Esinizle ilk bayram sabahi bayramlasir misiniz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
valla ne yalan söyliyim kızlar benim ailemde de onun ailesindede böyle gördük annelerimiz babalarımızın elini öperdi bayramlaşırken...

biz evleneli 5 tane bayram gördük eşimişn eilini bende öpüyorum sonrada harclığımı alıyorum:) bunu gelenek ve göreneklerimize bağlılığımızdan ve eşime olan sevgi ve saygımdan yapıyorum...aynı kronic arkadsaşımızın dediği gibi ben öptüğümde onunda ayaklarımı öpeceğini biliyorum

merhaba arkadaslar
valla bende bayramda evden cıkmadan buyuklerime gitmeden once guzelce giyindikten sonra esimin elini operim sarılırım bayramını kutlarım oda bana harclıgımı verir...:)

ben kalkar kalkmaz bayramlaşırım badem gözlümle
elini de öperim saygıdandır
o da alnımı öper yanaklarımı öper
(not:eşlerin elini öpme işine komik denmesi acayibime gitti.
yani adamın soyadını alıyosun saygı gösteriyosunda elini öpsen nolcak.
haa bu araada eğitimsiz de değilim.aklınıza bu kadında zavallı herhalde gelmesin.yüksek lisansımı eğitim sosyolojisi alanınd ayaptım.orta derecede ingilizce bilirim.bazı şeyleri yererken lütfen dikkat edelim
)

Son düzenleme:
evet bayramlaşırız elinide öperim.

sabah kalkarız birlikte o bayram namazına gider
geldiğindee elini öperim, bayramlaşırız oda beni öper alnımdan
adettendir harçlığımıda verir kaydirigubbakcemile3sabah kahvaltımızıda yaparız sonra
doğru ailelelrin yanınakaydirigubbakcemile2

sabah erkenden kalkariz bayram namazina gider geldiginde ellerini operim oda alnimdan yanaklarimdan oper ve tabii de harcligimi da alirim

bende onun elini örerim oda benim elimi öper harçlık almazdım bundan sonra alacağım bir ara eöpmek saçma gelşyordu ama annemde babamın elini öpeer birde o beni e kadar mutlu ederse o kadar çok elini öpme isteiği oluyor

Eşim benim erimdir.Başımın tacı,helalimdir.
Tabiki elini öperim eşimin.Bu bütün Türk örf ve adetlerinde böyle değilmidir?Ki ben çerkezim ve bizde de kesinlikle öyle.
Tabi herkezin kendi seçimi.

Valla ben harçlığımı almadan el öpmüyorum ama harçlığımı verirse elinide öpüyorum hatta şu el öptükten sonra başına koyma faslı var ya onuda yapıyorum Tabi maksat muhabbet olsun gülelim diye :)

Bayram sabahı eşim namaza gider.Çocukları uyandırırım,giyinip hazırlanırlar.
Namazdan gelince çocuklarım el öpüp kutlarlar,harçlıklarını alırlar.
Bende eşimle mutlaka sarılır, bayramlaşırım.
Benim annem her bayram babamın elini öperdi,babamda annemi öperdi,öyle gördük.
İlk bayram eşimin elini öptüm,ailecek hep tuhaflarına gitmişti.Bir süre espiriyle karışık devam etti ama son yıllarda elini öpmüyorum.

tabi ki bayramlasirim operim ama elini opmem,yani tuaf bence insan annesinin veya babasinin elini öper neden kocamin elini opeyim ki....

bayram sabahı eşimin elini öperim.
ben böyle gördüm. o erkektir, saygı gösterilmesi gerekir, ve büyüktür evin reisidir. ben böyle gördüm böyle yaparım.kızımada aynısıı öğereteceğim. eşine saygı göstereceksin bu da onu bilecekki seni sevecek hakettiğin değeri verecek. herşeyi karşı taraftan beklememek gerek
bu eşine olan saygıyı gösteriş biçimidir. herkesinki farklıdır. benimkide böyle. ikimizde çalışıyoruz ikimizinda saygın işlerimiz, iş yerlerimiz var ama evde statü farklıdır. erkektir.. öyle olması bence böyle davranılması gerekir.. hiç değilse bayramda...

bende elini öperim valla kocamın.espriylede olsa cok ta hoşuma gider açıkçası.bunun neresi komikki

eşim erkenden kalkar camiye gider. bende hazırlanırım. gelince o da cicilerini giyer. sonra ben onun elini öperim. sarılır bayramlaşırız ben de saygı duyduğum için öperim. ilk öptüğümde garip gelmişti ama alıştım artık. annem de bana böyle öğretti. o evimin direği yuvamın reisi.:asigim:
bu geleneğin sürmesi gerekir bence çünkü bu değerlerimizi yitirdikçe saygıyı da yitiriyoruz. el öpmekle dudağımız eskimez. saygı artar. a.s.

valla bizde her bayram sabahı tartışırız...bayram namazına gider eşim saat 9 olur eşim gelmez..annesine gider ilk başta, kahvaltısını yapar öyle gelir..bende beni beklettiği için sinirlenirim.o yüzden her bayram sabahı bayramlaşamayız ama sonra bayramlaşırız elini öperim..

tabiki bayramlaşırız..eşim benim için herşeyden daha önemlidir...:dilcikar:
onun elini bile öperim şakayla karışık ama çok hoşuna gider kendini bişey sanar hemensırnaşık şey
canım aşkım benim keşke yanımda olsa:a015:

tabiiki bayramlaşırız
eşimde şakayla karışık ben senden büyüğüm elimi öp der .önce bende yadırgamıştım çünkü bizde annem babamın elini öpmezdi ama şimdi öpüyorum bunda kötü bişey yokki
eşimin hoşuna gidiyo .zaten öpmesemde eşim sesini çıkarmaz.yani bu gelenek falan değil bizde.mecburiyet yok yani
bazı arkadaşlar çok acımasız yorum yapmışlar.eşinizin elini öpseniz ne olacak ki
böyle ufak tefek ayrıntılar için eşimi kıramamkaydirigubbakcemile3

ben yeni evliyim
önümüzdeki bayram eşimle tokalaşarak bayramlaşmayı düşünüyorum
yaşılıların önünde egilerek el öpmek gerekir
çünkü biz dünyada yokken onlar vardı
bizden önce olup bitenden haberleri var
hayat tecrübeleri büyüklükleri var

bacım şahsen eşim benden 6 yaş büyük...büyük olmasada öperdim sonuçta erkek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…