- 11 Aralık 2015
- 2.039
- 6.224
- 158
- 41
- Konu Sahibi Zarif Peri
-
Eşimle namaz kılmak istiyorum demek kötü birşey mi? Sizde uyarı yapıyorsunuz bu normal ama ben şuan istesem başka sorunlarımdan da bahsedebilirdim devam eden çok sorunum var ama bunu sormak istedim çünkü namazdan önemli sorun göremedim.Buraya yazıyorsunuz ya ben direk moderator etiketledim ilk önce size yorum yapmadım zaten. Konuyu görsün istediğim için moderatorü etiketledim.
Ayrıca yazıyorsanız kuralları saygı çerçevesinde hatırlattığımız için suçlu olmuyoruz ki? O kadar zorunuza gidiyorsa keşke kuralları okumuş olsaydınız
Ben derim şahsen. Hayırdır toprağım niye şekil şukul yapıyorsun diyip bir tane yapıştıramadın mıKız ne alaka kriterle bem evlendiğimde eşim kılıyordu yıllardır bıraktı kılmıyor ne diyeyim şimdi kriterlerime uymuyorsun mu
İnşAllahÇok şükür eşimde bende namazlarımızı kılarz. Evlenmeden önce ilk ve en önmli şartmdı. Namaz kılmayan biriyle görüşmedim bile... "kılmıyorum ama evlenince kılarım"cılarla hiç işim olmadı. Benim için değil inancı gereği kılan insan lazımdı öylede oldu çok şükür... Umarım eşinizde içten gelerek başlar ve sizde rahat edersnz.
Evet ben beraber kılmak isterim dedim o da kılıyorum dedi zaten beni evlenmeye ikna etmek için hacca bile giderdi oBen derim şahsen. Hayırdır toprağım niye şekil şukul yapıyorsun diyip bir tane yapıştıramadın mı
Mesele o değil sen dedin mi evlenirken, namaz kılan bir eş istiyorum diye
Sizde durumlar nasıl yazıyor sorunuzun içeriğinde ve sorunuz da eşinizle birlikte namaz kılıyor musunuz?Eşimle namaz kılmak istiyorum demek kötü birşey mi? Sizde uyarı yapıyorsunuz bu normal ama ben şuan istesem başka sorunlarımdan da bahsedebilirdim devam eden çok sorunum var ama bunu sormak istedim çünkü namazdan önemli sorun göremedim.
İyi ama esiniz namaz kılmak zorunda değil dinde bile zorlama yok. Siz ibadetinizi edin ama bu konuda eşinize karışmayın.Ama ben istedim, bu istenmeyecek birşey değil yapmamız gereken birşey yoksa bende bilirim sabah 5.30 da uyumayı.
Şaşırdım kaldım sadece fazla tepki verdiysem kusura bakmayın lütfen sizi kırmak değil amacım. Merak ettim aranızda kılan var mı diyeSizde durumlar nasıl yazıyor sorunuzun içeriğinde ve sorunuz da eşinizle birlikte namaz kılıyor musunuz?
Namaz önemsiz demedim. Bdv dini konu yasak olan bir yer. Muneyi etiketledim o yüzden. Size saygısızlık etmedim hakaret etmedim farkında mısınız verdiğiniz tepki aşırı.
Aldatma ve kavgalarla ilgili konulara kaç defadır değinmişsiniz,kötü anılarınız mı var hayırdır?Sizde bu konuya yorum yapmak zorunda değilsiniz. Aldatmalara, kavgalara yorum yapın.
Dinde zorlama vardır. Sade İslam'a dine girme hususunda zorlama yoktur. Bilin istedimİyi ama esiniz namaz kılmak zorunda değil dinde bile zorlama yok. Siz ibadetinizi edin ama bu konuda eşinize karışmayın.
Onun derdi sadece seni kapatmakmış bacım dini hassasiyeti değil. Adam şimdi özüne dönmüş karısı istediği gibi kapalı neden namaz kılsın? Zaten kılmak istese kılardı senin demene gerek kalmadan..Eşim çok baskıcı çok baskı uyguladı beni kapattı ve zorladı. Şimdi halimden memnunum ve eşimi zorlamıyorum sadece güzellikle söylüyorum daha huzurlu mutlu oluruz diyorum.
Haklısın galibaOnun derdi sadece seni kapatmakmış bacım dini hassasiyeti değil. Adam şimdi özüne dönmüş karısı istediği gibi kapalı neden namaz kılsın? Zaten kılmak istese kılardı senin demene gerek kalmadan..
Eşiniz dinini yaşamak istese ayrılacak mısınız? Her haliyle sevmediniz mi siz onu sevgi bu kadar kolay bitmemeli.Ben bu konuda değişimi tercih etmem.
Biz muhafazakar değiliz; ona göre bir tercih yaptık. Bugün eşim namaza başlasa, alkolü bıraksa ben devam etmeyi tercih etmezdim. Çünkü böyle bir hayat arkadaşı istesem öyle bir yol seçerdim zaten. Keskin değişimleri istemem ondan evlilikte. Evlilik arkadaşlık ilişkisi gibi değil bana göre bu kadar değişimi kaldıramaz
Teşekkür ederim beni anladığınız için. demek istediğim buydu.Arkadaşlar dinde zorlama olmazı siz yanlış anlamışsınız, dine girme hususunda zorlama yoktur onun dışında Baba çocuklarina koca karısına, eşler birbirine namazı kılmasını söylemelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?