Siz de onu erkeklerle kıyaslayın bakalım nasıl oluyor?
Yahu yıllar geçiyor, dünya değişiyor, millet her türlü konuyu aşıyor ama bizim şu erkeklerin kafa yapısı bir türlü gelişmiyor. Ne söylediklerini, eşlerini nasıl üzeceklerini düşünmeden hödük hödük konuşuyorlar.
Yemek, temizlik vb. işlerin halen asıl kadının işi olduğuna va erkeğin yapmaması gerektiğine o kadar inanan var ki.
Bazı yemekleri yapmaya çalıştım ama bu yemekleri yapmak hem becerim yok hem de dayanamıyorum kokusuna. Ciğerde falan sıkıntı yok onları yapıyorum ama sakatat yapamıyorum.Sakatatmış. Sizin kocanıza o çok da...
Benim eşim bayılıyor o tür yemeklere. Kokoreç, işkembe çorbası vs. kokusuna katlanamadığım ve ağzıma süremeyeceğim şeyler. İlk evlendiğimiz zaman ciğeri çok sevdiğini öğrendim halasından. Ciğere dokunacağım aklımın ucundan geçmezdi ama denemek istedim. Eve gelince çok mutlu olmuştu. Ben çiğ ete de dokunamazdım, balık da temizleyemezdim. İşkembe çorbasını, kelle paçayı sevdiğini gittiğimiz çorbacılarda içmesinden anladım. Onları da yaptım. Zor şeylerden geçtik ama gece 11'de hadi çorbacıya gidelim dediğim zaman giderdik. O yüzden katlanamasam bile o beni öyle mutlu ettiyse ben de onu mutlu etmek istedim. İçli köfteye bayılıyordu. İyi bir tarif buldum yaptım. Ancak eşim bana hiç yap demedi. Canı çekerse ister, yapabilecek gibiysem yaparım derim. Eltim çok beceriklidir hem de öyle böyle değil hiç kıyaslamadı. Kıyaslasa kızardım doğrusu.
Bence önce oturun bir düzgün bir şekilde konuşun. Yaptığı şeyin sizi incittiğini anlatın. Bunu bir idrak etsin.Bazı yemekleri yapmaya çalıştım ama bu yemekleri yapmak hem becerim yok hem de dayanamıyorum kokusuna. Ciğerde falan sıkıntı yok onları yapıyorum ama sakatat yapamıyorum.
Kadınla flört ettiğini düşündüm direkt. İş yerinde evli barklı adama asla yemek götürmem. Sevdiği yemekse kendi yapsın otursun. 2 kolu yok mu? Siz hizmetçi misiniz? Yemek yapmamayı hata görmek nasıl bir zihniyet? Siz de çalışıyormuşsunuz üstelik. Rezaletler silsilesi resmen. Çocuk bakmayı çok iyi biliyorsa kendisi baksın siz 3 gün bırakın da. Peşinizden ağlar lütfen gel diye. Kendinizi eksik hissetmek yerine hakkınızı savunun.
annelik
Bu mevzular aramızda o kadar çok geçti ki artık gerçekten söylediğimin bir kıymeti kalmıyor. Ben de plak gibi kendimi tekrarlıyorum sürekli. Yalnız onun bu davranışı bende Suna neden oldu istemeden de olsa yemek yapma hevesimi elimden aldı ilk evlendigim yıllarda daha hevesliydim ama bu tarz konular geçtikçe sadece karnımızı doyurmak için yemek hazırlamaya başladım. Doğum gününde hazır olmasın özel olsun diye işten gelip apar topar pasta yaptım sofra hazırladım. Yani yapmiyor olsam içim yanmaz. Ama sanırım erkekler çok çabuk unutuyor. Mesela kendisi bir kez hamileyken evin camlarını sildi hala unutmam ama onlar ne yazikki herşeyi çabuk unutuyorlar.Bence önce oturun bir düzgün bir şekilde konuşun. Yaptığı şeyin sizi incittiğini anlatın. Bunu bir idrak etsin.
Sonra bir gün işteyken mesaj atın, "Bugün .... alsak da .... mı yapsak beraber?" diye. Bakın bakalım tepkisi ne olacak.
Gerçekten kokusu çok kötü. Midem çok zor alıyor o kokuyu ama seviniyor eve gelip görünce bende seviniyorum. Bu arada hamileyken hep sakatat aşerdim ve yedim. Aşırı lezzetli geliyordu. Doğumdan sonra bir işkembe içeyim dedim, soluğu lavaboda zor aldım. Bende gebelik biraz ters işledi. Canım dil bile çekmişti ama görüntüsünden ötürü yiyemedim.
İşte ben eşimin çalışma ortamına giremiyorum o yüzden nasıl bir çalışma ortamı var, iletisimleri nasıl bilemiyorum. Sadece bana anlattığı kadarı var o da beni kırmaya yetiyor zaten.Eşimin bağyan arkadaşı yok.işyerindeki kadınlarla da özel hayatlarini paylaşacak kadar samimi değiller.
Ama kıyaslama yapmak isteyen illa bulur kıyaslayarak birini, eşimin öyle bir huyu hiç olmadı. Yapsaydı aynı yapardım muhtemelen.
Kızım artık zor bir çocuk değil. Önceden olsa bunu denedim belki. Küçük ama kendi doktuğunu bile kendi temizler. İkinci çocuğumuz olduğunda ben ikinci bebeği büyütürken kızımla vakit geçirme fırsatını elimden kaciricam gibi geliyor.Kadınla flört ettiğini düşündüm direkt. İş yerinde evli barklı adama asla yemek götürmem. Sevdiği yemekse kendi yapsın otursun. 2 kolu yok mu? Siz hizmetçi misiniz? Yemek yapmamayı hata görmek nasıl bir zihniyet? Siz de çalışıyormuşsunuz üstelik. Rezaletler silsilesi resmen. Çocuk bakmayı çok iyi biliyorsa kendisi baksın siz 3 gün bırakın da. Peşinizden ağlar lütfen gel diye. Kendinizi eksik hissetmek yerine hakkınızı savunun.
Dışardan baksaniz bana odun dersiniz. Eşim daha duygusal ve romantik durur. Ama ben bile isteye onun kalbini kirmam. Gerçekten sabır sabır sabır der sonra ne yazikki bazen patlarim. Bütün gün dip köşe temizlik yapmışım ve artık ellerimde yaralar çıkmış canım acıyor tam oturmuşum peteğin ayarını fazla yükseltmişim diye dert yanmaya basladi. Sustum sustum en sonunda sesimi yükseltip ağlamaya başladım. Sonra kalbinizi onarmaya çalışıyorlar ama yara izi kolay kolay kapanmıyor işte.Kusura bakmayın ama içimden koca bir çüşş demekten hakim olamadım.
Eşim bana böyle birşey derse sanırım o sinirle yaygarayı koparırdım ne münasebet yani başkası ile kıyaslama, x insanın sevdiği yemeği getirip yemesi.
Allah'ım bazı erkekler ne kadar düşüncesiz, akılsız aklım almıyor
Çalıştığım için çeşit çeşit yemek yapamıyorum biraz artık istek kalmadı. Ki uzun zamandır da istemedi ve yapamayacagimi bildiği için dışarda içiyordu çorbayı. Ama dün akşam et yiyemiyoruz yapmıyorsundan başlayıp arkadaşının o çorbayı sevdiğini bildigi için yapıp getirdiğini yediğini söyledi. Ben de kim olduğunu sordum birlikte nöbet tuttuğumuz arkadaş dedi adini söyledi.Ben kiyaslamasindan cok sevdigi yemegi yapip getiren bayan arkadasa takardim. Hicbir erkek atkadasim icin oturup da evimde sevdigi yemegi yapip goturmem. Bana ne esi yapsin derim.
Senden sunu pisirmesi istedi de sen mi pisirmedin? Kim ki o bayan arkadasi? Ayrica eve ne alinirsa o piser. Begenmiyorsa kendi pisirsin. Iki kadini birbirine yarisyirmak bu.
Siz de baska erkeklerle kiyaslayin bakalim ne olacak?
Ben böyle bir kıyaslama yapsam kendi kendimi evden atarım kendime yakistiramamEllerde de ne adamlar var ama elimizdekiyle yetiniyoz mecbur de çenesini kapatsın.
Ayrıca erkek haliyle milletin evini,anneliğini,kadınlığını nerden biliyormuşta kıyaslama yapıyormuş ???
İşte ben eşimin çalışma ortamına giremiyorum o yüzden nasıl bir çalışma ortamı var, iletisimleri nasıl bilemiyorum. Sadece bana anlattığı kadarı var o da beni kırmaya yetiyor zaten.
Eşim yakın olduğu arkadaşıyla iyidir. Bu bayan erkek farketmez. Benim bazı sınırlarım onda yoktur mesela. Eşim mesajla sohbeti falan pek sevmez o yüzden bilemiyorum işte. Ben biraz kuralcı bir insanımdır eşim daha rahat. Hitap sekli, konuşma tarzı bana farklı gelir. Bu iş ortamındaki ilişkilerine nasıl yansıyor onu bilemiyorum.Ben de eşimin iş yerine gidip başında beklemiyorum da adamın huyunu biliyorum. Erkek arkadaşlarıyla bile belli mesafesi vardır muhabbet olarak. Öyle özel hayat muhabbetlerine hiç girmez yazışmalarını filan da görüyorum bazen. Bana hiç hoş gelmedi.
bazıları bayan arkadaşı olamaz vs diye konuşmuş da iş hayatı kadın erkek birlikte çalışıyoruz ve belli bir samimiyet doğuyor doğal olarak tabii ki yemek getirmeler filan normaldir.
iş hayatı olmayan kös kös bulaşığa çamaşıra gömülen ev hanımları anlamaz bunu tabii.
anormal olan eşinin bu kıyas halidir. ciddi bir sorun bu.
sen de başka erkeklerden bahsetsen ortalık karışır ama değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?