Eşinizle küsken..

Önceden hem çok tartışır
Hemde çok küserdim
Ama bilmiyorum Son zamanlarda
Hep bu dünyanın fanı olduğunu
Eşimin degerli ve iyi bir insan olduğunu ve bana gerçekten kıymet verdiğini düşündüğüm için
On dakika sonra neye kavga ettiğimi bile unutuyorum vallâ
Bide böyle küs olduğum zamanlarda kendi kendimi yer dururum hep
O yüzden kendimi mutsuz etmeye hiç gerek yok
hayatımda hiç küs kalmayı beceremedim nasıl olur hiç bilmiyorm eşime özellikle cünkü hep birlikteyiz evde yasadıgım insan hayat arkadasım
onla küsünce hayatım yarım kalıyor gibi kafam arı kovanı gibi:))
valla ne yapacagımı sasırıyorm evde bir gergin hava oluyor cocuk geriliyor üzülüyor aman
üç günlük dünyada hakkaten degmez benim patronum üç ortak ikisi kardes genc olan su an hasta(kanser tedavi görüyor) 45 yasında
ve iki küçük cocugu var eşini ve cocuklarını bir düşün simdi ne haldeler
küsüp ve hayatın tadını kacırmanın ne anlamı var
zaman su gibi geciyor nomu kendini fani dünyaya kaptırma
ve benden sana tavsiye esini daha fazla üzme egere hatasını biliyorsa
bak hastalanınır eyvah dersin gecer gider allah korusun

Önceden hem çok tartışır
Hemde çok küserdim
Ama bilmiyorum Son zamanlarda
Hep bu dünyanın fanı olduğunu
Eşimin degerli ve iyi bir insan olduğunu ve bana gerçekten kıymet verdiğini düşündüğüm için
On dakika sonra neye kavga ettiğimi bile unutuyorum vallâ
Bide böyle küs olduğum zamanlarda kendi kendimi yer dururum hep
O yüzden kendimi mutsuz etmeye hiç gerek yok
hayatımda hiç küs kalmayı beceremedim nasıl olur hiç bilmiyorm eşime özellikle cünkü hep birlikteyiz evde yasadıgım insan hayat arkadasım
onla küsünce hayatım yarım kalıyor gibi kafam arı kovanı gibi:))
valla ne yapacagımı sasırıyorm evde bir gergin hava oluyor cocuk geriliyor üzülüyor aman
üç günlük dünyada hakkaten degmez benim patronum üç ortak ikisi kardes genc olan su an hasta(kanser tedavi görüyor) 45 yasında
ve iki küçük cocugu var eşini ve cocuklarını bir düşün simdi ne haldeler
küsüp ve hayatın tadını kacırmanın ne anlamı var
zaman su gibi geciyor nomu kendini fani dünyaya kaptırma
ve benden sana tavsiye esini daha fazla üzme egere hatasını biliyorsa
bak hastalanınır eyvah dersin gecer gider allah korusun

Faydalı olmak adına samimi bir itirafta bulunayım size; hani şu "İyi adamlar hep cazgır kadınlara düşüyor" cümlesi var ya, oradaki "Cazgır kadın" ben olabilirim. Tabi kötü kalpli, fitneci birisi değilim, zor bir kadınım, kendimi haklı bulduğum hiçbir tartışmada geri adım atmam ve istediğim olana kadar, eşimin canını sıkarım, huzur vermem.

Evlilik savaş değil, seviş işi, uzlaşı işi deniliyor ya, biz savaşarak uzlaşıyoruz. Öyle ilişkilerinde acayip olgun iki insan değiliz, birbirimiz karşısında tuhaf bir şekilde ergenleşiyoruz. Sanırım bu kadar farklı iki insan olmamıza karşın evliliğimizi yürüten enerji bu.

Her ne ise, bir küslük zamanını yazayım size:

Bir konuda cidden haklı olduğumu düşünüyorsam, paşa paşa gelinip özür dilenecek. Özür dilemekle kalınmayacak, niçin haklı olduğumu anladığına dair ikna edici bir konuşma yapması da gerekiyor. Öyle üstünden "Sen haklısın" denemez, bunu saymam.

Küslüklerimiz maksimum 3-4 güne bitmiş olur, sürdürülmez.
Ama bu süreçte, yemek pişerse, servis açmam. Kendim yer giderim, o tok muymuş aç mıymış... Beni sinir etmeden önce düşünecekti.

Kıyafetlerini ütülemem (Zaten ütü işi eşimdedir). Çamaşırlar makinede ortak yıkanıyor haliyle, yıkanır onunkiler de. Ama katlamam-çekmecelerine yerleştirmem, temiz sepetinde atılı durur. Benim duygularımı düşünseydi de hizmetimi hak etseydi.

Yatak ayırma durumu, tartışmanın ciddiyetine göre değişir. Canım çok sıkıldıysa, yanımdaki varlığına tahammül edemediğimi hissedersem, yastığını fırlatırım "Git koltuğa!" diye.

Bu zamana kadar kıymamışsınız, her şeyi göze alabiliyorsanız bir de kıyın deneyin.
Ben evliliğimizin en başından beridir kıyıyorum, akıllı olsun da canımı sıkmasın.

Nomu biz küsmeyiz. Eşim de ben de çözümsüzlüğü sevmedigimizden uzatmaya tahammülümuz yok. Kavga edilir, şiddeti ne olursa olsun tüm öfke kusulur. Biraz surat asılır sessiz kalınır. Ertesi gün konuşulur. Küsmek nedir yahu. Koca koca insanlarız. Dolayısıyla o görevlerini yerine getirir ben de bana düşenleri yaparım. Kendime yemek yapıp ona yapmamak vs. Ergenlik kokan hareketler bunlar. Düşman mıyız savaşta mıyız ne oluyor yani.

Bir ekleme daha. Ben evliligimin yeterli olgunluğa ulaşmadığını düşünürken buradaki yorumları okuyunca dehşete kapıldım. Siz ne yapıyorsunuz yahu? Ya yaşlar çok küçük ya da hiç dert keder yaşamamış insanlarsiniz sanırım. Ne bileyim bir hastalık yokluk vs. Neyin savaşı bu? Hayat yeterince zor yahu. Huzur bulacağınız tek yeri neden cehenneme ceviriyorsunuz? Ben tembelim gelemem öyle entrikalara planlara. Yorulurum.

:işsiz:Ters tepebilir bi arkadasim oyle yapti kocasida evin ihtiyaclarini karsilamadi
Hersey karsilikli sonucta

Faydalı olmak adına samimi bir itirafta bulunayım size; hani şu "İyi adamlar hep cazgır kadınlara düşüyor" cümlesi var ya, oradaki "Cazgır kadın" ben olabilirim. Tabi kötü kalpli, fitneci birisi değilim, zor bir kadınım, kendimi haklı bulduğum hiçbir tartışmada geri adım atmam ve istediğim olana kadar, eşimin canını sıkarım, huzur vermem.

Evlilik savaş değil, seviş işi, uzlaşı işi deniliyor ya, biz savaşarak uzlaşıyoruz. Öyle ilişkilerinde acayip olgun iki insan değiliz, birbirimiz karşısında tuhaf bir şekilde ergenleşiyoruz. Sanırım bu kadar farklı iki insan olmamıza karşın evliliğimizi yürüten enerji bu.

Her ne ise, bir küslük zamanını yazayım size:

Bir konuda cidden haklı olduğumu düşünüyorsam, paşa paşa gelinip özür dilenecek. Özür dilemekle kalınmayacak, niçin haklı olduğumu anladığına dair ikna edici bir konuşma yapması da gerekiyor. Öyle üstünden "Sen haklısın" denemez, bunu saymam.

Küslüklerimiz maksimum 3-4 güne bitmiş olur, sürdürülmez.
Ama bu süreçte, yemek pişerse, servis açmam. Kendim yer giderim, o tok muymuş aç mıymış... Beni sinir etmeden önce düşünecekti.

Kıyafetlerini ütülemem (Zaten ütü işi eşimdedir). Çamaşırlar makinede ortak yıkanıyor haliyle, yıkanır onunkiler de. Ama katlamam-çekmecelerine yerleştirmem, temiz sepetinde atılı durur. Benim duygularımı düşünseydi de hizmetimi hak etseydi.

Yatak ayırma durumu, tartışmanın ciddiyetine göre değişir. Canım çok sıkıldıysa, yanımdaki varlığına tahammül edemediğimi hissedersem, yastığını fırlatırım "Git koltuğa!" diye.

Bu zamana kadar kıymamışsınız, her şeyi göze alabiliyorsanız bir de kıyın deneyin.
Ben evliliğimizin en başından beridir kıyıyorum, akıllı olsun da canımı sıkmasın.
Bende ayni senin anlattigin gibi yapiyordum hatta yemek bile yapmiyordum ama her erkekte islemiyir bu kesinlikle kisiye gore degisir.

Bende ayni senin anlattigin gibi yapiyordum hatta yemek bile yapmiyordum ama her erkekte islemiyir bu kesinlikle kisiye gore degisir.

Elbette kişiden kişiye, ilişkiden ilişkiye değişen şeyler bunlar.
Mesela benim, eşimle ilişkimiz içindeki davranışlarım dışarıdan bakıldığında kimilerine tuhaf gelebilir. Daha sakin karakterli birisi "Ne gereği var" diyebilir ya da taktik olarak algılanabilir. Yadırgamıyorum. Ama bu benim, hayatımı paylaştığım insan karşısındaki en doğal halim, duygularımı hapsetmediğim için küserim zaten, çok öfkelenirsem mantığım devre dışı kalır. Öfkelendiğim ya da kırıldığım biri için (ki ona öfkem sevgimle doğru orantılıdır) yemek pişiremem yani, tamir etmesi gerekir beni. Nazımı da çekemeyen adam, benle olmaz. Eşim de çekiyor sağ olsun. Ben de onu çekiyorum bazı bazı, öyle gidiyoruz..

Biz cok nadir küsüyormusuz meger baktım da yazılanlara. Yine ayni odada tv izliyor cay iciyor gunduz mesajlasip telefonda konusuyoruz. Sadece negatif elektrik oluyor aramızda tartıştıktan sonra. Ama benim ona bile tahammülüm yok.

Biz cok nadir küsüyormusuz meger baktım da yazılanlara. Yine ayni odada tv izliyor cay iciyor gunduz mesajlasip telefonda konusuyoruz. Sadece negatif elektrik oluyor aramızda tartıştıktan sonra. Ama benim ona bile tahammülüm yok.

Aynen bizde böyleyiz küs kalamyoruz hiç laf çarpıtmalar oluyor bide o malum negatif elektrik :lülülü: geçiyo sonra.

Galiba hırs bile olsa bir tepki görmeye ihtiyacım var.

Umursuyor hiç değilse derim..
Böyle önüne gelen yemeği yiyip camış gibi yatmasına tahammül edemiyorum.
:kk77::halay: haha camış gıbı mı .

ben şöyle yapıyorum, canım ıstemedıgınde yapmayıp laf sokup duruyorum, cunku yapmak agır gelıyor hıcbır lafıma cevap vermıyorsa söylendıklerıme de yanıt almıyorsam laf sokup duruyorum. tabı daha ıyı olmuyor :duduk: ama ben rahatlamıs oluyorum

Teşekkür ederim yorumlarınıza 7. gündeyiz.
Hadi hayırlısı..
İnat bizi nereye götürecek bakalım.

Bu arada ufak bir küslükten bahsetmiyorum.
Üst üste bir şeylerin birikmesi sonucu büyük bir kavga sonrası günlerce küs kalış düşünün..

Küsken yine de yemek yapıp, ona sofra hazırlar mısınız?
Onunla birlikte yemek yer misiniz mesela?

Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım.
Onu anlamak için soruyorum.

Bugüne dek ne kadar uzun küs kalsak da yemek yaptım, sofrasını hazırlamaya gayret ettim.
Uykumdan kalkmam ama uyanıksam yaparım yani.

Ütüsü, çamaşırı aynen devam.

Ayrı yatcam sonunda o olacak desem de yatak ayırmayı evliliğin sonu olarak gördüğümden sanırım.
Bir kaç kez teşebbüs etsem de beceremedim o işi.

Bir arkadaşım küsken hiç bir işe el sürmezdi, hatta ramazan vakti adamın aç kalmasına bile razı oluyordu.
Bir kap yemek bile yapmıyordu, ayrı uyuyordu vs..

Ama barışken aşkım bebeğim, kocasını bir sever ki ben heralde hiç aşık değilim diye düşünürsünüz :)
Neyse normal şartlarda kıymeti bilinen bir kadındır maşallah.

Acaba diyorum ben de mi kıymalıyım?

Şeytan diyor artık sen de öyle ol, ayır yatağı da, bir kap yemek de yapma zıkkım yesin.
Eğer böyle yola gelecekse yapayım yetti..
1 her erkege o ark. yaptıogı taktik sökmez.
2 cogu erkekde bu timsah gözyaşı hareketlerine kanar. kanmak degilse daha fazla huzursukluk cıkmasın aman istedigine he diyeyim de bi sususun muoduna girer.
3- ben eşmi cok severim. elbette arada büyük küçük tartışmalarımız olur. cok büyüklerde oldu ama şimdi aştık bitti hepsi.neyse
yemek filan yenir, cay may flan az konuşuruz o dklarda.
eger baktım yüzü iyi görünüyor küsmüyüz derim. sacmala ne küsü der. hoop sarılırız :D küslük en en fazla 1 gun surer.

Şu mesaj çok dikkatimi çekti, peki bu yaptığınız sağlıklı mı? Aramızda soğukluk olmaz diyorsunuz ama aranızda soğukluk olmasa yatak ayırmazsınız. Hadi şimdi sorun yok diyelim bir bebeğiniz olduğunda anne babasının sürekli tartışıp yemeklerini dahi ayrı ayrı söylemelerini görmesi sizce onu etkilemeyecek midir?
Ben tensel temasın az yaşandığı ilişkilerdeki eşlerin daha çok kavga ettiğini düşünüyorum. Çünkü alttan alacak bir bağ yok. Yanlış anlamayın ama bence böyle yapmamalısınız, hem kendiniz için hem gelecek nesiller için. Çocuğunuz sorunları konuşarak çözmeyi ailede öğrenir. Eğer siz kavga edip yatak ayırırsanız kızınız ya da oğlunuz da ileride eşine gördüğü bu hareketi uygular. Ha dersiniz çocuk istemiyorum ama aradaki sevgi ve muhabbetin artması için sürekli kavga edip yatak ayırmamanız gerekir. Yataklar ayrılınca kavgalar daha da çok oluyor.
Yemek yapmam, genelde öyle durumlarda dışardan söyleriz. Çok komik oluyo ama kapıya pizzacı geliyor mesela, yarım saat sonra bi daha geliyor filan. Yataklarımız genelde ayrı çalışma düzenimiz farklı olduğu için birimiz yatak odasına gidince diğerimiz tv önünde uyuyup kalıyor sık sık. Küsken de çoğu zaman ayrı yatmamız gayet doğal bizim için. Araya soğukluk girer olayına ben inanmıyorum 4 senedir 4 gün arka arkaya aynı yatakta uyumuşluğumuz yoktur kendi evimizdeyken. Ama bu bir cezalandırma yöntemi de değildir canım yani öyle yapınca yola geleceği için öyle davranmıyorum. Küsken içimden gelmiyor yemek yapmak filan o yüzden. Yatak ayırmakla yemek yapmamakla erkekler ders mers çıkarmaz

Biz küs kaldığımızda konuşmuyorum sadece. İşler genelde ortak bizde zaten eşim her işini kendi yapabileceği için iş yapmasam hiç takmaz. Belki anlamaz bile. Ama evde işleri hep ben yapsaydım küsken kesinlikle yapmazdım. Ne benle küs yaptığım yemeği yiyor ama eline sağlık demiyor ya da içten demiyor. Çok sinirlenirim

Bende yapma
bence yola gelmez daha cok aranız acılır . tavır koy bazı seyleri kıs ama bukadar keskin ayrımlar yapma. gözlemlerime göre erkekler haksızda olsalar bmyle seyler karsısında dahada hırslanıyorlar.

Eskiden çok büyük bir kavgamızda günlerce yemek yapmamıştım
Yine eskiden kavga edince yemeği pişirirdim ama aynı sofrayı paylaşmazdım
Dediğim gibi şimdi bilmem ama neyé küstügü mü bile unutuyorum
Yemeği mi felan yaparım
Yapmasam ne olacak ki ? Dışardan söyler yani bu pek ceza gibi gelmiyor bana

Bu arada ufak bir küslükten bahsetmiyorum.
Üst üste bir şeylerin birikmesi sonucu büyük bir kavga sonrası günlerce küs kalış düşünün..

Küsken yine de yemek yapıp, ona sofra hazırlar mısınız?
Onunla birlikte yemek yer misiniz mesela?

Ben bir yerde hata yapıyorum sanırım.
Onu anlamak için soruyorum.

Bugüne dek ne kadar uzun küs kalsak da yemek yaptım, sofrasını hazırlamaya gayret ettim.
Uykumdan kalkmam ama uyanıksam yaparım yani.

Ütüsü, çamaşırı aynen devam.

Ayrı yatcam sonunda o olacak desem de yatak ayırmayı evliliğin sonu olarak gördüğümden sanırım.
Bir kaç kez teşebbüs etsem de beceremedim o işi.

Bir arkadaşım küsken hiç bir işe el sürmezdi, hatta ramazan vakti adamın aç kalmasına bile razı oluyordu.
Bir kap yemek bile yapmıyordu, ayrı uyuyordu vs..

Ama barışken aşkım bebeğim, kocasını bir sever ki ben heralde hiç aşık değilim diye düşünürsünüz :)
Neyse normal şartlarda kıymeti bilinen bir kadındır maşallah.

Acaba diyorum ben de mi kıymalıyım?

Şeytan diyor artık sen de öyle ol, ayır yatağı da, bir kap yemek de yapma zıkkım yesin.
Eğer böyle yola gelecekse yapayım yetti..
Eşimle hiç küs kalmayız
Kalırsak da içimden gelip hiçbirsey yapmam

İlk evliliğimde eski eşle 6 ay küs kalmıstık
Hala yemek ütü vs yapardım
Kendimi suanda cok enayi gbi hissediyorum o zamanlarımı düşününce

Back
X