• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

Maaşı yeni alıp kira eksik kaldıysa öteki maaşa kadar ne yapacak? İlginç durum açık açık her ay oturup hesaplarımızı yapalım kalanı biriktiririz şeklinde konuş biz en başta böyle yaptık oturup hesabımızı yapar kalanı birikime atarız. Belki nişan döneminde borç yapmıştır biryerlere olabilir yani umarım ailesine verme huyu yoktur

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Bu butce konusunu ben evliligine guvendigim yakinlarima sormustum nasil yonetiyorsunuz diye?Cok farkli uygulamalar olabiliyor.Bazi erkek yonetiyor ,bazi kadin yonetiyor esine sadece harclik veriyor ve harcligi dahi sorguluyor.Bazi evliliklerde butceler tamamen ayri kimse kimseye karismiyor falan.Yalniz en onemli nokta seffaflik olmasi,yani ne kadar para giriyor ve ne kadar para gidiyor ve birikim butcesi.
Bazi erkekler cok savurgan olabiliyor,bazi da kadinlar.Yani degisken bir konu bu harcama aliskanliklari.Onemli olan evlilik sistemine girince para yonetimi konusunda ortak bil dil olusturmak.Mesela bir yakinim su sekilde demisti hesaplar sifreler acik ve herkesin bir harcama listesi var ortak dosya olusturmuslar herkes onemli kalemlerini oraya giriyor ve esler kontrol edebiliyorlar.Zaten ufak harcamalar sorun dahi olmuyor demisti.

Harcama aliskanliklari ve otokontrolu cok onemli.Bir evin gideri gelirinden fazla olmamali.Ne yapilir edilir bir sekilde erkek veya kadin veya her ikisi bunu yonetebilmeli.Yoksa o evde kaos bitmez.

Sonuc olarak guzel guzel aksam yemeginde 'hayatim butcemizi nasil yonetelim' sorusunu dahi yoneltseniz yeterli olacaktir.

Biz her ay sonu hesap yaparız. ( Yapardik, binkac aydır unutuyoruz) giderlerimiz neler yazardık. Böylece para nereye gidiyor bilirdik. Fazla harcadiysak, bir sonraki ay daha kontrollü giderdik.

Sormam sormama gerek kalmaz söyler. Bana sormazdı ben çalışırken ben de zam, kesinti vb olduğunda yuvarlak olarak söylerdim. Ki bu seneye kadar ev kredimiz olduğu için çok düzenli harcama yaptık. Ama ekstra gelirleri mutlaka söyledi şimdiye kadar saklasa saklardı

Yani memur maaşıyla zaten az biraz kira, az biraz market faturadan sonra biter diye düşünüyorum.
ne bitmesi daha geçen hafta bir konu vardı.orda bir üye ayda 3000 kazanıp lüks yaşayp 2000 biriktirdiğini ısrarla iddia etmişti :KK48:

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
9 aylik nerdeyse evliyim esimin maasi nereye gidiyo nereye harciyo hic haberim olmaz tek kurusunuda gormem en basda alisdi ole basi bos olmaya sizde alisdirmayin ole bende anca kafa tinladi

Maaşını kabaca bilirim (ek mesai falan pek takip etmiyorum) aldığını falan da aynı evde olunca görüyorum biliyorum zaten. İnternet bankacılığı bende de yüklü istersem gidip bakabiliyorum. Bunda çekinilecek bişi olduğunu sanmıyorum. Sonuçta aynı hayatı paylaşıyorsunuz neden bu bilgileri birbirinizle paylaşmayasınız ki?

Ben maaşını bilmediğim adamla evlenmem mesela, eve ne kdr girdiğini bileceksiniz ki ona göre alışveriş ve birikim yapacaksınız, bilmeden birikeni de bilmezsin ki 🤷‍♀️ usulünce sor en kısa zamanda.

Back
X