ertelemek zorunda kaldık...Evliliğim bayağı büyük sınavlardan geçti şimdi çok şükür iyiyiz. Artık eşim ve ben çocuk istiyoruz fakat evimiz kira(kirası çok yüksek) ve ev almak istiyoruz.Benim maaşım ev kredisine gidecek,eşim asgari ücretin bir tık üstünde maaş alıyor o da fatura ve mutfak masrafını ödeyecek.
Ailelerden hiçbir beklentiye giremeyiz bu seçenek hiç yok.Günlerdir düşünmekten helak oldum çocuk olunca nasıl olur diye..İki yıl ücretsiz izne ayrılamam ev kredisi varken, çalışsam doğumdan sonra iki aylık bebeği bakıcıya nasıl bırakırım ki bakıcı ücretlerini hiç bilmiyorum yüksektir herhalde...Yani boşa koyuyorum dolmuyor,doluya koyuyorum almıyor misali...Çocuk rızkıyla gelir diyorlar ama hesap kitap ortada,yaşım malum ,ne yapacağımı şaşırdım çok üzülüyorum eşimle aramız çok iyi onu da üzmek istemiyorum.Siz olsanız ne yapardınız cidden çok üzülüp ağlıyorum her gün dua ediyorum Allahım bir çıkış yolu göster diye..Ve deneyince hemen olan bir durum değil hamilelik:((
Ayrıca ev almama ihtimalini de düşündüm eşim yine tek başına yetemiyor kira ve giderlere,kiramız yüksek ama çevreye göre en uygun oturan biziz zaten kredi öder gibi bir kiramız var bari ev alalım dedik konut kredileri uygunken.
İşinizi garantiye almadan böyle zorluk içinde çocuk düşünmeyin. Sizin yaşınızda hala bekar olan bir sürü insan var. Bende çocuk için bekliyorum her şeyin yoluna girmesini. İşimi garantiye almadan asla yapmam.Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
Hayırlı olsun..Bugün ev alıyoruz kızlar Allah gönlüme göre bir ev nasip etti bayrama kendi evimdeyim inşallah Allah bütün kiracılara ev sahibi olmayı nasip etsin bilenler bilir bir çivi bile çakamıyorsun başkasının evine, çık dese hakkın yok olmaz demeye...
Çocuk konusuna gelince eşimle konuştum burada anlattıklarımı güzelce söyledim, o da farkındayım dedi aklında çok daha iyi kazanabileceği başka bir iş varmış, bütün yükü sana bırakmayacağım hem evimizi rahatça ödeyeceğiz hem de bir tane bebisimiz olur inş dedi.Evet kizlar durumlar böyle ocak gibi çalışmalara başlarım bebiş için ben tek çocuk istiyorum hayırlısıyla bakalım seneye hem pandemi bitmiş olur hem de bir tane melekle yolumuza devam ederiz inş.
Yorum yapan arkadaşlarıma sıkıntımı paylaştıkları için çok teşekkür ederim
Önceki mesajlarımda yazmıştım eşim de ben de doktora gittik ikimizin de sonucları gayet güzel çok şükür:)42 yaşında evlenip 43 yaşında doğuran arkadaşım var. 28 yaşında evlenip ilk seneden beri çocuk yapmaya çalışıp 4 düşük sonra 31 yaşında hamile kalan arkadaşım var. Bir dr a gidin ölçümlerinizi yaptırın. Onlar riskli bir durum varsa söyler zaten.
Tadını çıkara çıkara anı yaşayın o zaman. Mutlu ve huzurlu şekilde zamanı geldiğinde sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alırsınız umarımÖnceki mesajlarımda yazmıştım eşim de ben de doktora gittik ikimizin de sonucları gayet güzel çok şükür:)
Kred ödemeleri aylık kiranıza denk gelecek şekilde bir ev alınırsa sorun kalmaz diye düşünüyorum o zaman çocuk da yapılır. İlerde de o evi satıp daha başka bir ev alınabilir.Merhaba arkadaşlar direk konuya gireceğim. Yaşım 31 öğretmenim eşimle çok severek evlendik ve normal bir işi vardı herneyse ilk birkaç yıl çocuk düşünmedik ödemeler falan filan düğün, eşyalar vs tamamen ikimiz yaptık bir buçuk yıl kredi ödedik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?