• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşinizin maaşını sorgular mısınız?

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Peki sen 3 milyar 750 milyon sen milyar sen parayı ne yaptın sen diyeceksiniz hepsi bu
Yani sıkışma sebebini soracaksınız ne durumdayız çalışabilirim eğer tek maaş zorluyorsa, ben de yüklü alışveriş yapabilirdim haberim olmadığı için iyice zora sokardım seni istemeden o yüzden soruyorum böyle şeyleri konuşmalıyız biz evliyiz hayat arkadaşıyız diyeceksiniz hesap sorar gibi değil de güzel güzel yani ne var ki bunda :KK17:

Bence sorulur. Bunu hatta başlarda konuşman gerekirdi
bence de
Hatta bu tür konusmalar evlenmeden önce yapilmasi gerek diye düşünüyorum
Maasin hesabini sormak değil de
Benim maasim şu seninki şu, nereye ne kadar harcanir seklinde bütçeleme acisindan konusulmasi gerek diye düşünüyorum
Maaşı iyi çok şükür borç istemiyorum dedim ama ben de ailem de hep yardımcı olduk her konuda ☺ Zaten evlendikten sonra kafamız rahat olsun diye beraber yaptık her şeyi
siz cok verici davranmissiniz demek icin alinti yaptım arkadaşlar da yazmis
Hem ona soru sormuyorsunuz hem ailecek kendinizden fazlasıyla veriyorsunuz
Yarin baska borçlara girse (misal kardesine araba alabilir) size idare et borcumuz var der ve sizden kisar
Bence insan esinden bir sey isterken rahatlıkla soylemeli
Ve giderim yok diye düşünmeyin ihtiyaçlarinizdan kismayin
Bir sey konusunda fedakarlık yaptıkça daha fazlası beklenir bir yerden sonra da mecbur birakilirsiniz
Gerek yok bu kadar verici olmaya
Canım kira ödenmedi henüz eşimin ulaşımı zaten ücretsiz memur olduğu için bütün maaşı da markete vermedik diye düşünüyorum
Ooo ne memuru bu ulasim ücretsiz? Polis mi? Normalde memurun ulasim ve yemeği kendindendir

2 senelik ilişkiden sonra evlenmeye karar verdik,nişanlı olduğumuz dönem her şeyin açıklamasını yapıyordu hatta ablasına gittiği zaman market alışverişi yapardı onu dahi anlatırdı şu kadar harcadım diye evlendikten sonra hiç anlatmamaya başladı ben de soramıyorum
Isin rengi belli oldu
Hem bir de şey dikkatimi cekti
Ben maas günü ilk kirayi yatiririm sonra diger hesabima k.karti borcu icin para aktaririm. Yani bir memur olarak ilk işim kirami yatirmaktir. Kiradan kısacak kadar ne gibi önemli bir harcama yapilmis olabilir ki?

2 senelik ilişkiden sonra evlenmeye karar verdik,nişanlı olduğumuz dönem her şeyin açıklamasını yapıyordu hatta ablasına gittiği zaman market alışverişi yapardı onu dahi anlatırdı şu kadar harcadım diye evlendikten sonra hiç anlatmamaya başladı ben de soramıyorum
Hala aynı düzen devam ediyorsa işiniz var demektir.

Bilmem kirayi veriyo kizinin nafakasini bide kendi giderlerini oda aylik fransa parasiyla 4 bin eroya yakin maas aliyo
Hamilesiniz sanırım. Bebeğinizin ihtiyaçları için harcama yapıyor mu peki eşiniz?

Kuruşu kuruşuna bilmeye gerek yok ama bilmem cevabı enternasan geldi bana.

Hamilesiniz sanırım. Bebeğinizin ihtiyaçları için harcama yapıyor mu peki eşiniz?

Kuruşu kuruşuna bilmeye gerek yok ama bilmem cevabı enternasan geldi bana.
Suana kadar hic bise alinmadi daha bebege cinsiyetide belli sadece kaynanamdan kişa geldigi icin bebek yelek istedim giydirmek icin

Hayatını birleştiren iki insanın birlikte hesap ve plan yapması hayallerini paralel ve gerçekçi tutması kadar doğal birşey yokki. Eşiniz de sizi ayrı tutmak istememiş ki bahsetmiş. Ama evlilik masrafı da düğün beyaz eşya market diye özetlenemez. Bunların tamamını aileler karşılasa bile kira, faturalar, evin ufak tefek eksikleri, dekorasyonu, yeni ev diye özenilen şeyler derken çok masrafı oluyor yeni evin. Ve illaki herkesin önceki aylardan gelen taksitleri vardır. Artık kazak alırken bile taksit tuzağına düşüyoruz malesef. Sabit giderler ne kredi kartı borçları ne kadar sonrasında ne kadar kalıyor bunu bilip istediğiniz yaşam standardına uyuyor mu yoksa işe dönmeyi mi tercih edersiniz karar vermek sizin hakkınız bundan çekinmeyin derim. Bir de maddi konulara bu kadar uzak davranıp eşinizi sorunlarda tek başına bırakmanız aynı evin içinde çok farklı frekanslarda yaşamanıza sebep olur.

her bankada var mı nasıl yapıyorsunuz.maaşı orayamı aktarıyorsunuz
Buradaki sistemde var olan banka hesabınızın üzerinden yapılıyor .. ödeme yapıla biliyor , gelen veya çıkan paralra baka biliyosunuz hangi gün nerden çekilmiş diye .. türkiyedede vardır heralde

Sormalısınız bunda bişey yok o da mecbur hesabını verecek. Yok illa çekinirim soramam derseniz de kiranın eksik olmasını bahane edip yalandan bi gelir gider tablosu yapmaya başlayın siz, eşinize de o ara sorun nerelere harcama yapmıştık bu ay vs diye zaten eksik gedik çıkar ortaya

Kızlar yeni evlendim normalde babamın yanında çalışıyordum (kendisi mali müşavir) evlenince evime ve eşime daha fazla zaman ayırmak için işten ayrıldım bir süreliğine tabi.Eşim memur ve iki aydır ben hiç bir şekilde maaşını sorgulamadım sağ olsun beni hiç eksik etmez kredi kartını verdi nakitsiz bırakmaz vs.Dün akşam kira için biraz eksiği olduğunu söyledi ki maaşını zaten yeni aldı ona soramadım ne oldu maaşa diye öyle çok masrafımız yok zaten malum virüs var dışarı da çıkamıyoruz kartını da kullanmadım yani kart borcu yok bildiğim kadarıyla ama bana maaşını ne yaptın diye sormak ağır geliyor ne yapmam gerekiyor sorsam ayıp olur mu?
Yahu ne ağır gelmesi sor gitsin aynı geminin dumenini çeviriyosunuz zaten. Baştan alistirmazsan sonra hiç demez

Yok canım ayıp olmaz.Rahatlıkla sor.Onun maaşı senin maaşın fark etmez.Bu ay çok mu giderimiz oldu diye sormanda bir sakınca yok.

Back
X