Eşinizin işine güvenemeyip çocuk yapar mıydınız?

Şartlarınız da ona uygundu heralde gebe kaldığınızda?

Kimse bezine mamasına , okuluna, isteklerine yetişemeyeceği çocuğu sırf yapmış olmak için yapmak istemez. Ona en konforlu hayatı sunmak herkesin boynunun borcu. Ayrıca kısırlık demişssiniz evet ama ben de size 40’dan sonra sağlıklı bebekler doğuran bir sürü kadın gösterebilirim.

Cevabim : HAYIR
Ogretmensiniz ongorunuz gelismis olmali.

şartlarım kıme neye gore uygun
Herksın beklentısı farklı
Ev var 400milyarlik ev var 150milyarlik
Bu beklentiye gore degisir
Cocuk cok onemlide olmayabilir illa olmali olmazsa hayatin sonu gormuyorsa dert etmeye gerek yok
Keske korunmasaydim diyen cok tandiigm var ben cocuk isini 30dan sonra riske atmazdim
Bu bneim fikrim
Konu sahibi öğretmenmis
Kusra bakmayinda bez alamayan ogretmen gormedim ben

Sırf yaşım geçicek diye de oturmamış bir refaha çocuk getirmenin mantı nedir?

Ben de öğretmenim.32 yaşında evlendim,çocuk için acele etmedim ki borcumuz falan da yoktu.Evliliğimiz sağlam temellere otursun diye bir yıl bekledim.34 yaşında anne oldum.Allah aratmadı hamdolsun.Diyeceğim şu acele etme.Çocuk işi biraz da nasip.Olmayacağı varsa 20 li yaşlardakilerin de olmuyor.Bir de doğum zamanını ayarlamak gerek ama bu da çok zor,Ben kasımda doğurdum,şubatta doğum iznim bitti,2 ay rapor aldım,2 ay da ücretsiz izin kullandım,Yani sadece 2 ay ücretsiz izinle çocuğumu 10 aylık olana kadar baktım.

cok büyük bir ev düsünmeyin, tek cocuk olunca kücük bir ev yeter simdilik.. kredi yılını uzun tutup örnegin 3 ya da 3,5 gibi ödeyebileceginiz bir ev düsünün derim..Biz esimle dönüsümlü baktik cocuga mesela bakici masrafimız olmadi, siz de kim bakacak? izne ayrilamazsiniz diye saniyorum zaten ögretmensiniz mudurunuz güzel bir program ayarlar.. 21 saat dilekcesi verirsiniz ever sinifci degilseniz..
kredi düstü hadi ev alalım diye kendinizi yormayın cünkü krediler düstü ama ev sahipleri sagolsun 100 150 bin fiyat koydular ustune..

Yorum yapan herkese çok teşekkür ederim sadece sıkıntımı paylaşarak haififletmek için açmıştım konuyu...Sadece bezle bitecek bir olay değil bence çocuk planı , en iyi imkanları nasıl sunarım diye ince düşünmemden kaynaklı sıkıntım. Neyse yine de konumu okuyup rencide etmeden fikrini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Konu sahibi ogretmen
Refah seviyesi degisir kisiden kisiye
Konu sahibi asgari ucret kazanmıyor
Devlette mi ozel de mi ogretmen? Ayrica olay sadece bez degil. Ben oyle bebek rizkiyla gelire de inanmiyorum. Bir cocuk yetistrimek cok zor ciddi para masraf getekiyor kaldi ki koyde yasamiyorlar

bu sizin beklentinizle alakalı
Mukemmeliyetci yapiniz varsa
Cok da asiri detaycıysaniz hersey rayina otursun diye bekleyiniz
Sizin onceliginizle alakali bir durum
Benim fikrim bu yonde belkide cevremde cok fazla istedigi an hamile kalamayan cok kadin gördüğüm icin.
Hep mucadele verdikleri iicn.

Devlette mi ozel de mi ogretmen? Ayrica olay sadece bez degil. Ben oyle bebek rizkiyla gelire de inanmiyorum. Bir cocuk yetistrimek cok zor ciddi para masraf getekiyor kaldi ki koyde yasamiyorlar
tercih meselesi
Buda sizin dusunceniz
Herkes kendi dünyasından ornekler veriyor
Keske herkadin istediig an istedigi zaman hamile kalsa
Bukadar dert etmek zorunda kalmasak

Ya evi ertelerdim ya çocuğu.
Ev kredisi ödeyip çocuk masrafına yetişmek sizin durumunuzda imkansız gibi bir şey.
Her ay çocuğa ayırabileceğiniz düzenli gelen bir para olması mecburi.
Maaşımın tamamı krediye gidecek diyorsunuz, eşim diğer masraflara güç bela yetişecek diyorsunuz.
Bunlardan dolayı üzülürsünüz bebeğinize de yansıtırsınız.
En keyifle geçireceğiniz seneler stresle geçer.
Ya ev kredisinden vazgeçip daha düşük kira ödeyeceğiniz bir eve geçin ya da bebeği erteleyin.
14 aylık bebeği olan bir anne olarak söylüyorum, eşim diğer masrafları hallederken benim öğretmen maaşımın neredeyse tamamı bebeğe gidiyordu hamileyken.
Şu an ücretsiz izindeyim, olmasam bir de bakıcı masrafım olacak mecburen.
İyi bir doktora muayene olayım diyorsunuz hamilelikte her muayene 300 lira.
Özelde doğum yapacaksanız 6500-7000 den başlıyor.
Yenidoğan bebeğin bir sürü ihtiyacı oluyor, almayıp idare ederim hiçbir şey almadan deseniz bile bu sefer üzülüyorsunuz bebeğinizden kıstığınız için.

Son düzenleme:
Yaşınızda ne var ki, insanlar artık 40’ında bile anne oluyor. Bence çocuk için acele etmeyin.
Evet 40 inda 60.000 falan tüp bebek tedavisi, vitaminler iyi merkeze git gel 60.000 harcayinca oluyor lutfen 40 yaşın cocuk icin baya bir sınır yani olmak veya olmamak bütün mesele bu cumlesi kadar zor oldugunu kızlarimiza ögretelim ögrenelim ✌

Önce bir kadın doğum doktoruna gidip değerlerinize genel durumunuza baktırın. Ben 31 yaşında evlendim hemen çocuk istedik oh hamileyim dedik düşük yaşadım, kendimi toparladıktan sonra tekrar hamile kaldım ve onu da kaybettim , çok yıpratıcı ve üzücü günlerdi stresi yetiyor, Hamile kalmakla ilgili sıkıntım yoktu ama devamı gelmiyordu sonra nedenini bulduk pıhtılaşma sorunum varmış her gün yaptığım iğneler sayesinde 35 imde geldi miniğim , şimdi 37 de ikinci geliyor. Durumum düzelsin diye beklesem 40ı geçmiş olabilirdim ha deyince olmuyor maalesef .
Çok yüksek meblağlarla ev kredisine girmek büyük risk, eşinizin işi garanti olmadığı için. İkinizde devlet memuru olsanız birinizin maaşı krediye gider diğeriyle geçinirsiniz diyecektim ama daha uygun bir ev bakın sizin maaşınızın yarısı olacak kadar. Çocuk gerçekten büyük masraf ben iki yıldır ücretsiz izindeyim iki yıl daha alıcam mecburen. Ve şartlardan dolayı yatırımımızdan yiyoruz bazı aylar mecburen bakıcıya bırakmak istemediğim için. Parayı tekrar yerine koyarız ama onların bu günleri geri gelmeyecek, olabildiğim kadar yanlarında olmak istiyorum

Bu milletimizdeki ev alma aşkını çözemiyorum... Evi 5 sene sonra alsanız ne olur...
Maaddiyata onem vermem ama ilerde cocuklarina birakmak kira dan kurtulmak icin alinmasi gerekiyor. Evet dinya malu dunyaya kalicak ama o kadar yil kira odemekten iyidir. Ustelik her gecen gun artiyor fiuatlat bugun alinmazsa bir daha alinamaz tabi millinpiyango falan cikmyacksa

Aynen oyle cogu dogurup parasizlikla karsilasinca Allahtan geldi diyor.
Bı de bu kıt kanaat gecınırken ev alma sevdasını anlamiyorum. Kirası daha ucuz eve cıkıp refah ıcın karar vermek varken, illa kredi odeyıp hayatı ve bıseyler ertelemek bana hıc akil kari gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…