- 23 Kasım 2022
- 11.874
- 52.998
- 528
- Konu Sahibi Zarif Peri
Annem bir zamanlar kapanmam için baskılamıştı bende tam tersi oldu yani
O bastırdı ben daha çok açıldım. Bir yaya ne kadar çok baskı uygularsan o kadar öteye fırlar. Bunu asla unutma.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Takıldığınız yerlerde yardımcı olabilirim istediğiniz zaman yazabilirsinizŞöyle ki ben 30 yaşındsyım. Çevremde namaz kılsn kursn okuyan yok. Görmedim. Dolaylı olarak namaz kılmayı bilmiyordum. Ama son zamanlarda bir şey oldu bana. Nsmaz kılmayı öğrenmeye çalışıyorum. Mantığını anlamaya çalışıyorum. Çok zor çünkü çevremde soracağım insan yok. Bazı şeylerde çok kafam karışıyor.
Kısacası insanın içinden gelmesi lazım. Bence eşiniz için dua edin çok zorlamayın. Bu arada dini konulara pek girmeyi sevmiyorum detay vermeyeyim. Ama içinden gelmesi lazım
Bizim hayatımızı sorguluyorsunuz ondan sordumBeni Dindar olmam için çok zorladı ama sonradan ben içimden geleni yaptım ve yapıyorum da hala. Siz beni ilgilendirmezsiniz.
Hayır birlikte yapmak istiyorum. Orada pubg oynuyor boş boş konuşuyor gelip dini şeylerle ilgilenmiyor.bakın hanımefendi zorladı diyorsunuz ya,işte bir karakter ortaya koyup kabul etmeyebilirdiniz. Bence siz şu an 'beni zamanında zorladı şimdi neden kendi yapmıyor' un öfkesini yaşıyorsunuz
Yoo zorlamıyorum, konusunu bile açmadım, üstüne gitmiyorum hadi beraber kılalım beraber okuyalım canım diyorum.Bizim hayatımızı sorguluyorsunuz ondan sordum
Bu arada sizi zorlaması problem sizin onu zorlamanız problem . Bu şekilde hayat geçmez.
Ben bu konuda değişimi tercih etmem.Mantık olarak doğru dediğiniz ama her zaman 2*2=4 etmiyor. Zamanla insanların doğruları, yanlışları, huyları, hayatı yaşama biçimleri gibi inançları da değişiyor. Bende ve eşimde öyle oldu mesela. İlk evlendiğimiz zamanki hayatımızla şu an çok farklı.
Evet bu sizin tercihiniz.Ben bu konuda değişimi tercih etmem.
Biz muhafazakar değiliz; ona göre bir tercih yaptık. Bugün eşim namaza başlasa, alkolü bıraksa ben devam etmeyi tercih etmezdim. Çünkü böyle bir hayat arkadaşı istesem öyle bir yol seçerdim zaten. Keskin değişimleri istemem ondan evlilikte. Evlilik arkadaşlık ilişkisi gibi değil bana göre bu kadar değişimi kaldıramaz
Annem bir zamanlar kapanmam için baskılamıştı bende tam tersi oldu yaniO bastırdı ben daha çok açıldım. Bir yaya ne kadar çok baskı uygularsan o kadar öteye fırlar. Bunu asla unutma.
Sizde bu konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Aldatmalara, kavgalara yorum yapın.Her yerin bir kuralı var bdv nin kuralı da bu. Forumda bunu hepimiz kabul etmiş oluyoruz. Biz uymak zorundayız siz de öyle
karısını zorla baskıyla kapatıp, namaza yönlendiren adam bir zahmet kendi de namazını kılacak.Evet bu sizin tercihiniz.
Kim ben miSizde bu konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Aldatmalara, kavgalara yorum yapın.
Çok güzel anlatmışsınız valla benim zorumla kılacaksa hiç kılmasin yani insan huzur için secdeye varır birileri istediği için değilHiç ısrar etmeyin. İbadet gönülden gelerek yapılmalı. Sizin zorunuzla yapılan ibadetin eşinize bir faydası yok ki, zaten sizede yok.
Ben çocuğuma bile ısrar etmiyorum. Ona elimden geldiğince dinimizi, ibadetlerimizi, Kur'an okumayı öğrettim. Gerisi ona kalmış. Değil ki eşime hiç zorlamam, kocaman adam.
Siz kendi ibadetlerinize yoğunlaşın, ona güzel örnek olmaya çalışın. İbadette nasip işidir. Siz dua edin eşiniz için, tek yapabileceğiniz bu.
Buraya yazıyorsunuz ya ben direk moderator etiketledim ilk önce size yorum yapmadım zaten. Konuyu görsün istediğim için moderatorü etiketledim.Sizde bu konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Aldatmalara, kavgalara yorum yapın.
Beni kast ediyor dini konu yasak değil miydi yazıp muneyi etiketlediğim içinKim ben mi![]()
Kız ne alaka kriterle bem evlendiğimde eşim kılıyordu yıllardır bıraktı kılmıyor ne diyeyim şimdi kriterlerime uymuyorsun muEn baştan sorsaydın madem böyle bir kriterin varsa.